واضح آرشیو وب فارسی:مهر: بررسي عملكرد فدراسيونها/كاراته و عبور از روزهاي طوفاني و ناآرام/ حل مشكل بانوان يكي از نقاط روشن بود
كاراته و عبور از روزهاي طوفاني و ناآرام/ حل مشكل بانوان يكي از نقاط روشن بود
خبرگزاري مهر - گروه ورزشي: سال رو به پايان 90 براي كاراته ايران پر از حاشيه، انتقاد، حكم جلب و ... بود كه نتايج ملي پوشان در ميادين بين المللي را تحت شعاع قرارد و در نهايت اين كشتي طوفان زده با تغيير مديريت به ساحل آرامش رسيد.
به گزارش خبرنگار مهر ، بدون شك اهالي كاراته اتفاقات سال 90 را هميشه در ذهن خواهند داشت، متاسفانه تصميمات خلق الساعه و بدون كارشناسي در راس مديريت اين فدراسيون كه خيلي زود و با يك تماس تلفني تغيير مي كرد اين رشته پرطرفدار را با مشكلات عديدهاي مواجه ساخت.
تيم ملي كاراته ايران در رقابتهاي قهرماني آسيا موفق به كسب چهار مدال طلا، دو نقره و 4 برنز شد كه كسب مدال توسط بانوان كار ارزشمندي بود كه يك بار ديگر ثابت كرد بانوان ايراني توانايي حضور در ميادين جهاني را دارند.
تيم هاي رده سني نوجوانان، جوانان و اميد ايران در مسابقات آسيايي و جهاني عملكرد قابل قبولي داشتند و در مجموع 8 طلا، 3 نقره و 7 برنز كسب كردند تا علي كتيرايي سرمربي اين تيم كارنامه خوبي از خود برجاي بگذارد.
اما كاراته ايران را در دو برهه زماني مي توان در سال 90 مورد بررسي قرارد داد. هشت ماه يا دو سوم از سال با مديريت پناهي كاراته به اوج حاشيه رسيد. حاشيه هاي كه در تاريخ كاراته ايران بي سابقه بوده است.
نايب رئيس سابق فدراسيون از پناهي شكايت كرد و با اخذ حكم جلب وي، درست در زمان اعزام تيم ملي به مسابقات قهرماني آسيا رئيس را ممنوع الخروج كرد تا پناهي كه به امارات رفته بود چند هفته اي نتواند به تهران بازگردد و در نهايت هم با پادرمياني بزرگان به تهران بازگشت.
حواشي اعزام تيم هاي ملي به مسابقات قهرماني آسيا در مالزي ، تداوم كشمكش بين رشيدي و پناهي كه چند بار به محيط داخلي فدراسيون كشيده شد، كنار گذاشتن كادر فني تيم ملي اميد در آستانه اعزام به مسابقات جهاني به بهانههاي واهي، حواشي مربوط به تغيير نايب رئيس بانوان و بسياري از حوادث اينچنيني درجه تب را در كاراته به اندازه اي بالا برد تا وزارت ورزش بدون توجه به نتايج تيم هاي ملي مجاب به تغيير مديريت در فدراسيون شود.
اما در چهار ماه پاياني سال صادق فرجي هدايت فدراسيون را به عنوان سرپرست برعهده گرفت و او به خوبي توانست با كنار زدن حواشي آرامش را به خانواده بازگرداند.
كسب عناوين قهرماني و نايب قهرماني تيم هاي باشگاهي ايران در مسابقات جام باشگاههاي جهان كه سال قبل تا يك چهارم هم بالا نيامده بودند اولين دستاورد همين تغيير در راس مديريت بود. كسب مجوز حضور بانوان در مسابقات جهاني كاراته مي تواند مقدمه اي براي حضور در مسابقات جهاني پاريس باشد كه رايزني مفيد با مسئولان فدراسيون رسيدن به اين هدف را بيش از گذشته محتمل نشان مي دهد.
اما كاراته ايران در سال 91 دو رويداد قهرماني جهان پاريس و قهرماني آسيا در ازبكستان را پيش رو دارد و فدراسيون با طرحي نو در كادر فني تيم ملي براي حضور در اين مسابقات آماده مي شود.
اينكه براي هر وزن يك مربي انتخاب شده، طرحي جديد است كه براي اولين بار در تيم هاي ملي كشورمان اجرا مي شود و بايد منتظر شد و ديد آيا اين طرح مي تواند براي تيم هاي ما مفيد باشد و يا تجربه تلخ مسابقات جهاني 2008 ژاپن و 2010 صربستان يك بار ديگر تكرار خواهد شد. دوباره به شيوه سنتي گذشته بازگشتي اجباري داشته باشيم.
مهران بهنام فر عضو سابق تيم ملي در مورد سال 90 به خبرنگار مهر گفت: كاراته ايران با پناهي رو به نابودي بود و بي سابقه ترين حواشي در 20 سال گذشته را شاهد بوديم و بايد تشكر كنيم از وزارت ورزش كه نسبت به اين اتفاقات واكنش نشان داد.
وي ادامه داد: با تغيير در راس فدراسيون، كاراته به آرامش رسيد و مي بينيم كه تعامل خوبي بين بخش هاي مختلف برقرار است و همه بايد تلاش كنند تا كاراته به روزهاي اوج خود بازگردد.
قهرمان سابق جهان و آسيا در خصوص برنامه هاي سال آينده هم گفت: من معتقدم اگر بخواهيم عيار كاراته ايران را بسنجيم بايد نتايج تيم ملي در مسابقات جهاني را مورد بررسي قرار دهيم. تيم ما فراتر از آسياست و تلاش خواهيم كرد در مسابقات پاريس بهتر از دو دوره قبل نتيجه بگيريم.
بهنام فر در پايان گفت: در سال 90 تيم ايران در مسابقات جوانان و اميد جهان حضور يافت و هر چند نسبت به دوره قبل در مراكش افت محسوسي داشت ولي جوانان با آتيه اي را به كاراته ايران معرفي كرد.
© 2003 Mehr News Agency .
شنبه|ا|27|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 139]