واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نگراني سازمان "پيمان امنيت جمعي" از تشديد اقدامات تروريستي در افغانستان
خبرگزاري فارس: در نشست دبيران شوراي امنيت كشورهاي عضو پيمان امنيت جمعي در قزاقستان با ابراز نگراني از تهديدات امنيتي گروههاي تروريستي موجود در افغانستان، بر ضرورت مقابله با اين چالشها تأكيد شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري فارس در آسياي مركزي، نشست دبيران شوراي امنيت اعضاي پيمان امنيت جمعي روز گذشته در شهر "آستانه" قزاقستان به كار خود پايان داد.
در بيانيه پاياني اين نشست آمدهاست كه سازمانهاي بينالمللي تروريستي توانستهاند در سرزمينهاي خارج از كنترل دولت افغانستان اردوگاههاي آموزشي تروريستي با هدف تهديد و سرنگوني رژيمهاي سياسي موجود در منطقه، ايجاد كنند.
بنابر اين اطلاعيه سازمان پيمان امنيت جمعي با توجه به فعاليتهاي رو به گسترش گروههاي افراطي، تدوين برنامهها و اقدامات مشترك براي مقابله با اين گروهها را ضروري ميداند.
در بيانيه نهايي اين نشست آمده است كه فعاليت اين گروهها در كشورهاي منطقه بيش از گذشته مشاهده شده است كه اين امر تهديد جدي براي ثبات و امنيت منطقه است.
به اعتقاد مقامات امنيتي كشورهاي عضو سازمان پيمان امنيت جمعي عدم توجه كافي به واردات مواد اوليه به افغانستان باعث شده است تا توليد مواد مخدر در مقياس گسترده در اين كشور صورت پذيرد كه در حال حاضر زمينه اصلي تأمين منابع مالي براي سازمانهاي تروريستي و افراطي در منطقه است.
بنا به گفته منابع رسمي اقدامات مشترك در جهت مقابله با چالشها و تهديدات ناشي از اين امر براي جامعه كشورهاي عضو سازمان پيمان امنيت جمعي از موضوعات اصلي جلسه كميته دبيران شوراي امنيت اين كشورها در آستانه بود.
"نيكولاي بارديوژا " دبيركل سازمان پيمان امنيت جمعي در پايان اين نشست به خبرنگاران گفت: همزمان با بررسي راهكارهاي مقابله با چالشها و تهديدها، تدابيري نيز در زمينه كاهش تأثير تحولات خارجي در وضعيت كشورهاي تحت پوشش اين سازمان در دستور كار اين نشست قرار گرفت.
وي تصريح كرد: دبيران شوراي امنيت كشورهاي عضو اين سازمان به دنبال اعلام ارمنستان در مورد آمادگي اين كشور براي برگزاري تمرين مشترك "همكاري-2012" در خاك اين كشور، ميزان مشاركت و سطح آمادگي كشورهاي عضو بدين منظور را تدوين كردند.
دبير كل سازمان پيمان امنيت جمعي در ادامه افزود: اين تمرينات در پايگاه آموزشي موسوم به "باگراميان" مربوط به وزارت دفاع ارمنستان برگزار خواهد شد و در آن عملكردهايي در جهت رفع مشكلات مربوط به تحويل كمكهاي بشردوستانه براي مردم آسيبديده از جنگ تمرين ميشود.
به گفته بارديوژا تمرينات آتي با مشاركت واحدهاي نظامي واكنش سريع نيروهاي مسلح كشورهاي عضو در تاريخ 3-8 سپتامبر (مطابق با 13-18 شهريور) در يكي از پايگاههاي آموزش نظامي در خاك ارمنستان برگزار ميشود.
وي همچنين بيان كرد: در ضمن اين نشست تصميم كميته دبيران شوراي امنيت براي انجام تدابيري به منظور مشاورت با نمايندگان كشورهاي عضو در امور سياست خارجي، امنيت و دفاع در سال 2012 و نيمه اول سال 2013 نيز مورد بحث و بررسي قرار گرفت.
اين مقام سازمان پيمان امنيت جمعي بررسي پيشنويس دستور كار جلسه گراميداشت بيستمين سالگرد امضاي پيمان امنيت جمعي و دهمين سال تأسيس اين سازمان و اتخاذ تصميمات لازم در اين مورد را از ديگر محورهاي اين نشست عنوان كرد.
"مارات تاژين" دبير شوراي امنيت قزاقستان و مجري اين جلسه نيز تصميم در زمينه ايجاد يك پايگاه آموزشي مشترك براي نيروهاي واكنش سريع اين سازمان را از ديگر نتايج اين نشست اعلام كرد.
وي همچنين گفت: سند مقدماتي براي تأسيس پايگاه آموزشي واحدهاي نيروهاي ويژه و نيروهاي جمعي واكنش سريع سازمان پيمان امنيت جمعي نيز در اين جلسه تدوين شد كه با ايجاد چنين مركزي امكان بيشتري براي تمرين مشترك نيروي واكنش سريع و واحدهاي ديگر وزارتخانهها و نهادهاي امنيتي و نظامي كشورهاي عضو فراهم ميشود.
اين مقام امنيتي قزاق تصريح كرد: در برنامه آموزش و تمرين نيروهاي عضو اين سازمان، تدابيري براي تكميل آمادگي نيروها در اجراي عمليات خلع سلاح و حذف گروههاي غيرقانوني مسلح، سركوب تروريستها، اقدامات ضدشورش، سركوب و حذف گروههاي سازمانيافته جنايي و تدابير ديگري در زمينه حفظ و تأمين ثبات و امنيت در اين كشورها پيشبيني شده است.
تاژين همچنين تقويت مبارزه با قاچاق مواد مخدر، اقدامات لازم به منظور حذف، دفع، حمل و نقل و انهدام مواد منفجره و از بين بردن عوارض طبيعي مصنوعات دست بشر را از محورهاي ديگر برنامه آموزش و تمرينات مشترك عنوان كرد.
بنا به گزارش منابع رسمي، شركتكنندگان اين جلسه در ديداري دستجمعي با "نورسلطان نظربايف" رئيس جمهوري قزاقستان كه رياست دورهاي سازمان پيمان امنيت جمعي را برعهده دارد در خصوص برخي از مسائل مورد توجه اين سازمان تبادل نظر كردند.
سازمان پيمان امنيت جمعي كه در حال حاضر ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقيزستان، روسيه، تاجيكستان و ازبكستان عضو آن هستند در تاريخ 15 مه سال 1992 به دنبال امضاي پيماني از سوي سران اين كشورها در "تاشكند" تأسيس شد.
اين در حالي بود كه پس از ده سال در ماه مي سال 2002 شوراي امنيت جمعي در نشستي در مسكو با تصويب سندي پيمان امنيت جمعي را به يك سازمان بينالمللي منطقهاي تبديل كرد.
انتهاي پيام/م
شنبه|ا|9|ا|ارديبهشت|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 184]