واضح آرشیو وب فارسی:شبكه خبر دانشجو: رئيس جمهور در مراسم تجليل از معلمان كشور تاكيد كرد: بسيج امكانات ملي براي اجراي سند تحول در نظام آموزش و پرورش
رئيس جمهور گفت: بايد همه امكانات ملي، آموزشي، فرهنگي و رسانهاي، با محوريت خانواده و با هدف ارتقاي تعليم و تربيت، براي اجراي هر چه بهتر سند تحول در نظام آموزش و پرورش كشور بسيج شود.
به گزارش گروه سياسي «خبرگزاري دانشجو»، محمود احمدينژاد ظهر امروز در مراسم تجليل از معلمان نمونه كشور و بيست و هشتمين يادواره بزرگداشت مقام معلم كه همزمان با سالروز شهادت استاد شهيد مرتضي مطهري در سالن شهيد بهشتي نهاد رياست جمهوري برگزار شد، ضمن قدرداني از زحمات تمامي معلمان كشور و كساني كه دل در گرو اعتلاي انسان و انسانيت دارند، با اشاره به تنظيم و تصويب سند تحول در نظام آموزش و پرورش كه شامل دو بخش مجزاي قالبها و محتوا است، تصريح كرد: بايد در جهت اجراي مؤثر، شفاف، روان و پيشرفته قالبها به بهترين شكل تلاشهاي گستردهاي انجام شود اما بخش اصلي و آنچه كه داراي اهميت است، توجه به روح كار و محتواي اين سند است.
رئيسجمهور با بيان اينكه سند تحول در نظام آموزش و پرورش كشور ميخواهد در متن و روح رابطه معلم و دانشآموز، محتواي تعليم و تربيت در كشور، جهتگيريها و اهداف آموزش عالي تحول ايجاد كند، گفت: مأموريت اصلي آموزش و پرورش تربيت انسانهايي است كه اگر در هر مقطعي و به هر دليلي از نظام آموزش و پرورش جدا شدند، اولاً براي جامعه كارايي داشته و ثانياً به لحاظ شخصيت و ويژگيهاي انساني برجسته باشند.
وي كسب مدارج بالاي علمي توسط همه افراد را موضوعي بسيار مناسب در جامعه دانست و خاطر نشان كرد: هيچ ضرورتي ندارد كه همه افراد در سطوح بالاي تحصيلي حضور داشته باشند، بلكه بايد به گونهاي برنامه ريزي شود تا هر فرد براي جامعه كارآمد بوده و از لحاظ انساني در طراز بالايي قرار داشته باشد تا بتواند ارتباطات اجتماعي خود را براساس عشق و محبت تنظيم كند.
احمدينژاد افزود: آموزش و پرورش كشور ظرفيتهاي لازم براي تدوين، توليد و به انجام رساندن اين محتوا را در اختيار دارد.
رئيسجمهور با بيان اينكه نبايد همه انرژي و ظرفيت آموزش و پرورش در مسير تغيير قالبها صرف شود، اظهار داشت: بايد به گونهاي برنامهريزي كنيم كه در راستاي اجراي سند تحول در نظام آموزش و پرورش در تمامي بخشها نسبت به تغيير و تقويت محتوا اهتمام داشته باشيم.
وي تصريح كرد: تمامي سرمايه لازم جهت انجام فعاليتهاي فرهنگي و آموزشي در آموزش و پرورش در كشور موجود است و بايد به گونهاي برنامهريزي شود كه اين توان و سرمايه صرف كارهاي موزاي آموزشي در كشور نشود و تمامي فعاليتهاي آموزشي با مديريت واحد و توسط آموزش و پرورش به انجام برسد.
رئيسجمهور سند تحول در نظام آموزش و پرورش كشور را سندي افتخارآميز و محصول كار معلمان، كارشناسان و فرهنگيان كشور دانست و گفت: هيچ عملي بالاتر از تربيت انسانهاي صالح و متعالي نبوده و اين افتخار بزرگي است كه مسئوليت اجتماعي اصلي انسان، تربيت انسانهاي صالح در جامعه باشد.
احمدي نژاد خاطر نشان كرد: در تعليم و تربيت بايد رابطه عميق و گستردهاي ميان خانواده و مدرسه ايجاد شود و اولياء دانشآموزان بايد خودشان در عرصه تعليم و تربيت فرزندان خود مشاركت داشته باشند و بهگونهاي نباشد كه تمامي مسئوليتها بر دوش معلمان قرار داشته باشد.
وي با تأكيد بر اينكه تمامي امكانات ملي، آموزشي و رسانهاي در كشور بايد در جهت اجراي هر چه بهتر سند تحول در نظام آموزش و پرورش، بسيج شوند، گفت: محورها و راهكارهاي مفصلي در خصوص تحول در نظام آموزش و پرورش كشور پيشبيني شده است به گونهاي كه حتي رسانه ملي نيز در راستاي اجراي تحول در نظام آموزش و پرورش موظف است برنامههاي آموزشي و تربيتي خود را با آموزش و پرورش هماهنگ كند.
احمدينژاد با اشاره به اينكه زماني كه امكانات آموزش و پرورش در كشور زير صفر بود، جامعه فرهنگي ما ايستاد و مأموريت خود را به خوبي انجام داد، گفت: در حال حاضر شرايط فرهنگيان كشور آنطور كه بايد و شايد خوب نيست، اما امكانات دولت به ميزاني هست كه بتواند به مناسبت روز معلم هديه كوچكي به همه معلمان كشور تقديم كند و اين افتخار بزرگي است كه دولت از هر كجا كه بتواند منابع لازم را براي تعليم و تربيت تأمين نمايد.
رئيسجمهور با بيان اينكه با افتخار دستان تمامي معلمان كشور را ميبوسم و از آنان براي جهادي بزرگ در عرصه تعليم و تربيت دعوت ميكنم، تأكيد كرد: با وجود نوسانات و تغيير و تحولات گسترده در داخل و خارج از كشور نبايد مأموريتهاي اصلي از جمله ساختن ايران و برپايي علم، عشق و عدالت فراموش شود.
وي اظهار داشت: در طول 33 سال گذشته از انقلاب نوسانات زيادي در كشور بوجود آمده و بسياري از افراد از مسير آرمانها و ارزشهاي انقلاب منحرف شدهاند، اما بنده شهادت ميدهم كه جامعه فرهنگي و معلمان كشور بدون نوسان در خط انقلاب و آرمانهاي الهي ايستادند و مانند شمع سوختند و نسلهاي انقلابي را پي در پي به جامعه اسلامي ايران تحويل دادند.
وي اظهار داشت: معلمي و نام معلم سه واژه علم، عشق و عدالت را در ذهن انسان متجلي ميكند.
رئيس جمهور با بيان اينكه همچنان بار سنگين تعليم و تربيت نسلهاي مختلف بر عهده آموزش و پرورش كشور است، افزود: خوشبختانه در سالهاي اخير در سطح آموزش عالي كشور نيز شاهد رشد و ارتقاي زيادي بودهايم اما دستيابي به اين جايگاه بخاطر بهرهمندي از خزائن و بركات فرهنگي، آموزش و پرورش در تربيت فرزندان ايران اسلامي است.
احمدي نژاد اظهار داشت: به همان ميزان كه جايگاه معلمي شايسته و ارزشمند است، مأموريت آن نيز سنگين و دشوار خواهد بود.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينكه انسان و انسانيت بدون علم معناي پيدا نميكند، تصريح كرد: تمامي عظمت و حقيقت انسان تنها در سايه علمآموزي، شكوفا ميشود، چرا كه علم راه رسيدن انسان به قلههاي كمال و تعالي است.
احمدي نژاد زدودن پيدرپي غبارها از دل و جان انسانها و نمايان كردن حقايق هستي در برابر ديدگان بشر را از وظايف پيامبران به عنوان معلمان بشر توصيف كرد و گفت: هيچ محدوديت و نهايتي براي علمآموزي انسان وجود ندارد و هر كس به ميزاني كه در اين مسير پيش ميرود، ميتواند به كمال و تعالي دست يابد.
رئيس جمهور خاطر نشان كرد: زيباترين رابطه در دنيا بعد از رابطه ميان فرزند و مادر، رابطه معلم و شاگرد است.
وي در ادامه عشق را اكسيري دانست كه جوهر انسان را پرورش داده و ارزشهاي انساني را در او متجلي ميكند و اظهار داشت: عشق و محبت مايه حيات انسان و دروازه ورود به همه خوبيهاي عالم است و در حقيقت كسي كه دلش از عشق خالي باشد، هيچ چيز ندارد و دنيايي كه در آن دل انسانها خالي از عشق و محبت نسبت به يكديگر باشد غير قابل تصور است.
رئيس جمهور تصريح كرد: مأموريت پيامبران الهي آن بود كه دل انسانها را از كينه خالي و آنها را سرشار از عشق به خوبيها، حقايق، پاكي، تعالي و زيباييهاي هستي كنند.
احمدي نژاد با بيان اينكه نام معلم و شغل او واژه عدالت را به ذهن انسان متبادر ميكند، گفت: عدالت برآمده و مقدمه عشق است كه اگر برقرار نگردد هيچگاه استعداد انسانها شكوفا نشده و حقيقت انساني در جهان مستقر نميگردد و راه علمآموزي و قدرشناسي انسان باز نخواهد شد، به همين دليل است كه پيامبران الهي بلافاصله پس از دعوت به توحيد، انسانها را به قيام در جهت استقرار عدالت هدايت ميكنند.
وي معلمان و جامعه فرهنگي كشور را زمزمهكنندگان علم، عشق و عدالت در جان و كام فرزندان ايران اسلامي توصيف كرد و اظهار داشت: همه مردم به اين دليل كه در رفتار معلم عشق و محبت را مشاهده ميكنند به او عشق ميورزند و زمزمه محبت معلمان در حقيقت خاطره شيريني است كه در دل همه انسانها ماندگار خواهد بود.
رئيس جمهور با بيان اينكه جامعه بشري به اندازهاي كه از علم، عشق و عدالت بهره ميبرد، طعم سعادت را خواهد چشيد، گفت: اگر بخواهيم به سعادت دست پيدا كنيم، بايد به دنبال كسب علم، عشق و عدالت باشيم.
احمدينژاد دريافت حقيقت علم، عشق و عدالت را در گرو دستيابي به خزائن الهي عنوان كرد و گفت: در طول تاريخ مدعيان بسياري با شعار رساندن انسان به علم، عشق و عدالت نهايي وجود داشتند، اما هرگز نتوانستند به اين مقصود دست پيدا كنند و اين در حالي است كه خداوند كانون فيض و راه دستيابي به آن را به بشر معرفي كرده و شياطين همواره در تلاش هستند تا انسان را از اين اتصال نوراني دور نگه دارند.
پيش از سخنان رئيسجمهور حاجيبابايي، وزير آموزش و پرورش گزارشي از عملكرد وزارتخانه متبوع خود و اقداماتي كه در راستاي رفاه و تعالي معلمان و فرهنگيان كشور انجام شده، ارائه كرد.
سه|ا|شنبه|ا|12|ا|ارديبهشت|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبكه خبر دانشجو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 177]