واضح آرشیو وب فارسی:شبكه خبر دانشجو: امپراتوري 30 ساله دانشگاه آزاد چگونه برچيده شد؟ - 1 دانشجويان منتقد جاسبي حذف مي شوند
شكايت جاسبي از منتقدانش و حذف آنان، همواره از مباحث مطرح شده در مجامع دانشجويي است، برخوردي كه رئيس دانشگاه آزاد به موازات مواجهه با انتقاد دانشجويي از خود بروز مي داد.
گروه سياسي «خبرگزاري دانشجو»؛ اصل ماجرا از جلسات وفاق پا گرفت؛ جلساتي كه با حضور مخالفان و موافقان جاسبي تشكيل مي شد كه ضمن ط رح مباحث عمده اي درباره عدم صلاحيت و قانون پذيري رئيس دانشگاه آزاد، تمامي تشكل هاي ارزشي دانشجويي در آن به تبادل نظر مي پرداختند.
بررسي مشكلات بوجود آمده در ميزگرد تشكيل شده از سوي دفتر تحكيم وحدت و اتحاديه انجمنهاي اسلامي دانشجويان مستقل دانشگاه اميركبير با عنوان «بررسي عملكرد دانشگاه آزاد» و ميزگرد سياسي «بررسي عملكرد مديريت دانشگاه آزاد» كه از سوي بسيج دانشجويي دانشكده حقوق و علوم سياسي دانشگاه تهران و فيلمبرداري لحظه به لحظه از اين مراسمات آن هم توسط افرادي كه بعدها در دانشگاه آزاد به پست و مقامي رسيدند، همگي نشان از سياست هاي هدايت شده اين دانشگاه داشت.
بعدها مشخص شد بسياري از چهره هايي كه با عنوان دانشجوي دانشگاه آزاد از عملكرد جاسبي دفاع كردند، از كاركنان يا مرتبطان با اين دانشگاه بودند.
در ميزگرد دانشگاه تهران، پس از گذشت حدود 10 دقيقه از شروع جلسه، عده اي كه خود را به دانشجوي دانشگاه آزاد منتسب مي كردند، شروع به بر هم زدن جلسه كردند كه از سوي سخنرانان براي اعلام مواضع خود بر روي سن دعوت شدند.
اين افراد در پاسخ به اظهارات زاكاني و سليمي نمين؛ سخنرانان جلسه، قصد درگيري فيزيكي با مسئولان برگزار كننده را داشتند.
سليمي نمين در پاسخ به ادعاي يكي از حاميان جاسبي كه به برگزاري اين نشست ها انگ سياسي زده بود، گفت: ما قصد سياسي بازي نداريم، اما آنچه كه معلوم است در اين جلسه عده اي حاضر شده اند تا اين جلسه را در يك مسير خاص هدايت كنند و هدايت شده گي آن زماني مشخص مي شود كه دست بوس ديروز، رئيس امروز يكي از واحدهاي دانشگاهي است.
اين دانشجو كسي نبود جز علي بدرقه، كه بعد ها رياست دانشگاه آزاد واحد اسلامشهر را به عهده گرفت.
نقش دانشگاه آزاد در انتخابات نهمين دوره رياست جمهوري
اما تير ماه سال 1384 و يك سال منتهي به انتخابات نهمين دوره رياست جمهوري اين انتقادات آشكارتر مي شود و هر تشكلي با ورود خود به اين قضيه اعتراض خود را اعلام مي كند.
در آن جلسات كه اوج بحث رياست جمهوري دوره نهم بود، پنج اصولگرا كانديداي انتخابات رياست جمهوري بودند و آيت الله هاشمي رفسنجاني كه از شناخته شدن به عنوان اصلاح طلب ابا داشت، خود را اصولگرا معرفي مي كرد.
در جريان اين انتخابات كه منتهي به پيروزي محمود احمدي نژاد شد، حزب چكاد آزادانديشان كه تني چند از مسئولان دانشگاه آزاد در آن عضو هستند و از احزاب نزديك به كارگزاران به شمار مي رود، يكي از بازوهايي بود كه از بودجه اين دانشگاه براي پيشبرد تبليغاتي نامزد مورد حمايت خود يعني آيت الله هاشمي رفسنجاني استفاده مي كرد.
بر خلاف بخشنامه شماره 41899 جاسبي مبني بر اينكه روسا و مسئولين دانشگاه حق ندارند امكانات دانشگاه را جهت حمايت كانديداها مورد بهره برداري قرار دهند، علاوه بر حضور روساي واحدهاي مختلف دانشگاهي به عنوان رئيس ستاد انتخابات حزب كارگران، در برخي از واحدهاي دانشگاه آزاد نيز از طرف سازمان مركزي اين دانشگاه مجوزي صادر شد كه با استناد به آن از دانشجوياني كه به دليل فعاليت هاي انتخاباتي (در ستاد آيت الله هاشمي رفسنجاني) نتوانسته اند در امتحانات خود شركت كنند، امتحان مجدد و خارج از نوبت به عمل آيد.
