تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 20 آبان 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):ما اهل بیت رسول خدا(ص) وسیله ارتباط خدا با مخلوقاتیم ما برگزیدگان ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828037011




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

حمايت از توليد ملي همراه با افزايش كيفيت محصولات داخلي


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: حمايت از توليد ملي همراه با افزايش كيفيت محصولات داخلي
حميد بقايي گفت: توليد داخلي به دانش نياز دارد و بدون دانش بومي شده نمي توان به افزايش كيفيت توليدات داخلي دل بست؛ از اين نظر، حمايت از كارهاي پژوهشي و تحقيقاتي به عنوان پشتوانه اصلي توليد ملي اهميت ويژه اي دارد


به گزارش حوزه دولت باشگاه خبرنگاران به نقل از پايگاه اطلاع رساني دولت؛ نام گذاري امسال با عنوان «توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني» مباحث مختلفي را در ميان مسئولان و كارشناسان در زمينه راهكارهاي تحقق اين هدف مهم به همراه داشته است. كه در اين زمينه، گفتگويي با حميد بقايي، معاون اجرايي رئيس جمهور انجام گرفته است؛ در اين مصاحبه بقايي نقش معاونت اجرايي رياست جمهوري به عنوان دستگاه متولي مديريت كلان اجرايي كشور را در تحقق اهداف امسال «محوري» دانسته است.

با توجه به شعار سال 91 (توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني) لزوم توجه به اين موضوع را چگونه ارزيابي مي كنيد؟ و براي رسيدن به اهداف سال جاري در زمينه توليد ملي، به نظر شما چه اقداماتي بايد در اولويت قرار گيرند؟

اولين موضوع در اين زمينه اين است كه مسئولين همه دستگاه ها «بحث حمايت از توليدات داخلي» را از خود و از مجموعه تحت مديريت خود شروع كنند. مثلاً اگر ارگان يا دستگاهي در اين جهت قدم بردارد و دستگاه هاي ديگر كاري در اين زمينه انجام ندهند، به هدف نخواهيم رسيد. بنابراين در همان قدم اول، بايد كالاها و خدماتي را كه امكان توليد آن در داخل وجود دارد، از داخل تهيه كرد. البته در اين بين دو نكته وجود دارد:

نكته اول اين كه در بسياري از دستگاه هاي دولتي ما، تاكنون نيز روال بر همين اساس بوده و كالاهاي ايراني مورد نياز همواره در اولويت قرار داشته اند؛نكته دوم اين كه اين موضوع نبايد باعث شود ما خود را به كالاهاي بي كيفيت راضي كنيم؛ بلكه در جهت حمايت از توليد ملي بايد علاوه بر «استفاده از كالاهاي ايراني»، بايد اقدامات ديگري نظير حمايت از توليدكنندگان در جهت افزايش كيفيت محصولات خود و نيز نظارت مستمر بر كار آنان هم همراه باشد.

يكي از اولين بحث هايي كه در خصوص حمايت از توليد ملي مطرح مي شود، بحث «ممنوعيت ورود كالاهاي خارجي كه امكان توليد آن در داخل وجود دارد» و يا دست كم ممنوعيت تبليغات گسترده كالاهاي خارجي است. در اين خصوص چه نظري داريد؟ آيا اين راهكار، راهكار مناسبي براي حمايت از توليد داخلي است؟

همان طور كه شما گفتيد، بحث ممنوعيت خريد كالاهاي خارجي هم مطرح است، اما من خيلي با اين اقدام موافق نيستم. فكر مي كنم در صورتي كه موارد بالا در جهت حمايت از توليدكنندگان داخلي انجام شود، محصولات ايراني خود قابليت رقابت با محصولات خارجي را خواهند داشت و نيازي به وضع محدوديت هاي اين چنيني نيست. مثلاً در بسياري موارد، سازمان ها و خانواده هاي ايراني، فقط به دليل جاافتاده بودن يك برند خارجي از آن محصول استفاده مي كنند وگرنه در صورتي كه اطلاع رساني لازم انجام شود، مي توان سليقه خانواده ها را به سمت ديگري سوق داد.

اما درباره تبليغات در اين زمينه مي توان سياست هاي محدودكننده اي را در پيش گرفت. به طور مثال تبليغات كالاهاي خارجي خاصي در صدا و سيما (كه حوزه تأثيرگذاري بسيار بيش تري نسبت به ساير رسانه ها دارد) بر اساس كارشناسي هاي دقيق، محدود شود؛ ولي درباره ممنوعيت كلي تبليغات در تمامي رسانه ها، نظر موافق ندارم. به گمان بنده، مي توان با استفاده از فرهنگ سازي در اين زمينه، به جاي نفي مطلق كالاهاي خارجي، استفاده از كالاهاي ايراني را براي همه جا انداخت.

شما به بحث حمايت از توليدكنندگان در جهت افزايش كيفيت محصولات اشاره كرديد. به نظر شما از چه طريقي مي توان به اين هدف دست پيدا كرد؟

در اين خصوص راهكارهاي مرسومي براي پشتيباني مالي از توليدكنندگان نظير اعطاي وام و ... وجود دارد كه البته راهگشا و تأثيرگذار است؛ اما منظور اصلي بنده، كار اساسي و زيربنايي در اين خصوص است. ببينيد! توليد داخلي به دانش نياز دارد و بدون دانش بومي شده نمي توان به افزايش كيفيت توليدات داخلي دل بست. از اين نظر، حمايت از كارهاي پژوهشي و تحقيقاتي به عنوان پشتوانه اصلي توليد ملي اهميت ويژه اي دارد. در اين خصوص، بحث مهم ديگري نيز وجود دارد و آن تميز دادن توليد واقعي كشور از مونتاژ است. در واقع اگر هميشه به فن آوري هاي خارجي وابسته باشيم، توليدات داخلي ما نيز به شكل مونتاژ قطعات آماده و وارداتي از كشورهاي ديگر درخواهد آمد و اين موضوع مي تواند توليد ملي را به بيراهه بكشاند. البته قصد انكار صنعت مونتاژ را نداريم. اما بحث در اين جا بحث كلان تر و ديگري است.

نقش دولت در زمينه حمايت از توليد ملي تا چه حدي است و تأثير همكاري ساير دستگاه ها به ويژه نحوه برخورد مجلس با اقدامات فراروي دولت چيست؟ بر اين اساس، چه انتظاري بايد از مجلس نهم داشته باشيم؟

بدون شك دولت در زمينه تحقق اهداف مربوط به رشد و حمايت از توليد ملي نقش اساسي دارد و در اين زمينه رئيس جمهور محترم، نكات مفصلي را ذكر كردند كه در واقع برنامه دولت هم در اين زمينه است.

همان گونه كه احمدي نژاد تأكيد كردند دولت علاوه بر ديگر اقدامات جاري خود كه همگي در جهت حمايت از توليد ملي بوده، مثل طرح هاي مسكن مهر و اجراي پروژه هاي زيربنايي در كشور، براي گسترش توليد ملي دو برنامه مشخص را تعيين كرده كه يكي در زمينه كشاورزي و يكي در زمينه صنعت است. اما در مورد همكاري ساير دستگاه ها با دولت بايد گفت درست است كه نقش و وظيفه اصلي بر عهده دولت است اما قطعاً همكاري دستگاه ها از جمله مجلس با دولت در اين راستا نقش مؤثري دارد. مجلس در جهت حمايت از توليد ملي و ياري دادن به دولت در اين زمينه از دو ابزار مهم نظارت و قانون گذاري برخوردار است كه از هر دو ابزار مي تواند در اين جهت استفاده كند. به ويژه وضع قانون هاي تسهيل كننده در جهت برنامه هاي دولت كه در نهايت به نيل به اهداف سال توليد ملي منجر خواهد شد، مي تواند مثمر ثمر باشد.

نظر شما درباره اختصاص رديف بودجه مستقل توليد ملي در بودجه سال 91 چيست؟ اين امر چه تأثيري در تحقق اهداف اين سال خواهد داشت؟ آيا اين بودجه به نوعي در ديگر رديف هاي بودجه (البته نه با اين نام) پيش بيني نشده است؟

البته همان طور كه شما هم گفتيد، در واقع اكثر رديف هاي بودجه به نوعي به توليد ملي اختصاص دارند. اما اختصاص رديف بودجه مستقل

به دليل آن كه در اين حوزه اقدامات گسترده تري نيز انجام شود، اقدام مؤثري است.البته بحث بودجه و به خصوص بودجه سال 1391 در مقطعي كه اكنون گفت وگو مي كنيم، موضوع متفاوتي است و جاي بحث بيش تري دارد.

اساساً نقش معاونت اجرايي رياست جمهوري در جهت دهي به سياست هاي كلان دولت و نيز هماهنگ كردن فعاليت هاي ساير دستگاه هاي دولتي در جهت اجراي اين سياست ها و به ويژه درباره شعار امسال (توليد ملي) چيست. به طور مشخص چه ابزارهايي براي اين كار در اختيار دارد؟

معاونت اجرايي رياست جمهوري در واقع مديريت كلان اجرايي كشور را انجام مي دهد كه در برآورده شدن اهداف و برنامه هاي بزرگ ملي تأثيري انكارناپذير و نقشي محوري دارد. از اين نظر، وظيفه هماهنگي دستگاه هاي اجرايي در جهت اهداف دولت و به طور مشخص «حمايت از توليد ملي» در سال جاري بر عهده اين معاونت است.

مهم ترين ابزار و امكان اصلي در اختيار اين معاونت هم تعامل نزديك با معاون اول، وزرا و ديگر معاونان رئيس جمهور در جهت تسهيل و تسريع در اتخاذ تصميمات و اقدامات اجرايي است و در سال جاري تلاش مي شود با پشتيباني مداوم و نظارت اجرايي بر طرح ها و پروژه هاي اصلي و بزرگ كشور و استفاده حداكثري از توان داخلي براي پيشبرد اين پروژه ها، در جهت تحقق اهداف امسال، گام هاي مؤثر برداشته شود.

توان فعلي توليدي كشور در زمينه هاي مختلف صنعتي، كشاورزي و ... را در چه حدي ارزيابي مي كنيد؟ آيا در صورت لزوم، كشور با توجه به توانايي هاي فعلي، قدرت تأمين تمامي نيازهاي ضروري خود را بدون كمك خارجي دارد؟

خوش بختانه كشور ما از دو منظر وجود منابع خدادادي و نيز دستيابي به فن آور ي هاي پيشرفته به لطف استعداد و تلاش پژوهشگران داخلي در وضعيت مناسبي قرار دارد. به طور مثال، در زمينه فن آوري هاي مختلف پزشكي، نانو، هسته اي و ... به موفقيت هاي بزرگي دست يافته ايم.

به طور حتم، كشوري كه در زمينه هايي اين چنين پيشرفت هاي چشم گيري داشته، در زمينه ديگر فن آوري ها مانند فن آور ي هاي بخش كشاورزي و صنعت نيز مي تواند موفق باشد و در مجموع قابليت تأمين تمامي نيازهاي خود را هم دارد البته اين موضوع به معناي اين نيست كه كشور بايد ارتباطات بين المللي خود را قطع كند اما به لحاظ زيرساختي و علمي كشور ما اين توانايي را دارد.

دوشنبه|ا|4|ا|ارديبهشت|ا|1391





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن