واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: بررسي دورنماي همكاري هاي اقتصادي تاجيكستان و پاكستان
دوشنبه - "احمدحسين سيال" سفير اسلام آباد در شهر دوشنبه، با"گل شيرعلي" وزير انرژي و صنايع تاجيكستان امروز چهارشنبه ديدار كرد و طرفين دورنماي همكاري ميان دو كشور را در بخش هاي مختلف بررسي كردند.
به گزارش ايرنا و به نقل از خبرگزاري "آسياپلوس"، وزير انرژي و صنايع تاجيكستان از سطح همكاري هاي دو كشور اظهار رضايت نمود و تاكيد كرد كه براي بهره گيري بيشتر از پتانسيل هاي موجود بايد تلاش بيشتري از سوي طرفين صورت گيرد.
در اين ملاقات علاوه بر بررسي مسائل روز و منطقه، وضعيت كنوني مناسبات دو كشور در بخش هاي انرژي و صنعت نيز مورد تبادل نظر قرار گرفت.
در اين ديدار دو طرف بر ضرورت ايجاد و تسهيل شرايط سرمايه گذاري در اجراي پروژه هاي عمراني بخصوص ساخت نيروگاه و كارخانه سيمان، توليد مصالح ساختماني، مواد غذايي و افزايش همكاري ها در صنايع سبك تاكيد كردند.
سيال سفير پاكستان در تاجيكستان در اين ديدار بر ضرورت افزايش همكاري ها براي اجراي هرچه سريعتر طرح "كاسا ـ 1000" تاكيد كرد.
برنامه هاي پنجمين نشست افغانستان كه قرار است روزهاي هفتم و هشتم فروردين ماه سال آينده با حضور وزراي خارجه 40 كشور در تاجيكستان برگزار شود، از ديگر محورهاي مورد بررسي در اين جلسه بود.
دو طرف تشكيل اين گونه همايش ها را در تامين زيرساخت ها و زيربنا هاي مورد نياز افغانستان مهم دانستند.
پنجمين كميسيون مشترك اقتصادي تاجيكستان و پاكستان و محورهاي آن كه پيش بيني مي شود در اسلام آباد برگزار شود از ديگر موضوعاتي بود كه در اين نشست بررسي شد.
چهارمين كميسيون مشترك اقتصادي دو كشور بهمن ماه گذشته در شهر دوشنبه برگزار شده بود.
طبق اعلام وزارت اقتصاد و تجارت تاجيكستان، ميزان مبادلات تجاري دو كشور در سال گذشته حدود 22 ميليون دلار بود و 15.5 ميليون دلار آن را صادرات تاجيكستان به پاكستان تشكيل مي داد.
طرح كاسا 1000 طرح انتقال برق از آسياي ميانه به جنوب آسياست كه خريد و فروش برق را ميان اين كشورها و همسايگان آنها گسترش خواهد داد.
ايجاد خطوط فشار قوي انتقال نيروي برق "كاسا 1000" از طرح هاي بزرگ منطقه اي هست كه قرار است با حمايت مالي سازمان هاي بين المللي نظير بانك جهاني و بانك توسعه آسيايي اجرا شود.
برق توليدي اين طرح كه شامل نيروگاه "قمبراته" قرقيزستان و "راغون" تاجيكستان مي شود، به افغانستان و پاكستان صادر خواهد شد.
كارشناسان اقتصادي معتقدند كه با وجود افزايش حجم مبادلات تجاري دو كشور در سال گذشته نسبت به سال 2009 اين ميزان هنور متناسب با پتانسيلهاي اقتصادي دو كشور نيست.
به عقيده كارشناسان، نبود امنيت در افغانستان كه نزديك ترين مسير حمل و نقل به تاجيكستان از قلمرو آن كشور مي گذرد و همچنين فعاليت گروهك هاي تندرو در خاك پاكستان مانع از تقويت روابط اين دو كشور در سالهاي آينده خواهد شد.
آساق**ه.ص**1558**2047**
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 80040675
چهارشنبه|ا|24|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]