واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش تصويري - تشريحي/بهار در قلب طبيعت سحر انگيز بروجرد/ آب و هواي اروپايي در همين نزديكي!
بهار در قلب طبيعت سحر انگيز بروجرد/ آب و هواي اروپايي در همين نزديكي!
بروجرد - خبرگزاري مهر: شهر بروجرد با داشتن آب و هواي منحصر به فرد و طبيعتي سحر انگيز گردشگران را به خود فرا مي خواند تا اين روزها منطقه "گلدشت" با همه زيبايي هايش چشم انتظار مسافران باشد.
به گزارش خبرنگار مهر، شهرستان بروجرد به دليل برخوردار بودن از جاذبههاي تفريحي، تاريخي و مذهبي هر ساله در فصول بهار و تعطيلات نوروز و تابستان پذيراي ميهمانان و گردشگران فراواني از سراسر كشور است.
مسافران و گردشگراني كه با عبور از بروجرد به سمت ديگر شهرهاي كشور به ويژه جنوب، بيشك توقفي حتي كوتاه در مناظر بكر و تفرجگاههاي اين شهرستان خواهند داشت و با رفتن به دامان طبيعت دل انگيز اين منطقه، خاطرات خوشي را ره آورد سفر خود خواهند كرد.
اغلب محورها و جادههاي خروجي و حاشيه شهرستان بروجرد به روستاهاي خوش آب و هوايي ختم ميشود كه زيباييهاي آن در تمامي فصول سال چشم هر بيننده را به خود خيره ميكند.
اين در حاليست كه به اعتقاد بسياري از كارشناسان آب و هواي شهرستان بروجرد، اقليم اين شهرستان و طول و عرض جغرافيايي آن هم ارز بسياري از نقاط كشورهاي اروپايي است.
سراب كرتول و رقص زيباي نشاط و طراوت
در ميان اين همه مواهب الهي تفرجگاه بكر سراب "كرتول" همچون نگيني سبز و آبي با عطر روحبش گلها و سبزه زارها پذيراي گردشگران و دوستداران طبيعت است. تفرجگاه سراب كرتول در دامنه كوههاي گرين و در ميان قلل زيباي هيجده يال و قلههاي نهاوند مانند يال كبود و چل نابالغان و دره سيب با پذيرايي از گردشگران بر خود ميبالد.
همه ساله به واسطه ريزش فراوان برف در ارتفاعات اين منطقه و آب شدن تدريجي برف در اين منطقه آنذهم در فصل بهار و تابستان، رودخانهاي خروشان و زيبا در دامنه اين كوهها پديدار ميشود كه طراوت و رقص سبزهها اين منطقه از بركت خروش و جوشش اين رودخانه است.
تفرجگاه سراب كرتول در ايام سال و روزهاي تعطيل هفته و به ويژه روز ۱۳ نوروز آغوش سبز و زيباي خود را به روي خانوادههاي بروجردي و ميهمانانشان باز و آرامش را براي گذران يك روز خوب در دامان طبيعت به آنها هديه مي كند.
تفرجگاه سراب كرتول يكي از مناطق زيبا و بكر بخش اشترينان است كه براي تبديل آن به يك منطقه زيباي گردشگري توجه ويژه مسئولان را ميطلبد.
اين منطقه پر آب و درخت يكي از زيبا ترين مناطق گردشگري با طبيعتي بكر، درختان كهن سال و آب زلال فراوان است كه و در فاصله 18 كيلومتري شهر بروجرد در جوار روستاي توده زن قرار دارد.
ونايي، ديار چشمه ها و رودخانه هاي پرآب
ونّايي نام روستايي بزرگ و آباد در شهرستان بروجرد در غرب ايران است. اين روستا از توابع بخش اشترينان اين شهرستان بوده و در ۱۲ كيلومتري شمال غربي شهر بروجرد در منطقهاي كوهستاني قرار گرفته است.
ونايي به عنوان يكي از بزرگترين و پرجمعيتترين مناطق روستايي بروجرد، از ۱۰ كوه و قله مرتفع و شگفت انگيز از جمله "هجده يال"، "سه كوزان"، "والاش"، "برنجه" و "هيگره" برخوردار است.
ونايي در تنگهاي بين دو كوه بلند برآفتاب و كوه گرين قرار گرفته است و آب و هوايي كوهستاني دارد. زمستانهاي آن سرد و پربرف و تابستانهاي آن خنك و معتدل است.
جنوب ونايي را دشت كوچكي تشكيل مي دهد كه به دليل وجود آب فراوان، كشاورزي در آن رونق دارد. وجود چشمهسارهاي جوشان همچون سراب سفيد، دو روزنه، طوطيا و سراب پنبه كه از دامن كوههاي اين منطقه مي جوشد و منبع اصلي آب شرب شهر بروجرد است، علاوه بر رونق كشاورزي، طراوت ويژهاي را با صداي دلنشين جويبارها در كنار عطر سبزههاي بهاري و خنكي نسيم دشتها در مقابل چشم گردشگران به تصوير ميكشد.
رودخانه مهيج و خروشان سيمره كه از تلاقي چشمهسارهاي پرآب اين منطقه تشكيل شده، گامي بلند را براي سيرابي دشتهاي جنوبي لرستان و پيوستن به رودخانه دز در خوزستان برداشته است. اين روستا با جاده آسفالته به بروجرد و اشترينان و با جاده شني به الشتر وصل ميشود.
منطقه سرسبز و بكر روستاي "ونايي" از جمله مناطق پر جاذبه بروجرد به شمار ميرود كه اغلب گردشگران و به ويژه دوستداران كوهپيمايي و كوهنوردي اوقات خوشي را در آن سپري ميكنند. ونايي از مناطق گردشگري طبيعي بروجرد است و در فهرست روستاهاي گردشگري استان لرستان قرار دارد. داراي يك قلعه تاريخي به شماره ثبت ملي ۱۱۲۲۴ و يك دهنه غار است. ونايي به خاطر سرچشمه هاي گوناگون، بيشه زارها و كوههاي مرتفع از توان بالايي براي گردشگري برخوردار است.
با اين وجود "ونايي" را در روزهاي تعطيل هفته و ايام نوروز ، بهار و تابستان خنكش بهتر از هر زمان ديگر ميتوان احساس كرد چرا كه عمده خانوادههاي بروجردي به همراه مسافران و ميهمانان خود از ساعات اوليه صبح راهي اين منطقه شده تا با نشستن در كنار رودخانه و چشمههاي پر آب آن ، اوقاتي خوش را در خلوت طبيعت سپري كنند.
همچنين ونايي به عنوان زيستگاهي مناسب براي گونههاي جانوري بومي منطقه محسوب مي شود و جانداراني همچون گراز، گرگ، روباه، خرگوش، موش صحرايي، كفتار، خدنگ و پرندگاني مانند حواصيل، كبك، خروس كولي و چنگر از جمله جانوران منطقه كوهستاني ونايي هستند.
پوشش گياهي غني اين منطقه به ويژه در بهار طبيعت و تابستان همواره مورد توجه اهالي و گردشگران بوده چرا كه رويش گياهان معطر دارويي و خوراكي همانند پونه، بابونه، گون و ميخك وحشي به وفور مشاهده ميشود.
زيبايي مسحور كننده "گلدشت" و بوي باغ هاي سيب
منطقه درختي و سرسبز " گلدشت" بروجرد از جمله تفرجگاههاي اين شهرستان است كه اغلب مسافران و گردشگران با نام و ويژگيهاي طبيعي اين مكان به خوبي آشنايي دارند.
گلدشت يك دره و جلگه وسيع در دامنه كوههاي سر به فلك كشيده زاگرس است كه محدوده اين منطقه از غرب تپه چغاي بروجرد آغاز و تا كپرگه ادامه دارد.
گلدشت مشتمل بر چندين روستا است كه روستاهاي فيال، شيخ ميري، قلعه و كپرگه بخشهاي مهم آن هستند. دسترسي به گلدشت از طريق جاده آسفالته به طول 12 كيلومتر از غرب شهر بروجرد امكانپذير است.
اين دره آبرفتي حاوي چشمه ها و سرابهاي گوناگون است كه آب آن ناشي از ذوب برفهاي قلل كوه گرين باعث روان شدن رودخانه اي دائمي در اين ناحيه شده و به تبع كشاورزي و باغداري در اين ناحيه سر سبز از رونق زيادي برخوردار شده است.
دو طرف جاده گلدشت بروجرد مملو از باغهاي سيب است كه در فصل بهار ديدن شكوفههاي درختان چشم هر رهگذري را به خود خيره كرده و انتهاي اين باغها نيز به رودخانه پر آب گلرود ختم ميشود.
گلدشت ناحيه ييلاقي شهروندان بروجردي به حساب مي آيد و ويلاهاي زيبايي در گوشه و كنار آن ديده مي شود و همچنين روستائيان خونگرم و امكانات تفريحي فراوان باعث شده تا اين ناحيه به خصوص در ايام تعطيل شاهد حضور جمعيت زيادي از مردم بروجرد و مسافران و گردشگران باشد.
گلدشت منطقهاي است وسيع و روستاهاي آبادي چون شيخ ميري و قلعه در آن قرار دارند. سرابها و چشمههاي گوناگوني در اين دره آبرفتي وجود دارد و آب ناشي از ذوب برفهاي قلل كوه گرين و كوه ميش پرور باعث روان شدن رودخانهاي دائمي در اين ناحيه شده كه به تبع آن كشاورزي و باغداري در اين ناحيه سرسبز از رونق زيادي برخوردار شده است.
درياچه فدك، بزرگترين درياچه مصنوعي غرب كشور
همچنين اگر بخواهيم به جاذبه هاي شهري بروجرد اشاره كنيم علاوه بر آثار تاريخي، بافت مركزي شهر، خانه هاي تاريخي و ... بايد به مكانهاي تفريحي چون درياچه فدك، تپه چغا و بوستانهاي زيباي اين شهر اشاره كرد.
درياچه فدك را به نوعي مي توان بزرگترين درياچه مصنوعي غرب كشور ناميد و "تپه چغا" نيز يكي از تفرجگاههاي بروجرد است كه اين مكان به خوبي از وروديهاي شهر ديده ميشود.
اين مكان نيز كه در شمال بروجرد قرار دارد مشرف به تمامي شهر بروجرد بوده و اغلب مسافران و گردشگران از اين نقطه تمامي زيبايي و قابليتهاي اين شهر را ميتوانند مشاهده كنند.
طي سالهاي گذشته اين مكان به تفرجگاهي دلنشين براي مسافران تبديل شده و افراد از نشستن در كنار درياچه مصنوعي و آلاچيقهاي اين مكان لذت مي برند.
در اين مكان نيز تنديسهاي زيبايي از حيات وحش و شخصيتهاي اسطورهاي مانند "آرش كمانگير" و انواع وسايل بازي وجود دارد كه ديدن هر يك از آنها براي مسافران لذت بخش خواهد بود.
باغ فدك بروجرد در انتظار گردشگران
باغ فدك يكي ديگر از تفرجگاه هاي بروجرد است كه طي چند سال اخير شهرت زيادي بين مسافران داشته است. وجود سه درياچه بزرگ در اين باغ و قايقراني دراين مكان براي خانوادههاي مسافر به ويژه جوانان بسيار دل انگيز است.
دراين مكان وجود سه درياچه بزرگ قايقراني براي مسافران و خانواده ها وجوانان بسيار دل انگيز است.
در اين مكان نيز پيست دوچرخه سواري، اتومبيلراني كودكان، جاده راه سلامت، آلاچق هاي براي استقرار مسافران وجود دارد.در بخشي از اين پارك باغ پرندگان نيز وجود دارد كه درآن 78 گونه جانوري نادر نگهداري مي شود.
انواع قرقاول، طوطي، فنج، قناري، كبك، مرغ و خروس، طاووس، مرغ مينا، پرندگان شكاري و پرندگان آبزي است. همچنين بلبل خرمايي، ياكريم معمولي و چيني(الماسي)، بوقلمون، شتر مرغ آفريقايي در اين پارك وجود دارد.
در اين باغ علاوه بر پرندگان مختلف جانوراني مانند ميمون، سنجاب، خرگوش، آهو و اسب نگهداري مي شود.
اغلب اين جانوران از كشورهايي با آب و هواي مختلف مانند بلژيك، هندوستان، سنگال، لهستان، اندونزي و آمريكا خريداري شده است.
پارك پرندگان شهرستان بروجرد به عنوان اولين پارك پرندگان لرستان با الگو گرفتن از پاركهاي پرندگان كشور از جمله پارك پرندگان شهر اصفهان آغاز شد كه امروز به يكي از پربازديدترين پارك هاي پرندگان غرب كشور تبديل شده است.
© 2003 Mehr News Agency .
چهارشنبه|ا|9|ا|فروردين|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 996]