واضح آرشیو وب فارسی:مهر: آفتاب آمد دليل آفتاب/استان مركزي؛ بهشت مفاخر / موزه اي كه از بزرگان ايران سخن مي گويد
استان مركزي؛ بهشت مفاخر / موزه اي كه از بزرگان ايران سخن مي گويد
اراك - خبرگزاري مهر: سفر به استان مركزي، سفر به تاريخ مردان و زنان بزرگي است كه برگ برگ تاريخ ايران عزير را درخشان كردند، هر گوشه استان مركزي، زادگاه تاريخ سازان است، استان مركزي؛ بهشت مفاخر است.
به گزارش خبرنگاررمهر، سفر به استان مركزي، سفر به تاريخ تاريخ مردان و زنان بزرگي است كه برگ برگ تاريخ ايران عزير را درخشان كردند، هر گوشه استان مركزي، زادگاه تاريخ سازان است، استان مركزي؛ بهشت مفاخر است.
لقب استان مركزي، استان آفتاب است و اين لقب به واسطه وجود مفاخري است كه از خطه استان مركزي بلند شده و راه خدمت به كشور و حتي مردم جهان را در پيش گرفتند، بزرگان استان مركزي موثرترين افراد در حوزه هاي مختلف علمي و ديني بودند.
تاريخ؛ بيشترين نخبگان كشور از استان مركزي است
به گواه تاريخ و سخنان حداد عادل پژوهشگر، بيشترين موثران در تاريخ معاصر، دين، علم و دانش و جنبش هاي اسلامي و انقلابي در دو سده اخير از استان مركزي بودند و جاي جاي اين استان زادگاه مرد يا زني است كه كمر همت به خدمت به ملك، و مملكت و دين خويش بسته است.
بر اساس پژوهش هاي حداد عادل بيشترين چهرههاي تاثير گذار در تاريخ و نخبگان كشور حداقل در دو سده اخير از استان مركزي بودهاند.
امام خميني؛ معمار انقلاب اسلامي درقله رفيع بزرگان استان مركزي
از ميان نام آوران و نخبه هاي استان مركزي به قله هاي رفيعي چون، امام خميني، اميركبير، پروفسور حسابي، پروين اعتصامي، نظامي گنجوي، طبرسي،اقبال آشتياني، علامه نراقي، آيت الله اراكي، دكتر چمران و صدها نام ديگر مي توان اشاره كرد.
افتخار مردم استان مركزي است كه امام روح الله از خطه آنان است و هر ساله مشتاقان زيادي را به اين خطه مي خواند.
استان مركزي دو درصد از خاك و اندكي كمتر از اين رقم، جمعيت كشور را در خود جاي داده است، اما همين درصد جمعيت، تاثير زيادي بر جامعه ايراني و تاريخ، علمي، انقلابي، ديني، فرهنگي و هنري جامعه داشتند.
اين استان بيشترين مفاخر كشور را نسبت به استان هاي ديگر دارد و بسياري از بزرگان دين و علم، و هنر و فرهنگ در ديار استان مركزي به ديا آمده، بزرگ شده و مسير خدمت را در پيش گرفتند.
يك چهارم مفاخر كشور از استان مركزي هستند
تاكنون بيش از 4500 نفر با عنوا مفاخر از گذشته تاكنون در كشور شناسايي شدند كه يك چهارم آن مربوط به استان مركزي است و اين امر نشانگر اهميت خطه استان در فرهيخته پروري است امري كه اكنون كمتر مورد توجه خانواده ها و جوانان است.
رئيس بنياد ايران شناسي در استان مركزي با بيان اينكه، با بررسي هاي انجام شده تعداد مفاخر استان به 1100 نفر افزايش يافته است گفت: اگر ما بخواهيم هر روز از اين مفاخر را معرفي كنيم روزهاي سال كم است و اين امر نشان از قابليت استان در نخبه پروري است.
مفاخر استان مركزي شناسنامه دارند
وي با اشاره به اينكه، شناسنامه يك سوم مفاخر استان مركزي تهيه و تدوين شده است گفت: اين شناسنامه براي حدود سه هزار مفاخر استان مركزي تهيه شده و بزودي در فضاي اينترنت براي استفاده علاقمندان ارائه خواهد شد.
امام خميني (ره)، ايت الله اراكي ، امير كبير، قائم مقام فراهاني ، پروفسور حسابي، ودكتر قريب از جمله مفاخر استان مركزي به شمار ميروند كه داراي شناسنامه شدند.
اما كجا مي توان بيشتر با اين بزرگان آشنا شد.
موزه مفاخر اراك، گنجينه اي كوچك از بزرگان استان براي گردشگران
اكنون موزه مفاخراستان مركزي كه دو سالي از افتتاح و راه اندازي آن مي گذرد، يكي از جاذبه هاي فرهنگي استان مركزي است كه اتفاقا در ايام تعطيلات نوروز با استقبال مواجه مي شود.
ساخت بناي موزه كه به منزل خاكباز مشهور است در اواخر دوره قاجاريه توسط سيد حسين خاكباز يكي از فرزندان حاج آقا محسن اراكي انجام شد.
اين بنا واقع در خيابان شهيد بهشتي اراك در سال 1379 در فهرست ملي ثبت و در بهمن ماه سال 1388 براي علاقه مندان به فرهنگ و هنر ايران اسلامي تبديل به موزه مفاخر شد.
نقشه اين ساختمان توسط يك مهندس روسي تهيه و اجراي كار توسط استاد مراد چمني اراكي در مدت چهار سال انجام شد.
اين بناي كوشكي با تزئينات آجري خاص دوره قاجاريه به مساحت سه هزار متر مربع ساخته شده و داراي دو ايوان شرقي و غربي، 11 اتاق، حمام خصوصي قديمي و دو قنات كه يكي در محوطه ساختمان به نام قنات ده و ديگري در زير آب انبار به نام قنات خان حاكم، است.
اين بنا در محوطه مشجري قرار دارد كه قسمتي از محوطه موزاييك فرش و مقداري به صورت باغچه بندي است.
بخش هاي موزه مفاخر
اين موزه از بخشهاي مختلف شامل تالار حضرت امامخميني(ره)، تالار مفاخر مذهبي و ديني، تالار مفاخر علمي و فرهنگي، تالار اميركبير، تالار قائممقام فراهاني، تالار مفاخر در قيد حيات، تالار سرداران شهيد، مركز اسناد و مدارك مفاخر، كارگاه مرمت و عكاسي، حمام قديمي و خصوصي خانواده، آبانبار و قنات، نگارخانه و فروشگاه عرضه محصولات فرهنگي و هنري تشكيل شده است.
در اين موزه سرديسها به همراه آثار چاپ شده و اسناد، عكسها و گزارشهاي متعلق به امام خميني(ره)، اميركبير، قائممقام فراهاني، پروين اعتصامي، كربلايي كاظم كريمي ساروقي، ملامهدي نراقي، ملا احمد نراقي، ميرزا حسن آشتياني، سلمان ساوجي، پروفسور حسابي، دكتر محمد قريب، آيتالله اراكي، علياكبرخان فراهاني، استاد فتحعلي واشقاني فراهاني، شهيدچمران، شهيد محلاتي، ميرزا عيسي فراهاني، ضياءالدين عراقي، عباس سحاب و فخرالدين عراقي به نمايش درآمده است.
© 2003 Mehr News Agency .
جمعه|ا|11|ا|فروردين|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 159]