واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: در سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) ايران اسلامي غرق در ماتم و عزا است
جام جم آنلاين: ايران اسلامي در سالروزشهادت بي بي دو عالم حضرت فاطمه زهرا(س) غرق در ماتم و عزا است و به همين مناسبت در اكثر مساجد ، حسينيه ها و تكايا عاشقان اهل بيت عصمت و طهارت براي مظلوميت اين بانوي مظلوم اشك بر گونه جاري مي كنند.حضرت فاطمه زهرا (س ) مدافع سختكوش ولايت و امامت ، يگانه هم شان و همسنگ امام علي و پرورش دهنده فريادگران حقانيت عاشورا بود.
در قرآن كريم آيات متعددي در بيان شأن و مقام حضرتش نازل گرديده كه از آن جمله ميتوان به آيات آغازين سوره دهر، سوره كوثر، آيه اعطاي حق ذي القربي اشاره كرد كه خود تأكيدي بر مقام عميق آن حضرت نزد خداوند است.
نام مبارك آن حضرت، فاطمه (عليها السلام) است و براي ايشان القاب و صفات متعددي همچون زهرا، صديقه، طاهره، مباركه، بتول، راضيه، مرضيه، نيز ذكر شده است.
فاطمه، در لغت به معني بريده شده و جدا شده ميباشد و علت اين نامگذاري بر طبق احاديث نبوي، آنست كه: پيروان فاطمه (عليها السلام) به سبب او از آتش دوزخ بريده، جدا شده و بركنارند.
زهرا به معناي درخشنده است و از امام ششم، امام صادق (عليه السلام) روايت شده است كه: "چون دخت پيامبر در محرابش ميايستاد (مشغول عبادت ميشد)، نورش براي اهل آسمان ميدرخشيد؛ همانطور كه نور ستارگان براي اهل زمين ميدرخشد."
صدّيقه به معني كسي است كه به جز راستي چيزي از او صادر نمي شود. طاهره به معناي پاك و پاكيزه، مباركه به معناي با خير و بركت، بتول به معناي بريده و دور از ناپاكي، راضيه به معناي راضي به قضا و قدر الهي و مرضيه يعني مورد رضايت الهي.
كنيههاي فاطمه (عليها السلام) نيز عبارتند از ام الحسين، ام الحسن، ام الائمه، ام ابيها و...
فاطمه (عليها السلام) در سال پنجم پس از بعثت(2) و در روز 20 جمادي الثاني در مكه به دنيا آمد.
سراسر زندگاني صديقه طاهره (عليها السلام)، مملو از مكارم اخلاق و رفتارهاي نمونه و انساني است.
حضرت فاطمه(س) تنها يك تفكر يا تصور يك حقيقت حياتبخش نيست، بلكه تجسمي عيني وزنده از بركت خداوند بر انسان است.
فاطمه زهرا (عليها السلام)در نزد شيعيان اگر چه امام نيست، اما مقام و منزلت او در نزد خداوند و در بين مسلمانان به خصوص شيعيان، نه تنها كمتر از ساير ائمه نيست، بلكه آن حضرت همتاي امير المؤمنين و داراي منزلتي عظيمتر از ساير ائمه طاهرين (عليهم السلام) ميباشد.
اگر بخواهيم مقام علمي فاطمه (عليها السلام) را درك كنيم و به گوشهاي از آن پي ببريم، شايسته است به گفتار او در خطبه فدكيه بنگريم؛ چه آنجا كه استوارترين جملات را در توحيد ذات اقدس ربوبي بر زبان جاري ميكند، يا آن هنگام كه معرفت و بينش خود را نسبت به رسول اكرم آشكار ميسازد و يا در مجالي كه در آن خطبه، امامت را شرح مختصري ميدهد. جاي جاي اين خطبه و احتجاجات اين بانوي بزرگوار به قرآن كريم و بيان علت تشريع احكام، خود سندي محكم بر اقيانوس بيكران علم اوست كه متصل به مجراي وحي است (قسمتي از اين خطبه در فراز آخر مقاله خواهد آمد). از ديگر شواهدي كه به آن وسيله ميتوان گوشهاي از علو مقام فاطمه (عليها السلام) را درك نمود، مراجعه زنان و يا حتي مردان مدينه در مسائل ديني و اعتقادي به آن بزرگوار ميباشد كه در فرازهاي گوناگون تاريخ نقل شده است. همچنين استدلالهاي عميق فقهي فاطمه (عليها السلام) در جريان فدك به روشني بر احاطه فاطمه (عليها السلام) بر سراسر قرآن كريم و شرايع اسلامي دلالت مينمايد.
شهادت حضرت زهرا ( س) :
روز سوم جمادي الثاني سال يازدهم هجري فاطمه (عليها السلام) آب طلب نموده و بوسيله آن بدن مطهر خويش را شستشو داد و غسل نمود. سپس جامهاي نو پوشيد و در بستر خوابيد و پارچهاي سفيد به روي خود كشيد؛ چيزي نگذشت كه دخت پيامبر، بر اثر حوادث ناشي از هجوم به خانه ايشان، دنيا را ترك نموده و به شهادت رسيد؛ در حاليكه از عمر مباركش بنا بر مشهور، 18 سال بيشتر نميگذشت و بنا بر مشهور تنها 95 روز پس از رسول خدا در اين دنيا زندگي نمود.
امروزه پس از گذشت ساليان متمادي همچنان مزار سرور بانوان جهان مخفي است و كسي از محل آن آگاه نيست. مسلمانان و بخصوص شيعيان در انتظار ظهور امام مهدي (عجل الله تعالي فرجه الشريف) بزرگترين منجي الهي و يازدهمين فرزند از نسل فاطمه (عليها السلام) در ميان ائمه ميباشند تا او مزار مخفي شده مادر خويش را بر جهانيان آشكار سازد و به ظلم و بي عدالتي در سراسر گيتي، پايان دهد.
امروز به مناسبت شهادت اين بانوي بزرگ اسلام آيين هاي مختلفي در جاي جاي ايران اسلامي به ويژه در تهران از سوي ارادتمندان به آن حضرت و علاقمندان به خاندان عصمت و طهارت برگزار مي شود.(ايرنا)
چهارشنبه|ا|6|ا|ارديبهشت|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]