واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: مهدي غضنفري اعلام كردتخصيص 2300 ميليارد تومان به واحدهاي صنعتي
گروه صنعت و معدن- تخصيص 300ميليارد تومان تسهيلات به واحدهاي داراي مشكل و اختصاص دو هزار ميليارد تومان منابع مالي به طرحهاي نيمه تمام، جديدترين خبرهاي وزير صنعت، معدن و تجارت براي سروسامان دادن به واحدهاي توليدي است. اگر چه وعده اختصاص تسهيلات دو هزار ميليارد توماني به طرحهاي نيمه تمام از سال گذشته كليد خورد، اما تحقق آن در سالجاري قطعا در پيشبرد پروژهها موثر خواهد بود، آن هم در شرايطي كه بانكها اقدامات سختگيرانهتري را براي اعطاي تسهيلات به بخش توليد در پيش گرفتهاند.
بعد از بخشنامه اخير بانك مركزي مبني بر توقف اعطاي تسهيلات به واحدهاي بدهكار، مهدي غضنفري از تخصيص تسهيلاتي خبر ميدهد كه بتواند بخشي از مشكلات واحدهاي توليدي را كه به هر دليلي دچار بحران يا آسيب شدهاند، پوشش دهد.
وزير صنعت، معدن و تجارت با اعلام خبر تخصيص 300 ميليارد تومان به واحدهاي داراي مشكل ميگويد: دولت با درخواست ما براي بنگاههايي كه به هر دليلي دچار بحران يا آسيب شدهاند و با مسائلي در حوزه مديريت، فروش يا قدرت رقابت كمتر مواجه هستند، موافقت كرد و براي اولين بار 300 ميليارد تومان براي سروسامان دادن آنها اختصاص داد. به گفته غضنفري، براي توزيع عادلانه اين يارانهها جدول تقسيم استاني براي31 استان تهيه شده كه از هفته آينده در اختيار استانداران قرار ميگيرد تا با دستورالعملي كه در اختيارشان قرار ميگيرد بنگاههاي توليدي مشكلدار را از نظر مالي تامين كنند. غضنفري با بيان اينكه تعداد واحدهاي مشكلدار زياد نيست، افزود: با اين حال دولت علاقهمند است تا به همين تعداد محدود واحد توليدي كه امكان بازگشت به چرخه توليد را دارند، رسيدگي كند و به اين دليل اعتبار مصوب در اختيار استانداران قرار ميگيرد. وي درباره نحوه استفاده از اين 300 ميليارد تومان نيز گفت: استانداران ميتوانند آن را به صورت كمك بلاعوض يا كمك سود تسهيلات بانكي يا به هرشكلي كه نيروي انساني يا تكنولوژي بنگاه نيازمند آن است، به كار گيرند.
كارنامه عملكرد منتشر شود
اين اظهارات در حالي اعلام شده كه آرمان خالقي، عضو كارگروه حمايت از توليد با استقبال از اين مصوبه دولت و عزم وزارت صنعت، معدن و تجارت براي ساماندهي واحدهاي مشكلدار، ميگويد: برخي واحدهاي مشكل دار را واحدهايي ميدانند كه به دليل عدم تامين نقدينگي تعطيل شدهاند، اما به اعتقاد فعالان صنعتي و توليدي، واحد مشكل دار واحدي است كه به دليل مشكلات بوروكراسي، ماليات، كمبود نقدينگي و... به اندازه ظرفيت خود توليد نميكنند.
عضو هياتمديره خانه صنعت، معدن و تجارت در گفتوگو با «دنياي اقتصاد» اظهار كرد: در سال گذشته نيز با موافقت دولت، وعدههايي مبني بر پرداخت تسهيلات به واحدهاي توليدي، علاوه بر سهم توليد از هدفمندي يارانهها داده شده بود، اما از آنجايي كه كارنامه مشخصي در رابطه با تخصيص اين تسهيلات منتشر نشد، اطلاعاتي مبني بر اينكه چه واحدهايي اين تسهيلات را دريافت كردهاند، وجود ندارد. خالقي با بيان اينكه ليست واحدهاي مشكل دار بايد از سوي وزارت صنعت، معدن و تجارت تهيه شود، توضيح داد: اين موضوع باعث ميشود كه بعدها ادعايي مبني بر دريافت نكردن تسهيلات از سوي واحدهايي كه در اين ليست قرار ندارند، به وجود نيايد.
خالقي ادامه داد: وزارتخانه براي حمايت از توليد در سالجاري برنامههاي مختلفي را در نظر گرفته است كه بايد ديد كه كدام يك به نتيجه ميرسد.
وي با بيان اينكه هنوز جزئيات مربوط به تخصيص تسهيلات 300ميليارد توماني در اختيار آنها قرار نگرفته است، گفت: احتمالا جزئيات اين موضوع در جلسه كارگروه حمايت از توليد مطرح خواهد شد.
2 هزار ميليارد تومان براي نيمه تمامها
خبر بعدي وزير اختصاص دو هزار ميليارد تومان اعتبار براي طرحهاي نيمه تمام است، خبري كه اواخر سال گذشته نيز از سوي وي اعلام شده بود. براساس خبر پيشين و بنا به دستور رييسجمهوري، دولت وعده اختصاص 5/4 ميليارد دلار منابع ارزي و دو هزار ميليارد تومان منابع بانكي براي تكميل 140 طرح نيمه تمام صنعتي با پيشرفت فيزيكي بالاي 60 درصد را داده بود وعده اي كه تاكنون محقق نشده است.
با اين حال، غضنفري روز گذشته با اشاره به توافق وزارت صنعت، معدن و تجارت با وزارت اقتصاد گفت: خوشبختانه مقرر شد دو هزار ميليارد تومان به طرحهاي نيمه تمام اختصاص يابد تا با سرعتبخشي به تكميل پروژهها شاهد بهرهبرداري آنها در سال 91 باشيم، در واقع سرمايههاي مردم نتيجهبخش شود و همزمان با اشتغالزايي، توليد ملي نيز بالا رود. بنا به آمار رسمي وزارت صنعت، معدن و تجارت تا پايان آبان ماه سال گذشته ۱۸ هزار و ۳۹۲ طرح نيمهتمام صنعتي و معدني در كشور وجود داشته كه در اين ميان شش هزار و ۸۰۵ طرح بين ۲۰ تا ۴۰ درصد، پنج هزار و ۸۲۵ طرح بين ۴۰ تا ۶۰ درصد و پنج هزار و ۷۶۲ طرح نيز بالاي ۶۰ درصد پيشرفت فيزيكي داشتهاند. اگرچه آمار اعلام شده با آمار رسمي سازمان صنايع كوچك و شهركهاي صنعتي تا حدودي متفاوت است؛ به طوري كه اين سازمان از ۲۷ هزار و ۲۰۰ واحد صنعتي فعال و ۲۸ هزار و ۷۰۰ واحد صنعتي نيمهتمام خبر ميدهد. در اين ميان، تعداد طرحهاي مهم نيمهتمام صنعتي كشور در حال حاضر به بيش از ۱۴۰ طرح رسيده است. در حال حاضر بيش از ۴۲ درصد اشتغال بخش صنعت پيش روي شهركهاي صنعتي قرار دارد؛ بنابراين كاملا مشخص است كه اشتغال وابسته به توليد است، به ويژه اگر توليد صادراتي باشد، پايداري آن بيشتر خواهد شد.
تسهيلات جديد براي تعيين تكليفيها
مهدي غضنفري در حالي از اختصاص تسهيلات بلاعوض يا سود پايين بانكي خبر ميدهد كه چندي پيش بانك مركزي طي بخشنامهاي از همه بانكها و موسسات مالي و اعتباري خواسته بود از اعطاي هرگونه تسهيلات به واحدهاي بدهكار خودداري كنند. در اين خصوص محسن صالحينيا؛ معاون امور صنايع و اقتصادي وزارت صنعت، معدن و تجارت به «دنياي اقتصاد» ميگويد :براساس قواعدي كه بانكها دارند واحدهاي بدهكار ملزم به پرداخت مطالبات خود هستند. صالحي نيا در پاسخ به اين پرسش كه آيا بخشنامه بانك مركزي به ضرر واحدهاي توليدي نخواهد بود، اظهار كرد: واحدهاي توليدي كه سال گذشته نسبت به مطالبات خود تعيين تكليف كردهاند با مشكل مواجه نخواهد شد اما اين بخشنامه شامل ساير واحدها خواهد شد. به گفته معاون امور صنايع و اقتصادي وزارت صنعت، معدن و تجارت براساس تفاهم صورت گرفته با بانك مركزي مقرر شده است كه بدهي واحدهايي كه تعيين تكليف شدهاند با هماهنگي بانكها به صورت تفاهمي تقسيط شود.صالحي نيا در ادامه خاطرنشان كرد: اينگونه واحدها ميتوانند از تسهيلات مجدد نيز استفاده كنند. وي در پاسخ به اين پرسش كه آيا تفاهم نامه صورت گرفته در سالجاري نيز اعتبار دارد؟ اظهار كرد: در ماده 28 قانون برنامه بودجه سالجاري نيز اين موضوع گنجانده شده است. اكنون به نظر ميرسد كه مجلسيها نيز بايد در فرآيند ساماندهي واحدهاي توليد مشكلدار فراتر از مصوبات مرتبط با بودجه گام بردارند و اين رويكرد هدفمند دولت را جدي بگيرند.
شنبه|ا|16|ا|ارديبهشت|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]