واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گلايه اورژانس از مزاحمت تلفني/90 درصد تماس به اورژانس قم را مزاحمان تلفني تشكيل ميدهند
90 درصد تماس به اورژانس قم را مزاحمان تلفني تشكيل ميدهند
قم - خبرگزاري مهر: روزانه هزار و 300 تا 2 هزار تماس تلفني با اورژانس قم برقرار ميشود كه از اين تعداد تنها 150 تا 180 مورد منجر به انجام ماموريت ميشود و حدود 90 درصد اين تماسها مزاحمت تلفني است.
رئيس مركز مديريت حوادث و فوريتهاي پزشكي استان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در مجموع حدود 10 درصد از تماس هاي برقرار شده با مركز اورژانس منجر به عمليات ميشود و مابقي تماسها مزاحمان تلفني هستند كه تهديد و معضل جدي براي سلامت جامعه و شهروندان محسوب ميشوند.
محمدجواد باقري گفت: با همكاري دادستان عمومي و انقلاب تعدادي از مزاحمان تلفني را كه به صورت مستمر اقدام به مزاحمت مي كردند شناسايي و دستگير شدند كه پرونده تعدادي از آنها در دستگاه قضايي در حال رسيدگي است يا دوران محكوميت خود را سپري ميكنند.
وي گفت: به طور ميانگين هر مزاحمت تلفني حق 12 درصد از نيازمندان به فوريتهاي پزشكي را سلب ميكند و در كنار آن آرامش پرسنل اورژانس نيز به هم ميخورد.
وي گفت: بخشي از عملياتهاي اورژانس منجر به عمليات غيرواقعي ميشود كه در صحنه هيچ كسي حضور ندارد.
بيشتر مزاحمان تلفني در سنين نوجواني هستند
وي با بيان اينكه بيشتر مزاحمان تلفني در سنين نوجواني هستند، تصريح كرد: به خانوادهها توصيه مي كنيم كه موارد استفاده صحيح از تلفن 115 را به فرزندان خود آموزش دهند و آنان را با مزايا و معايب استفاده از اين تلفن آشنا كنند تا اقدام به ايجاد مزاحمت نكنند و در مواقع ضروري با اين مركز ارتباط برقرار كنند.
به گفته باقري تعداد قابل توجهي از افرادي كه با اورژانس تماس مي گيرند نياز به مشاوره پزشكي دارند كه اين امر نيز جزو وظايف اورژانس نيست.
وي اظهار داشت: ما از شهروندان ميخواهيم كه اين گونه موارد را بايد از پزشكاني كه در مراكز درماني و درمانگاهها فعاليت ميكنند بپرسند.
ايجاد 32 پايگاه شهري و جادهاي
رئيس مركز اورژانس قم در مورد تعداد پايگاههاي موجود در اين استان گفت: اورژانس قم داراي 33 پايگاه است كه از اين تعداد 16 پايگاه شهري و 16 پايگاه جادهاي است.
باقري اظهار داشت: بر اساس آئين نامه اورژانس كشور به ازاي هر 40 كيلومتر بايد يك پايگاه اورژانس جادهاي وجود داشته باشد كه در استان قم اين ميزان 34 كيلومتر بوده و از ميانگين كشوري بالاتر است.
وي تصريح كرد: اورژانس قم در سال 83 تنها 10 پايگاه شهري و جادهاي داشته كه در دولتهاي نهم و دهم تعداد 22 پايگاه جديد در استان احداث شده و تعداد پايگاههاي شهري و جادهاي اورژانس به 32 پايگاه رسيده است.
وي در مورد تجهيزات مورد استفاده اورژانس گفت: در حال حاضر 45 دستگاه آمبولانس بنز اسپرينتر در اورژانس قم وجود دارد كه از اين تعداد 33 دستگاه در پايگاههاي اورژانس مشغول فعاليت هستند و مابقي پشتيبان آمبولانسهاي فعال هستند.
باقري با بيان اينكه طبق برنامه چهارم توسعه بايد از هر 10 آمبولانس يك آمبولانس مجهز به آي سي يو باشد، اظهار كرد: 90 درصد آمبولانسهاي اورژانس قم به تجهيزات پيشرفته پزشكي از جمله الكتروشوك، منتيلاتور و دستگاه تنفسي مجهز هستند و تا اواخر سال آينده تمام آمبولانسهاي اورژانس به تجهيزات پيشرفته مجهز خواهند شد.
وي درباره وضعيت به كارگيري و تحصيل پرسنل اورژانس گفت: 5 درصد پزشكان اورژانس قم پزشك هستند كه در مركز فرماندهي مستقر هستند، 21 درصد كارشناسان پرستاري، 42 درصد فوق ديپلم فوريتهاي پزشكي و بيهوشي و اتاق عمل و 33 درصد امدادگر هستند.
باقري گفت: در حال حاضر به صورت شبانه روزي 6 نفر در هر پايگاه اورژانس قم و در سه شيفت فعاليت ميكنند.
راهاندازي واحد كنترل و ارزيابي عملكرد
وي يكي از اقدامات مهم اورژانس قم را فعال كردن واحد كنترل كيفيت و ارزيابي عملكرد ذكر كرد و گفت: اين واحد در بخش عملكرد پرسنل، زمان رسيدن به صحنه، آمادگي آمبولانس، وضعيت تجهيزات دارو، وضعيت امكانات پايگاه ها و وضعيت ارائه خدمات درماني به بيماران و رسيدگي به شكايات مردمي فعاليت خوبي انجام ميدهد.
رئيس مركز اورژانس قم اظهار داشت: قبل از راهاندازي اين واحد، روزانه يك شكايت از اورژانس ميشد كه با راهاندازي اين واحد، حجم شكايتها بسيار كاهش يافته و با منازل افرادي كه از اورژانس خدمات گرفتهاند تماس گرفته ميشود و وضعيت زمان رسيدن آمبولانس، نحوه برخورد و عملكرد پرسنل و كيفيت انتقال از آنها سئوال ميشود كه اين كار روش مناسبي براي شناسايي كاستيها و كمبودهاست.
باقري تاكيد كرد: تلفن ضبط هوشمند شكايات و پيشنهادات مردمي به شماره 7782171 بر روي آمبولانسها درج شده كه همه شهروندان ميتوانند در صورت عدم رضايت از عملكرد اورژانس شكايت و پيشنهادات خود را با اين شماره در ميان بگذارند و ما نيز در اسرع وقت به اين موارد رسيدگي خواهيم كرد.
رئيس مركز اوژانس قم اظهار كرد: بيشتر شكايت مردم از اورژانس مربوط به عدم انتقال به بيمارستان است و علت آن هم اين است كه همشهريان با وظايف اورژانس آشنايي كامل ندارند و در صورت مواجهه با كوچكترين مشكل با اورژانس تماس مي گيرند در صورتي كه اورژانس فقط در مواردي كه فرد در وضعيت اضطراري قرار دارد نسبت انتقال به بيمارستان اقدام ميكند.
© 2003 Mehr News Agency .
دوشنبه|ا|14|ا|فروردين|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 115]