محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1828710594
دبير سنديكاي صنايع كنسرو ايران در گفتوگو با فارس اذعان كردكاهش وزن و كيفيت كنسروها؛نتيجه لاينحل ماندن مشكل توليد
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: دبير سنديكاي صنايع كنسرو ايران در گفتوگو با فارس اذعان كردكاهش وزن و كيفيت "كنسروها"؛نتيجه لاينحل ماندن مشكل توليد
خبرگزاري فارس: دبير سنديكاي صنايع كنسرو ايران گفت: كمبود سرمايه در گردش و نقدينگي و عدم اجازه افزايش قيمت محصول دو مشكل صنايع كنسروسازي ايران به شمار ميرود.
به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، با افزايش توليد محصولات كشاورزي و نيز گسترش شهرنشيني و افزاش جمعيت، براي جلوگيري از فساد محصول كشاورزي و نگهداري و مصرف آن در طول سال، صنعت كنسروسازي و نگهداري مواد غذايي در دنيا گسترش پيدا كرده است.
همچنين صنايع كنسرو و بستهبندي مواد غذايي صنعتي مهم براي شرايط غيرمنتظره مانند جنگ، زلزله، سيل و ساير حوادث طبيعي به عنوان غذاي فوري براي مردم و جلوگيري از قحطي و گرسنگي به شمار ميرود.
باتوجه به نامگذاري سال جاري به عنوان حمايت از توليد ملي و كار و سرمايه ايراني از جانب مقام معظم رهبري و نظر به اهميت اين صنعت با سيدمحمد ميررضوي دبير سنديكاي صنايع كنسرو ايران و مديرعامل شركت تعاوني صنايع كنسرو ايران گفتوگويي انجام شده است.
فارس: صنعت كنسروسازي به عنوان يكي از صنايع مهم كشور چه ظرفيتي از نظر توليد در كشور دارد و چه مشكلات مهمي در اين صنعت به چشم ميخورد.
ميررضوي: صنايع كنسرو يك صنعت استراتژيك در كشور به شمار ميرود، چون حداقل براي مسئولان كشور طي سالهاي جنگ تحميلي در 8 سال اهميت آن مشخص شد. صنايع كنسرو ميتواند براي يك رزمنده توليد غذاي سالم و كافي در سنگر داشته باشد، بدون اينكه آن رزمنده با پشت جبهه ارتباطي داشته باشد. كشور ما كه بر روي گسل زلزله قرار دارد و حوادث طبيعي مانند سيل، زلزله و توفان در آن وجود دارد صنعت كنسرو به عنوان اولين پاسخگوي نياز غذايي مردم در زمان حوادث ناگوار طبيعي است. از طرفي امروز در دنيا تنها صنعتي كه باعث جلوگيري از ضايع شدن محصولات كشاورزي ميشود. همين صنعت كنسروسازي است كه در كنار واحدهاي كشاورزي تشكيل ميشود و محصولات خام را جذب كرده كنسرو مينمايند و از ضايعات جلوگيري ميشود. توليد سالانه 100 ميليون تن محصول كشاورزي كه طبق آمار وزارت جهاد كشاورزي بين 20 تا 30 درصد آن يعني سالانه 20 تا 30 ميليون تن از محصولات كشاورزي تبديل به ضايعات ميشود، اين ارقام شوخي نيست و اين ميتواند غذاي چندين ميليون نفر را تامين كند.
فارس: ظرفيت جذب و استفاده محصولات كشاورزي در صنايع كنسرو چقدر است؟
ميررضوي: اين ظرفيت متفاوت است و در صنايع كنسروسازي دو بخش صنايع گوشتي و غيرگوشتي وجود دارد اما آمار مشخصي وجود ندارد، در عين حال پتانسيل بالايي وجود دارد كه ظرفيتهاي خالي كشاورزي كشور را پر كنيم.
فارس: مهمترين مشكلات صنعت كنسروسازي ايران چيست؟
ميررضوي: مشكلات سر راه اين صنعت يكي كمبود نقدينگي و سرمايه در گردش است كه بانكها كه پول ملت را در اختيار دارند، بايد تسهيلات با سود اندك به توليدكنندگان بپردازند، اما بعداز هدفمندي يارانهها نرخ سود بانكي نيز افزايش يافته و قرار بود از محل هدفمندي يارانهها 30 درصد به توليد و صنعت كمك شود، اما تاكنون اعضاي اين سنديكا كه بيش از 200 كارخانه مختلف صنايع كنسروسازي هستند حتي يك ريال از اين محل نديدهاند. از نظر قيمتگذاري نيز مشكلاتي وجود دارد كه از يك طرف بهاي مواد اوليه افزايش يافته اما دولت اجازه افزايش قيمت محصول يعني كنسرو را نميدهد.
فارس: البته برخي از كارخانهها در اين شرايط از وزن محصول كاستهاند و افزايش قيمت را به اين وسيله جبران كردهاند.
ميررضوي: بله اين مسئله را قبول دارم اما كنسروهاي توليدي طبق قانون بايد بر روي قوطي محصول نوشته شود كه اگر قبلا 200 گرم بوده حال تبديل به 150گرم شده بايد اين مسئله روي قوي محصول ذكر شود. مسئله كاستن از وزن محصول وجود دارد اما چارهاي جز اين نيست. وقتي به صورت دستوري ميگويند قيمتها را بالا نبريد متاسفانه كاستن از وزن انجام ميشود اما خدا كند از وزن كاسته شده اما از كيفيت محصول كاسته نشود.
فارس: خداوند در قرآن ميفرمايد ويل للمطففين، يعني واي بر كمفروشان چرا بايد از وزن محصول كاسته شود؟
ميررضوي: بله اين مسئله در قرآن وجود دارد، اما دو نكته ديگر هم در قرآن وجود دارد كه يكي دروغگويي و دومي رباخواري است.اين دو مسئله را به عنوان دشمني با خدا عنوان ميكند البته ساير گناهان را به عنوان مجازات در قرآن ذكر ميكند اما متاسفانه در جامعه ما دروغگويي و رباخواري رواج دارد. نميخواهم نام مسئولان را ببرم اما در جامعه ما دروغگويي رايج شده است. اگر دشمني با خدا را كنار بگذاريم باز هم خيلي از مشكلات جامعه از دروغگويي و رباخواري نشات ميگيرد. كارخانهدار موظف است روي تمام محصولات وزن و گرم ماده را ثبت كند مثلا اگر قبلا يك قوطي رب 1000 گرم بود و امروز 900 گرم شده بايد روي آن بنويسد 900بعلاوه منهاي 10 گرم. بعد از كمبود نقدينگي يكي از مشكلات صنعت كنسروسازي عدم امكان ذخيرهسازي مواد اوليه اين صنعت است.اگر فردي آهن خريداري كند و نگه دارد سال بعد 10درصد افزايش قيمت پيدا ميكند، اما در كنسروسازي و صنعت غذا محصولات تاريخ مصرف دارند و بعد از آن تاريخ قابل مصرف نيست.
همچنين هزينه نگهداري و ذخيرهسازي از نظر داشتن فضاي گرم و سرد وجود دارد. دولت بايد اين مسائل را در نظر گيرد و امكانات ويژه در اختيار صنايع كنسروسازي قرار دهد و توليد كننده با طيب خاطر غذاي سالم براي مردم توليد كرده و در اختيار جامعه بگذارد تا فشاري به مردم و توليد كننده وارد نشود.
