تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 30 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):همّت مؤمن در نماز و روزه و عبادت است و همّت منافق در خوردن و نوشيدن؛ مانند حيوانات...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1854992815




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

اعتراف تحريم‌كنندگان ايران به شكست


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: اعتراف تحريم‌كنندگان ايران به شكست
جام جم آنلاين: سال 90،‌ با تحريم‌هايي كه آمريكا به عنوان يك ابزار فشار عليه ايران به تصويب و اجرا رساند، سال پركاري براي غرب بود و اين پركاري در ايام تعطيلات نوروز كشورمان همچنان ادامه داشت و آمريكا پرچم جنگ اقتصادي‌اش با ايران را پايين نكشيد.


اين جنگ گرچه براي كاخ سفيد نگراني‌هاي جدي‌اي را برانگيخت، اما از آنجا كه واشنگتن تصميم گرفته تا ضمن حفظ وضعيت ژاندارمي‌ خود در جهان، منطق منطبق بر ايران ستيزي‌اش را تداوم بخشد، لذا در سال گذشته فهرست بلندي از تحريم‌ها را عليه ايران تهيه كرد و در اين ميدان از حضور متحدان اروپايي‌اش نيز بهره برد.

اين تحريم‌ها البته بيش از آن‌كه براي ايران تهديد باشد، فرصت‌ها را از دولت‌ها و بخش خصوصي كشورهاي غربي گرفته به اين خاطر با اعتراضاتي همراه شد، زيرا اين تحريم‌ها كه عمدتا نفتي بوده‌اند، باعث آشفتگي در بازارهاي جهاني شده است و از سوي ديگر بخشي از منابع درآمدي اين كشورها را كه با ايران قراردادهاي اقتصادي گسترده‌اي داشتند، از بين مي‌برد.

اهم محدوديت‌هايي را كه غرب عليه ايران اعمال كرده است مي‌توان چنين برشمرد:

1 ‌‌ـ‌ تحريم بانك‌هاي بزرگ ايراني و توقيف دارايي آنان در خارج.

2 ‌‌ـ‌ بازرسي محموله‌هايي كه از سراسر جهان به مقصد ايران در حال حركت هستند.

3 ‌‌ـ‌ عدم فروش قطعات و تجهيزاتي كه شائبه استفاده در پروژه‌هاي هسته‌اي ايران در آن وجود دارد.

4 ‌‌ـ‌ ممنوعيت سرمايه‌گذاري خارجي در پروژه‌هاي نفتي ايران.

5 ‌‌ـ‌ تحريم برخي از اشخاص حقيقي و حقوقي ايران، توقيف اموال و دارايي آنها و ممنوعيت سفر به كشورهاي تحريم‌كننده.

6 ‌‌ـ‌ تحريم برخي از شركت‌هاي بزرگ ايراني همچون كشتيراني جمهوري اسلامي ايران.

7 ‌‌ـ‌ تحريم بانك مركزي جمهوري اسلامي ايران.

8 ‌‌ـ‌ تحريم خريد نفت ايران.

9‌‌ـ‌ قطع ارتباط سوئيفت با شبكه پولي و بانكي ايران.

آمريكا با اين‌گونه اقدامات درصدد افزايش فشارهاي بين‌المللي عليه ايران بوده و در اين راستا از هم‌پيمانانش در قاره‌هاي مختلف كمك گرفته است تا جنگ اقتصادي تمام عياري راه بيندازد.

اين روند خصمانه همزمان با آغاز سال جديد و تعطيلات نوروزي در ايران نيز تداوم يافت و دولت آمريكاهشتم فروردين، نام دو شركت ايراني و سه فرد مرتبط با سپاه پاسداران را به اتهام ارسال اسلحه به سوريه و آفريقا در فهرست تحريم‌هاي تازه خود قرار داد.

همچنين وزارت دارايي آمريكا، 9 فروردين، افراد و شركت‌هاي حمل و نقل دريايي را كه با شركت كشتيراني جمهوري اسلامي ايران همكاري مي‌كنند تحريم كرد.

كاخ سفيد علاوه بر آن به دنبال افزايش تحريم‌هاي نفتي بود كه اين بار با در بسته برخورد كرد. به اين شكل كه از تصويب فوري طرح افزايش تحريم‌ها عليه ايران در سناي آمريكا ممانعت به عمل آمد و يك سناتور جمهوريخواه سناي اين كشور، از تصويب فوريت طرحي كه براي افزايش تحريم‌ها عليه ايران ارائه شده بود، جلوگيري كرد.

اين طرح كه عصر هشتم فروردين براي تصويب به مجلس سناي آمريكا برده شده بود، در نظر داشت مجازات‌هاي جديدي را عليه برنامه هسته‌اي ايران وضع كند.

به گزارش خبرگزاري‌هاي خارجي، طرح جديد در صورت تصويب، زمينه برخورد با بانك‌هاي خارجي كه تبادلات ارزي براي خريد و انتقال نفت از ايران را عملياتي مي‌كنند، فراهم مي‌كرد و در تلاش بود كه اجازه عبور يا دورزدن تحريم‌هاي قبلي داده نشود.

سناتور رند پال، از جمهوريخواهان سناي آمريكا رسما از فوريت تصويب اين طرح جلوگيري كرد و گفت كه بايد در مفاد آن بصراحت اعلام شود تصويب چنين طرحي بستر قانوني براي تقابل نظامي‌ با ايران را فراهم نمي‌كند.

اين در حالي بود كه دموكرات‌هاي سناي آمريكا خواهان تصويب اين طرح بدون اضافه شدن هر گونه متمم يا تبصره‌اي به آن بودند.

اعتراض پكن به كاخ سفيد

با وجود اين آمريكايي‌ها هرگز كتمان نكرده‌اند كه به دنبال راه‌هايي براي تشديد فشارها بر ايران هستند و در اين راستا از اروپا، ژاپن، چين و كره‌جنوبي كمك خواهند گرفت.

اين كشورها جزو خريداران اصلي نفت كشورمان هستند و هريك بيش از 10 درصد نفت خام مورد نياز خود را از بازار ايران خريداري مي‌كنند.

البته در اين ميان برخي كشورها از جمله چين همچنان در برابر اين خواسته نه‌تنها مقاومت مي‌كنند، بلكه در اين باره به كاخ سفيد نيز هشدار داده‌اند.

چين تصميم باراك اوباما، رئيس‌جمهور آمريكا مبني بر موافقت با اجراي تحريم‌هاي مصوب كنگره اين كشور عليه نظام مالي و صنعت نفت ايران را رد كرده و وزارت خارجه اين كشور نيز با انتشار بيانيه‌اي درباره درخواست تحريم نفتي ايران توسط آمريكا تاكيد كرده است: پكن با اين موضوع كه يك كشور بر اساس قوانين داخلي خود خواستار اعمال تحريم‌هاي يكجانبه ضد كشور ديگري باشد، مخالف است و آن را نمي‌پذيرد.

اين واكنش پكن در پي آن صورت گرفت كه جديدترين مصوبه كنگره آمريكا به دولت اين كشور اين امكان را مي‌دهد بانك‌هاي خارجي طرف معامله با بانك مركزي ايران را مجازات كند.

در همين حال در بيانيه صادر شده از سوي كاخ سفيد آمده بود اوباما به اين نتيجه رسيده عرضه جهاني نفت به اندازه‌اي است كه تحريم نفتي ايران به تامين نيازهاي متحدان آمريكا آسيب نخواهد زد.

در همين رابطه چين، 12 فروردين در واكنش به اين تصميم تاكيد كرد آمريكا حق ندارد به طور يكجانبه ساير كشورها را مجازات كند.

وزارت خارجه چين با انتشار بيانيه‌اي تصريح كرد چين همواره مخالف اين است كه يك كشور بر اساس قوانين داخلي خودش تحريم‌هايي به كشور ديگري تحميل كند.

رييس سابق اداره ملي انرژي چين نيز گفت: پكن در واردات نفت از ايران تحت فرمان هيچ كشوري قرار ندارد و صرفا بر اساس نياز خود عمل مي‌كند.

ماركت واچ ژانگ گوبائو با اشاره به اين‌كه درخواست آمريكا از كشورها براي كاهش واردات نفت از ايران باعث افزايش قيمت نفت خام و صدمه به اقتصاد جهاني شده است، افزود: بالارفتن قيمت نفت همراه رشد كند اقتصادي مي‌تواند تقاضاي نفت را نيز تحت تاثير خود قرار دهد.

به گفته وي، آزادسازي ذخاير راهبردي نفت از سوي برخي كشورها نظير آمريكا نمي‌تواند قيمت نفت خام را تحت كنترل درآورد زيرا آزادسازي ذخاير، صرفا براي مدتي كوتاه مي‌تواند قيمت‌ها را تحت تاثير قرار دهد.

شكست پيش‌بيني، مبتني بر خوش‌بيني

اشاره رييس سابق اداره ملي انرژي چين به پيش‌بيني اشتباه آمريكاست كه چندي قبل اعلام شد و بر اساس آن مقامات آمريكايي اعلام كردند در صورتي كه خريد نفت از ايران را متوقف كنند، قيمت جهاني نفت افزايش نخواهد يافت چرا كه فرانسه و برخي كشورها تضمين داده‌اند نفت‌هاي ذخيره خود را روانه بازار خواهند كرد تا به اين شكل بازار عرضه و تقاضاي نفت در جهان آسيب نبيند اما به فاصله اندكي بعد از اعلام اين خبر، قيمت نفت افزايش يافت چرا كه مشخص شد ميزان صادرات نفت ايران كاهش يافته است. به اين ترتيب تحريم‌ ايران، قيمت نفت خام را افزايش داد.

تمام اين وقايع در شرايطي رخ داد كه پيش از اين، آژانس بين‌المللي انرژي اعلام كرده بود تحريم‌هاي نفتي ايران، بازار جهاني نفت را مختل نمي‌كند.

آژانس بين‌المللي انرژي، چهارم فروردين گفته بود بازار جهاني با كمبود نفت روبه‌رو نيست و عربستان سعودي و ديگر توليدكنندگان نفت در خليج فارس مي‌توانند با استفاده از ظرفيت‌هاي مازاد خود، هرگونه كمبود احتمالي در اين بازار را جبران كنند.

اما اين پيش‌بيني پس از اين‌كه خبرگزاري رويترز گزارش داد با انصراف خريداران نفت ايران، ميزان صادرات نفت اين كشور در اسفند كاهش يافته است، شكست خورد، چرا كه قيمت بهاي هر بشكه نفت خام برنت درياي شمال تا ۱۲۷ دلار افزايش يافت.

در اين ميان پيش‌بيني آن دسته از ناظران اقتصادي درست از آب درآمد كه هشدار داده بودند: تحريم نفت ايران موجب افزايش قيمت‌ها خواهد شد و اين امر به بهبود اقتصادي جهان لطمه وارد مي‌كند.

اشتباه بودن رويكرد باراك اوباما در قبال ايران به اندازه‌اي است كه علاوه بر قيمت بازارهاي جهاني، قيمت بنزين در آمريكا نيز افزايش يافت و بر اثر تحريم‌هاي اعمال شده عليه كشورمان، قيمت بنزين در آمريكا به بيش از چهار دلار در هر گالن رسيد.

بر همين اساس، پايگاه تحليلي فيسكال تايمز در گزارشي تحت عنوان «چرا استراتژي اوباما در قبال ايران كاملا اشتباه است» به بررسي ابعاد مثبت و منفي اين راهبرد پرداخت و تأكيد كرد: پس از آن‌كه باراك اوباما، رييس‌جمهور آمريكا پايان دسامبر گذشته دور جديد تحريم‌ها عليه ايران را اعلام كرد، قيمت بنزين در آمريكا به بالاي بشكه‌اي چهار دلار رسيد و تاكنون نيز ذره‌اي كمتر نشده است. اين افزايش قيمت نتيجه گمانه‌زني‌هاي تجاري بود كه كم‌شدن ذخاير نفت‌خام در صورت اجراي تحريم‌هاي واشنگتن در قبال ايران را انتظار مي‌كشيدند.

پايگاه تحليلي فيسكال تايمز تأكيد كرد: تمام اين مسائل برخي سؤالات را در ذهن مطرح مي‌كند. يكي از اين سؤالات اين است كه آيا ادامه اين تحريم‌ها به گفت‌وگوها با ايران كمك مي‌كند يا مانع از به نتيجه رسيدن آن خواهد شد؟ آنچه مسلم است اين تحريم‌ها اصلا مساله خوشايندي نخواهد بود و مي‌تواند مانع از به نتيجه رسيدن گفت‌وگوها و حاصل‌شدن توافقات بيشتر با مقامات ايران شود.

بنابراين گزارش، سؤال ديگري كه در اين رابطه مطرح مي‌شود اين است آيا واشنگتن خواهد توانست نفت ايران را جايگزين كند؟ هم اكنون آمريكا سخت در تلاش است فرانسه و ديگر كشورهاي اروپايي را متقاعد سازد تا ذخاير نفت استراتژيك خود را آزاد كنند تا در صورت نياز، مورد بهره‌برداري قرار گيرد.

اين سايت تحليلي در ادامه تصريح كرد: درست است كه راهبرد ديپلماتيك اوباما به خوبي براي همگان شناخته شده است و شايد بسياري آن را براي غرب درست بدانند، اما به هر حال باراك اوباما بايد بداند اين بخش از رويكرد ديپلماتيك وي يك اشتباه است.

شاهدي بر اشتباه بودن اين رويكرد غرب آن است كه نه‌تنها ايران تاكنون در مواجهه با تحريم نفتش در نمانده، بلكه توانسته است مشتري‌هاي جديدي برا ي نفت‌خامش بيابد، از جمله آفريقاي جنوبي كه بتازگي به جرگه مشتريان ايران پيوسته است.

به گزارش فارس، به‌رغم تلاش‌هاي آمريكا براي منزوي كردن ايران، واردات نفت‌خام آفريقاي جنوبي از ايران در فوريه (از بهمن تا اسفند) سال جاري ميلادي از صفر در يك‌ماه قبل از آن به ۳۶۴ ميليون دلار افزايش يافته است.

اين آمار را داده‌هاي اداره گمرك نشان داد. اين در حالي است كه آفريقاي جنوبي از جانب غرب تحت فشار قرار گرفته تا واردات نفت خام خود از ايران را به عنوان بخشي از تحريم‌ها عليه برنامه هسته‌اي ايران كاهش دهد.

از سوي ديگر، وزير نفت ايران نيز اواسط هفته گذشته از خداحافظي با تحريم عليه صنعت نفت كشورمان خبر داد و با اشاره به توانمندي‌هاي متخصصان داخلي در زمينه صنعت نفت گفت: تحريم‌هاي اعمال شده عليه صنعت نفت ايران شكست‌خورده و تحريم مانع رشد و توسعه اين صنعت نخواهد شد.

مريم جمشيدي - گروه سياسي

يکشنبه|ا|27|ا|فروردين|ا|1391





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 159]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن