واضح آرشیو وب فارسی:فرارو: جنجال بر سر اينترنت ملي!
فرارو-در هفتهاي كه گذشت خبري انتشار يافت كه اينترنت ملي را جايگزين اينترنت جهاني معرفي كرده بود. اين خبر كه كاملاً جعلي و كذب بود، اولين بار به عنوان يك شوخي و دروغ سيزده منتشر شد ولي بيدقتي در مورد كذب بودن خبر سبب شد تا موجي از نگرانيها پديد آيد و در نتيجه وزارت ارتباطات ناگزير از تكذيب خبر شد. اما بيدقتيها و عدم رعايت اخلاق حرفهاي باز هم ادامه يافت و خبر بار ديگر از سوي رسانههاي معتبرتر نيز منتشر شد تا داستان اينترنت ملي بازتابي وسيع پيدا كند.
به گزارش سرويس اجتماعي فرارو؛دي ماه سال گذشته روزنامهاي به نقل از يكي از اعضاي نظام صنفي رايانهاي نوشت: «با راهاندازي شبكه ملي اينترنت در ايران، ارتباطات اينترنتي كشور از اينترنت جهاني جدا ميشود.» شنيدهها و خواندههايي از دست، باعث برداشتهاي متفاوت از اينترنت ملي شد. به طوري كه بسياري نگران شدند كه حتي دسترسي به موتور جستوجوي گوگل هم امكان نداشته باشد و برخي اميدوار بودند كه اينترنت ملي به معناي قطع ارتباط با اينترنت جهاني نباشد.
پيش از اين وزير ارتباطات در گفتوگويي درباره اين كه آيا با راهاندازي شبكه ملي اطلاعات، اينترنت از حوزه ارتباطات بدون مرزي حذف ميشود، گفته بود: «اين كار امكانپذير نيست؛ اگر در آينده بتوانيم تمام محتواي مورد نياز را به ميزباني داخلي و در شبكه ملي اطلاعات بگذاريم، ممكن است دسترسي به اينترنت خود به خود حذف شود.» با اين حال هيچ احتمالي قطعي نشد و گمانهزنيها در اين خصوص ادامه داشت. كارشناسان همچنان اينترنت ملي را مقولهاي جدا از اينترنت جهاني معرفي ميكردند و اصرار داشتند كه اين دو هيچ منافاتي با هم نداشته و ميتوانند در كنار هم مورد استفاده قرار گيرند.
تا اينكه روز گذشته، خبري از قول وزير انتشار يافت و اطلاع داد كه دسترسي به اينترنت جهاني از آغاز شهريور ماه قطع خواهد شد. در اين خبر آمده است: «وزير ارتباطات در حاشيه نشست همانديشي و راهبردي طرح ملي خريد اعتباري (ميزان) در مركز همايشهاي بينالمللي سازمان صدا و سيما، در خصوص شبكه اينترنت ملي گفته است: از ابتداي شهريور امسال اينترنت ملي جايگزين شبكه اينترنت جهاني خواهد شد. وزير در ادامه تأكيد كرد: از شهريور سال جاري نيز شركتهاي ارائه دهنده سرويسهاي اينترنت تنها ميتوانند اينترنت ملي يا همان اينترانت كشوري را ارائه دهند.»
اين خبر و نگرانيهاي حاصل از آن در حالي به شدت فراگير شد كه چند روز قبل از انتشار يعني روز دوشنبه پانزدهم فروردين سال 91، همين خبر از جانب وزارت ارتباطات تكذيب شده بود و در مطلبي با عنوان «وزارت ارتباطات موضوع جايگزيني اينترنت ملي به جاي اينترنت جهاني را رد كرد.» انتشار يافته بود.
در بخشي از اين تكذيبيه آمده است: « طي روز گذشته، انعكاس مصاحبهاي تخيلي از قول جناب آقاي دكتر تقي پور، وزير محترم ارتباطات و فناوري اطلاعات در حاشيه "نشست همانديشي و راهبردي طرح ملي خريد اعتباري (ميزان)" فاقد هيچگونه منبع موثقي است و به محملي براي عقدهگشاييها و موجسواريهاي تعدادي از شبهرسانهها و محافل سياسي جناحزده داخلي و استعمارگران خارجي بدل شده است. رسانههايي كه سعي دارند با طرح منويات نادرست و جهتدار خود، يك مقوله ملي را، حتي به بهاي لگدمال كردن منافع ملي كشور، به ابزاري براي تخريب و تخطئه دولت بدل كنند.»
خبر تنها دروغ سيزده بود
خبرنگار پايگاه فرارو پس از جستوجويي كوتاه در عين ناباوري دريافت كه اين خبر كه متأسفانه حتي چند روز پس از تكذبيه در سايتهاي خبري معتبر انتشار يافت، تنها دروغ ۱۳فروردين در يك وبسايت خبري نوپا بوده است. متن اين خبر برگرفته شده از خبر منتشره در مرداد ماه سال ۸۵ در خبرگزاري فارس بوده كه با تغيير نام وزير سابق ارتباطات و كمي دستكاري در متن، به عنوان دروغ سيزده فروردين و با امضاي “سيزده به در مبارك” منتشر شده بود؛ولي با بيدقتي برخي سايتهاي خبري، در روزهاي 14 و 15 فروردين به عنوان يك خبر رسمي و به نقل از خبرگزاري فارس باز انتشار يافت و از سوي وزارت ارتباطات تكذيب شد.
در اين بين عدم رعايت اخلاق رسانهاي باعث شد روز گذشته بار ديگر همين خبر تكذيب شده از سوي رسانههاي ديگر با حذف نام منبع انتشار يابد. به اين ترتيب باقي رسانهها به اعتبار سايتهاي مذكور خبر جعلي و تكذيب شده را منتشر ساختند در حالي كه در مورد صحت و سقم خبر، همواره ترديد وجود داشت.
در حال حاضر بر اساس آخرين نظرات وزير ارتباطات، شبكه ملي اطلاعات در فازهاي مختلف در طول برنامه پنجم توسعه به بهرهبرداري خواهد رسيد و با وجود شبكه ملي اطلاعات، پهناي باند مورد نياز داخل از پهناي باند دسترسي به شبكه جهاني اينترنت تفكيك شده و محدوديت سرعت دسترسي به اينترنت برداشته ميشود.
شنبه|ا|19|ا|فروردين|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرارو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]