مشكل ديگر صنايع كنسروسازي تغييرات پياپي قيمت در بازار جهاني است و همانگونه كه آقاي ظهيري گفت دولت حق ندارد قيمتگذاري بر روي محصولات انجام دهد چون قيمت مواد غذايي مرتب در دنيا عوض ميشود و وقتي مواد اوليه تغيير قيمت مييابد طبيعي است كه محصول نهايي نيز افزايش قيمت پيدا كند. مثلا قيمت روغن و حبوبات تغيير ميكند اما چگونه قيمت كنسرو كه از اين دو ماده درست شده تغيير پيدا نكند. حتي آقاي غضنفري وزير صنعت و تجارت هم نظرش اين است قيمتها در صنايع كنسروسازي آزاد باشد كه هم بتواند رقابت كند و هم به نفع مصرفكننده باشد. مشكلاتي در بستهبندي نيز وجود دارد، بويژه ماهي تن كه مواد اوليه توليد كنسرو ماهي است سال گذشته كيلويي 2 هزار 500 تومان بود امسال به 5 هزار و 400 تومان افزايش يافته است و اين قيمت از شيلات بندرعباس براي ماهي صنعتي اسكيپجك يا ماهي هوور يا گيدر است كه وقتي مواد اوليه افزايش يافته آيا ميشود قيمت تن ماهي ثابت نگه داشته شود. واقعا سخت است،حتي اگر قيمت 10 تا 15 درصد اضافه شود باز پاسخگوي افزايش هزينه نيست. نميتوان به صورت دستوري قيمت را ثابت نگه داشت از سوي به صورت غيرمنطقي نميتوان قيمتها را افزايش داد چون ما يك تشكيلات مردمي غيردولتي و صنفي هستيم و نميگذاريم واحدهاي توليد كننده به مصرفكننده اجحاف كنند. بويژه امسال كه سال حمايت از توليد ملي و كار و سرمايه ايراني از جانب مقام معظم رهبري اعلام شده است.
فارس: تعداد واحدهاي كنسروسازي در كشور چند واحد است و ظرفيت جذب محصول خام اين واحدها چگونه است.
ميررضوي: از حدود 2 هزار واحد كوچك و بزرگ توليد كنسرو در كشور 220 واحد از كنسروسازي گوشتي و غيرگوشتي زير نظر اين سنديكاي كنسروسازي ايران قرار دارند چون عضويت در يك تشكل غيردولتي اجباري نيست، مگر اينكه برخي از واحدها مشكلاتي داشته باشند كه در آن صورت به سنديكا مراجعه ميكنند.
در حال حاضر با سازمان حمايت از مصرف كنندگان قراردادي امضا كردهايم كه هر گونه افزايش قيمت محصول بايد با نظر انجمنها باشد.واحدهاي توليدي ريز قيمتهاي خود را ارائه كنند كه بررسي كرده و به صورت كتبي قيمت جديد را اعلام و از طريق سازمان بازرگاني استانهاي مربوطه از طريق سامانه 124 به اطلاع مردم ميرسانيم و اين قيمت در سامانه ثبت ميشود در حال حاضر اين مسئله اجرا ميشود.
فارس: براي چند استان و چند واحد توليدي قيمتگذاري از طريق سنديكا انجام شده است؟
ميررضوي: براي 31 استان كشور اين مسئله بخشنامه شده و از طريق سازمان حمايت اعلام ميشود.تاكنون واحدهايي كه مراجعه كردند براي آنها تعيين قيمت كردهايم و اين مسئله اجرا ميشود.ما تاكنون براي 30 تا 40 واحد توليدي كه مراجعه كردهاند تعيين قيمت كردهايم بقيه واحدها هنوز مراجعه نكردهاند و قيمت آنها بطور طبيعي در سامانه وجود ندارد بنابراين بايد حتما مراجعه كنند.
فارس: ميزان محصول خام كه جذب صنايع كنسرو ايران ميشود چه مقدار است؟
ميررضوي: ميزان مواد خام جذب شده آمار مشخصي ندارد به عنوان مثال در زمينه صنايع رب سازي سالانه 6 ميليون تن گوجهفرنگي جذب صنايع رب سازي ميشود كه يك ميليون تن رب گوجهفرنگي توليد ميشود كه حدود 400 هزار تن مصرف داخلي و 600 هزار تن به صورت بستهبندي و فله اسپتيك صادر ميشود.
فارس: چرا برخي از محصولات رب توليد داخل كيفيت ندارد و بزودي در يخچال خراب ميشود؟
ميررضوي: برندهاي مختلفي در صنايع رب سازي وجود دارد آنهايي كه عضو سنديكا هستند با بهترين كيفيت توليد ميكنند كه اگر اسامي آنها را بگويم تبليغ ميشود، اما حدود 60 تا 70 كارخانه رب سازي عضو اين سنديكا هستند و نظارت از نظر كيفيت بر عهده وزارت بهداشت و سازمان استاندارد است كه آنها به صورت رندوم و تصادفي محصولاتي از فروشگاههاي شهر تهيه ميكنند و مورد آزمايش قرار ميدهند كه هزينه گزافي دارد و بعد اين هزينه را از كارخانه توليد كننده مطالبه ميكنند كه مثلا فلان مبلغ هزينه آزمايش محصول شما در بازار شده است و آنها مجبورند بپردازند. اما برخي از واحدهاي توليدي شناسنامهدار نيستند و محصولات بيكيفيت يا كم كيفيت توليد ميكنند.
فارس: حجم كل نياز سرمايه در گردش براي واحدهاي كنسروسازي چقدر است؟
ميررضوي: سرمايه در گردش هر واحد توليدي فرق ميكند برخي داراي بخش آرندي تحقيق و توسعه هستند كه هزينه بالايي دارند و داراي برند ملي بوده و سالانه بالاي 100 ميليارد تومان سرمايه در گردش دارند اما برخي واحدها كوچك هستند و سالانه 5 تا 10 ميليارد تومان سرمايه در گردش لازم دارند پس اين نياز متفاوت است و عدد ثابتي نميتوانند بگويند و ا گر فقط نياز 220 عضو اين سنديكا را بگويم كل نياز صنعت نخواهد بود.
فارس: با وجود تشكيل بانكهاي گوناگون خصوصي و دولتي چرا اين بانكها سرمايه در گردش لازم را در اختيار توليدكنندگان نميگذارند؟
ميررضوي: مشكل اصلي اولا مسائل انقباضي و يا بودجهاي بانكها است كه از آن خبر نداريم و هيچ واحد توليد كنندهاي نيست كه بدهي نداشته باشد. اگر در يك جا دولت دستورالعمل صادر ميكند كه تا فلان مبلغ وام به واحدهاي توليدي بدهيد، بانك ميگويد به شرطي كه آن واحد بدهي نداشته باشد در حالي كه همه واحدهاي توليد كننده صددرصد به بانكها بدهكارند. واحدهاي توليدي چون بدهي دارند طبق مقرارت نميتوانند وام بگيرند و اين واحدها غيردولتي هستند و بانكها نميتوانند با وجود بدهي به آنها وام بدهند.
فارس: حجم كل بدهي صنعت كنسروسازي به بانك چقدر است؟
ميررضوي: ميزان دقيق آن را نميدانم.
فارس: وقتي يك مصرف كننده محصول كنسروي خريداري ميكند بلافاصله پولش را به مغازهدار ميدهد پس چگونه واحدهاي توليد كننده به بانك بدهكارند؟
ميررضوي: بله مصرف كننده پول نقد به مغازهدار ميدهد اما مغازهدار جنس كارخانه را نقدي نميخرد و بسياري از موارد محصولات آنها را به صورت نسيه خريداري ميكنند كه پس از فروش كل جنس پول به كارخانه ميدهد،در حالي كه كارخانه كنسروسازي مواد اوليه را به صورت نقد ميخرد آن را در قرنطينه نگهداري ميكند و بعد توليد ميكند و هر واحد توليدي حدود 4 تا 5 ماه صبر ميكند تا پول محصول فروخته شدهاش برگردد. يعني هر واحد توليد كنسرو همواره بين 4 تا 5 ميليارد تومان به مدت 4 تا 5 ماه در مسير دارد كه اين پول از بازار برگردد اين معطلي سرمايه هزينه مالي دربر دارد كه گرچه خريدار محصول آن را نقد ميخرد اما اين پول در سوپرماركت جذب ميشود و به فاصلهاي به كارخانهدار ميرسد. هيچ كارخانهداري پول نقدي نميتواند بگيرد اما فروشگاهها از مردم پول نقد دريافت ميكنند.
