واضح آرشیو وب فارسی:جمهوري اسلامي: تكرار مواضع خصمانه آمريكا عليه جمهوري اسلامي ايران
با گذشت چند روز از مذاكرات ايران با گروه 1+5 و ارزيابي مثبتي كه طرفهاي مذاكره، ناظران بينالمللي و ساير كشورها از نتايج اين مذاكرات داشتند، برخي مقامات غربي در واكنش منفي به اين استقبال و با هدف تخريب فضاي بوجود آمده، ادعاهاي پيشين خود را در مورد لزوم ادامه تحريمها عليه ايران تكرار ميكنند.
به گزارش ايسنا، هيلاري كلينتون، وزير امور خارجه آمريكا در جريان يكي از همين تخريبها درباره اظهارات اخير وزير امور خارجه كشورمان كه تأكيد كرده بود ايران آماده است كليه مسايل هستهاي را در دور بعدي گفتوگوها با 1+5 در صورتي بررسي كند كه غرب لغو تحريمها عليه ايران را آغاز كند، گفت: من به اقدام در برابر اقدام معتقدم اما در اين مورد فكر ميكنم كه مسئوليت اقدام بر عهده ايرانيهاست تا جديتشان را نشان دهند. ما قصد داريم در حالي كه آنها بررسي ميكنند چه چيزي را در بغداد روي ميز بگذارند، تحريمها و فشار را حفظ ميكنيم و بر اساس آن پاسخ خواهيم داد.
به گزارش رويترز، كلينتون گفت: ما اين گام را زماني برميداريم، اما بديهي است هر روندي انتظارات و اقدامات متقابل را خواهد داشت و بايد شواهدي توسط ايران ارايه شود مبني بر اينكه آنها به طور جدي در جهت رفع ابهام هستهاي كه اكنون موجود است حركت ميكنند و بازتر و شفافتر خواهند بود و گامهايي را براي پاسخ به قطعنامههاي شوراي امنيت سازمان ملل و نگرانيهاي جامعه بينالمللي برميدارند.
اين سخنان در حالي بيان ميشود كه وزير امور خارجه ايران پيش از اين خاطرنشان كرده بود: شايد بتوان مذاكرات استانبول را نقطه آغازي بر پايان موضوع هستهاي ايران دانست.
صالحي با اشاره به سابقه كارشكني برخي كشورهاي غربي و آمريكا در روند حل و فصل موضوع هستهاي ايران در گذشته و اثبات اين امر بر افكار عمومي جهان تأكيد كرد: در مذاكرات استانبول ثابت شد كه غربيها نميتوانند با فشارهاي سياسي و اقتصادي ايران را به تسليم و دست كشيدن از حقوق مسلم و مشروع خود در بهرهمندي از انرژي صلحآميز هستهاي وادار كنند و عليرغم اين فشارها حتي شاهد توسعه دستاوردها و پيشرفتهاي ايران در اين زمينه از جمله توليد صفحات سوخت براي رآكتور تهران بوديم.
هيچكس از لغو تحريمها حرفي نميزند
در همين راستا سخنگوي وزارت امور خارجه آمريكا نيز با ذكر اينكه مذاكرات استانبول بنياني براي گفتگوهاي آتي است گفت: در حال حاضر هيچكس از لغو تحريمها حرفي نميزند.
به گزارش ايسنا، مارك تونر، سخنگوي وزارت امور خارجه آمريكا به خبرنگاران گفت: هيچكس اصلا درباره لغو تحريمها حرفي نميزند.
وي افزود: ما ميخواهيم شاهد آن باشيم كه ايران با برخي پيشنهادات ملموس رو به جلو پيش ميآيد و اگر اين اتفاق رخ دهد، ما راههايي را براي اقدام متقابل بررسي خواهيم كرد.
همچنين براي اساس گزارش خبرگزاري كويت، تونر مذاكرات 1+5 با ايران در استانبول را "گام آغازين روندي پايدار" خواند و گفت: در نهايت هدف اين است كه ايران گامهاي ملموسي را بردارد كه به نگرانيهاي جامعه بينالمللي درباره برنامه هستهيياش پاسخ دهد. اما ما متوجه هستيم كه اين كار زمان ميبرد.
وي ادامه داد: ما به سمت گامي ديگر در حال حركت هستيم اين نشست آغازين است. ما با نگاه به بغداد بيرون آمديم اما قطعا به دنبال تعامل و اقدامي جدي از جانب ايرانيها هستيم.
تونر گفت: فكر ميكنم آنها با جديت بر سر ميز آمدند. گفتوگوها بر موضوعات هستهاي مورد نگراني متمركز بود كه در گذشته اينطور نبود، ما احساس ميكنيم اين بنياني براي گفتوگوهاي بعدي بود.
كنگره آمريكا به دنبال تحريمهاي بيشتر
بنا بر اين گزارش، قانونگذاران آمريكايي با وجود مثبت خوانده شدن مذاكرات استانبول تحت فشارهاي لابي صهيونيستها براي تحريمهاي بيشتر عليه ايران اعمال فشار كردند.
به گزارش ايسنا، خبرگزاري رويترز از واشنگتن گزارش داد: اگرچه كاترين اشتون، رئيس سياست خارجي اتحاديه اروپا گفتوگوها با ايران و (1+5) را "سازنده" توصيف كرد، قانونگذاران آمريكايي گفتند كه اين موضوع برايشان بيتفاوت است.
يك سخنگوي مارك كراك، سناتور جمهوري خواه آمريكايي گفت: آمريكا نبايد گفتوگوي ديپلماتيك مثبت را با پايبندي به قطعنامههاي شوراي امنيت اشتباه كند.
كرك و برخي از ديگر قانونگذاران كاخ سفيد را براي تشديد تحريم ايران تحت فشار گذاشتهاند و خواستار اقدامات شديدتر بيشتري هستند.
باراك اوباما، رئيسجمهور آمريكا روز يكشنبه هشدار داد كه اگر پيشرفتي در مذاكرات ماههاي آينده با ايران حاصل نشود، تحريمها تشديد خواهد شد.
تحريمهاي آمريكا عليه ايران كه اوباما در ماه دسامبر امضا كرد برخي از شركاي تجاري بزرگ ايران نظير ژاپن را به كاهش واردات نفت ايران وادار كرد.
سناتور دموكرات رابرت منندز كه به همراه كرك به طراحي تحريمهايي كمك كرده بود كه ماه دسامبر به قانون تبديل شد گفت ما پنج هفته فرصت داريم تا ايرانيها را متقاعد كنيم كه تحريمهايي كه در دسامبر تصويب كرديم فقط اولين گام بود.
اظهارات رئيس اتحاديه اروپا درباره تحريمهاي ضد ايراني
رئيس دورهاي اتحاديه اروپا اعلام كرد: تا ايران به درخواستها درباره برنامه هستهاي عمل نكند، تحريمها عليه اين كشور لغو نخواهد شد.
خبرگزاري رويترز با اعلام اين خبر از گپنهاگ گزارش داد: ويلاي سنداي، وزير امور خارجه دانمارك كه كشورش رياست دورهاي اتحاديه اروپا را عهدهدار است روز دوشنبه در پاسخ به سوالي مبني بر اين كه آيا ممكن است در حالي كه مذاكرات با ايران ادامه دارد، تحريمها قطع شود، گفت: فكر ميكنم اگر به ايرانيها بگويم ممكن است بخشي از تحريمها لغو شود، وضعيت بسيار خطرناكي ايجاد خواهد شد.
وي مدعي شد: آنها قهرمان جهان در انجام مذاكراتي بسيار طولاني مدت هستند كه راه به جايي نميبرند.
معاون وزير خارجه روسيه: وقفه كنوني در مذاكرات ايران و 1+5 قابل قبول است
در همين حال معاون وزير خارجه روسيه با تاكيد بر اينكه وقفه كنوني در مذاكرات ايران و "1+5" كاملا قابل قبول بوده و روند مذاكرات سازنده است، خبر داد روسيه با اعزام تعداد زيادي نماينده نقش فعالي در ماموريت صلح در سوريه خواهد داشت.
به گزارش "نووستي"، "سرگئي ريابكوف" اعلام كرد: وقفه كنوني در ادامه مذاكرات بين نمايندگان كشورهاي عضو گروه "1+5" و ايران كاملا قابل قبول است و كار در اين زمينه بصورت كاملا سازنده جريان دارد.
ريابكوف تاكيد كرد: مسئله مهم در جريان مذاكرات هستهاي بين ايران و "1+5" اين است كه محتواي مذاكرات صورت گرفته عملا از سوي طرفين مورد اجرا گذاشته شود.
معاون وزير خارجه روسيه افزود: كاملا واضح است كه ايران به عنوان يكي از اعضاي پيمان عدم گسترش تسليحات هستهاي اين حق را دارد كه از انرژي اتمي در اهداف صلحآميز علمي و توليد انرژي استفاده كند.
عصبانيت رژيم صهيونيستي
از سوي ديگر راديو دويچه وله آلمان نوشت:وزير دفاع اسرائيل در گفتوگويي راديويي در تلآويو با تأكيد بر اينكه مذاكرات اتمي با ايران نبايد به "تلف كردن زمان بيانجامد" گفت، اسرائيل تضمين نكرده تا زماني كه مذاكرات ادامه يابد به ايران حمله نخواهد كرد.
ايهود باراك تأكيد كرد كه مذاكرات اتمي 6 قدرت دنيا با ايران بايد به نتيجهاي قطعي بيانجامد و وقت را نبايد هدر داد. وي همچنين با اشاره به احتمال طولاني شدن مذاكرات و منتفي بودن حمله اسرائيل به ايران در اين مدت گفت: "اسرائيل چنين قولي نداده است."
ايهود بارك گفت، مذاكرات اتمي آمريكا، روسيه، چين، فرانسه، بريتانيا و آلمان با ايران "بايد نشان دهد كه آيا ايران آمادگي پايان دادن به برنامه اتمي خود را دارد يا نه."
باراك تأكيد كرد كه اين مذاكره به "چند ماه" زمان نياز ندارد و خطاب به گروه پنج به علاوه يك افزود: "شما به چندين ديدار مستقيم نياز داريد و.... پس از آن خواهيد ديد آيا طرف مقابل دارد با زمان بازي ميكند يا دنبال راه حل است؟"
باراك همچنين در مصاحبه با راديو ارتش اسرائيل تصريح كرد، احتمال اينكه مذاكرات هستهاي با ايران به توقف برنامه اتمي اين كشور بيانجامد "زياد نيست."
سه|ا|شنبه|ا|29|ا|فروردين|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جمهوري اسلامي]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 277]