تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 16 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):چه بسا روزه‏دارى كه از روزه‏اش جز گرسنگى و تشنگى بهره‏اى ندارد و چه بسا شب زنده‏دارى كه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804906418




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

فرهنگ كار


واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: فرهنگ كار
در گذشته اصطلاحات جالبي در ميان عوام رايج بود كه از فرهنگ و مناسبات اجتماعي و لايه‌هاي دروني جامعه نشأت مي‌گرفت (البته هنوز هم كاربردش كاملاً از بين نرفته است).

مثلاً همه جا گفته مي‌شد «كار جوهر مرد است». اين عبارت و اين ضرب‌‌المثل و ضرب‌المثل‌هايي از اين دست به خوبي نشان مي‌دهد كه در گذشته «كار» داراي اهميت قابل توجهي بود يعني تنها از طريق و از راه كار كردن و سخت كار كردن بود كه مي‌شد به موفقيتي رسيد و سرفرازي كرد و شاهين اقبال را بر شانه نشاند. اما در عصر جديد متاسفانه در بسياري از موارد شاهديم كه گفته مي‌شود «كار» مال تراكتور است. اگر مي‌خواهي به جايي برسي بايد عقلت را به كار بيندازي و فرصت‌ها را بشناسي و خوب از آن استفاده كني. و البته مثال‌هاي متعددي نيز از اين دست مي‌زنند مثل اينكه فلاني تنها با زرنگي توانسته فلان موافقت اصولي را بگيرد و فقط با فروش همان برگ كاغذ و يا همان مجوز به ثروت فراواني رسيده است. ديگري را مثال مي‌زدند كه توانسته با زيركي يك طرح توجيهي براي فلان وزارتخانه ببرد و طرحش را به تصويب برساند و اعتبار كلان بانكي بگيرد و به خاطر دريافت همين اعتبار كلان بانكي، زمين و ملك خريده و حالا ميلياردر شده است. از مجوز تاسيس دفتر هواپيمايي گرفته تا امكان دريافت كد بازرگاني، از مجوز فروش تراكم سيار گرفته تا دسترسي به فلان مزايده نان و آب دار و... در همه اين موارد اين كار نيست كه ارزش افزوده ايجاد مي‌كند و ثروت مي‌آورد بلكه نوعي رانت است. از زماني كه سرمايه‌داري عصر جديد روابط اجتماعي و مناسبات جامعه را دگرگون كرد فرهنگ كار نيز دستخوش تغيير و حتي قلب ماهيت شد. البته در جوامع جهان سومي به دليل وجود شرايط شتر گاو پلنگي در مناسبات اقتصادي و اجتماعي و عدم وجود سيستم‌هاي كنترلي نظام سرمايه‌داري، گاه شرايط نامناسب‌تري هم به وجود آمده و مي‌آيد. به همين دليل است كه ديگر ضرب‌المثل كار جوهر مرد است چندان به كار نمي‌آيد و گاهي تبديل مي‌شود به ضرب‌المثل كار مال تراكتور است. و اين آخري جداً توهين به كار و كارگر به حساب مي‌آيد. وقتي در يك جامعه «كار» و تلاش و زحمت منزلت به حساب نيايد و ارزش افزوده به وجود نياورد و شرط تحصيل موفقيت نباشد قاعدتاً فرهنگ كار هم در ميان افرادآن جامعه جايي باز نمي‌كند.

به دلايل گسترش نفوذ شركت‌هاي هرمي خوب توجه كنيد. با وجود همه سخت‌گيري‌ها و بگير وببندها و مصاحبه‌ها وگزارش‌هاي تلويزيوني، هشدارهاي پليس، برخوردهاي قضايي و... اين شركت‌هاي خانمان برانداز چگونه توانستند با وجود همه اين محدوديت‌ها و ممانعت‌ها و مخالفت‌ها، پنهان وزيرزميني صدها هزار نفر از جوانان و خانواده‌ها را درگير كنند و سرمايه‌هاي ميلياردي از دل زندگي دارا وندار بيرون بكشند؟

اين ميل به يك شبه ميليونر شدن و به همه جا رسيدن از كجا ريشه مي‌گرفت؟ چرا جواناني كه بايد از دل كار و تلاش به قدرت و عزت و ثروت مي‌رسيدند به اين نتيجه رسيدند كه دل به كار دادن و صبح تا شام زحمت كشيدن، در باد دويدن و آب در هاون كوبيدن است و براي رسيدن به ثروت كه در نگاه اكثريت قدرت و محبوبيت و احترام هم مي‌آورد بايد از اين در وارد شوند؟

قدر مسلم آنان گناهي نداشته و ندارند بلكه در فهم مناسبات اجتماعي و نگاه به لايه‌هاي آشكار و پنهان جامعه دريافته‌اند كه با كار (تازه اگر كاري باشد) نمي‌توان به جايي رسيد. چون هر كه به جايي رسيد يا رانتي داشت و يا از رانتي برخوردار شد و يا عقل خود را (آنهم با تعريفي كه از عقل و درايت در اينگونه موارد رايج است) به كار انداخت! و تعريف اين عقل هم مي‌شود كشف راه و رسم دست‌يابي به ثروت راحت.

جامعه وقتي به سراغ كار مي‌رود كه «كار» منزلت پيدا كند و شرط رسيدن به موفقيت و ثروت و رفاه باشد و وقتي اين اتفاق مي‌افتد كه ورود افراد به حوزه‌هاي كسب نامشروع ثروت بسيار پرهزينه و پرخطر شود. به بيان ساده‌تر يك كارمند وظيفه‌شناس قدر ببيند. يك كارگر زحمتكش حقوقش را سر وقت بگيرد و اگر صادقانه كار كرد چشم پنهاني باشد كه آن را ببيند و ارج نهد. كار وقتي فرهنگ مسلط جامعه مي‌شود كه همه ببينند تنها با كار و زحمت و تلاش صادقانه است كه مي‌توانند پيشرفت كنند. و اگر مي‌خواهيم كه چنين فرهنگي را حاكم كنيم چاره‌اي نداريم كه راه‌هاي رسيدن به ثروت و منزلت از طريق رانت، رشوه، پارتي‌بازي، اعمال نفوذ، دلالي وكارچاق‌كني، دزدي ، زبان بازي، چاپلوسي و نظاير آن را بسيار پرخطر كنيم تا همه در عمل ببينند كه كار و تلاش و خدمت صادقانه، هم منزلت مي‌آورد و هم ثروت. در آن صورت فرهنگ كار و توليد نهادينه مي‌شود و خود «كار» مي‌شود «عقل».





دوشنبه|ا|11|ا|ارديبهشت|ا|1391





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: اطلاعات]
[مشاهده در: www.ettelaat.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 145]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن