واضح آرشیو وب فارسی:مهر: بررسي عملكرد فدراسيونها/تكواند و عبور از سال طلايي با چاشني حاشيه/ بركناري بهترين مربي جهان!
تكواند و عبور از سال طلايي با چاشني حاشيه/ بركناري بهترين مربي جهان!
خبرگزاري مهر- گروه ورزشي: تكواندو ايران در حالي سال 90 را به پايان ميرساند كه تداوم موفقيتهاي اين رشته با حضور رضا مهماندوست رقم خورد اما در اتفاقي عجيب بهترين مربي دنيا از تيم ملي كنار گذاشته شد تا از اين اتفاق به عنوان يكي از نقاط تاريك فدراسيون نام برده شود.
به گزارش خبرنگار مهر، تكواندو ايران كه در چند سال گذشته روند رو به رشدي را دنبال مي كرد در سال 90 نيز همين روند را ادامه داد و موفق شد در رقابتهاي قهرماني جهان بر سيطره 40 ساله كره جنوبي در اين مسابقات پايان دهد.
در واقع سال 90 براي تكواندو ايران از دو منظر قابل اهميت بود، اول حضور در رقابتهاي جهاني و دوم كسب سهميه المپيك كه در بخش مردان كليه اهداف تعيين شده محقق شد و در بخش بانوان با كسب يك سهميه توسط حاجي پور توفيق نسبي به دست آمد.
تيم ملي تكواندو ايران براي حضور در بيستمين دوره رقابتهاي قهرماني جهان هفتم ارديبهشت ماه وارد "گيونجو"ي كره جنوبي شد و رضا مهماندوست كه بعد از نايب قهرماني در رقابتهاي 2009 كپنهاگ قول قهرماني در زادگاه تكواندو را داده بود به وعده خود عمل كرد و تيم ايران با كسب سه طلاي كرمي، نصر و عبداللهي، نقره معتمد و دو برنز رجلي و باقري سكوي نخست رقابتهاي جهاني را به خود اختصاص داد.
اين رقابتها اهميت دو چنداني براي تكواندو ايران داشت. در تاريخ چهل ساله اين مسابقات هيچ تيمي غير از كره جنوبي در 19 دوره قبلي موفق نشده بود سكوي قهرماني را از آن خود كند و ايران با كسب 74 امتياز و با 13 امتياز اختلاف در خاك كره، جام قهرماني را از اين تيم گرفت. در همين مسابقات بود كه رضا مهماندوست سرمربي ايران بهترين مربي دنيا معرفي شد.
پس از رقابتهاي جهاني تيم ايران با چهار تكواندوكار راهي رقابتهاي كسب سهميه المپيك در باكو شد كه محمد باقري معتمد و يوسف كرمي موفق شدند با رسيدن به ديدار پاياني بليط خود را براي سفر به لندن ok كنند. ولي سوسن حاجي پور و راحله آسماني از رسيدن به اين مهم بازماندند.
در حالي كه تكواندو در چند سال اخير يكي از كم حاشيه ترين فدراسيون ها بود، به يكباره سرمربي موفق تيم ملي 16 مهرماه در اعتراض به قرارداد و نحوه پرداخت حقوق خود استعفا داد و فدراسيون نيز پس از بازشدن اين جريان و بحث و جدل هايي كه در مطبوعات و رسانه ها منتشر شد با اين استعفا موافقت كرد و 5 آبان ماه نيز فريبرز عسگري هدايت تيم ملي را برعهده گرفت تا بهترين مربي دنيا با تيم ملي وداع كرده المپيكي هاي تكواندو بدون او براي حضور در لندن 2012 آماده شوند
البته حضور هادي ساعي به عنوان مدير تيم هاي ملي اين اميدواري را ايجاد كرد تا با حمايت و نظارت او و تلاش عسگري و همكارانش ، به موفقيت در المپيك اميدوار بود.
قهرماني تيم منتخب نيروهاي مسلح ايران در المپيك ارتش هاي جهان و تكواندوكاران دانشجو در مسابقات قهرماني آسيا و درخشش همين دانشجويان در يونيورسياد "شنزن" و انتخاب شهرام اربابي براي قضاوت در المپيك 2012 از ديگر موفقيت هاي تكواندو در سال 90 بود.
در اين بين بايد به سقوط چهار پله اي پومسه روها در رقابتهاي جهاني "ولادي وستوك" روسيه نيز اشاره كرد. اين تيم كه سه دوره اول رقابتهاي جهاني را با عنوان نايب قهرماني پشت سر گذاشته و دو دوره قبل نيز عناوين سوم و چهارم را كسب كرده بود در جام ششم به روند نزولي خود ادامه داد و با كسب دو مدال نقره و شش برنز و چهار پله نزول عنوان هشتم را كسب كرد.
انتخاب هيئت تكواندو تهران به هيئت ورزشي برتر دراستان تهران و هيئت تكواندو نمونه در كل كشور نيز از مهمترين اخبار تكواندو در سال 90 بود. جمشيد سهرابي و همكارانش با برنامه ريزي مدون و اجراي دقيق آن براي ششمين سال متوالي است كه به اين مهم دست پيدا مي كنند.
اصغر رحيمي ناظر كميته ملي المپيك در تكواندو پيرامون وضعيت تكواندو در سال 90 به خبرنگار مهر گفت: معتقدم تكواندو با كسب سه سهميه المپيك و ايستادن روي سكوي قهرماني جهان سال موفقي را پشت سر گذاشت ولي نبايد از حواشي كنار رفتن مهماندوست به سادگي گذشت.
وي افزود: البته تيم ملي به آرامش رسيده و ملي پوشان به خوبي با شرايط جديد هماهنگ شده و اكنون تمرينات خوبي را زير نظر كادر فني پشت سرمي گذارند.
دبير ستاد بازيهاي المپيك در مورد آسيب ديدگي ملي پوشان گفت: ما از فدراسيون پزشكي در اين مورد خواستيم شرايط را بررسي و گزارش دهد كه اين گزارش حاكي از روند بهبودي و تكميل آن تا پايان سال بود.
رحيمي ادامه داد: سال 91 براي تكواندو اهميت دو چنداني دارد و بايد نمايندگان خود را براي حضور در ميداني بزرگي چون المپيك آماده كنيم. اين رويداد بزرگ خيلي مهم است و تكواندو هم به دنبال موفقيتي بيشتر از پكن است.
تكواندو ايران در سال آينده كه بزودي آغاز مي شود حضور در رقابتهاي قهرماني نوجوانان جهان، نوجوانان و بزرگسالان آسيا، جام جهاني، قهرماني پومسه آسيا و از همه مهمتر المپيك 2012 لندن را پيش رو دارد.
كادر فني تيم ملي بايد براي انتخاب دو نماينده اصلي اعزامي به المپيك استراتژي مشخصي را دنبال كند. ملي پوشان آسيب ديده هستند و ديدارهاي انتخابي شايد تكرار حواشي قبل از پكن باشد.
© 2003 Mehr News Agency .
دوشنبه|ا|22|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 144]