واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: در قهوه خانه ها عرضه هرچيزي به جز چاي، قهوه، بستني، شير و شربت ممنوع!
شهرباني با در نظر گرفتن صلاحيت تقاضاكننده در افتتاح امكنه اجازه آنرا صادر نموده و صاحب پروانه مكلف است پروانه خود را به كلانتري محل ارائه داده سپس بافتتاح مؤسسه مربوطه به خود اقدام نمايد دارنده پروانه صاحب مؤسسه شناخته شده و مسئول خواهد بود.
خبرآنلاين: برخلاف آنچه كه عامه مي پندارند قهوه خانه جاي عرضه قليان و مخدرات و امثال آن نبوده بلكه تنها در آن با چاي.قهوه. بستني. شير. شربت از مشتري پذيرايي مي شد.
گاهي در مقررات و قوانين قديمي به تعابير و تعاريفي از واژه ها بر مي خوريم كه شايد آنها را تاكنون نديده باشيم.
از جمله جالب است وجه تمايز مهمانخانه و مسافرخانه و پانسيون، همچنين تفاوتهاي قهوه خانه با كافه و رستوران، كه در نظامنامه اماكن عمومي مصوب 1312 و اصلاحيه سال 1315 آمده است.
همچنين برخلاف آنچه كه عامه مي پندارند قهوه خانه جاي عرضه قليان و مخدرات و امثال آن نبوده بلكه تنها در آن با چاي.قهوه. بستني. شير. شربت از مشتري پذيرايي مي شد.
بخشي از مواد نظامنامه زير بخوانيد:
13- مهمانخانه محلي است كه براي توقف مسافرين در شهرها داير شده و از حيث وسائل پذيرائي داراي مشخصات ذيل ميباشد: اطاق خواب با كليه لوازم آن با تختخواب با تشكفنردار ـ تلفن ـ روشنائي بوسيله الكتريك ـ حمام و مستراح غربي شرقي ـ لولهكشي آب در بنا و زنگ اخبارالكتريك.
15-مسافرخانه محلي است كه با وضع ساده براي توقف مسافرين تاسيس ميشود.
17-پانسيون محلي است داراي اطاقهاي مبله كه با غذا يا بدون غذا بمسافرين اجاره داده ميشود.
37-قهوهخانه به مؤسسه اطلاق ميشود كه ماكولات و نوشابه به آن منحصر به چاي.قهوه. بستني. شير. شربت و امثال آن باشد.
38-در كافهها علاوه بر ماكولات و نوشابه كه در قهوهخانهها فروخته ميشودفروش نوشابههاي الكلي هم مجاز خواهد بود ليكن فروش غذاي گرم ممنوع است.
39-دائر بودن نمايشات در كافهها محتاج به اجازه مخصوص شهرباني خواهد بود.
40-رستوران محلي است كه در آنجا فقط ناهار و شام صرف ميشود.
44-نمايشات (كاباره) در اماكن عمومي منحصر به رستوران و كافه رستورانها است ولي اين اقدام مستلزم تحصيل اجازه مخصوص شهرباني است.
مشروح مواد اين نظامنامه را نيز در زير خواهيد ديد:
نظامنامه اماكن عمومي
1- اماكن مصرحه در اين نظامنامه عبارت است از مهمانخانه (هتل) مسافرخانه پانسيون ـ كافه ـ رستوران ـ كافه يا قهوهخانه و كليه اماكن ديگري كه براي پذيرائي اشخاص يا مسافرين تشكيل ميشود.
2- اشخاصيكه قصد افتتاح يكي از اماكن مذكوره در ماده1 را داشته باشند بايدقبل از افتتاح آن براي تحصيل اجازه اظهارنامهاي كه حاوي مراتب مفصله ذيل باشد. 1ـ اسم و اسم پدر و نام خانوادگي2ـ شماره ورقه نام و نشان (درصورتيكه تقاضاكننده تبعه خارجه باشد تابعيت و شماره پروانه و گذرنامه اقامت آن ذكر شود.3ـ محل سكونت4ـ اسمي را كه براي مؤسسه خود انتخاب كرده است.ـ
گواهينامه شهرداري از لحاظ موقعيت مكان مطابق اصول بهداري و شهرداري با 2قطعه عكس خود تسليم شهرباني نمايد.
