واضح آرشیو وب فارسی:فارس: وزارت بهداشت:حوادث شغلي روزانه جان ۵ هزار نفر را ميگيرد
خبرگزاري فارس: وزارت بهداشت اعلام كرد: روزانه حدود ۵ هزار نفر يا سالانه 2 ميليون نفر بر اثر بيماريها و حوادث مرتبط با محيط جان خود را در دنيا از دست ميدهند.
به گزارش خبرگزاري فارس،به نقل از پايگاه اطلاع رساني وزارت بهداشت، محمود حسين پور، معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي هرمزگان با اشاره به نقش بهداشت حرفهاي در جامعه كاري ابراز كرد: با توجه به تنوع كارها، تعدد مشاغل و مسائل متفاوتي كه كارگران هر حرفه با آن مواجه هستند، بهداشت حرفهاي عبارت است از علم و هنر پيشگيري از بيماري ها و حوادث ناشي از كار و ارتقاي سطح سلامتي افراد شاغل از طريق كنترل عوامل زيان آور محيط كار است.
حسين پور اظهار كرد: بهداشت حرفه اي از جمله با ارزش ترين دارايي هاي افراد جوامع و كشورهاست كه به عنوان يك استراتژي با اهميت نه تنها سلامت شاغلان را در نظر ميگيرد، بلكه تاثير مثبت و قابل ملاحظهاي در بهره وري و كيفيت محصولات، انگيزش كار، رضايت شغلي و كيفيت كل زندگي افراد جامعه دارد.
وي ياد آور شد: به طور كلي بهداشت حرفهاي علمي است كه با شناسايي، ارزيابي و كنترل عوامل و شرايط زيان آور محيط كار و انجام مراقبتهاي بهداشتي و درماني حافظ سلامت كاركنان و شاغلان در محيط هاي كار مرتبط است.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني هرمزگان با اشاره به آمارهاي جهاني ناشي از صدمات كار گفت: آمارهاي سازمان هاي بين المللي كار ميگويد حوادث و بيماريهاي مرتبط با محيط كار سالانه 2 ميليون نفر در جهان را به كام مرگ ميفرستد و ضررهاي اقتصادي معادل 25،1 تريليون دلار به بار ميآورد.
وي بيان كرد: ضرر حوادث و بيماري هاي مرتبط با محيط كار سالانه حدود 4 درصد توليد ناخالص داخلي در سطح جهان است.
حسين پور تصريح كرد: هر روز حدود 5 هزار يا سالانه 2 ميليون نفر بر اثر بيماريها و حوادث مرتبط با محيط جان خود را از دست ميدهند، به علاوه هر سال براي كارگران سراسر جهان 270 ميليون حادثه شغلي روي ميدهد كه 355 هزار مورد آن به مرگ منجر ميشود و 160 ميليون مورد آن بيماريهاي شغلي است و البته هر سال حدود 12 هزار كودك كارگر بي گناه بر اثر حوادث ناشي از كار به كام مرگ ميروند.
وي نگرش صحيح كارفرمايان و مديران نسبت به مقوله بهداشت و ايمني را موجب بهره وري بيشتر و حوادث كمتر در كار دانست و افزود: غفلت، اشتباه، مسامحه، فراموشي از عوامل ايجاد حوادث در محيط كار هستند باشند و با رعايت اصول بهداشت حرفه اي در محيط كار يك عمر كار همراه با سلامت جسمي، رواني و يك دوره سالمندي با نشاط را تجربه خواهند كرد.
بر اساس اين گزارش، شاهرخ زمردي،كارشناس بهداشت حرفه اي مركز بهداشت استان هرمزگان هدف اصلي بهداشت حرفهاي را تامين حفظ و ارتقاء سلامت شاغلان تا بالاترين درجه ممكن عنوان كرد.
وي اظهار كرد: شتاب فراگير در فرايند صنعتي شدن جوامع و ضرورت دستيابي به فن آوري هاي نوين و بهرهگيري روز افزون از منابع مختلف انرژي بالطبع داراي مخاطرات بالقوه اي است كه قواعد پيچيدهاي را در نظام ارائه خدمات ايمني و بهداشت حرفهاي براي تأمين سلامت و صيانت نيروي كار مطرح مي نمايد كه جز در سايه ارتقاء ايمني و بهداشت حرفه اي امكان رسيدن به آن ميسر نيست..
وي گفت: هدف اصلي بهداشت حرفه اي، تامين حفظ و ارتقاء سلامت شاغلان تا بالاترين درجه ممكن است، در سايه اين هدف عوامل مسبب بيماريهاي شغلي و صدمه به كارگران شناسايي و كنترل شده و روشهاي پيشگيري و حفاظتي مناسب پيش بيني و اجرا مي شود.
وي با اشاره به شعار روز جهاني ايمني و بهداشت حرفه اي ابراز كرد: امسال سازمان بين المللي كار شعار روز جهاني ايمني و بهداشت حرفه اي را "ارتقاء ايمني و بهداشت در يك اقتصاد سبز" اعلام كرده تا با ايجاد فرهنگ ايمني و بهداشت در محيط هاي كاري علاوه بر بوجود آوردن يك فضاي ايمن و در نتيجه پيشگيري از بوجود آمدن حوادث ناگوار و بيماري هاي شغلي از هزينه هايي كه ناگزير از پي اين عوامل ايجاد مي شوند ، جلوگيري نموده و شاهد اقتصادي سبز و پويا باشيم.
كارشناس بهداشت حرفه اي با اشاره به اينكه هدف بهداشت حرفهاي تامين و حفظ و ارتقاء سلامت نيروي كار به عنوان يكي از محورهاي اساسي توسعه پايدار است، تصريح كرد: كارگران هر صنعت سرمايه هاي آن صنعت هستند و حفاظت از سلامت آنها امري ضروري است و همكاري كارفرما، بهداشت حرفه اي و كارگر براي تحقق صنعت سالم و پويا ضروري است.
زمردي با بيان اينكه بهداشت حرفه اي و ايمني شعار نيست، بلكه يك فرهنگ است، خاطر نشان كرد: آمار نشان مي دهد كه اكثر حوادث ناگوار در نتيجه يك بي احتياطي كوچك ايجاد شده است و هدف بهداشت حرفهاي افزايش آگاهي كارگران درباره عوامل زيان آور محيط كار است.
انتهاي پيام/
شنبه|ا|9|ا|ارديبهشت|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]