تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 2 بهمن 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):همه خوبى‏ها با عقل شناخته مى‏شوند و كسى كه عقل ندارد، دين ندارد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855676463




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

فكه، سرزمين تشنگي آب و سيرابي عشق


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: فكه، سرزمين تشنگي آب و سيرابي عشق
جام جم آنلاين: از دزفول كه حركت مي كنم و به نزديكي هاي منطقه "فكه" مي رسم، ديگر نه درختي است، نه آبادي و نه هيچ روستايي. رملستان هاي فكه تا چشم كار مي كند از نيستي انباشته شده اند اما ميان اين همه برهوت بي حيات، هنوز هم يادگارهاي ايثار و عشق نفس مي كشند.در اين نقطه سوزان، چهار عمليات نظامي عليه متجاوزان عراقي صورت گرفته كه شنيدن شرح اين عمليات ها و رشادت هاي رزمندگان ايراني؛ آن هم با وجود شرايط جوي بسيار ناگوار فكه، خالي از لطف نيست.


محال است كه به بيابان هاي سوزان و بي آب و علف فكه نگاه كني اما از خود نپرسي كه چگونه دلاور مردان عمليات والفجر، در اين تنور گداخته بر روي زمين جنگيده اند؟ اصلا وقتي حتي يك دقيقه راه رفتن در بين رمل هاي عطشان فكه ميسر نيست؛ مگر مي شود بدون سلاح عشق در اين سرزمين سوخته، دويد و جنگيد؟

اينجا، بي شك دورافتاده ترين منطقه شمال غربي خوزستان است. كافي است چندكيلومتر از فكه به سمت غرب برويم تا به شهر العماره در عراق برسيم.

جاده اي آسفالته و بسيار باريك، تنها مسير رفت و برگشت به فكه است. همه جا را رمل هاي شني پوشانده و غبار بسيار متراكمي، آسمان را هم خاكي كرده است.

در هر ده دقيقه، به ندرت ماشيني از جاده مي گذرد و انگار سكوت و گرما و بيابان، همگي دست به دست هم داده اند تا راه فكه را از همه راه هاي روي زمين متمايز كنند.

در اين نقطه سوزان، چهار عمليات نظامي عليه متجاوزان عراقي صورت گرفته كه شنيدن شرح اين عمليات ها و رشادت هاي رزمندگان ايراني؛ آن هم با وجود شرايط جوي بسيار ناگوار فكه، خالي از لطف نيست.

بزرگترين عمليات هايي كه در منطقه فكه انجام شده، عمليات هاي "والفجر مقدماتي" و "والفجر يك" در فاصله بين سال هاي 1361 و 1362 بود كه هدف از اين دو عمليات، تسلط بر نقاط استراتژيك شهر العماره در عراق بوده است.

گرچه هر دو عمليات نتوانست اهداف از پيش تعيين شده را محقق كند اما روايت دلاوري هاي فكه، همچنان بر سر زبان ها مي چرخد.

بازماندگان اين عمليات ها از خلق حماسه هايي در فكه سخن مي گويند كه در غرقاب خون و عرق، متولد شده است.

يكي از گردان هايي كه روايت حماسه شان در منطقه فكه، ماندگار و زبانزد شد؛ گردان حنظله است. گرداني كه 300 نفر از آن ها در كانالي در محاصره دشمن قرار مي گيرند اما علي رغم چندين روز تشنگي، گرسنگي و نبود مهمات، تسليم نيروهاي عراقي نمي شوند و تا آخرين نفس در فكه مي جنگند.

علي محمودوند، از بازماندگان گردان حنظله در فكه، حماسه آن روزها را اين گونه روايت مي‌كند:

"مهمات كم داشتيم. بچه‌ها توي خاك و خل دنبال چهار تا فشنگ‌كلاش مي‌گشتند. به علت عمق زياد پيشروي ما، از آتش پشتيباني توپخانه و اين‌جور چيزها خبري نبود. يك هفته مقاومت كرده بوديم، مختصر آب كمپوت‌هاي باقي مانده جيره‌بندي شده بود. تشنگي و گرسنگي بيداد مي‌كرد. محاصره هم شده بوديم. نور علي نور..."

"اما هر وقت صداي بلند گوهاي دشمن (براي تسليم شدن اختياري) بلند مي‌شد، بچه‌ها با آخرين رمقي كه در وجودشان مانده بود همصدا مي‌شدند و تكيبر مي‌گفتند. مي‌داني؟ من يكي تا زنده‌ام صداي درهم پيچيده دعوت به تسليم بلند گوهاي دشمن و تكيبرهايي كه از لب‌هاي قاچ قاچ شده بچه‌ها خارج مي‌شد را فراموش نمي‌كنم."

عمليات هايي كه در فكه انجام شده است را اكثرا به نام عمليات هاي موانع مي شناسند. زيرا علاوه بر رمل هاي شني، بي آبي و خستگي، وجود سيم هاي خاردار، ميدان هاي مين با عمق زياد و حفر چاله ها و تونل هاي عميق و مين كاري شده نيز موجب شده بود تا هر متر پيش روي در فضاي فكه به قيمت از دست دادن جان رزمنده اي تمام شود.

در عمليات هاي والفجر، شمار زيادي از رزمندگان ايراني در تونل هاي مين گذاري شده توسط بعثي ها شهيد شدند و برخي از سربازان ايراني نيز از فرط تشنگي و بي آبي در كربلاي فكه، به مقام رفيع شهادت رسيدند.

و اين گونه است كه تاريخ تا ابد گواهي مي دهد كه شهرت فكه، به رمل و بي آبي و بيابانش نبود؛ شهرتش به غيرت ابرمرداني استوار ماند كه بي هيچ چشمداشتي از سوي خلق، براي رضاي خالق خود به آسمان ها پل زدند.

از بي آبي و تشنگي نهراسيدند، سلاح به دست گرفتند و در راه جهاد با لشكر كفر، در عين گمنامي و مظلوميت، جسم بي سر را ميان رمل هاي گدازان جا گذاشته اما روحشان را به درگاه الوهيت، الصاق كردند.

اين است حقيقت شهرتي كه در ذره ذره بيابان هاي فكه فرياد مي زند. كافي است كه با چشم سر نگاه نكني و چشم دل باز كني تا ببيني بهشتي كه مي گويند در آن، خاصان و خوبان خدا، جايگه و ماوا دارند، همين بهشت فكه است كه روزگاري پيكر نازنين ترين و تشنه ترين انسان هاي زمين بر روي شن هاي روان آن آرميده بود.

امين جلالوند – گزارش نويس جام جم آنلاين

پنجشنبه|ا|31|ا|فروردين|ا|1391





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 151]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن