واضح آرشیو وب فارسی:فارس: قوتها و ضعفهاي بنياد شهيد از نگاه ايثارگران/شاكري: بنياد شهيد بايد قرارگاه ترويج فرهنگ ايثار و شهادت باشدخبرگزاري فارس: مجتبي شاكري گفت: بنياد شهيد بايد نقش قرارگاهي خود را براي ترويج فرهنگ ايثار و شهادت ايفاء كند. يعني طراحي يك جبهه و صفآرايي در برابر كفر و صهيونيست با وجود نيروهاي انقلابي و ايثارگر باعث ميشود در جامعه تحول ايجاد شود.
خبرگزاري فارس: مجتبي شاكري گفت: بنياد شهيد بايد نقش قرارگاهي خود را براي ترويج فرهنگ ايثار و شهادت ايفاء كند. يعني طراحي يك جبهه و صفآرايي در برابر كفر و صهيونيست با وجود نيروهاي انقلابي و ايثارگر باعث ميشود در جامعه تحول ايجاد شود.
مجتبي شاكري جانباز دفاع مقدس در گفتوگو با خبرنگار ايثار و شهادت باشگاه خبري فارس «توانا»، اظهار داشت: اصليترين نكتهاي كه ما در انديشه حضرت امام (ره) و انقلاب اسلامي داريم، عنصر ايثار و شهادت است و تمام آنچه را كه از مباحث تئوريك از اسلام ناب و جمهوري اسلامي، عدالتخواهي و پيشرفت به ذهن متبادر ميشود، پيشبرنده آن روحيه ايثار و شهادت است.
وي ادامه داد: اين روحيه از فرد، انساني ميسازد كه در برابر سختيها و موانع موجود عكسالعملهاي خاصي از خود نشان ميدهد.
شاكري بيان داشت: وقتي مردم ما در پيروزي انقلاب و دوران دفاع مقدس و عبور از فتنه 88 و انتخابات مجلس نهم به خوبي عبور كردند، باعث تعجب دنيا شده كه عامل آن همين وجود فرهنگ ايثار و شهادت است. نهادي كه حضرت امام(ره) براي حمايت از خانوادههاي شهدا ايجاد كرد و همان فرهنگ را در جامعه ترويج كند كه از جايگاه و اهميت خاصي برخوردار است.
وي بيان داشت: بنياد شهيد يك دورهاي مخصوص خانواده شهدا بود كه با ستادهاي جانبازان و آزادگان تجميع شد و نكته مهم مورد تأكيد نظام اين است كه بنياد شهيد نقش قرارگاهي خود را براي ترويج فرهنگ ايثار و شهادت ايفاء كند. يعني طراحي يك جبهه و صفآرايي در برابر كفر و صهيونيست با وجود نيروهاي انقلابي و ايثارگر و نگاه قرارگاهي به اين موقعيت باعث ميشود خيلي از امور جامعه تغيير پيدا كند.
شاكري تصريح كرد: رصد كردن امور مربوط به خانواده شهدا و ايثارگران و ايثار و شهادت، در عرصههاي كتاب، شعر، سينما، جشنوارهها و قوانين مربوط به شهدا از جمله آن است. نقش قرارگاهي و عملياتي داشتن بنياد شهيد ميتواند وضعيت جامعه را بسيار متحول كند كه به نظر بنده الان چنين وضعيتي در بنياد شهيد و امور ايثارگران وجود ندارد.
وي افزود: بايد سندي دستگاهي تمام امور قرارگاهي را تعريف كند و نخستين كاري كه از بنياد توقع ميرود مديريت كردن مشكلات جامعه ايثار و شهادت است.
شاكري اظهار داشت: در طول 30 سال گذشته، پشتيباني قانوني و حقوقي از خانوادههاي شهدا و ايثارگران انجام گرفته است، اما اصلاح وضعيت معيشتي جانبازان كه از آسيبهاي جسمي و روحي برخوردار بودهاند، كمتر صورت گرفته است.
وي ادامه داد: براي مثال دو قشر از جانبازان شيميايي و اعصاب و روان به دليل ضعف تشخيصهاي پزشكي درصدهاي پايين ميگرفتند و چون توزيع امكانات در بنياد براساس درصدها انجام ميشد، اينها به طور كامل متمتع نميشدند و وقتي به شهادت ميرسيدند، تازه به وضعيت آنها رسيدگي ميشد كه الان نيز متأسفانه چنين نقيصهاي وجود دارد.
اين جانباز دفاع مقدس در ادامه تصريح كرد: عده زيادي از جانبازان شيميايي بعد از 25 تا 30 سال جانبازي مدركي براي اثبات جانبازي خود ندارند و اين هم جزو مشكلات اين قشر است.
وي بيان داشت: ما گنج بزرگي داريم كه متولي آن بنياد شهيد و امور ايثارگران است كه ميتوانيم بسياري از مسائل مملكت را با ذخيره عظيم ايثارگران و خانوادههاي شهدا حل كنيم. براي مثال ميتوانيم خانوادههاي شهدا و ايثارگران را در مملكت سازماندهي كنيم كه باعث تأثيرگذاري زيادي ميشود كه نمونه آن در همين انتخابات بود كه پخش چند تصوير از مادر شهيد احمديروشن از طريق تلويزيون تأثير فراواني داشت.
مشاور رئيس بنياد شهيد و امور ايثارگران گفت: بايد از نفوذ كلام اين خانوادهها در جامعه استفاده شود كه باعث ميشود از كجرويها در كشور جلوگيري شود. همچنين از اين گنجينهها ميتوانيم در حوزه سينما استفادههاي بهتري كنيم كه كار ارزشمند آقاي شيخطادي در فيلم «روزهاي زندگي» نمونهاي از اين بهرهگيري مناسب است و نشان داد كه چقدر ميتواند تأثيرگذاري خوبي ايجاد كند.
شاكري خاطرنشان كرد: البته در بخش خاطرات و ادبيات دفاع مقدس حركت خوبي شده است و سپاه، بسيج، ارتش، دفتر ادبيات مقاومت حوزه هنري و بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس خوب كار كردهاند، البته اگر ميگوييم رضايت داريم به خاطر اين است كه خيلي از اين امور قبلاً وجود نداشته و ما حركت رو به جلويي داشتهايم ولي از جهت تبديل شدن به يك فرهنگ در جامعه هنوز راه زيادي را در پيش داريم.
وي افزود: متأسفانه بايد اذعان كرد فرهنگ ضد ايثار و شهادت توسط اينترنت و ماهواره و هم توسط عناصر داخلي و پيادهنظام استكبار در جامعه وجود دارد كه وظيفه بنياد شهيد و امور ايثارگران است كه آن را نقد كرده كه متأسفانه چنين كاري انجام نميگيرد؛ يعني بايد كساني را كه در صدد محو فرهنگ ايثار و شهادت هستند، در قالب كتاب، فيلم و سريال و از طريق نقد علمي و فكري و همچنين مراجع قانوني پيگيري شود.
شاكري در پايان گفت: بنياد شهيد و امور ايثارگران بايد با بهرهگيري از جمعيت جوان خانوادههاي شاهد و ايثارگر لشگر سايبري در فضاي فرهنگي ايجاد كند تا بتوانند نقش خوبي در اين زمينه ايفا كنند.
انتهاي پيام/
دوشنبه|ا|22|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 153]