تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مسلمان آينه برادر خويش است، هرگاه خطايى از برادر خود ديديد همگى او را مورد حمله قرار ند...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845617913




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گياهان مرتعي سفره مردم خراسان شمالي را معطر كرد


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: گياهان مرتعي سفره مردم خراسان شمالي را معطر كرد
بجنورد - ورود انواع گياهان خوراكي وحشي بهاري، به بازار شهرستان هاي خراسان شمالي، سفره هاي مردم اين استان را عطر و بويي بهاري داده است.


به گزارش ايرنا عرضه گياهان خودروي دامنه هاي كوهها و دشتهاي سرسبز خراسان شمالي، كه در چند روز اخير به بازار اين استان راه يافته، مردم اين خطه را بر خوان بيكران طبيعت زيبا و بهار دل انگيز ميهمان كرده است.

هرساله با آغاز فصل بهار و رويش گياهان خوراكي، خانواده‌هاي خراسان شمالي به جمع آوري و مصرف اين گياهان خودرو كه در مراتع و كوهپايه‌هاي اين استان مي‌رويد روي آورده و با استفاده از اين گياهان به غذاي خود رنگ و بويي بهاري مي دهند.

برخي از روستاييان خراسان شمالي گياهان خوراكي را جمع آوري و در بازارها عرضه مي كنند و بعضي از مردم نيز خود به طبيعت رفته و ضمن گشتي در دامنه ها و دشتها، گياهان مورد نظر خود را جمع آوري كرده و به خانه مي آورند.

شماري از مردم اين خطه از گذشته‌هاي دور مصرف گياهان خوراكي وحشي در فصل بهار را يك ضرورت براي غنابخشي غذاي خود مي ‌دانسته اند و گروهي نيز مصرف اين گياهان را شفابخش خوانده و براساس سفارش پزشكان سنتي براي درمان بيماري از آن بهره مي‌گيرند.

در خراسان شمالي شمار گياهاني كه مصرف خوراكي دارند زياد است و به گفته‌ پزشكان بسياري از اين گياهان علاوه بر خوراكي بودن، خاصيت دارويي و درماني نيز دارند.

از ميان گياهان مرتعي متنوع در دشت ها و ارتفاعات خراسان شمالي، گياهاني نظير "پونه، سريش، مرزه كوهي، اسپند، ترشجه، كنگر، نعناع، شنگه و ريواس" به بازار شهرهاي استان راه مي يابد.

در اين فصل، جمع زيادي از اهالي روستاها و شهرها، با روي آوردن به دامن سبز و بكر طبيعت خراسان شمالي و جمع‌آوري اين قبيل گياهان، از اين طريق كسب درآمد مي‌كنند.

انواع نان علفي، آش، كوكو، قطاب و فتير از جمله غذاهايي هستند كه در طبخ آنها از گياهان خوراكي استفاده مي شود و بعضا از آن به عنوان جوشانده استفاده مي كنند.

در سال هاي اخير، تهيه گياهان خوراكي مرتعي و نگهداري آنها به صورت خشك شده يا با استفاده از فريزر، براي مصرف در فصول سرد سال نيز در بين مردم خراسان شمالي رواج يافته است.

اين گياهان بسته به ذوق فروشندگان در بسته‌بندي‌هاي گوناگون و بعضا به صورت فله‌اي و كيلويي به مشتريان عرضه مي‌شود.

گياهان مزبور با توجه به خودرو بودن قيمت بالايي ندارند و مردم نيز در فصل بهار فرصت را براي خريداري و مصرف آن از دست نمي‌دهند.

كارشناس مسوول بهره برداري اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري خراسان شمالي گفت: بين هفت هزار و 500 تا 12 هزار گونه گياهي شناسايي شده در كشور وجود دارد كه از مجموع اين تعداد 110 گونه در اين استان شناسايي شده است.

"حسن نصرتي" به ايرنا گفت: از اين تعداد، 10 تا 15 درصد جنبه دارويي و صنعتي دارد.

وي افزود: خراسان شمالي به علت برخورداري از آب و هواي مناسب، روبشگاه گياهان مرتعي، دارويي و صنعتي و معطر زيادي است كه اميدواريم اين گونه ها شناسايي شود.

وي با اشاره به اينكه خراسان شمالي يكي از عرصه هاي رويش گياهي بسيار مناسب و داراي قابليت بسيار بالايي در كشور است، اظهار داشت:‌ اميد است با اختصاص اعتبارات مورد نياز بتوان در راستاي شناسايي اين گونه ها قدمي موثر برداشت.

نصرتي افزود: عرصه هاي منابع طبيعي اين استان رويشگاه گياهان متنوع جنگلي، مرتعي، دارويي و صنعتي است كه اميد است با همكاري و مساعدت مسوولان اقدامات موثري در اين زمينه انجام شود.

اين كارشناس برخي از گونه هاي گياهي خوراكي و دارويي اين استان را شامل "كنگر، زرشك، زال زالك، پسته، فندق، قارچ، درمنه، زيره سياه، پونه، كتيرا، باريژه، چاي كوهي، آنخ، كاكوتي، شيرين بيان، سيب جنگلي، درمان تركي، بادام وحشي، مرزه كوهي، گل نلوفر و نسترن" ذكر كرد.

وي گفت: مردم اين استان بيشتر از سبزينه و جوانه گياه چريش "سريش" براي تهيه نوعي آش و نان مغزدار استفاده مي كنند اما آنچه به نظر كارشناسان اهميت دارد ديد علمي است كه استفاده دارويي اين گونه بيشتر مد نظر است.

نصرتي اظهار داشت: عمده بهره برداري از گياهان خوراكي و دارويي اين استان به شكل سنتي است كه با توجه به قابليت و ظرفيت عرصه هاي طبيعي، بايد زمينه برداشت صنعتي آنها فراهم شود.

مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري خراسان شمالي با بيان اينكه اين استان از نظر گياهان دارويي و خوراكي داراي پتانسيل بالايي است گفت: طرح مطالعه گياهان دارويي و طبيعي استان از محل اعتبارات سفر هيات دولت به اين استان داراي رديف بودجه اي شده است.

"موسي صابري" اظهار داشت: مطالعه طرح گياهان دارويي 16 ميليارد و 300 ميليون ريال اعتبار خواهد داشت.

وي افزود: طرح بهره برداري از گياهان دارويي در اراضي منابع طبيعي استان در دست اجرا است كه گونه هاي "كتيرا، چاي چوپان، آويشن، چيريش و آنخ" از جمله گياهان دارويي رويشي در خراسان شمالي است.

صابري گفت: در خراسان شمالي براي بهره برداري از گياهان دارويي چيريش، باريجه و كتيرا محدوديت وجود داشته و صرفا در چارچوب طرح برداشت مي شوند اما در برداشت ساير گياهان دارويي محدوديتي وجود ندارد.

گستره حوزه منابع طبيعي و آبخيزداري خراسان شمالي دو ميليون و 33 هزار و 36 هكتار است كه از اين وسعت يك ميليون و 414 هزار هكتار مرتع، بيش از 183 هزار هكتار بيابان و 434 هزار و 550 هكتار جنگل است. ك/4

7184/626/330

انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 80074168

پنجشنبه|ا|24|ا|فروردين|ا|1391





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 2429]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن