واضح آرشیو وب فارسی:فارس: با حمايت خانه مطبوعات و رسانههاي كرمانعكاسان رسانهها و مطبوعات صاحب تشكل شدند
خبرگزاري فارس: با حمايت خانه مطبوعات و رسانههاي استان كرمان عكاسان رسانهها و طبوعات صاحب تشكل شدند.
به گزارش خبرگزاري فارس از كرمان، عكاسي از جمله حرفههاي هنري و مخاطر آميز كه در جايگاه واقعي خودش تاثير مطلوبي در اذهان عمومي ايجاد ميكند.
خبرنگاران رسانهها و مطبوعات استان كرمان تا كنون از يك تشكل منسجم و حرفهاي برخوردار نبودند، لذا انسجام عكاسان در دستور كار خانه مطبوعات و رسانههاي استان كرمان قرار گرفت و اين عكاسان مورد حمايت اين تشكل صنفي قرار گرفتند.
در همين راستا نشست همانديشي عكاسان رسانههاي استان كرمان با هدف تبادلنظر در مورد عكس و عكاسي خبري در خانه مطبوعات كرمان برگزار شد.
عكس، حقيقت و انعكاس واقعيتها است
محمدصادق طاهري رئيس هيئت مديره خانه مطبوعات و رسانههاي استان كرمان در اين زمينه اظهار داشت: معني ظاهري عكس يعني معكوس و واژگون در حالي كه معني واقعي عكس، حقيقت و انعكاس واقعيتها است.
وي بيان داشت: جايگاه عكس در حوزه رسانه روز به روز قويتر ميشود در آينده، مطبوعاتي داريم كه فقط با عكس كار ميكنند.
طاهري افزود: عكاسان بايد از نظر حرفهاي و جايگاه خبري و در راستاي نهادينه شدن موقعيت عكاسي از هر لحاظ مجهز شوند و با تشكيل كار گروه عكاسان در خانه مطبوعات، انسجام اين حوزه را حفظ كنيد.
وي ابراز داشت: جلسات كار گروه عكاسان بايد مصوبات مناسبي داشته باشد، همه مصوبات معقولانه كار گروه حتما اجرايي شود و مطمئن باشيد كه هيئت مديره خانه مطبوعات در اجراي مصوبات كوتاهي نميكند.
طاهري عنوان كرد: جايگاه عكس و عكاس در مطبوعات بايد تثبيت شود، عكاسان نسبت به همديگر تعصب داشته باشند و از حقوق هم دفاع كنند.
وي گفت: نشريات موظف به درج نام عكاس و اين موضوع به مطبوعات ابلاغ شود، به عكاسان مجوز برپايي آتليه عكس و پروانه كار عكاسي داده شود.
ضرورت برگزاري دوره عكاسي
فرزاد گوري نماينده عكاسان رسانههاي در خانه مطبوعات استان كرمان در اين زمينه اظهار داشت: اميدوارم برگزاري نشستهاي همانديشي به هرچه بهتر شدن عملكرد عكاسان و ارتقاي سطح كيفيت عكسها كمك كند.
وي بيان داشت: يكي از اصول اصلي عكاسي خبري وقتشناسي آنان است، عكاسان بايد به جلساتي كه دعوت ميشوند به موقع حضور يابند.
گوري تصريح كرد: از ويژگيها و مشخصههاي عكاسان خبري ميتوان به تعهد، صداقت و شجاعت اشاره كرد.
وي خاطرنشان كرد: در جشنواره مطبوعات و رسانههاي استان، پوسترهايي كه توزيع شده بود اطلاعاتي در مورد نحوه ارسال عكس و ساير موارد توزيع داده نشده بود با وجود اينكه خانه مطبوعات و اداره ارشاد جوايز نفيسي براي بخش عكس در نظر گرفتهاند، اما اطلاعرساني مناسبي صورت نگرفت.
گوري ابراز داشت: حضور حداكثري عكاسان در جشنواره مطبوعات لازم و ضروري است تا آثار خود را به نمايش بگذارند و رقابت بين آنها ايجاد شود.
وي افزود: بخش ويژهاي با مساعدت باشگاه فرهنگي ورزشي صنعت مس كرمان براي حضور عكاسان در جشنواره در نظر گرفته شده كه عكسهاي ورزشي مسابقات تيم فوتبال صنعت مس كرمان هم در بخش عكس خبري و هم بخش ويژه عكسهاي خبري باشگاه مس ميتوانند در هر دو بخش پنج فرم عكس ارائه دهند.
گوري بيان داشت: سايز عكس در ابعاد 40 در 30 سانتيمتر با DPI 300 در قالب CD ارائه دهند و فايل WORD اطلاعات شخصي عكاسان با مشخصات كامل در اختيار دبيرخانه جشنواره كنند.
وي گفت: صدور كارت ويژه عكاسان خبري الزامي است كه با رنگ و شكل خاص در اختيار عكاسان قرار داده شود.
گوري عنوان كرد: با نيروي انتظامي و ورزشگاهها تعاملاتي داشته باشيم تا عكاسان با ارائه كارت عكاسي تردد كنند تا مشكلي براي حضور در مكانهاي مختلف نداشته باشند.
ضرورت ساماندهي عكاسان و درجهبندي آثار
وي اظهار داشت: ساماندهي عكاسان و درجهبندي آثار و قيمتگذاري عكسهاي آنها بسيار ضروري است كه اگر اين مقوله محقق شود، آينده آنان تأمين ميشود.
گوري ابراز داشت: صندوق حمايت از خبرنگاران گزينهاي براي عكاسان قرار داده كه 100 اثر خود را هر دو سال يكبار به تهران ارسال كنند تا در شوراي مركزي اين آثار بررسي و امتياز داده شود.
وي تصريح كرد: ايجاد رقابت بين عكاسان براي بالابردن سطح كيفيت آثار بسيار مهم است تا قيمت آثار هم به نسبت كيفيت افزايش يابد.
گوري خاطرنشان كرد: دوره آموزشي عكاسي خبري بايد برگزار شود كه ابتدا بايد آثار عكاسان ساماندهي و درجهبندي شده تا در سطح مقدماتي و پيشرفته اين دورهها را برگزار كنند.
وي گفت: جلسات نقد عكس را نيز با هدف بهتر عكاسي كردن در آينده برگزار ميكنيم.
گوري عنوان كرد: مشكل اصلي عكاسان، بيمه نشدن آنها است، عكاسان بايد براي بيمه شدن 60 اثر را به صندوق حمايت از خبرنگاران ارائه دهند.
وي ابراز داشت: خانه مطبوعات اسامي عكاسان استان را در اختيار صندوق حمايت از خبرنگاران قرار دهد تا بيمه شوند.
گوري افزود: عكاسان هم بايد از تسهيلات و خدمات بيمه تأمين اجتماعي استفاده كنند، درآمد ماهانه عكاسان بسيار ناچيز است، اما آنها با عشق عكاسي ميكنند.
وي خاطرنشان كرد: در تعاوني مسكن خانه مطبوعات، حتي يك مسكن به عكاسان داده نشده است، كار عكاسي به مراتب سختتر از خبرنگاري است.
گوري اظهار داشت: عكاس بايد لپ تاپ دوربين، لنز، باطري و ساير تجهيزات را با هزينه بسيار بالا تهيه كند.
ضرورت عضويت خبرنگاران در سايت سمان
سعيد سعيدي نماينده خبرنگاران در خانه مطبوعات و رسانههاي استان كرمان اظهار داشت: ثبتنام عكاسان در سايت سمان بسيار ضروري است كه ملاك وزارت ارشاد براي ارائه تسهيلات ثبت نام در اين سايت است.
وي بيان داشت: بحث هديه روز خبرنگار و وام 40 ميليون توماني مسكن بر اساس ثبتنام در سايت سمان انجام ميشود كه بايد هر ماه دو اثر در سايت قرار دهند.
عكاسان مطالبات خود را بيان كنند
مهديه مختاريمقدم نماينده خبرنگاران در خانه مطبوعات و رسانههاي استان كرمان گفت: عكاسان رسانهها با حضور مستمر در جلسات كارگروه، مطالبات خود را بيان كنند.
وي بيان داشت: بعضي از تسهيلاتي كه به خبرنگاران ارائه ميشود، به عكاسان تعلق نميگيرد و هنوز هويت آنها به رسميت شناخته نشده تا عكاسان بتوانند حق حقوق خود را به طور كامل دريافت كنند.
آرزوي پرداخت به موقع هزينه عكس
عبدالرحيم عبدالكريمي عكاس نشريه بيداري اظهار داشت: مديران نشريات هنوز اهميت و جايگاه عكس را درك نكردهاند.
وي افزود: جايگاه عكاسان مشخص نيست و بزرگترين مشكل آنها اين است كه ديده نميشوند.
عبدالكريمي ابراز داشت: طي چند سال اخير سعي شده جايگاه خبرنگاران و عكاسان تثبيت شود تا حدودي به خبرنگاران بها داده شده، اما عكاسان با مشكلات فراواني روبهرو بودهاند.
وي تصريح كرد: مشكلات سختافزاري عكاسان بايد رفع شود، تاكنون براي گران بودن ادوات عكاسي راهكاري انديشيده نشده است.
عبدالكريمي خاطرنشان كرد: عكاسان بايد با وسايل و امكانات به روز خدمترساني كنند.
وي عنوان كرد: پرداخت هزينه عكس به عكاسان از سوي مديران به يك آرزو بدل شده است.
عبدالكريمي گفت: برگزاري دورههاي عكاسي مقدماتي و پيشرفته ضرورت دارد، اگر مشكلات سختافزاري عكاسان رفع شود، خود به خود ساير مسائل و مشكلات آنها رفع ميشود.
وي ابراز داشت: نقش عكاسان در نشريات بسيار تأثيرگذار است، بايد جايگاه آنان تثبيت شود.
ضرورت ردهبندي عكاسان
محسن رجبپور عكاس سايت ماهان نيوز اظهار داشت: در جشنوارههاي كشوري، كارگاههاي آموزشي با حضور اساتيد مجرب برگزار ميكنند.
وي بيان داشت: بايد استاد عكاسي از تهران دعوت شود تا از تجربيات آنها استفاده كنيم.
رجبپور افزود: ردهبندي عكاسان و ايجاد صنف عكاسان مطبوعاتي ضرورت دارد.
محسن سعادتنصري عكاس خبرگزاري برنا اظهار داشت: آموزش براي ارتقاي سطح كيفي بسيار اهميت دارد، طراحان نشريات در استفاده از عكسها از نظرات عكاسان استفاده نميكنند.
وي افزود: عكاسي كه ميخواهد از سالن تئاتر عكس بگيرد، نبايد از فلاش استفاده كند، اما بعضي از عكاسان اين موضوع را رعايت نميكنند و موجب ايجاد ناراحتي مردم ميشوند.
مسعود باژيان عكاس نشريات همشهري و كرمان ورزشي گفت: فقط به خاطر علاقهاي كه به حرفه عكاسي داشتم، وارد اين عرصه شدم، هزينه خريد دوربين را عكاسان بايد خودشان پرداخت كنند.
وي اظهار داشت: عكاسي را نميتوان به عنوان شغل در نظر گرفت، نشريات از عكسهاي خبرگزاريها بدون ذكر نام منبع استفاده ميكنند.
باژيان تصريح كرد: عكاسان به حق يكديگر احترام نميگذارند و نرخنامه را رعايت نميكنند و مجاني عكاسي ميكنند.
پورابراهيمي از نشريه پاسارگاد اظهار داشت: معمولاً خبرنگاري كه گزارش مينويسد، مجبور است، عكس را هم خودش با هر كيفيتي تهيه كند.
حسن قائدي از روزنامه واقعه نيز گفت: عكاسي فقط حرفه نيست، بلكه هنري است كه كمتر شناخته شده است.
وي افزود: طراحان نشريات بايد بدانند كه براي هر مطلب چه عكسي را استفاده كنند.
قائدي تصريح كرد: ارزيابي عكسها در نشريات صورت گيرد تا ارزش و رتبه عكسها مشخص شود.
ضرورت ايجاد آرشيو عكس مطبوعات
كريمي از نشريه نگين اظهار داشت: امتيازاتي براي عكاسان بر اساس رتبهبندي و يا سابقه كار در نظر گرفته شود.
وي عنوان كرد: جشنواره مطبوعات ساماندهي شود و عكسهاي خبري و غير خبري گروهبندي شوند تا طبق اين ارزيابي جوايز اهدا شود.
كرمي تصريح كرد: چرا عكاسان در جشنوارههاي كشوري حضور نمييابند، شايد اطلاعرساني مناسبي نشده است.
وي گفت: خانه مطبوعات، عكسهاي عكاسان را جمعآوري كند و هر نشريه آرشيو مخصوص عكس داشته باشد.
محمدرضا خواجهجوپاري اظهار داشت: استفاده از عكسهاي ديگران بدون ذكر نام عكاس، جرم است.
ميرمجتبي فضلجو در اين نشست اظهار داشت: نشريهاي در يكي از شمارههاي خود عكس من را بدون ذكر نام منتشر كرده است در حالي كه من براي تهيه عكس از درياچه سد خاكي منطقه لالهزار، 400 كيلومتر را چهار بار طي كردم، هر كسي اين عكس را ميبيند فكر ميكند، سبلان است.
وي بيان داشت: اميدوارم خانه مطبوعات با قدرت اجرايي كه دارد به شكايات عكاسان رسيدگي كند.
فضلجو ابراز داشت: عكاسان، وبلاگ عكس راهاندازي كرده و آثار خود را ارائه كنند، درج نام عكاس در زير عكس، ضرورت دارد.
عليرضا ايماني عكاس خبرگزاري ايسنا اظهار داشت: هر صنفي يك مسئول دارد، بايد صنف عكاسان هم تشكيل شود تا مشكلات اين صنف را رفع كند.
وي گفت: مصوبات جلسات عكاسان حتما اجرايي و با متخلفان برخورد شود.
به گزارش فارس در اين جلسه مصوب شد كه آثار بخش عكس از اول ارديبهشت 87 تا پايان ارديبهشت سال 91 قابل ارائه به جشنواره است.
همچنين صدور كارت اختصاصي ويژه عكاسان توسط خانه مطبوعات، درجهبندي و ساماندهي عكاسان خبري، برگزاري دوره آموزش عكاسي مقدماتي و پيشرفته، ارسال نامه براي رسانه به منظور تأكيد در ذكر نام عكاس و منبع در استفاده از عكسهاي مختلف مورد تاكيد قرار گرفت.
پيگيري مسائل صنفي مربوط به عكاسان در كار گروه عكاسان، راهاندازي موزه عكس در كرمان و توجه ويژه عكاسان رسانههاي استان به واحدهاي توليدي و عنايت خاص به فرمان سال مقام معظم رهبري از ديگر مصوبات اين نشست عكاسان رسانهاي كرمان بود.
همچنين با موافقت عكاسان حاضر در جلسه گوري، خواجهجوپاري، عبدالكريمي، احمديزاده، صادقي، فضلجو و جعفري به عنوان اعضاي اصلي كار گروه عكاسان در خانه مطبوعات انتخاب شدند.
انتهاي پيام/ش10
پنجشنبه|ا|14|ا|ارديبهشت|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]