3- اماكن عمومي به تناسب وضعيت خود بر طبق مقررات اين نظامنامه از طرف شهرداري با جلبنظر شهرباني هر شهر به درجاتي منقسم گرديده و نرخ اغذيه و نوشابهها با تصويب وزارت داخله از طرف شهرداري معين ميشود.
4- شهرباني با در نظر گرفتن صلاحيت تقاضاكننده در افتتاح امكنه اجازه آنرا صادر نموده و صاحب پروانه مكلف است پروانه خود را به كلانتري محل ارائه داده سپس بافتتاح مؤسسه مربوطه به خود اقدام نمايد دارنده پروانه صاحب مؤسسه شناخته شده و مسئول خواهد بود.
5- هيچكس قبل از اخذ پروانه حق افتتاح اماكن عمومي را ندارد.
6- پروانه افتتاح اماكن عمومي مجانا داده ميشود.
7- اجازه افتتاح اماكن عمومي در نقاطيكه فاقد شهرباني است با احكام محلي است.
8-مدت اعتبار اجازهنامه يكسال بوده شهرباني يا حاكم حق دارد ضمن جريان عمل در صورت تشخيص عدم صلاحيت آن اجازه نامه را مسترد داشته مؤسسه را تعطيل نمايد.
9- تغيير محل اماكن عمومي با اجازه شهرباني و شهرداري محل بايد بعمل آيد.
10-در صورتيكه يكي از صاحبان اماكن عمومي قصد بستن مؤسسه خود را داشته باشدبايد قبلا مراتب را كتبا بشهرباني و شهرداري اطلاع داده و اجازهنامه مربوطه را نيز بشهرباني مسترد دارد.
11- صاحبان اماكن كليه اعلانات و دستوراتي كه از طرف شهرباني و يا شهرداري راجع باماكن عمومي صادر ميشود بايد در نقطه مناسبي جهت اطلاع مسافرين و واردين الصاق نمايند.
12-هيچ يك از صاحبان اماكن عمومي نميتوانند مؤسسه خود را به مليت اشخاص معيني اختصاص دهند.
13-مهمانخانه محلي است كه براي توقف مسافرين در شهرها داير شده و از حيث وسائل پذيرائي داراي مشخصات ذيل ميباشد: اطاق خواب با كليه لوازم آن با تختخواب با تشكفنردار ـ تلفن ـ روشنائي بوسيله الكتريك ـ حمام و مستراح غربي شرقي ـ لولهكشي آب در بنا و زنگ اخبارالكتريك.
14-صاحبان مهمانخانهها حق انتقال يا واگذاري رستوران خود را بدون اجازه شهرباني بديگري نخواهند داشت و متصديان اين قبيل رستورانها هم بايد داراي پروانه باشند.
15-مسافرخانه محلي است كه با وضع ساده براي توقف مسافرين تاسيس ميشود.
16-دائر بودن رستـوران در مسافرخانه منوط به اجازه مخصـوص شهرباني است.
17-پانسيون محلي است داراي اطاقهاي مبله كه با غذا يا بدون غذا بمسافرين اجاره داده ميشود.
18-نمايشات در پانسيون ها ممنوع و ترنم موزيك حتي گرامافون و راديو نيز از ساعت ده شب به بعد مجاز نيست.
19-اماكني كه براي اقامت مسافرين تاسيس يافته از قبيل (مهمانخانه ـ پانسيون ـمسافرخانه يا اطاقهاي مبله) بايد هر موقع كه مسافر بقصد سكونت به اماكن آنها وارد ميشود اعلاميه ورود مسافر را مطابق نمونه كه از طرف شهرباني داده ميشود منتها بفاصله 12ساعت بعد از ورود مسافر به شهرباني ارسال و رسيد دريافت دارند.
20-مهمانخانه و يا پانسيون مسافرخانه و اطاقهاي مبله بايد داراي دفاتري باشند كه نمونه آن از طرف شهرباني داده ميشود.
21-اماكن مذكوره در ماده20 بايد داراي اطاقهاي با شماره معين بوده و شمارههاي آنها بفارسي و لاتين نوشته شود.
22-در مدخل اماكن مصرحه در ماده20 بايد تابلوئي كه حاوي شماره اطاقهاي آن مؤسسه باشد نصب و كارت اسامي مسافرين كه در هر يك از اطاقها سكونت نمودهاند روي تابلو مقابل نمره همان اطاق الصاق شود.
23-صاحبان اماكن عمومي ميتوانند براي اداره كردن امورداخلي مؤسسات خود يكنفررا بسمت مديرمسئول باداره شهرباني معرفي نمايند ضمنا اگر شركائي هم داشته باشند اسامي آنها را نيز به شهرباني بدهند.
24-اسامي مشخصه اماكن عمومي بايد بفارسي ولي اختيار كلمات هتل ـ رستوران ـكازينو و مثال آنها و همچنين كشورها با شهرهائي كه در زبان فارسي مصطلح باشد مجاز خواهند بود.
25-صاحبان اماكني كه مسافرين در آنجا توقف مينمايند در حدود قوانين موضوعه مسئول حفظ كليه اثاثيه و امانات آنها ميباشند.
26-كليه دعاوي وارده بصاحبان اماكن عمومي و يا بالعكس در مقامات صالحه حل و تصفيه خواهد شد.
27-در موقع ابتلاي يكي از مسافين بامراض مسريه از قبيل وبا. طاعون حصبه و امثال آن صاحبان اماكن عمومي مكلفند بلافاصله مراتب را با ذكر اسم شخصي كه مبتلا شده و شماره اطاق كه شخص مريص سكونت دارد به كلانتري مربوطه اطلاع دهند.
28-در صورتيكه يكي از مسافرين در اماكن عمومي فوت نمايد صاحب يا مدير مؤسسه بايد بلافاصله مراتب را كتبا با ذكر اسم شخص متوفي و شماره اطاق او به كلانتري ناحيه مربوطه اطلاع دهد.
29-تا ورود نماينده شهرباني يا نماينده پاركه اطاق شخص متوفي بايد از طرف صاحب يا مديرمؤسسه بسته شده واحدي داخل آنجا نشود.
30-در كليه اماكن عمومي وسائل مقدماتي آتشنشاني مطابق دستور شهرداري بايدهميشه حاضر و آماده باشد.
31-قبل از ضدعفوني كردن اطاقي كه مسافر مريض در آن سكونت داشته جادادن مسافرديگر در آن اطاق ممنوع است.
32-دربان هر مهمانخانه يا پانسيون و غيره با لباس مخصوص موظف است اسامي واردين و شماره اطاق آنها را بداند.
33-مسافرين مختار خواهند بود كه در موقع خارج شدن از اماكن عمومي كليد اطاق خود را تسليم دفتر مؤسسه و يا نزد خود نگاهدارند.
34-مسافرين در صرف غذا در سالن عمومي يا در اطاق خود مطابق مقررات مؤسسه آزادخواهند بود
35-مسافرين حق ندارند اشخاص غير را شب در اطاق خود منزل دهند مگر اينكه اسامي آن اشخاص در دفتر مهمانخانه. مسافرخانه. پانسيون يا اطاق مبله ثبت شود
36-صاحبان و مديران اماكن عمومي موظفند در هر موقع هرگونه توضيحاتيكه مامورين شهرباني بخواهند (نسبت بوضعيت امكنه و مسافرين و مستخدمين) بلاتامل با نهايت صحت بآنها بدهند.
37-قهوهخانه به مؤسسه اطلاق ميشود كه ماكولات و نوشابه به آن منحصر به چاي.قهوه. بستني. شير. شربت و امثال آن باشد.
38-در كافهها علاوه بر ماكولات و نوشابه كه در قهوهخانهها فروخته ميشودفروش نوشابههاي الكلي هم مجاز خواهد بود ليكن فروش غذاي گرم ممنوع است.
39-دائر بودن نمايشات در كافهها محتاج به اجازه مخصوص شهرباني خواهد بود.
40-رستوران محلي است كه در آنجا فقط ناهار و شام صرف ميشود.
41-فروش نوشابه الكلي در رستورانها منوط به تحصيل اجازه مخصوصي شهرباني است كه بايد در پروانه قيد شود.
42-كافه رستوران بمؤسسه اطلاق ميشود كه طبق مواد 37 و 38 و 40 اين نظامنامه داراي وسائل پذيرائي واردين باشد.
43-فروش هر نوع نوشابه در كافه رستورانها آزاد است.
44-نمايشات (كاباره) در اماكن عمومي منحصر به رستوران و كافه رستورانها است ولي اين اقدام مستلزم تحصيل اجازه مخصوص شهرباني است.
45-صاحبان رستورانهائيكه براي تفريح واردين طبق ماده39 نمايشاتي ترتيب ميدهند ميتوانند براي واردين بليط وروديه قرار دهند ولي ميزان وروديه بايد با تصويب شهرداري باشد.
46-ورود اطفال و اشخاصي كه به سن بلوغ نرسيدهاند از ساعت هشت بعد از ظهر به مؤسساتي كه مطابق ماده45 داراي نمايشات (كاباره) هستند ممنوع است.
47-ساعات خاتمه نمايشات و موزيك در اماكن عمومي از طرف شهرباني تعيين و ابلاغ خواهد شد.
48-هر يك از مؤسساتي كه داراي اركستر و موزيك باشند مكلفند طبق اخطار شهرباني در موارد معين ترنم موزيك يا نمايشات را تعطيل نمايند.
49-اشخاصيكه قصد استخدام آرتيستهاي خارجي براي پاره نمايشات داشته باشند قبلا بايد تحصيلي اجازه از شهرباني نمايند.
50-تشكيل جلسه قمار در اماكن عمومي اكيد ممنوع است.
51-صداهاي ناهنجار و اداي الفاظ زشت ممنوع بوده و صاحبان اماكن عمومي مكلفند
بمرتكبين اخطار لازم را بنمايند و در صورت عدم اطاعت بهمامورين شهرباني مراجعه كنند.
52مديران اماكن عمومي موظفند فهرست قيمت اطاق. اغذيه و نوشابه مؤسسه خود رادر دسترس مشتريان بگذارند.
53-صاحبان اماكن عمومي موظفند صورتحسابهاي مشتريان را بفارسي ( مگر اينكه مسافر خارجي بوده و طبق تقاضاي خود او بيكي از السنه خارجه تهيه شود) تنظيم و تسليم خود آنها نمايند در همين صورت فارسي نيز بايد نوشته شود.
54-هر يك از صاحبان اماكن عمومي مكلف است نظامنامه اماكن عمومي را حاضر داشته و در موقع تقاضا از طرف واردين به اختيار آنها بگذارد.
55-مستخدمين اماكن عمومي بايد از شهرباني داراي تصديق عدم سوء سابقه بوده و در مواقع خدمت لباس آنها تميز باشد.
56-متخلفين از مواد 2 و 4 و 5 و 9 و 10 و 11 و 12 و 14 و 16 و 18 و 19 و 20 و21 و 22 و 23 و 27 و 28 و 29 و 30 و 31 و 36 و 39 و 41 و 44 و 45 و 46 و 49و 50 و 51 و 52 و 54 و 55 اين نظامنامه در محاكم مربوطه تعقيب و از 3 تا 7روز بهحبس و بتاديه از يك الي 50 ريال جريمه محكوم خواهند شد مگر اينكه جرم آنها مستلزم مجازات شديدتري بموجب قوانين موضوعه باشد.
57-اين نظامنامه بلافاصله پس از تصويب بموقع اجرا گذارده شده و نظامنامه مصوبه اول اسفند1312ملغي خواهد شد.
ترك همداني، مصطفي - وكيل پايه يك دادگستري
شنبه|ا|20|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 288]