واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: روسيه: رعايت استانداردهاي ايمني اولويت نخست طرح ساخت نيروگاه بوشهر است
مسكو - "سرگئي كريينكو" رييس شركت دولتي "روس اتم" روسيه اعلام كرد رعايت استانداردهاي ايمني ، اولويت نخست طرح ساخت نيروگاه هسته اي بوشهر در تمامي مراحل آن بوده است.
كريينكو امروز جمعه در گفت و گو با خبرنگاران ايرنا و صدا و سيما در مسكو گفت: با توجه به اينكه عمليات فيزيكي احداث نيروگاه هسته اي بوشهر از يك جدول زمانبندي دقيق و از پيش برنامه ريزي شده پيروي مي كند، ايمن سازي اين طرح اتمي مطابق با آخرين استانداردهاي بين المللي سازه هاي هسته اي در كانون توجه مجري و پيمانكار طرح است.
وي از پيشرفت فيزيكي طرح ساخت نيروگاه هسته اي بوشهر در مراحل مختلف آن و قرار داشتن در آستانه رسيدن به ظرفيت نهايي توليد برق ابراز رضايت كرد و افزود: من به طور كامل از كار با شركاي ايراني خود در اجراي اين طرح مهم انرژي راضي هستم.
وي با تقدير از تلاش هاي شبانه روزي پرسنل ايراني طرح احداث نيروگاه هسته اي بوشهر افزود: هم ما و هم ايراني ها به طور دقيق از برنامه زمانبندي اجراي اين طرح تبعيت مي كنيم.
رييس شركت دولتي "روس اتم" با بيان اينكه خوشبختانه تاكنون مشكلي در زمينه ساخت نيروگاه هسته اي بوشهر پيش نيامده است، ادامه داد: توجه اصلي ما در اجراي اين طرح به مقوله رعايت استانداردهاي ايمني معطوف است و اين امر پس از افتتاح كامل نيروگاه نيز در آينده ادامه خواهد داشت.
وي با بيان اين مطلب كه بر اساس اصول و مقررات بين المللي پذيرفته شده، سرعت احداث سازه هاي هسته اي به طور معمول در درجه دوم اهميت قرار دارد، اظهار داشت: با اين وجود مراحل فيزيكي نيروگاه بوشهر نيز به خوبي پيش مي رود.
وي با ذكر اينكه نيروگاه هسته اي بوشهر بر اساس زمانبندي مقرر به ظرفيت نهايي توليد برق مي رسد، گفت: هيچگونه انحرافي از زمانبندي مقرر براي رساندن رآكتور نيروگاه اتمي بوشهر به ظرفيت طراحي شده توليد برق وجود ندارد.
وي افزود: موعدهاي بينابيني براي بهره برداري از اين طرح هسته اي وجود ندارد.
قرارداد تكميل ساخت واحد اول نيروگاه اتمي در بوشهر، ژانويه 1995 در تهران امضا شد و بر اساس آن روسيه موظف شد كه يك راكتور آبي-آبي و سوخت هسته اي مورد نياز آن را به ايران عرضه كرده و متخصصان ايراني را آموزش دهد.
ارزش اين قرارداد حدود يك ميليارد دلار ارزيابي مي شود كه از اين ميان قيمت نيروگاه نزديك 850 ميليون دلار است و پيمانكار كل كارهاي ساخت و مونتاژ واحد اول نيروگاه، موسسه روسي "اتم استروي اكسپورت" است.
در ماه فوريه 1998 فدراسيون روسيه و ايران توافق كردند كه مسكو نه تنها در تجهيز نيروگاه به ايران كمك كند، بلكه بطور كل ساخت آن را تكميل كند.
در 28 ژانويه 2009 "اتم استروي اكسپورت" از پايان عرضه سوخت هسته اي براي اولين نيروگاه اتمي ايران خبر داد و سوخت هسته اي طبق مقررات شش ماه قبل از راه اندازي نيروگاه به آن عرضه شد.
اواخر ژانويه 2011 "اتم استروي اكسپورت" مرحله نوبتي راه اندازي فيزيكي نيروگاه بوشهر را انجام داد كه به معناي پايان مرحله آزمايشات تمام سيستم هاي واحد توليد انرژي نيروگاه اتمي بود و سپس بارگذاري سوخت هسته اي و توليد برق در آن شروع مي شد.
واحد توليد انرژي نيروگاه اتمي بوشهر 8 ماه مه 2011 در حداقل سطح ظرفيت قابل كنترل خود قرار گرفت.
اين رويداد يكي از مهم ترين مراحل در راه اندازي نيروگاه اتمي بوشهر براي توليد برق بود و وزير نيروي ايران در دسامبر 2011 اعلام كرد نيروگاه بوشهر به نيمي از ظرفيت طراحي شده خود (500 مگاوات از 1000 مگاوات) رسيده است.
اروپام/2240**518**1414
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 80049141
جمعه|ا|4|ا|فروردين|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]