فارس: به چشم خود بارها ديدهايم ويزيتورهاي (فروشندههاي سيار) كارخانههاي مختلف محصول تحويل مغازه ميدهند و پول نقد دريافت ميكنند.
ميررضوي: اين مسئله در مورد كارخانههاي لبني صحت دارد، اما در مورد كارخانههاي كنسرو كه صد قلم كالاي كنسروي توليد ميكنند شامل انواع مربا، ترشي، انواع سس سرد و گرم، انواع رب، كنسروهاي گوشتي و غيرگوشتي، خوراك لوبيا، خوراك بادمجان و ساير خوراكهاي كنسروي هيچ كدام به صورت نقدي فروخته نميشود، بلكه براساس تاريخ مصرف كه از 6 ماه تا 2 سال است در مغازه نگهداري شده و هر وقت مغازهدار همه محصول را فروخت پول آن را به كارخانهدار ميدهد.
فارس: با توجه با راهاندازي صندوق توسعه ملي آيا اين صنايع از صندوق وامي دريافت كردهاند.
ميررضوي: تاكنون حتي يك دلار هيچ كدام از واحدهاي تحت پوشش اين سنديكا از صندوق توسعه ملي وامي نگرفته است.
فارس: اگر خداي ناكرده اتفاق ناگواري در كشور بيفتد صنايع كنسرو تا چند سال ميتوانند از نظر مواد غذايي كشور را اداره كنند؟
ميررضوي: بستگي به مواد اوليه دارد كه اگر مواد اوليه به اين واحدها برسد ميتوانند توليد كنند. يكي از مشكلات كارخانههاي كنسروسازي اين است كه به دليل حجم توليد مشكل ذخيرهسازي و نگهداري مواداوليه در انبارهاي مناسب دارند كه ظرفيت انباري در كشور به قدر كافي وجود ندارد، البته هر واحد توليدي براي خود ذخيرهسازي محدود دارد كه آمار آن مشخص نيست اما هر واحد بين 3 تا 6 ماه مواد اوليه را ميتواند ذخيرهسازي كند و محصول آن را به بازار عرضه كند. از طرفي به دليل نداشتن نقدينگي و عدم ثبات قيمت محصول امكان نگهداري بيش از اين براي مواد اوليه وجود ندارد.
فارس:برخي از كارخانههاي توليد كنسرو به چشم خود ديدهايم بهداشت و كيفيت را رعايت نميكنند، اين هم معضلي در صنعت غذاست؟
ميررضوي: واحدهاي توليدي تحت پوشش اين سنديكا با آخرين تجهيزات و آخرين سيستم توليد ميكنند و برخي از مواد اوليه آن با دست سر و كار ندارند و به وسيله دستگاه بستهبندي ميشوند، اما برخي از محصولات در بازار مانند خيارشور و زيتون فله عرضه ميشود كه منشاءبيماري و كثافت است و وزارت بهداشت بايد از آن جلوگيري كند. مسئولان و ماموران وزارت بهداشت در واحدهاي توليد كنسرو مرتب حضور پيدا ميكنند و اگر مشكل بهداشتي ببينند آن كارخانه را پلمپ كرده و از ادامه توليد جلوگيري ميكنند.
انتهاي پيام/م
شنبه|ا|2|ا|ارديبهشت|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]
-
گوناگون
پربازدیدترینها