واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: دختران فراري،معضل جديد عربستان+عكس
درپي شدت گرفتن آسيبها و مشكلات اجتماعي در عربستان، پديده دختران فراري در اين كشور وارد مرحله تازه اي شده و بر تعداد اين دختران روز به روز افزوده مي شود.
آفتاب: مشكل فرار دختران از مهمترين مشكلات و مسايلي است كه جامعه عربستان گرفتار آن شده است. نهادهاي ذيربط و دستگاههاي امنيتي عربستان موارد زيادي از فرار دختران ثبت كرده اند. پژوهشگران اجتماعي علت وجود پديده دختران فراري را به سخت گيريهاي خانواده و كمبود عاطفي بويژه در سنين نوجواني نسبت مي دهند.
دراين حال، رياست كل مركز پژوهش و مطالعات وابسته به هيات امر به معروف و نهي از منكر عربستان اخيرا كتابي را با موضوع فرار دختران و علل و پيامدها و راههاي حل اين معضل منتشر كرده است. همچنين كتاب ديگري براي بررسي علل فرار دختران از خانه ها درعربستان منتشر شده است.
هيات امر به معروف و نهي از منكر عربستان در پژوهش خود، تاريخ بروز اين مشكل و ديدگاههاي مختلف و ميزان گستردگي آن و نيز جنبه ساختاري و اجرايي در حل اين مشكل را بررسي كرده است.
شيخ بسام بن سليمان مدير كل مركز پژوهشها و مطالعات هيات امر به معروف و نهي ازمنكر عربستان با اذعان به وجود پديده دختران فراري در اين كشور در گفت وگو با پايگاه خبري شبكه تلويزيوني سعودي العربيه تصريح كرد: افزايش بروز پديده دختران فراري هيات امر به معروف و نهي از منكر را به تحقيق و بررسي و يافتن راه حلهايي فوري واداشت زيرا اين مساله يك مشكل اجتماعي به شمار مي رود كه نياز به بررسي و تامل دارد.
عبدالله يوسف عضو هيات مدرسان دانشگاه محمد بن سعود نيز به پايگاه خبري شبكه تلويزيوني سعودي العربيه گفت: فكر كردن دختران به فرار از خانه نياز به بررسي و تحقيق دارد زيرا نشان دهنده وجود مشكل است و وجود اين پديده ناشي از برخورد شديد و خشن با دختران و عدم درك و آگاهي خانواده ها از مراحل نوجواني است.
دكتر عوض ردادي پژوهشگر اجتماعي با اشاره به اينكه بيشترين موارد فرار دختران در مناطق رياض و مكه مكرمه ثبت شده است، گفت كه علت اين امر به جمعيت زياد دو منطقه و سكونت افراد داراي تابعيت هاي غير سعودي در آنجا بازمي گردد.
وي افزود: در شهرهاي رياض، احسا، مكه مكرمه و ابها چهار مركز براي پناه دادن به دختران فراري وجود دارد.
ردادي خاطرنشان كرد: از مهمترين علل شيوع پديده دختران فراري در عربستان، عدم درك نيازهاي عاطفي دختران توسط خانواده ها و بي توجهي خانواده ها به آينده دختران خود است.
وي افزود: بسياري از خانواده ها با سختگيري مانع از ازدواج دختران خود مي شوند كه اين امر باعث مي شود تا دختران به فرار از خانه بيانديشند.
سعاد فضلي كارشناس و پژوهشگر اجتماعي گفت: علل اصلي و مهمي براي فرار برخي دختران از خانه هاي خود وجود دارد كه از مهمترين آنها، عدم وجود ارتباط ميان افراد خانواده و سختگيريهاي والدين مانند توبيخ و تنبيه بدني، كمبودهاي عاطفي و وادار كردن دختران به ازدواجهاي اجباري است كه اين امر نه فقط موجب فرار دختران بلكه ممكن است به خودكشي آنها بينجامد.
به گزارش ايسنا،علي حناكي مدير كل امور اجتماعي در مكه مكرمه در اظهارات مطبوعاتي خود درباره مساله فرار دختران هشدار داد و گفت: اگر اين مساله حل و فصل نشود، پديده فرار دختران در جامعه عربستان روز به روز گسترش مي يابد.
كد مطلب : 152479
سه|ا|شنبه|ا|29|ا|فروردين|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 115]