واضح آرشیو وب فارسی:موج: گسترش همكاري هاي جهاد كشاورزي و جهاد دانشگاهي آذربايجان شرقي خبرگزاري موج -
۲۱ اسفند ۱۳۹۰ (۲۲:۱۹ب.ظ)
گسترش همكاري هاي جهاد كشاورزي و جهاد دانشگاهي آذربايجان شرقي
خبرگزاري موج - همكاري هاي جهاد كشاورزي و جهاد دانشگاهي آذربايجان شرقي در زمينه پرورش گياهان دارويي افزايش مي يابد.
به گزارش خبرگزاري موج، رييس جهاد دانشگاهي آذربايجان شرقي در نشست مشتركي با رييس سازمان جهادكشاورزي استان با اشاره به فراهم بودن زمينه هاي لازم براي همكاري هاي مشترك اين دو نهاد جهادي، از ايجاد مراكز خدمات تخصصي گياهان دارويي در منطقه آزاد ارس و شهرستان ملكان خبر داد.
احمد فرشبافيان با اعلام اينكه كشت، پرورش و فراوري گياهان دارويي در منطقه آزاد ارس شروع شده گفت: بخش عصاره گيري و اسانس گيري جهت افزايش ارزش افزوده گياهان دارويي، گروههاي پژوهشي داروسازي و كلينيك طب سنتي در شهرستان ملكان ايجاد مي شود.
وي همچنين از برگزاري دوره هاي آموزش مجازي تخصصي ويژه عطاريها و بهره برداران گياهان دارويي خبرداد.
رييس سازمان جهادكشاورزي استان هم با اعلام اينكه 25 درصد گياهان دارويي كشور در اين استان توليد مي شود، گفت: از 90 گونه گياه دارويي مورد استفاده در كشور، 53 گونه آن در استان آذر بايجان شرقي موجود بوده و بر اساس اطلاعات موجود 40 تا 50 گونه آن زير كشت رفته است.
مسعود محمديان با اشاره به اينكه آذربايجان شرقي ظرفيت مناسبي براي توليد اين گونهها در سطح كشت اهلي و فرآوري آن دارد، افزود : تجاري سازي اين محصولات نيازمند همكاري دستگاههاي مختلف همچون جهاد دانشگاهي مي باشد.
وي با اشاره به اينكه آذربايجان شرقي از نظر تنوع گياهي، دومين استان بعد از كردستان است، گفت: بايد تلاش كنيم از عرضه خام و فلهاي گياهان دارويي ممانعت كرده و آنها را پس از فرآوري و بستهبندي عرضه كنيم.
محمديان اظهاركرد: در اين راستا با تشكيل كميته گياهان دارويي به دنبال افزايش زمينه هاي صادراتي اينگونه محصولات از استان هستيم.
وي با اشاره به اينكه هم اكنون هفت مركز از 72 شركت فعال درعرصه گياهان دارويي كشور، در آذربايجان شرقي به توليد محصولات و گياهان دارويي، صنعتي و بهداشتي مشغول هستند، ادامه داد: در زمينه توسعه صنعت گياهان دارويي در ابتداي راه هستيم و لذا با برنامهريزي صحيح ميتوانيم بخش قابل توجهي از بازار جهاني را به خود اختصاص دهيم.
محمديان به ايستگاه تحقيقاتي تيكمه داش با وسعت 300 هكتار جهت كشت گياهان دارويي اشاره كرد و افزود: با همكاري ساير مراكز پژوهشي، تحقيقاتي و سازمان هاي اجرايي در استان، درصدد توليد انبوه گياهان دارويي، صنعتي و بهداشتي با توجه به پتانسيل هاي موجود هستيم.
وي با اشاره به اينكه ايجاد تحرك بيشتر در عرصه تحقيق و پژوهش، راه را براي برنامه ريزي درست در زمينه توسعه اين صنعت نوپا براي ورود به عرصه هاي جهاني عرضه توليدات گياهان دارويي، هموار مي سازد، افزود: گياهان دارويي علاوه بر نياز كارخانه هاي توليد دارويي، غذايي، لوازم آرايشي، همچنين عطر سازي مي تواند از نظر اقتصادي، ارزش افزوده در خور توجهي را براي توليدكنندگان مي تواند به همراه داشته باشد.
محمديان گفت: در اين مسير كمك هاي علمي جهاد دانشگاهي در كنار ساير پژوهشگران و محققين مي تواند موثر باشد.
وي افزود: جهاد دانشگاهي با مديريت توليد گياهان دارويي، اثر بخشي تحقيقي و پژوهشي خود را به صورت عملي به تجربه گذاشته و بخشي از مديريت توليد را بر عهده بگيرد.
يکشنبه|ا|21|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 244]