واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي: ايران سرزمين پرگهر /خوزستان مناطق جنگي خوزستان نماد مقاومت ملت ايران است
عضو مجمع نمايندگان استان خوزستان، با برشمردن پديدههاي طبيعي، آثار تاريخي و جاذبه گردشگري اين استان، مناطق جنگي خوزستان را نماد مقاومت ملت ايران در هشت سال دفاع مقدس خواند.
مصطفي مطورزاده در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري خانه ملت، درباره جاذبههاي گردشگري استان خوزستان، گفت: اين استان با مساحتي بالغ بر ۶۷ هزار و ۲۸۲ كيلومتر مربع در جنوب غربي ايران قرار دارد كه از شمال به استان لرستان، از شمال شرق به استان اصفهان، از شمال غرب به استان ايلام، از شرق و جنوب شرقي به استانهاي چهارمحال و بختياري و كهگيلويه وبويراحمد، از جنوب به خليج فارس و از غرب به كشور عراق محدود ميشود.
نماينده مردم خرمشهر در مجلس شوراي اسلامي افزود: جمعيت كنوني استان چهار ميليون و ۲۳۴ هزار نفر برآورد شده كه ۳۳ درصد آن را روستائيان تشكيل مي دهند؛ همچنين از مجموع جمعيت استان، ۹۲/۵۰ درصد را مردان و ۸/۴۹ درصد آن را زنان تشكيل داده اند.
وي افزود: آب وهواي استان خوزستان در مناطق كوهستاني و مرتفع با تابستان هاي معتدل و زمستان هاي سرد، در نواحي كوهپايه اي داراي آب و هواي نيمه بياباني و در نواحي پست و جلگه اي هرچه به سمت جنوب و جنوب شرقي بياباني وجود دارد.
عضو كميسيون اقتصادي مجلس تصريح كرد: زمستان هاي استان خوزستان بويژه در نواحي جنوب و جنوب شرقي استان عمدتا كوتاه، معتدل و تابستان هاي آن طولاني و گرم است به طوري كه حداكثر مطلق درجه حرارت در شهرهاي اهواز، آبادان و دزفول در تابستان به ترتيب ۵۰ و ۴۱ و ۵۰ درجه مي رسد معمولا در تيرماه به بالاترين حد خود و در بهمن ماه به پائينترين ميزان خود در طول سال مي رسد و در اين ناحيه تعداد روزهاي يخبندان بسيار اندك است.
وي ادامه داد: در خوزستان به علت ارتفاع پايين بخشهايي از اين استان، در قسمتي از كرانهها توسط دريا و در ساير نقاط به واسطه جريان رودخانهها، باتلاقهاي وسيعي به وجود آمده كه به واسطه آب دائمي و زياد به اسم «هور» معروفند و هورالعظيم، هور مزرعه و هور دورق از اين جمله هستند.
مطورزاده ياد آور شد: خوزستان با وجود آب و هواي گرم آن، اما بستر رودخانههاي مهمي چون كارون و اروند با قابليت كشتيراني در آنها و رودهاي ديگري مانند زهره، جراحي، مارون، خور، نهرگاهي، بهره، شاوور، مرغاب، آب سوسن، آب شلا، ابوالعباس، اعلا، دره حراز (دمهلي)، بولاواس، صيدون، ليراب و رامهرمز است.
وي افزود: وجود چشمههاي آب گرم و معدني عين خوش، دهلران، گراب، سيزنگر، گلگير، در استان زمينه ديگري براي اكوتوريسم فراهم آورده كه هريك از آنها استفادههاي درماني متفاوتي دارند، هرچند تاكنون بهره برداري گستردهاي از اين چشمهها صورت نگرفته است.
عضو فراكسيون اصولگرايان مجلس تأكيد كرد: هم اكنون قوميتهاي مختلفي از جمله عرب، بختياري و لر در اين استان به سر ميبرند، در قسمت شمال و شمال شرق استان بيشتر مردمان لر ساكنند، همچنين طوايف بزرگ بختياري نيز دراين نواحي سكونت دارند، در قسمت جنوبي استان بيشتر مردمان عربنژاد سكونت دارند.
وي افزود: بزرگترين پل قوسي كشور بر روي درياچه سد كارون ۳ در خوزستان چشم اندازي بسيار زيبا دارد و بنا به گفته مسوولان اين سد، براي رفاه حال گردشگران و مسافران، توقفگاهي به ظرفيت ۱۰۰ خودرو در اين محل در نظر گرفته شده تا آنها از چشم اندازهاي زيبا وطبيعي آن براحتي بهره ببرند، طول اين پل ۳۳۶ و دهانه آن ۲۶۴متر است.
نماينده مردم خرمشهر درباره اين شهر و ساير مناطق عملياتي در هشت سال دفاع مقدس، گفت: مناطق عملياتي كربلاي پنج، بيت المقدس، يادمان شهداي شلمچه، مسجد جامع خرمشهر، موزه و يادمان دفاع مقدس خرمشهر، منطقه طلائيه، يادمان شهيد آويني، يادمان شهيد چمران، يادمان شهداي طلائيه و يادمان شهداي هويزه از جمله محلهاي هستند كه كاروانهاي راهيان نور در ايام نوروز از آنها بازديد ميكنند. /
پايان پيام
چهارشنبه|ا|2|ا|فروردين|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 287]