هيئت هاي به اصطلاح مذهبي واحدهاي دانشگاه آزاد سراسر كشور كه تحت رياست مشاور عالي جاسبي فعاليت مي كردند، از ديگر حاميان ستادهاي آيت الله هاشمي رفسنجاني بودند؛ اين هيئت ها موظف مي شدند كه حمايت هاي انتخاباتي خود از ستاد جاسبي را كاملا مخفيانه انجام داده و اسناد و فاكتورهاي مالي را جهت تسويه حساب بدون لفظ انتخابات و نام كانديدا (آيت الله هاشمي) به مركز بفرستند كه برخي از اين هيئت ها به دليل عدم شناخت مسائل مالي، فاكتورها و اسناد را به عنوان ستاد انتخاباتي آيت الله هاشمي رفسنجاني به تهران ارسال مي كنند.
اما با روي كار آمدن دولت نهم و پيروزي احمدينژاد بر پدر معنوي جاسبي، موضوع اين دانشگاه وارد فاز جديدي شد.
فضاي نقد تشكل هاي دانشجويي در آن مقطع با مشاهده تمايل دانشگاه آزاد به سمت آيت الله هاشمي رفسنجاني، به سوي اين دانشگاه آزاد پررنگ تر شد.
جاسبي دانشجويان منتقد را از صحنه خارج ميكند
در همين جلسات نقد بود كه جاسبي از علي خضريان، فعال دانشجويي كه در كنفرانس خبري نمايندگان تشكل هاي دانشجويي كه سي ام آبان ماه سال 1385 برگزار شد، ضمن انتقاد از مديريت دانشگاه آزاد، فضاي حاكم بر مديريت كلان دانشگاه آزاد را فضاي «خفقان» ناميده بود، شكايت كرد.
«خضريان در گفتوگو با خبرنگار يكي از خبرگزاري ها واقعه را اينگونه شرح مي دهد؛ در آبانماه سال 1385 به عنوان نماينده اتحاديه انجمنهاي اسلامي دانشجويان مستقل در كنفرانس خبري فعالان دانشجويي كه با حضور اصحاب رسانه برگزار شد، حاضر شدم. خبرنگار درباره مديريت موجود در دانشگاه آزاد سوال كرد و من هم انتقاداتم را درباره مديريت دانشگاه آزاد مطرح كردم.
وي ادامه داد: در اين كنفرانس خبري عنوان كردم، متأسفانه اكنون در دانشگاه آزاد خفقاني شكل گرفته كه هيچ دانشجويي امكان اعتراض به يكي از مديران جزء دانشگاه را هم ندارد و جاسبي هم تشكلهاي خودساختهاي را براي سوپاپ اطمينان ايجاد كرده است.
پس از اين كنفرانس خبري بود كه عبدالله جاسبي با شكايت از بنده به اتهام توهين و تشويش اذهان عمومي و نشر اكاذيب، عصبانيت و سياستهاي راديكالي مديريت دانشگاه آزاد در برابر انتقادات جريان دانشجويي مسلمان را به نمايش گذاشت.
همچنين به دنبال برگزاري جلسه دانشجويي نقد مديريت دانشگاه آزاد در دانشگاه يزد در آبان سال 87 كه به ميزباني جامعه اسلامي دانشجويان دانشگاه يزد و بصورت داخلي برگزار شد 2دوتن از دانشجويان اين دانشگاه به كلانتري 14 اين شهرستان احضار شدند.
پس از برگزاري اين جلسه و پخش فيلم مستندي حاوي مداركي دال بر تخلفات اين دانشگاه كه پيش از اين واكنش صريح آيت الله هاشمي شاهرودي، رييس قوه قضائيه را نيز برانگيخته بود، دانشگاه آزاد يزد از 2 تن از دانشجويان دست اندركار برگزاري اين جلسه به نام هاي احسان عابدي واصغر حقيقي قائم مقام جامعه اسلامي دانشجويان يزد شكايت كرده كه متعاقباً، اين 2 دانشجو به كلانتري 14 يزد احضار شدند.
مزاح احمدي نژاد با دانشگاه آزاد چه بود؟
در پاييز همان سال اعضاي تشكل ها و دانشجويان در ديدار با رئيس جمهور كه شخص جاسبي نيز حضور داشت، نسبت به مديريت مسئله دار رئيس دانشگاه آزاد و دخالت مهدي هاشمي در اين دانشگاه انتقاد كردند.
در آن ديدار يكي از فعالان دانشجويي ضمن بيان انتقادهاي شديدي از مديريت مافيايي دانشگاه آزاد، گفت: دولت احمدينژاد هم توان احقاق حقوق دانشجويان مظلوم اين دانشگاه را ندارد.
ديگر دانشجويان نيز در اين ديدار خواستار رسيدگي سريع به اين مطالبه از رئيس جمهور شدند.
احمدينژاد در پايان سخنان دانشجويان در بخشي از سخنان خود به شوخي گفت: ما امسال بالاخره زورمان به دانشگاه آزاد رسيد و نگذاشتيم شهريهها افزايش پيدا كند، اما رئيس جمهور اشاره ديگري به انتقادهاي شديد دانشجويان از جاسبي نكرد.
ادامه دارد ...
دوشنبه|ا|22|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبكه خبر دانشجو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 147]