تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هيچ جلسه قرآنى براى تلاوت و درس در خانه‏اى از خانه‏هاى خدا برقرار نشد، مگر اين ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826708818




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گفتمان تجاري با مسئولان وزارت خارجه/ فعال بخش خصوصي خطاب به مسئولان: اخذ ويزاي افغانستان سخت تر از ويزاي شنگن


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاين: گفتمان تجاري با مسئولان وزارت خارجه/ فعال بخش خصوصي خطاب به مسئولان: اخذ ويزاي افغانستان سخت تر از ويزاي شنگن
بازرگاني - اتاق بازرگاني و صنايع و معادن تهران، نقشه راه تجارت ايران با كشورهاي همسايه را ترسيم مي كند؛ اين را يحيي آل اسحاق رييس اتاق تهران در نشست صبح امروز جمعي از فعالان اقتصادي با سفير و سركنسول هاي ايران در پاكستان و افغانستان خبر داد.


همچنين محمدمهدي راسخ،دبيركل اتاق تهران در اين نشست از اعزام دو هيأت تجاري اتاق تهران به كشورهاي پاكستان و افغانستان طي ماه آتي خبر داد.

به گزارش خبرآنلاين براساس گفته آل اسحاق، ترسيم نقشه راه تجاري ايران با 15 كشور همسايه جزو اولويت هاي اتاق تهران در سال جاري است و در همين زمينه همكاري هاي اتاق تهران با وزارت خارجه تقويت مي شود.
در نخستين گام از اين رويكرد، صبح امروز مسوولان وزارت خارجه در حوزه كشورهاي افغانستان و پاكستان به اتاق تهران آمدند و رو در رو با تجار و بازرگانان فعال در بازار افغانستان و پاكستان گفتمان تجاري برقرار كردند.

اخذ ويزاي افغانستان سخت تر از ويزاي شنگن
آنچه در اين نشست بيش از ديگر مسائل به زبان آمد، بيان مشكلات دريافت ويزاي افغانستان بود كه به گفته فعالان اقتصادي، سفارت افغانستان موانع سختگيرانه اي پيش روي تجار ايراني قرار داده است كه بعضا دريافت ويزاي افغانستان را تا حد زيادي غيرممكن كرده است. معضل دريافت ويزاي افغانستان به حدي سخت شده است كه يكي از تجار حاضر در اين نشست كه به نمايندگي از شركتي در اين جلسه شركت كرده بود، عنوان كرد كه ويزاي شنگن را بسيار راحت تر از ويزاي افغانستان دريافت كرده است.
از سوي ديگر، آنطور كه در اين نشست عنوان شد، سفارت افغانستان براي اعطاي ويزاي اين كشور به تجار و فعالان اقتصادي ايران دستورالعمل هاي سختگيرانه اي برقرار كرده است تا حدي كه صدور ويزا مشروط به اين است كه مسافر اين كشور حتما بايد با پروازهاي افغاني سفر كند و به سفرهاي زميني ويزا تعلق نمي گيرد و نيز درصورت صدور ويزا، اعتبار آن حداكثر تا يك ماه خواهد بود.

با توسعه روابط اقتصادي، امنيت خود را تضمين كنيم
اما پيش از آنكه فعالان اقتصادي رو در رو با نمايندگان وزارت خارجه گفتمان خود را آغاز كنند، رييس اتاق تهران در سخناني به اهميت و نقش كشورهاي همسايه در توسعه اقتصادي ايران اشاره كرد و در عين حال توضيح داد كه گسترش مناسبات و برقراري حسن روابط با 15 كشور همسايه نه تنها در حوزه اقتصادي بلكه توسعه و امنيت را براي ايران به ارمغان خواهد آورد.
يحيي آل اسحاق در ادامه سخنان خود، خاطرنشان كرد كه اتاق تهران به اهميت توسعه روابط اقتصادي با كشورهاي همسايه واقف است و از اين رو با همكاري مركز مطالعات و پژوهش هاي اين اتاق و شوراي مشورتي كه جمعي از نخبگان كشور در آن فعال هستند، نقشه راه تجاري ايران با كشورهاي همسايه در حال تنظيم و تدوين است. وي در عين حال تأكيد كرد كه سربازان عملياتي نقشه راه تجاري كه اتاق تهران در حال آماده سازي آن است، فعالان اقتصادي هستند و اين اتاق پروسه رفع موانع و توسعه مناسبات را كه شامل راهكارهايي براي دستگاه هاي دولتي نيز مي شود، ترسيم خواهد كرد.
رييس اتاق تهران در همين رابطه اضافه كرد كه در نخستين گام از اين رويكرد، نشست مشتركي ميان فعالان اقتصادي و سفيران و سركنسول هاي ايران در افغانستان و پاكستان در دستوركار قرار گرفت تا اين دو بخش در مذاكرات مستقيم و رو در رويي كه خواهند داشت ضمن آنكه به شناخت از يكديگر دست خواهند يافت، مشكلات پيش روي كسب و كار اقتصادي با اين دو كشور نيز بررسي شود. اتفاقي كه مديركل غرب آسيا وزارت امور خارجه از آن به نيكي ياد كرد و از اين رو در نشست صبح امروز، وي سفير ايران در پاكستان،كاردار ايران در افغانستان و هشت سركنسول ايران در دو كشور افغانستان و پاكستان را با خود به اتاق تهران آورد تا پروسه تقويت روابط اقتصادي با اين دو كشور وارد مرحله تازه اي شود. سفير ايران در افغانستان آنطوركه احمد سبحاني خبر داد، به دليل نشست با حامد كرزاي رييس افغانستان، نتوانست در اين گردهمايي حاضر شود.

ايران مي تواند بار ديگر هاب منطقه شود
رييس اتاق تهران، همچنين در ادامه گفت: آنطور كه به نظر مي رسد، فضاي سياستي وزارت امور خارجه به سمت و سويي رفته است كه مسائل اقتصادي اولويت نخست اين وزارتخانه شده است و ضمن انكه هزينه و زمان زيادي نيز صرف آن شده كه اين اهميت در وزارت امور خارجه شكل بگيرد.
آل اسحاق در بخش ديگري از سخنان خود، به جايگاه استراتژيك ايران در منطقه اشاره كرد و تصريح كرد كه ايران مي تواند در راستاي همكاري هاي اقتصادي با كشورهاي همسايه، به هاب منطقه تبديل شود.

گلايه از مغول ماندن بازار 180 ميليوني پاكستان
مديركل غرب آسياي وزارت امور خارجه در اين نشست، با اشاره به مغفول ماندن ظرفيت همكاري هاي اقتصادي با كشور پاكستان، گفت: بازار 180 ميليوني پاكستان تاكنون از سوي تجار ايراني به طور كامل مغفول مانده حال آنكه در بخش دولتي كارهاي بزرگي صورت گرفته است. به گفته وي، در روابط تجاري ايران با پاكستان، كفه ترازو به نفع ايران است و در حالي كه در مقايسه اين كشور با افغانستان، راه ها مواصلاتي ناامن به شدت وجود دارد.
سبحاني در ادامه به حجم روابط تجاري ايران و افغانستان اشاره كرد و افزود: در سال 89، ميزان مراودات تجاري ايران و افغانستان 1.3 ميليارد دلار بود كه مي توان گفت حجم عمده اين رقم نيز صادرات ايران به اين كشور را شامل مي شد در حالي كه واردات ايران از افغانستان در اين سال حدود 10 ميليون دلار بود كه اين رقم در سال 90 نيز تكرار شد.
به گفته وي، حجم روابط تجاري ايران و افغانستان در سال 90 به 2.18 ميليارد دلار رسيد كه نسبت به سال پيش از آن بيش از 50 درصد رشد داشته است. سبحاني در ادامه تصريح كرد كه براساس برآوردها، ميزان مناسبات اقتصادي دو كشور در سال 91 به بيش از 3 ميليارد دلار خواهد رسيد.
مديركل غرب آسياي وزارت امور خارجه در ادامه توضيح داد كه روزانه 500 تا 1000 نفر از ايرانيان مقابل سفارتخانه هاي افغانستان و پاكستان براي دريافت ويزا حضور مي يابند كه خود نشانگر علاقه فعالان اقتصادي براي حضور در بازار اين دو كشور است.

آمبولانس هوايي افغان ها
به گفته سبحاني، 70 درصد اجناس موجود در بازار شهر هرات افغانستان، ايراني است. او در عين حال افزود: اجناس ايراني به اندازه اي در اين كشور خواهان دارد كه حتي بعضي از پاكستاني ها اجناس تقلبي را با برند ايراني توليد و به اين بازار ريخته اند. وي در بخش ديگري از سخنانش، به جاذبه توريست درماني در كشور افغانستان اشاره كرد و گفت: به دليل ساختار ضعيف اين كشور، امكانات درماني در افغانستان در سطح بسيار پاييني قرار دارد و مردم اين كشور براي درمان به كشور هندوستان مي روند تا آنجا كه پروازهايي كه از اين كشور به هند مي رود را آمبولانس هوايي مي گويند.
مديركل غرب آسيا وزارت امور خارجه، بر صادرات خدمات فني و مهندسي به كشور افغانستان تأكيد كرد و با اعلام اينكه وزن روابط تجاري و اقتصادي با اين كشور را بايد از اين پس بر دوش بخش خصوصي بگذاريم، گفت: رسيدن به حجم 5 ميليارد دلار صادرات به افغانستان دور از دسترس نيست و مي توانيم در سال 91 به آن دست پيدا كنيم. ضمن آنكه كل صادرات اين كشور به كشورهاي جهان در حدود 200 ميليون دلار است كه ما مي توانيم تمام اين ميزان صادرات را به ايران آورده و به كشورهاي ديگر صادرات مجدد داشته باشيم.

لشكر سازندگي افغان ها در ايران
سبحاني در بخش ديگري از سخنان خود تصريح كرد كه در حال حاضر 3 هزار دانشجوي افغاني در ايران مشغول به تحصيل هستند و 20 هزار فارغ التحصيل افغان نيز در ايران ساكن هستند. او اضافه كرد كه فعالان اقتصادي مي توانند براي رسيدن به اهداف اقتصادي خود از اين نيروي تحصيلكرده افغان كه وي از آنها به لشكر سازندگي اشاره كرد، استفاده كنند.
وي همچنين خاطرنشان كرد كه مشكلات ويزا با كشور افغانستان همچنان وجود دارد اما اين مشكل طي سال جاري از طرف ايران به طور كامل رفع خواهد شد.

اعزام هيأت تجاري اتاق تهران به پاكستان و افغانستان
دبيركل اتاق تهران نيز در اين نشست، به جمعيت 220 ميليون نفري دو كشور افغانستان و پاكستان اشاره كرد و گفت: بررسي شركاي تجاري افغانستان نشان مي دهد كه در بخش صادرات ، كشورهاي پاكستان ، هندوستان و تركيه در رده هاي نخست هستند در حالي كه ايران در رديف چهارم است. در بخش واردات نيز ازبكستان، چين و آلمان سه كشور عمده واردكننده كالا به بازار افغانستان هستند در حالي كه نزديك ترين كشور به افغانستان، ايران است.
به گفته محمدمهدي راسخ، عمده واردات ايران از پاكستان در برنج خلاصه مي شود به طوري كه 82 درصد حجم صادرات پاكستان به ايران را اين محصول شامل مي شود.
راسخ در عين حال تصريح كرد كه در گذشته نسبت به گسترش روابط اقتصادي ايران و پاكستان كم توجهي شده است در حالي كه بخش خصوصي و دولتي امروز تصميم گرفته اند كه با رفت و آمدهاي متعدد و رايزني هاي گسترده، حجم مناسبات را به سطح دلخواه برسانند. دبيركل اتاق تهران همچنين خبر داد كه اواخر خرداد ماه جاري هيأتي از اتاق تهران به كشور پاكستان اعزام مي شود و پس از آن هيأتي نيز به كشور افغانستان راهي مي شود.

آغاز مذاكرات اقتصادي دولت هاي ايران و پاكستان
در ادامه اين نشست، سفير ايران در پاكستان به ايراد سخنان خود پرداخت و با بيان اينكه امروز اراده مضاعفي براي توسعه مناسبات اقتصادي دو كشور حاكم شده است، گفت: بخش دولتي گام هاي خوبي در اين مسير برداشته است و بخش خصوصي نيز بايد پاشنه ها بالا بكشد.
حقيقيان به خط لوله گاز ايران به پاكستان اشاره كرد و افزود: عمليات احداث اين خط لوله در خاك ايران به سرعت در حال انجام است و حتي اين عمليات از برنامه ريزي ها جلوتر است. وي همچنين به صادرات برق از ايران به پاكستان اشاره كرد و با بيان اينكه ميزان صادرات در اين بخش دو برابر شده است خاطرنشان كرد كه مذاكرات ميان دو كشور در خصوص پروژه 1000 مگاواتي صادرات برق ظرف دو هفته آينده آغاز خواهد شد.
به گفته سفير ايران در پاكستان، در بخش نفت نيز مذاكرات خوبي ميان دو كشور آغاز شده است و رايزني ها در حال انجام است.

بزرگنمايي رسانه هاي داخلي از ناامني در افغانستان
دبير اتاق مشترك ايران و افغانستان نيز در اين نشست، بر وجود مشكلات دريافت ويزاي افغانستان براي تجار و فعالان اقتصادي تأكيد كرد و در حضور كاردار ايران در اين كشور و مديركل غرب آسيا وزارت امور خارجه، خواستار رفع موانع و مشكلات در اين خصوص شد. مظفر عليخاني، مهم ترين مشكل فعالان اقتصادي در همكاري با كشور افغانستان را، دريافت ويزا عنوان كرد. او همچنين خواستار راه اندازي اتاق مشترك افغانستان و ايران در كابل شد. به گفته اين فعال اقتصادي، در حالي كه اكثر كشورهاي جهان از مزيت تعرفه هاي ترجيحي براي گسترش محصولات خود در بازار افغانستان بهره برده اند، در ايران هنوز بخش خصوصي و دولت بر سر تعرفه هاي ترجيحي با اين كشور به جمع بندي نرسيده است. عليخاني همچنين به خط اعتباري 300 ميليون دلاري براي توسعه صادرات به افغانستان اشاره كرد كه به گفته وي به رغم تأكيد رييس جمهوري، تاكنون به سرانجام نرسيده است. او در عين حال، يكي از نگراني هاي عمده فعالان اقتصادي ايران براي سرمايه گذاري در افغانستان را خبرهاي ناشي از ناامني هاي اجتماعي در اين كشور عنوان كرد كه به زعم وي، رسانه هاي داخلي در بزرگ نمايي ناامني ها در اين كشور نقش داشته اند.

در اين نشست، بالغ بر يكصد و بيست نفر از تجار و بازرگانان و صادركنندگان به كشورهاي پاكستان و افغانستان حضور داشتند. پس از طرح سؤالات از طرف فعالان اقتصادي، هر يك از مسوولان سركنسولگري هاي ايران در استان هاي مختلف پاكستان و افغانستان با معرفي حوزه مأموريت خود، به سؤالات پاسخ دادند.

3939

يکشنبه|ا|10|ا|ارديبهشت|ا|1391





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاين]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن