واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: هنر اسلامي از اركان تشكيل دهنده تمدن اسلامي است
هنر اسلامي يكي از مهمترين اركان تشكيل دهنده فرهنگ و تمدن اسلامي بوده كه بعد از علوم دقيقه و تجربي پا به عرصه گذاشته است.
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران حاضر در همايش ملي هنر و تمدن شيعي كه امروز در حوزه نري برگزار شد؛علي اكبر ولايتي مشاور امور بينالملل مقام معظم ر هبري در اين همايش در خصوص بررسي هنر و تمدن شيعي گفت:هنر اسلامي به صورت جامع و هنر تشيع به صورت خاص بايد داراي وجوه تمايزي با هنر به معناي هنر غربي داشته باشد.
وي ادامه داد:هنر اسلامي يكي از اركان تشكيل دهنده فرهنگ و تمدن اسلامي است كه البته حوزهي هنر يكي از ديررسترين حوزههاي تشكيل دهنده تمدن اسلامي را شكل ميدهد.
ولايتي اظهار داشت:در بعد از عصر ترجمه يا انتقال علوم،حوزه علوم دقيقه و بعد از آن تجربي شكل گرفت و بعد از آن نيز هنر اسلامي شروع به بالندگي و شكوفا شدن كرد.
ولايتي همچنين در ادامه اين مراسم در مورد مهمترين ويژگيهاي هنر شيعي در عصر صفويه ايراد سخنراني پرداخت و در مورد معماري ميدان نقش جهان گفت:ميدان نقش جهان، نمونهاي كامل از شهرسازي در تاريخ تمدن اسلامي است به گونهاي كه نظير آن در تمدن اسلامي يافت نميشود.
وي خاطر نشان كرد:تفكر شيعي،نقش مهمي در شكلدهي هنر اسلامي داشته است و به گونهاي كه حوزهي ادبيات و شعر نيز با تاثير پذيرفتن از اين تفكرات به غنا و عمق دست يافته است و بايد گفت كه ادبيات و شعر ايران از لحاظ تاثيرگذاري در جهان بينظير و بيهمتا است.
همچنين در اين همايش؛ايرج داداش،دبير كل همايش ملي هنر و تمدن شيعي اظهار داشت:در حوزه علمي كليدي پژوهشهاي موجود ترجماني از گفتار مستشرقان و ترجماني از پژوهشهايي است كه ديگران انجام داده و مجموعه آثار نظري ما را در مراكز مختلف شكل ميدهد.
وي ادامه داد:اگر چه كوشش آنها قابل تقدير بوده،اما لزوم نگاهي دوباره به مبادي هنري با ارائه تعريفي كامل از هنر از سوي متفكران و صاحبنظران جهان اسلام به وضوح احساس ميشود.
دبير كل همايش هنر و تمدن شيعي تصريح كرد:برگزاري اين همايش نقطه آغازي براي رسيدن به اين حركت است و از آنجا كه ايران بنيانگذار تمدن شكوهمند اسلامي است از همين رو بار ديگر ضرورت برگزا ري اين همايش مشخص ميشود.
وي خاطر نشان كرد:با موافقت حوزه هنري براي تامين دبير خانه دائمي همايش تصميم داريم اين همايش را از صورت ملي به بينالمللي درآورده تا از نظرات و پژوهشهاي متفكران جهان اسلام در حوزهي هنر بهرهمند شويم.
در ادامه مجيد شاه حسيني،مدير گروه فرهنگ و معارف شبكه 1 سيما و مدير عامل سابق بنياد فارابي در اين همايش در مورد رابطهي ميان سينما و هنر شيعي گفت:سينما دوندهي آخر يك دوي امدادي، هفتمين هنر و همچنين آيتي كامل از تكنولوژي زدگي در دوران معاصر بوده و با آن كه ديرتر از همه رسيده بيش از همه در رسيدن به مقصد تعجيل دارد.
وي ادامه داد:اگر سينما توان بيان زيباييهاي دين و زيباييها نور ولايت و تاباندن جلوههاي آن را به ما نداشت،از نظر ما هنري بيارزش تلقي ميشد.
شاهحسيني تصريح كرد:هنر غربي از جنس اسفنج است و خاصيت اسفنج جذب گلاب و گلآب است اما هنر شيعي همچون آيينه است و آينهاي كه پرتوي محبوب را تابانده و عرصهي تجلي محبوب است.
گفتني است؛در اين همايش سيد عبدالمجيد شريفزاده دبير علمي همايش و دكتر غلامرضا اعواني استاد فلسفه و نخستين رئيس انجمن بينالمللي فلسفه اسلامي نيز به اير اد سخنراني پرداختند.
شايان ذكر است؛در پايان اين مراسم به غلامرضا اعواني،علي اصغر شعرباف،مجيد شاه حسيني و مرحوم دكتر محمد مددپور تقدير به عمل آمد و جوايزي به آنها اعطا شد./ه
دوشنبه|ا|11|ا|ارديبهشت|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 172]