تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مؤمن از اندك خدا خشنود مى شود و بسيارش او را ناراحت نمى كند و منافق از اندك خدا نا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826678482




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

ايران و 1+5 اعلام كردندرضايت دو جانبه از مذاكرات استانبول


واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: ايران و 1+5 اعلام كردندرضايت دو جانبه از مذاكرات استانبول
بنر شهداي هسته‌اي كه پشت سر جليلي به هنگام برگزاري كنفرانس مطبوعاتي وي نصب شده بود، پيش از برگزاري اين كنفرانس مورد بحث ميان هيات ايراني و ميزبان بود / عكس: ايرناسوم خردادماه؛ ادامه مذاكرات در بغداد در چارچوب يك مداليته جامع


دنياي‌اقتصاد- «توافق براي ادامه مذاكرات ميان ايران و 1+5 در تاريخ سوم خردادماه در بغداد در چارچوب يك مداليته جامع» ماحصل مذاكرات روز شنبه سعيد جليلي با نمايندگان آمريكا، انگليس، فرانسه، روسيه، چين به علاوه آلمان دراستانبول بود. مذاكراتي كه همه طرف‌ها راضي و خشنود از آن بيرون آمدند و از انعطاف‌پذيري بيشتر طرف مقابل نسبت به مذاكرات گذشته سخن گفتند.
شنبه شب، پس از دو نوبت مذاكره ميان نمايندگان ايران و 1+5، سعيد جليلي، دبير شوراي‌عالي امنيت ملي و كاترين اشتون، رييس سياست خارجي اتحاديه اروپا و نماينده گروه يادشده به صورت جداگانه در جمع خبرنگاران حاضر شده و به سوالات آنان پاسخ گفتند.
جليلي: شاهد پيشرفت گفت‌وگوها بوديم
به گزارش ايسنا، جليلي در اين كنفرانس مطبوعاتي پس از پايان مذاكرات يك روزه در استانبول گفت: ما همكاري‌ها را بعد از مذاكرات بغداد شكل مي‌دهيم. وي با بيان اين كه آنچه در گفت‌وگوها مشاهده كرديم، علاقه طرف مقابل به گفت‌وگو و همكاري بود كه مثبت تلقي مي‌شود، اظهار كرد: بر اين مبنا در اين مذاكرات شاهد پيشرفت گفت‌وگوها بوديم.
او ادامه داد:‌ اين دور از مذاكرات نسبت به مذاكرات قبلي رو به جلو بود و طرف مقابل رويكرد مثبت داشت و همچنين نقش اشتون در ايجاد چنين فضايي قابل توجه است. جليلي اظهار كرد: در مذاكرات طيفي از موضوعات مورد بحث قرار گرفت كه يكي از بحث‌هاي ما در رابطه با همكاري‌ها در موضوعات مختلف بود‌ از جمله همكاري در زمينه موضوع هسته‌اي مورد بحث قرار گرفت.
او با بيان اينكه نگاه‌ها و مواضع هسته‌اي ايران يك فرصت براي همكاري هسته‌اي است، تصريح كرد: مي‌توان در موضوع خلع سلاح و جلوگيري از اشاعه سلاح هسته‌اي نيز همكاري داشت.نگاه سازنده ايران در بحث خلع سلاح هسته‌اي مورد احترام و استقبال طرف مقابل در اين مذاكرات بود و به ويژه فتواي مقام معظم رهبري از سوي تمامي شش كشور مهم ارزيابي شد.
دبير شوراي عالي امنيت ملي ادامه داد: توانايي ايران در ايجاد ظرفيت‌ها براي استفاده از انرژي صلح‌آميز هسته‌اي قابل توجه است و جوانان ما توانمندي بالايي دارند. ظرفيت‌هاي ايران و توانمندي‌هايش مي‌تواند الگويي براي ديگر كشورها براي رسيدن به الگوي «سلاح هسته‌اي براي هيچ‌كس و انرژي هسته‌اي براي همه» باشد.
وي گفت: ما بر اين نظر هستيم كه رفتار آينده با ملت ايران بايد مبتني بر جلب اعتمادشان باشد و گفت‌وگو‌ها بايد با رويكرد مثبت در آينده ادامه يابد. همچنين موضوعات مختلف از جمله موضوع هسته‌اي مي‌تواند مورد بحث قرار گيرد. ما قرار گذاشتيم براي ورود به فرآيند سازنده و مثبت براي همكاري جامع و پايدار در موضوع‌هاي مورد علاقه دو طرف گفت‌وگو داشته باشيم.
تهيه پيش‌نويس براي مذاكرات بغداد
مذاكره‌كننده ارشد ايران اظهار كرد: در همكاري‌هاي هسته‌اي توافق كرديم هرگونه همكاري هسته‌اي بايد بر مبناي معاهده
ان.پي‌.تي باشد و دراين باره به باقري [معاون جليلي] و اشميت [معاون اشتون] ماموريت داده شد براي اجلاس سوم خرداد در بغداد پيش‌نويسي تهيه كنند و چارچوب كاري براي همكاري‌ها ارائه كند.
او ادامه داد: پس از تاييد اين چارچوب كاري در اجلاس سوم خرداد همكاري‌ها در زمينه‌هاي متفاوت مي‌تواند آغاز شود و شاهد گام‌هايي از همكاري‌ در عرصه‌هاي مختلف خواهيم بود. براساس اين توافق‌ها كه بر مبناي راهبرد گفت‌وگو و همكاري است، مذاكرات امروز را رو به جلو مي‌دانيم، اما التزام به اين رويكرد موفقيت گفت‌وگو‌هاي آينده را تضمين خواهد كرد.
وي در پاسخ به سوالي درباره موضع غربي‌ها پيش از مذاكرات كه درهاي مذاكره با ايران را در حال بسته شدن عنوان مي‌كردند و خواهان رويكرد جدي ايران در مذاكرات بودند، گفت: ما بر حقوق هسته‌اي‌مان تاكيد كرديم و معتقديم اين حقوق بر مبناي ان.پي.تي بايد مورد احترام قرار گيرد و بين حقوق و تكاليف مبتني بر ان.پي‌.تي بايد توازن باشد.
دبير شوراي‌عالي امنيت ملي كشورمان ادامه داد: آنچه كه ملت ما مي‌خواهد اين است كه حقوق ايران همان‌طور كه براي ديگران وجود دارد براي آنها هم باشد.
گام‌هاي متقابل در همكاري‌ها
مذاكره‌كننده ارشد ايران در پاسخ به سوال ديگري تاكيد كرد: امروز فضاي گفت‌وگو با 1+5 با رويكرد احترام مصرح به ان.پي.تي بود كه اين اقدامي موثر است. معتقديم ايران بايد به عنوان عضو فعال ان.پي.تي از حقوق و تكاليف مساوي برخوردار باشد. همچنين در همكاري‌ها بايد گام‌هاي متقابل برداشته شود.
وي در پاسخ به اين سوال كه لغو تحريم‌ها در چارچوب همكاري‌ها مورد درخواست ايران است، اظهار كرد: در روند همكاري‌ها بايد اعتماد ملت ايران جلب شود و رفع تحريم‌ها يكي از مسير‌ها و راه‌هاي جلب اعتماد ايران است.
مذاكرات شكلي بود
جليلي درباره كشور‌هاي داراي سلاح هسته‌اي و بحث در اين‌باره در مذاكرات گفت:‌ البته گفت‌وگو‌هاي امروز شكلي بود. درچارچوب گفت‌وگو‌هايي كه در آينده خواهيم داشت در زمينه خلع سلاح هسته‌اي اين بحث دنبال خواهد شد.
او گفت: آنچه كه در مذاكرات مشاهده كرديم اين بود كه رويكرد اعضاي 1+5 براساس گفت‌و‌گو و همكاري‌ قرار گرفته است و اين رويكرد را مثبت تلقي مي‌كنيم. ما هميشه گفته‌ايم در برخورد با ملت ايران فشار و تهديد بي‌نتيجه است. اما همكاري و گفت‌و‌گو مي‌تواند نتايج مثبت داشته باشد و ما امروز اين علائم را از سوي كشورهاي 1+5 ديديم.
غني‌سازي يكي از حقوق ماست
دبير شوراي‌عالي امنيت ملي در پاسخ به سوالي ديگر درباره فعاليت غني‌سازي تا غناي 20 درصد و احتمال توقف اين روند در صورت تامين نياز ايران گفت: ما در اين مذاكرات بحث كرديم كه طبق معاهده ان.پي.تي بايد به حقوق‌مان احترام گذاشته شود و غني سازي اورانيوم يكي از اين حقوق است.
وي با اشاره به تصميم ايران براي غني‌سازي تا غناي 20 درصد گفت: ما براي مصارف صلح‌آميز و پزشكي و درماني نياز به سوخت تا غناي 20 درصد داشتيم و آژانس در اين باره شرايط را براي ما تسهيل نكرد. برخي پيشنهاد تبادل سوخت داشتند، ما براي اين كار اعلام آمادگي كرديم، اما اين مساله محقق نشد و دانشمندان هسته‌اي‌مان خودشان اقدام به توليد سوخت كردند.
اشتون: فعاليت هسته‌‌اي ايران ادامه پيدا كند
كاترين اشتون، رييس سياست خارجي اتحاديه اروپا نيز پيش از جليلي در جمع خبرنگاران گفت: حق ايران براي داشتن فعاليت‌هاي صلح‌آميز هسته‌اي را به رسميت مي‌شناسيم و در عين حال معتقديم ايران بايد گام‌هاي عملي براي اعتمادسازي بردارد. اشتون اضافه كرد: فعاليت هسته‌‌اي ايران مي‌تواند ادامه پيدا كند. به گزارش ايسنا نماينده گروه 1+5 در مذاكرات با ايران با تاييد توافق براي ادامه مذاكرات در سوم خرداد گفت: ما معتقديم بايد قدم‌هايمان رو به جلو باشد و همچنين مشخص باشد مي‌خواهيم به كجا برويم. ما در اين موضوع جدي هستيم. وي همچنين اظهار كرد: اين مذاكرات سازنده و مفيد بود و توافق كرديم مذاكرات براساس ان.پي.تي دنبال شود.
آمريكا: اولين گام مثبت بود
در همين حال، كاخ سفيد رويكرد مثبت ايران و گروه موسوم به 1+5 در مذاكرات استانبول را تحسين كرد. به گزارش ايسنا به نقل از رويترز، كاخ سفيد اعلام كرد كه مذاكرات روز شنبه ميان ايران با آمريكا، فرانسه، انگليس، روسيه، چين و آلمان معرف «اولين گام مثبت» در پرداختن به نگراني بين‌المللي درباره‌ برنامه‌ هسته‌اي ايران بود.
بن رادز، معاون مشاور امنيت ملي آمريكا نيز گفت: ‌آمريكا شاهد فضايي براي مذاكره در خصوص اين مساله است كه ايران چطور مي‌تواند به تعهدات بين‌المللي‌اش در زمينه هسته‌اي عمل كند. همچنين به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از رويترز، يك مقام ارشد دولت باراك اوباما كه نامش فاش نشد، گفت كه فضاي گفت‌وگوي ايران با 1+5 مثبت بوده است، اما نياز فوري براي پيشرفت ملموس وجود دارد.
اين مقام دولت آمريكا گفت: اكنون ما بايد كار سخت را شروع كنيم. جامعه بين‌الملل از آنها انتظار دارد اقدام كنند. صرف گفت‌وگو براي كاهش تحريم ايران كافي نيست.
انگليس: راه درازي در پيش است
ويليام هيگ، وزير خارجه انگليس نيز در واكنش به برگزاري مذاكرات ايران با 1+5 در استانبول تاكيد كرد كه راه درازي پيش رو است و گفت: منتظر دور بعدي گفت‌وگوها هستيم.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از سايت وزارت خارجه انگليس، هيگ گفت: شش كشور مذاكره‌كننده با قاطعيت به اين گفت‌وگوها نزديك شدند تا يك گفت‌وگوي جدي با ايران را دنبال كنند و به حصول يك راه‌حل مسالمت‌آميز و مورد مذاكره براي موضوع هسته‌اي [ايران] متعهد بودند. وي افزود: گفت‌وگوهاي استانبول اولين گام به سوي اين هدف بود، اما هنوز راه درازي پيش رو است. ويليام هيگ ادامه داد: ما منتظر دور بعدي گفت‌وگوها هستيم. اكنون ما نياز به توافق درباره گام‌هاي عملي و فوري براي اعتمادسازي در جهان داريم مبني بر اينكه ايران به الزامات بين‌المللي خود پايبند بوده و نمي‌خواهد سلاح هسته‌اي بسازد.
روسيه: فضاي مذاكرات سازنده بود
سرگئي ريابكوف، معاون وزير خارجه نيز تاكيد كرد كه مذاكرات استانبول در فضايي سازنده برگزار شد. به گزارش ايسنا، ريابكوف كه رياست هيات روسي را در مذاكرات با ايران به عهده داشت، اظهار كرد: فضا (در مذاكرات) سازنده و گفت‌وگو جدي بود. در حال حاضر اوضاع خوب پيش مي‌رود.
الكساندر سادنيكف، عضو ديگر هيات روسيه در مذاكرات استانبول با اشاره به تشديد تحريم‌هاي يك جانبه عليه ايران درباره چشم‌انداز رويكرد همكاري و گفت‌وگو ميان دو طرف گفت: در حال حاضر بنا شده است روي ايجاد يك زمينه خوب براي همكاري كار كنيم كه امري مثبت است. سادنيكف گفت: «قدم‌هاي اميدواركننده‌اي ميان دو طرف مذاكرات برداشته شد كه مثبت بود.»
چين: مذاكرات دستاوردهاي مثبتي داشت
ما ژائو شو، دستيار وزير خارجه چين و رييس هيات چيني در مذاكرات 1+5 با ايران در بيانيه‌اي پس از نشست استانبول اين دور از مذاكرات را جدي، سودمند و سازنده خواند.
به گزارش خبرگزاري شينهوا وي اظهار كرد:‌ ما به تبادل نظر درباره‌ مساله‌ هسته‌اي ايران پرداختيم. همه طرف‌ها قصد دارند گفت‌وگو و مذاكره مبتني بر اصل گام به گام و اقدام متقابل و نيز بر مبناي برابري و سود متقابل داشته باشند تا اعتماد دو جانبه براي حل جامع، عادلانه و مناسب مساله‌ هسته‌اي ايران ايجاد شود.
اين مقام عالي‌رتبه‌ چيني افزود: به لطف تلاش‌هاي همه طرف‌ها اين نشست يك روند پايدار گفت‌وگو را آغاز كرد و به دستاوردهاي مثبتي رسيد. ژائو شو افزود: در طول مذاكرات «ما همه‌ طرف‌ها را تحت فشار گذاشتيم تا انعطاف و صداقت به خرج دهند و نگراني‌هاي يكديگر را جدي بگيرند تا اينكه گفت‌وگوها را موفق سازند.» وي در عين حال اظهار كرد كه مساله هسته‌اي ايران مساله‌اي پيچيده است و «ما ممكن است در آينده با دشواري‌ها يا موانعي از همه نوع روبه‌رو شويم.»
ژائو شو گفت كه چين آماده است با همه طرف‌ها براي ارتقاي گفت‌وگو و صلح همكاري كند و به ايفاي نقشي سازنده در حل مساله‌ هسته‌اي ايران از طريق گفت‌وگوي مسالمت‌آميز ادامه خواهد داد.

لغو تحريم‌هاي نفتي و بانكي محور مذاكرات بغداد؟
علاءالدين بروجردي، رييس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس گفت: لغو تحريم‌هاي اقتصادي شامل تحريم‌هاي نفتي و بانكي از مهم‌ترين موضوع‌هايي است كه در دور بعدي مذاكرات ايران و 1+5 مطرح خواهد شد. به گزارش خبرگزاري مهر، بروجردي در حاشيه جلسه روز يكشنبه مجلس در جمع خبرنگاران گفت: با توجه به اينكه موقعيت جمهوري اسلامي برخلاف دور قبل مقتدرانه‌تر بود، مذاكرات استانبول در فضاي خوبي انجام شد. وي افزود: لغو تحريم هاي اقتصادي در زمينه تحريم نفتي و بانكي از موضوع‌هاي مهمي است كه ايران در بغداد مطرح مي‌كند.

دوشنبه|ا|28|ا|فروردين|ا|1391





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 247]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن