تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مسلمان آينه برادر خويش است، هرگاه خطايى از برادر خود ديديد همگى او را مورد حمله قرار ند...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826684984




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

خانه مستوفي بناي عياني از دوره قاجاريه شهر بادگير هاي خراسان جنوبي + عكس


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: خانه مستوفي بناي عياني از دوره قاجاريه شهر بادگير هاي خراسان جنوبي + عكس
منزل مستوفي در خيابان ملا ‌عبدالله ‌توني ‌بشروي و كوچه مستوفي شهر بشرويه قرار دارد، اين عمارت از جمله بناهاي اعياني است كه در دوره قاجاريه ساخته شده و متعلق به شخصي به نام مستوفي مي‌باشد.


به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگارن بيرجند؛ سبك معماري و بادگيرهاي زيبا و ساباط در جانب شمال شرقي اين سازه و تزيينات گچي در بخش هاي ديگر بنا از ويژگي هاي بارز ‌منزل مستوفي به شمار مي رود.

پلان كلي اين عمارت مستطيل شكل مي باشد و ورودي آن در ميانه ضلع جنوب غربي واقع شده است، پس از ورودي دالاني كم عرض قرار دارد كه به حياط متصل مي شود.

ر طرفين دالان ورودي دو اتاق كوچك تعبيه شده‌است‌، صحن حياط فضايي مستطيل شكل دارد كه با آجرهايي مربع شكل فرش شده‌است، در ضلع شرقي اين عمارت، ايواني بزرگ قرار دارد كه بر فراز آن سه بادگير عظيم تعبيه شده است.

اين بادگيرها شامل يك بادگير مستطيل شكل بزرگ در ميانه و دو بادگير هشت ضلعي در طرفين اند، بادگير مستطيل شكل داراي دو دروازه چشمه در طرفين مي باشد و به فضاي درون ايوان منتهي مي‌گردد.
دو بادگير ديگر به زيرزميني كه در ايوان واقع شده ‌است، راه دارند. ايوان پوششي مسطح دارد و در بخش فوقاني با دو ستون هشت ضلعي و دو نيم ستون و سه قوس گهواره ‌اي مزين شده‌است.

فضاي طرفين ايوان به صورت دو اشكوبه است. ديوار ضلع غربي عمارت با پنج طاق نماي عميق و مرتفع تزيين شده است. اين طاق نماها داراي رسمي بندي ‌هايي گچي اند.
در ضلع جنوبي و شمالي بنا، ورودي چند اتاق به چشم مي‌خورد‌ كه در بخش بالا و اطراف ورودي ‌ها، طاقچه ‌ها و طاق نماهايي زيبا ساخته شده‌است‌. در گوشه شرقي بنا حوض‌ خانه قرار دارد.

حوض‌ خانه فضايي هشت ضلعي دارد كه حوض دايره‌ اي كوچكي در مركز آن ساخته شده است، اين فضا با كلاه فرنگي زيبايي پوشيده شده و تزئينات رسمي‌ بندي هنرمندانه ‌اي دارد.
زيرزمين عمارت كه حكم سردخانه را داشته، فضايي مستطيل شكل دارد كه با قوسي خفيف و آجرهاي خفته و راسته اجرا شده است.
در ضلع شمال شرقي منزل كه مشرف به كوچه ‌اي كم عرض است ساباطي به طول هجده متر ساخته شده كه ديوارهاي ساباط با بيست طاق ‌نماي ظريف تزئين شده ‌است.
مصالح به كار رفته در منزل و ساباط مستوفي خشت خام و در قسمت هايي آجر با ملات گل و گچ مي‌باشد‌.

خانه مستوفي از بزرگ ‌ترين خانه هاي بافت تاريخي شهر بشرويه است و از نظر تزئين و شيوه معماري در اين بافت منحصر به فرد است.
معماري اين خانه مربوط به دوران قاجار بوده و از تزئينات خاص اين دوره در آن بهره برده شده است و مهم ‌ترين عنصر تزئيني اين خانه كه همچون نماد شهري كويري در بشرويه از دور به چشم مي‌خورد چندين بادگير رفيع است كه هر يك حدود شش متر از بام بنا رفيع‌ تر است و با گچ تزئين شده است.

ديگر عنصر برجسته اين بنا گنبدخانه آن است كه در سقف رفيع آن انواع تزئينات رسمي ‌بندي و قطاربندي وجود دارد و درهاي چوبي با شيشه‌ هاي رنگي و گره‌ سازي شده با طرح‌ هاي هندسي، قوس‌ هاي رومي با نيم دايره ‌اي، رسمي بندي‌ ها و قطاربندي و گچ بري‌ هايي به سبك فرنگي، ستون‌ هاي تزئيني ايوان اصلي و بخاري ‌هاي آن از ديگر عناصر تزئيني مهم اين بنا است.

نقطه اوج تزئينات در اين خانه، پنجره‌ هاي مشبك گچي گنبد حوضخانه آن است و در كلاه فرنگي رأس اين گنبد گلجام‌ هايي وجود دارد كه بر مبناي شواهد موجود حداقل داراي شيشه‌هاي رنگي در چهار رنگ قرمز، نارنجي، سبز و بنفش است.
نقوش هندسي آن از قطعاتي از دايره تشكيل شده كه اصطلاحاً با هم در حالت قهر و آشتي هستند كه به مرور زمان اين تزئينات دچار آسيب ‌هاي فراوان انساني، جانوري و اقليمي شده‌اند./س

يکشنبه|ا|6|ا|فروردين|ا|1391





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 2250]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن