محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830938536
گزارش خبري/جاذبه هاي ديدني رشت/ لزوم سرمايه گذاري براي رونق گردشگري منطقه
واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش خبري/جاذبه هاي ديدني رشت/ لزوم سرمايه گذاري براي رونق گردشگري منطقه
جاذبه هاي ديدني رشت/ لزوم سرمايه گذاري براي رونق گردشگري منطقه
رشت - خبرگزاري مهر: شهرستان زيباي رشت مهمترين منطقه گيلان است و اين قطعه سرسبز و زيبا را هيچ قلمي ياراي توصيف ندارد و فقط بايد به نظاره نشست.
به گزارش خبرنگار مهر، چشم اندازها و مناظر طبيعي اين منطقه به قدري پرجلوه و باشكوه هستند كه توان توصيف را از هر كس گرفته و فقط ديدن را يادآور مي شوند.
ارتفاعات شهرستان رشت كه در جلگه حاصل خيز گيلان واقع شده اند، همگي سرسبز و ديدني هستند. در شهرستان رشت تمام ارتفاعات و بلندي ها پوشيده از جنگلهاي انبوه بوده و قابل بهره برداري براي مقاصد گردشگري مي باشند.
وجود ارتفاعات سرسبز و عبور رودخانه ها و آبشارهاي متعدد از ميان آنها، اين خطه از ايران را به بهشتي واقعي تبديل كرده است كه تمام گردشگران را به حيرت وا مي دارد.
جاذبه هاي گردشگري رشت مسافران را به حيرت وا مي دارد
آثار طبيعي و تاريخي اين شهرستان را مي توان به انواع چشمه هاي طبيعي، آب معدني، جنگلهاي پرشكوه، سواحل كم نظير درياي خزر، روستاها و دهكده هاي ساحلي و جنگلي، رودخانه هاي پرآب و خروشان، آبشارهاي متعدد و همچنين عمارتها، كاخها، امامزادهها و غيره را ذكر كرد.
همچنين سبد بافي، حصيربافي، نمد مالي، صنعت ريسندگي و بافندگي، صنايع چوب كاري و سفالگري مهمترين صنايع دستي اين شهرستان محسوب مي شوند.
" چشمه آب شور لاكان " كه از جاذبه هاي مهم طبيعي شهرستان رشت است در ميانه جاده روستاي " آقاداناپير " قرار دارد كه در شرق آن، جنگل انبوه و زيبا دامن گسترده است.
آب چشمه به دليل برخورداري از نمك فراوان، شور است و به اين دليل " آب شور " نيز نام گرفته است، مردم منطقه چشمه مزبور را مقدس و آب آن را شفابخش مي دانند و در فصل تابستان براي درمان بيماريهاي پوستي با آب چشمه حمام مي كنند.
" چشمه چشما گل سه شنبه " در روستاي طالم سه شنبه بخش سنگر در 12 كيلومتري جاده رشت - قزوين واقع شده است، آب چشمه به رودخانه مجاور مي ريزد و آب دهي آن در حدود يك ليتر در ثانيه است.
اراضي اطراف چشمه رسي و ديواره هاي آن از ماسه سنگ تشكيل شده اند، در كنار چشمه درختي بسيار تنومند ديده مي شود كه مورد احترام اهالي است، از آب معدني چشمه در درمان بيماريهاي پوستي به ويژه جوشهاي صورت و بدن استفاده مي شود.
" آرامگاه نظام الدين و دكتر حشمت " از جلوه هاي تاريخي - مذهبي شهرستان رشت است كه در مسجد محله چله خانه قرار دارد، بر حسب نوشته لوح بقعه نسب وي را به امام علي النقي (ع) رسانده و ايشان را فرزند آن امام بزرگوار مي دانند.
آرامگاه شهيد " دكتر حشمت طالقاني " همرزم ميرزا كوچك خان در محله چله خانه رشت قرار دارد
گذشته از بقعه و مسجد چله خانه در محوطه حياط، گورستان چله خانه قرار دارد كه از مشهورترين قبور آن آرامگاه شهيد راه آزادي ايران " دكتر حشمت طالقاني " از مبارزان جنگل و همرزم ميرزا كوچك خان جنگلي است كه قبل از انقلاب در گوشه اي از حياط و در اتاقي قرار داشت كه بعد از انقلاب در بازسازي مجدد آرامگاه ديوارهاي اتاق تخريب و اينك آرامگاه در محوطه اي باز با سنگ قبري جديد قرار دارد.
بر سنگ قبر مزار زنده ياد دكتر حشمت كه در روز چهارشنبه چهارم ارديبهشت ماه سال 1298 خورشيدي در قرق كارگزاري رشت از سوي عمال حكومت مركزي اعدام شد، نوشته شده است: " آرامگاه شهيد راه حريت و استقلال ايران، مرحوم جنت مكان، خلد آشيان، دكتر حشمت جنگلي طالقاني نوري الاصل، همقدم و رفيق ميرزاكوچك خان جنگلي طاب ثراه، به تاريخ ارديبهشت ماه سال 1298 ه.ش."
" هرگز نميرد آنكه دلش زنده شد به عشق ثبـت است بر جريـده عـالم دوام مــاه "
سيد محمد تقي ميرابوالقاسمي درباره آرامگاه دكتر حشمت مي نويسد:" جسد بي جان دكتر حشمت را در حياط مسجد چله خانه دفن كردند و مدتها نهال درختي نشانه گورش بود تا اينكه بعد از سال 1330 بناي آرامگاهي بر آن ساختند. "
گردشگران " آرامگاه ميرزا كوچك خان جنگلي " را همچون نگين انگشتري در برمي گيرند
" آرامگاه ميرزا كوچك خان جنگلي " معروف به سردار جنگل از جاذبه هاي تاريخي ملي كشور است در جنوب شهر رشت، در محله سليمان داراب واقع شده است.
يونس معروف به ميرزا كوچك پسر ميرزا بزرگ از مردم رشت و ساكن استاد سرا در خانواده اي متوسط در روستاي زيدخ از توابع فومنات تولد يافت، تحصيلات مقدماتي را در مدرسه حاجي حسن در صالح آباد رشت و مدرسه جامع گذرانيد؛ آنگاه به تهران آمد و در مدرسه محموديه به تحصيل پرداخت.
از آنجائيكه شور ميهن پرستي در سرداشت قدم به ميدان مبارزه گذاشت، از همان دوران تحصيل حامي مظلومان و دشمن ستمگران بود، اگر كسي نسبت به شخص ستمي روا مي داشت ميرزا با ظالم مبارزه مي كرد.
هيكلي بزرگ و بازواني ورزيده، پيشاني باز و چهره اي خندان داشت، در ادب و تواضع نيز مشهور و بسيار عفيف و معتقد به فرائض ديني و مؤمن به اصول اخلاقي، مردي ساكت، متفكر و سخنانش سنجيده و گاه آميخته به لطيفه و مزاح بود.
نهضت جنگل به رهبري روحاني مبارز ميرزا كوچك خان جنگلي (1257- 1300هجري شمسي) و با انديشه اتحاد دنياي اسلام مدتها به مبارزه عليه استبداد محمدعلي شاه قاجار و استعمار دولتهاي خارجي روس و انگليس پرداخت، اما نفوذ هواداران كمونيست در سران نهضت و خيانتشان عليه نهضت جنگل، باعث شد تا ميرزا و ياران وفادارش در حمله نيروهاي دولتي رضاخان به اعماق جنگل پناه ببرند.
سرانجام ميرزا در اثر سرما، برف و بوران كوه هاي گيلوا جان به جان آفرين تسليم كرد، دشمنانش سر او را از بدن جدا و براي رضاخان به ارمغان آوردند.
" موزه رشت " از ديدني هاي خاطره انگيز براي گردشگران است
" موزه رشت " كه از ديدني هاي خاطره انگيز براي گردشگران است با قدمتي ۷۰ سال با زيربناي ۵۶۰ مترمربع در خيابان طالقاني واقع شده است، ساخت اين موزه منسوب به ميرزا حسين كسمايي از ياران ميرزا كوچك جنگلي است.
موزه رشت با تشكيل سازمان ميراث فرهنگي كشور در اختيار مديريت و برنامه ريزي موزه ها و نمايشگاهها قرار گرفت و پس از مرمت اساسي در دهم مهر ماه سال ۱۳۶۷ بازگشايي شد، اين موزه از دو بخش مردم شناسي و باستان شناسي تشكيل شده است.
بخش مردم شناسي به صحنه هاي بازسازي شده از زندگي مردم و تنديس بومي گيلان است و بخش باستان شناسي موزه به اشياء و آثار باستان شناسي كشف شده در نقاط مختلف گيلان به ويژه تپه هاي مارليك رودبار اختصاص داد.
" عمارت كلاه فرنگي " گردشگران را بسوي خود فرا مي خواند
" عمارت كلاه فرنگي " از ديگر جاذبه هاي ديدني رشت است كه سالانه گردشگران زيادي را به سوي خود فرا مي خواند، اين عمارت در كنار رودخانه گوهررود در ضلع جنوبي پارك محتشم با بام سفالي همكف در دو طبقه ساخته شده و فرم ييلاقي آن به صورت دو، هشت ضلعي مربع است كه در كنار يكديگر قرار گرفته اند كه در كل فرم زيبايي به ساختمان داده اند.
باني اين عمارت " صادق اكبر محتشم الملك " ملقب به سردار معتمد از مالكين و حكام گيلان در صدر مشروطيت ۱۳۲۷ هجري قمري بوده و دليل انتخاب نام كلاه فرنگي بر روي اين بنا شباهت فراواني كه طبقه فوقاني اين بنا به كلاه سيليندري (فرنگي) داشته، مي دانند.
" داناي علي " از بقعه هاي معروف شهر رشت و از مراكز گردشگرپذير گيلان است
" داناي علي " كه از بقعه هاي معروف شهر رشت است سالانه ميزبان زائران زيادي بوده و به نوعي گردشگرپذير مذهبي استان گيلان محسوب مي شود.
وي در سال ۱۲۱۲ هجري قمري در خانواده اي مذهبي در روستاي سياه اسطلخ در حومه رشت به دنيا آمد. تحصيلات وي اطلاعي در دست نيست و آنچه از لابلاي روايات بر مي آيد اين است كه وي عارفي وارسته و مردي متقي و پرهيزگار بوده كه به مقام " ابدالي " رسيده بود، كه در عرفان به معناي انسان كامل است، كه در اين راستا لقب دانا كه مترادف " انسان كامل " است را به خود اختصاص داد.
از كرامات اين بزرگوار طير الارض و آگاهي كامل به اسماء اعظم بوده است، گفته اند وي نماز ظهر را در رشت و نماز عصر را در مكه معظمه مي خواند، مرقد مطهر وي در خيابان طالقاني رشت قرار دارد.
" مسجد صفي " از قديمي ترين مساجد شهر رشت است
" مسجد صفي " از جاذبه هاي تاريخي - مذهبي و از قديمي ترين مساجد شهر رشت محسوب مي شود، " حسن بيك روملو " اين مسجد را مسجد سفيد خوانده است و مي نويسد كه شاه اسماعيل هنگام فرار از اردبيل به گيلان، چند روزي را نزديك اين مسجد گذرانده است و همچنين احتمال مي رود كه پس از كشته شدن محمد باقر ميرزا معروف به شاه صفي، نام " سفيد " به مرور زمان پس از قتل وي در جوار اين مسجد به صفي تبديل شده باشد.
" چاه صاحب الزمان " از ديگر جلوه هاي ديدني است كه در اين مسجد قرار دارد، مردم به ديده احترام بدان مي نگرند، شبهاي جمعه بر سر اين چاه مي آيند و نامه هاي را كه براي حضرت قائم نوشته اند در آن چاه مي اندازند پس از انداختن نذورات در چاه، آب آن را براي تبرك و ادامه سلامتي با خود مي برند و مي نوشند.
" كتابخانه ملي رشت " كهن ترين كتابخانه مستقل عمومي در كشور است
" كتابخانه ملي رشت " كهن ترين كتابخانه مستقل عمومي در كشور و از آثار تاريخي گردشگري در گيلان است، فكر تاسيس كتابخانه ملي در سال ۱۳۰۶ از سوي " محمد علي تربيت " رئيس اداره فرهنگ گيلان در زمينه اهدايي شهرداري رشت به اين اداره مطرح شد.
در روز ۱۶ آذر ماه سال ۱۳۰۶ هجري شمسي جمعيتي به نام نشر معارف گيلان كه هدف آن ساخت كتابخانه ملي بود، تشكيل شد و سرانجام در روز پنجشنبه ۱۹ مهر ماه ۱۳۱۳ همزمان با جشن هزاره حكيم ابوالقاسم فردوسي كتابخانه مزبور گشايش يافت.
ساخت اين بنا همزمان با ساخت و ساز يك سلسله ابنيه اداري و عام المنفعه در شمال ايران در دوره عهد پهلوي اول انجام گرفت و نوع معماري آن تقليدي از معماري شرق اروپاست.
" باغ محتشم " گردشگران را متحير مي كند
" باغ محتشم " از جلوه هاي طبيعي رشت كه سالانه گردشگران زيادي را مسحور و افسون خود مي كند، اين باغ از قديمي ترين بوستانهاي شهر رشت و گيلان محسوب مي شود كه در قرن ۱۳ از سوي " اكبر محتشم الملك " مطابق با الگوي باغ بزرگ طرابوزان ساخته شده است.
اين بوستان داراي مساحتي افزون ۱۲۰ هزار متر مربع بوده كه با هزاران اصله درخت خيابانهاي مشجري پديد آورده است، دقت در خيابان بندي و رعايت فواصل درختان و دقت در محوطه سازي و بهره گيري از روشهاي علمي در ساخت اين پارك موجب شده مكان مزبور به يكي از زيباترين پاركهاي ايران از زمان ساخت تاكنون، تبديل شود.
همچنين اين باغ از امكانات متنوعي از قبيل وسايل بازي كودكان، شهربازي، كتابخانه و زمينهاي ورزشي برخوردار است.
" بوستان دانشجو" از جاذبه هاي شگفت انگيز گردشگري رشت است
" بوستان دانشجو" از جاذبه هاي شگفت انگيز گردشگري رشت است، اين بوستان بخشي از طرح مجتمع فرهنگي - تفريحي و سياحتي استخر عينك است، منشاء آبگيري اين استخر هزاران چشمه ريز و درشت در بستر شني و كف آن است، وجه تسميه استخر طبيعي موجود از اين چشمه هاي پيرامون آن بوده است. ناصرالدين شاه در سفر نامه خود به گيلان از استخر و زيبايي هاي طبيعي آن با شگفتي ياد مي كند و براي توصيف طبيعت آن از عبارات شاعرانه مدد مي جويد.
استخر مزبور داراي مساحت ۲۳۰ هزار متر مربعي بوده و چشم انداز زيباي استخر به همراه وسايل تفريحي جلوه خاصي به اين پارك تفريحي داده است.
" خانه ابريشمي " معماري زيبا خود را به رخ گردشگران مي كشد
" خانه ابريشمي " كه معماري زيباي خود را به رخ گردشگران مي كشد از جلوه هاي تاريخي كلانشهر رشت است، اين بنا در ضلع جنوب شرقي ميدان صيقلان و در انتهاي كوچه شاعري وقاع شده است.
بافت پيراموني اين خانه از جلوه اي سنتي و تاريخي برخوردار است، اين بنا يكي از ارزشمندترين ساختمان هاي متعلق به عصر قاجاريه است، باني آن به روايتي حاج ميرزا اسماعيل حاكم متنفذ دوره ناصرالدين شاه بوده است.
در سال ۱۳۱۸ هجري شمسي حاج احمد ميرزا ابريشمي آن را از وارث ميرقاسم خريداري كرد، محوطه اين بنا دو هزار مترمربع و زيربناي خانه ۶۵۰ مترمربع است، داراي دو طبقه بوده كه طبقه دوم آن داراي آئينه كاري و گچ بري زيبا و منحصر به فردي است.
فاطمه اخري همچون نگيني در گيلان مي درخشد
" خواهر امام " كه از معروفترين بقاع متبركه گيلان به شمار مي رود هر ساله عده زيادي از گردشگران را به سوي خود جلب مي كند.
نام اصلي اين امامزاده فاطمه اخري است، وي دخت چهارم امام موسي كاظم (ع) و خواهر امام رضا (ع) است، وي در سال ۹۷۱ هجري قمري ديده به جهان گشود و چهارساله بود كه پدر بزرگوارش به شهادت رسيد.
امامزاده فاطمه اخري پس از شهادت پدر بزرگوارش بر اثر ظلم و جور حكومت عباسي به ديلمان سفر كرد و در سن ۲۴ سالگي به دليل بيماري درگذشت، آرامگاه فاطمه اخري هم اكنون زيارتگاه دوستداران اهل بيت (ع) است.
" مسجد حاج صمد خان " معلق به دوره قاجاريه است
" مسجد حاج صمد خان " يكي از مراكز مذهبي شهر رشت به شمار مي رود، اين مسجد بنايي دو طبقه كه از چهار طرف به محوطه حياط راه دارد. در سال ۱۳۳۴ هجري قمري در اواخر دوره قاجاريه در محله باقرآباد رشت از سوي حاج صمد خان شيرواني ساخته شده است، تاريخ ساخت اين بنا روي دو سنگ مرمر در دو طرف محراب مسجد نصب شده است.
" بازار اصلي شهر رشت " از ديگر جاذبه هاي گردشگري مهم رشت است كه همواره براي مسافران جذاب و ديدني است، اين بازار مهمترين كانون فعاليتهاي تجاري محسوب مي شود كه در بافت قديمي شهر رشت قرار دارد و روزانه پذيراي تعداد بسيار زيادي از مردم محلات مختلف شهرها و روستاهاي اطراف است.
بدون شك افزايش روز افزون سفر دركشورها و علاقه مندي مردم براي ديدن جاذبه ها، مديران شهري بايد به فكر جذب سرمايه هاي ناشي از سفر و گردشگري به نقاط تحت مديريت خود باشند.
مديران كلانشهر رشت نيز براي رونق و پويايي جاذبه هاي گردشگري اين شهر كهن از هر فرصتي براي سرريز سرمايه ها براي عرصه هاي مغفول مانده از قبيل بافتهاي قديمي شهر، جاذبه هاي طبيعي، ساختمانهاي با ارزش و بازارها استفاده كنند.
© 2003 Mehr News Agency .
پنجشنبه|ا|3|ا|فروردين|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]
-
گوناگون
پربازدیدترینها