تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):افطارى دادن به برادر روزه دارت از گرفتن روزه بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829624320




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

سرنگوني قذافي ويك سال التهاب سياسي در ليبي


واضح آرشیو وب فارسی:جمهوري اسلامي: سرنگوني قذافي ويك سال التهاب سياسي در ليبي
ليبي طي يك سال گذشته روند پر فراز و نشيبي را طي كرد.خيزش مردم ليبي عليه رژيم ديكتاتوري معمر قذافي كه از زمستان سال 1389 آغاز شد در سال 1390به اوج رسيد وسر انجام در مهر ماه گذشته بنيان ديكتاتوري 42ساله قذافي را از جاي كند. انقلاب ليبي بر خلاف تونس و مصر با خشونت گسترده و خونريزي فراوان همراه بود. در قضيه انقلاب مردم ليبي نيز قدرت‌هاي استعمارگر غربي به شدت در تكاپو بوده‌اند تا مسير انقلاب را به سمت و سوي منافع خود منحرف سازند. اين تلاش شوم هم چنان ادامه دارد و حادثه اخير اعلان خودمختاري دريك استان نفت خيز اين كشور را بايد در راستاي سياست غرب به منظور ايجاد زمينه براي چنگ اندازي به ثروتهاي نفتي اين كشور ارزيابي كرد. فراز‌هاي مهم روند انقلاب ليبي در طول يكسال گذشته را از نظر مي‌گذرانيم:
پس از اينكه شوراي امنيت در اسفند 1389 با ايجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز ليبي و اقدام نظامي با هدف حمايت از غيرنظاميان موافقت كرد حملات ناتو از اوايل سال 1390 به سرعت گسترش يافت.در حمله موشكي ناتو به منزلي در طرابلس در فروردين گذشته كوچك‌ترين پسر قذافي و سه نفر از نوه‌هاي وي كشته شدند.
در خرداد،دادگاه بين‌المللي جنايي حكم بازداشت قذافي، سيف الاسلام و عبدالله السنوسي رئيس دستگاه اطلاعاتي قذافي را صادر كرد.
در تيرماه انقلابيون بدون اينكه با مقاومت چنداني روبرو شوند، وارد طرابلس شدند. قذافي در پيامي صوتي خواستار قيام مردمي عليه انقلابيون شد. انقلابيون سپس به باب العزيزيه جايي كه مقر قذافي در آن قرار داشت، حمله كردند و نماد رژيم وي را به زير كشيدند.
در مرداد همسر، دختر و دو پسر قذافي به الجزاير فرار كردند. عايشه قذافي در يك مركز پزشكي مرزي پس از حدود دو ساعت از خارج شدن از مرز ليبي، فرزندي به دنيا آورد.
در شهريورماه مقامات جديد ليبي در نشست پاريس براي بررسي آينده ليبي جمع شدند و قذافي در چهل و دومين سال به قدرت رسيدن در ليبي از هوادارانش خواست به مبارزه ادامه دهند.همچنين محمود جبريل رئيس دفتر اجرايي شوراي انتقالي براي اولين بار پس از سلطه انقلابيون به طرابلس رفت.ليبي توليد نفت را از سر گرفت و نيجر اعلام كرد كه الساعدي قذافي وارد اين كشور شده است. در همين ماه مصطفي عبدالجليل اولين سخنراني خود را در طرابلس در برابر ده‌ها هزار نفر ايراد كرد.نيكلا ساركوزي رئيس جمهوري فرانسه و ديويد كامرون نخست‌وزير انگليس به ليبي رفتند. شوراي امنيت از تحريم‌ها عليه ليبي كاست و مجمع عمومي سازمان ملل متحد نمايندگان شوراي انتقالي را نماينده قانوني ليبي دانست. باراك اوباما رئيس جمهوري آمريكا از بازماندگان قذافي خواست تسليم شوند. قذافي به شدت از ناتو انتقاد كرد.
در اوايل مهر مخالفان اعلام كردند بر بخش اعظم كشور وهمچنين يكي از سه شهري كه طرفداران قذافي در آن مقاومت مي‌كردند، مسلط شده‌اند.در 25مهر، انقلابيون تسلط بر شهر بني وليد را جشن گرفتند. تلويزيون الراي خبر كشته شدن خميس قذافي در جنوب شرق طرابلس را پخش كرد.26مهر هيلاري كلينتون وزير امور خارجه آمريكا به ليبي رفت ودر28 مهرماه قذافي دستگير و كشته شد و سرت به طور كامل در اختيار انقلابيون قرار گرفت. ابتدا تصاوير قذافي در حالي كه زنده بود، در ميان انقلابيون نشان داده شد. شوراي انتقالي اعلام كرد كه قتل قذافي عمدي نبوده است. خبر دستگيري معتصم قذافي مخابره شد، اما بعدا خبر آمد كه وي كشته شده است. جسد قذافي در سردخانه‌اي در مصراته كه مخصوص نگهداري گوشت بود به نمايش گذاشته شد.اول آبان آزادي كامل ليبي رسما جشن گرفته شد و مصطفي عبدالجليل رئيس شوراي انتقالي، اسلام را منبع قانونگذاري دانست.
9 آبان ناتو رسما پايان عمليات در ليبي را اعلام كرد.28 آبان گذشته سيف الاسلام قذافي كه تحت پيگرد دادگاه جنايي بين‌المللي بود، در جنوب ليبي دستگير شد.دولت جديد ليبي اعلام كرد كه پسر معمر قذافي به همراه سه نفر از معاونانش در جنوب ليبي به دام انقلابيون افتاد.گروه ليبي آزاد، تصويري از سيف الاسلام قذافي پس از دستگيري منتشر كرد كه يكي از دستان وي در اين عكس پانسمان شده بود. "سيف الاسلام قذافي" گفت كه سه انگشت دست راستش به دليل حملات هوايي ناتو قطع شده است ولي منابع ديگري مدعي شده‌اند انقلابيون به دليل اينكه سيف الاسلام با انگشتان خود انقلابيون ر اتهديد كرده بود انگشتان وي را قطع كردند.
در اواسط اسفند سران قبيله و گروهي از فرماندهان شبه نظامي در استان شرقي ونفت خيز برقه، در نشستي موسوم به "كنگره مردمي برقه " اين منطقه را خود مختار اعلام كردند كه با واكنش‌هاي گسترده در داخل اين كشور مواجه شد و رئيس شوراي انتقالي تهديد به كناره‌گيري كرد. همچنين طي هفته‌هاي منتهي به پايان سال 1390 گزارش‌هايي دال بر وقوع درگيري‌هاي داخلي درليبي منتشر شد كه شمار زيادي تلفات داشته است، درگيري‌هائي كه چشم انداز سياسي ليبي را همچنان مه آلود كرده است.

جمعه|ا|26|ا|اسفند|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جمهوري اسلامي]
[مشاهده در: www.jomhourieslami.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن