واضح آرشیو وب فارسی:فارس: ديپلماسي عمومي ايران در آمريكاي لاتين:ايران قلبها و اذهان را در آمريكاي لاتين تسخير كرده استخبرگزاري فارس: تلاشهاي ايران براي نفوذ در قلبها و اذهان عمومي آمريكاي لاتين روز به روز در حال افزايش است و در پي آن است تا با اقداماتي نظير راهاندازي شبكههاي تلويزيوني، ديپلماسي پزشكي و غيره، ديپلماسي عمومي خود را ارتقاء دهد.
خبرگزاري فارس: تلاشهاي ايران براي نفوذ در قلبها و اذهان عمومي آمريكاي لاتين روز به روز در حال افزايش است و در پي آن است تا با اقداماتي نظير راهاندازي شبكههاي تلويزيوني، ديپلماسي پزشكي و غيره، ديپلماسي عمومي خود را ارتقاء دهد.
به گزارش فارس، مركز ديپلماسي عمومي «دانشگاه كاليفرنياي جنوبي» به بررسي ديپلماسي عمومي ايران در آمريكاي لاتين پرداخته است و مينويسد: تلاش احمدينژاد براي جلب حمايت در آمريكاي لاتين بيش از خصومتورزي آشكار وي با آمريكا نتيجهبخش خواهد بود و رابطه با اين كشورها در سياست خارجي ايران يك الويت است. يك ماه پيش محمود احمدينژاد، رييسجمهور ايران از كشورهاي بسياري در آمريكاي لاتين بازديد كرد. كشورها و افرادي كه احمدينژاد با آنها ديدار كرد برايش غريبه نبودند: ونزوئلا، نيكاراگوئه، كوبا، اكوادور، تمام اعضاي «كشورها و دولتهاي اتحاد بوليواري براي ملتهاي آمريكا» موسوم به «آلبا» همگي بر اين اعتقادند كه سياست خارجي آمريكا امپرياليستي است.
* تسخير قلبها و اذهان عمومي در آمريكاي لاتين توسط احمدينژاد
ميتوان استدلال كرد كه احمدينژاد قلبها و اذهان عمومي را در آمريكاي لاتين تسخير كرده است؛ زيرا رييسجمهورهاي كشورهاي آمريكاي لاتين كه سياستشان عليه يك آمريكاي امپريال است با وي همصدا بودند. با وجوديكه بيانات «ضد آمريكايي» رييسجمهور ايران آشكارترين نشانه تمايل اين كشور براي ايجاد روابط حسنه با آمريكاي لاتين است، هنوز وجود برخي شواهد حكايت از آن دارد كه تلاش احمدينژاد براي جلب حمايت در اين منطقه بيش از خصومتورزي آشكار وي با آمريكا نتيجهبخش خواهد بود. سرانجام، چالشهاي ايران در اين منطقه ميتواند ثابت كند، كه با وجود سياستهاي داخلي اين كشور به ويژه سياستهاي مربوط به قوانين دين- محورش، پيشنهادات ايران به ساير كشورها در خصوص شراكت سودمند است. علاوه بر اين، اين چالشها را ميتوان چنان تعبير كرد كه ايران سعي دارد در بحبوحه بحث مربوط به اهداف برنامه هستهاياش خود را به عنوان ملتي صلحجو توصيف كند.
* رابطه با آمريكاي لاتين (آلبا و برزيل) : اولويتي براي سياست خارجي ايران
بديهي است كه روابط با كشورهاي آمريكاي لاتين در سياست خارجي ايران يك الويت تلقي ميشود. اين در حالي است كه منافع ايران عمدتاً روي دو بازيگر متمركز است: «كشورها و دولتهاي اتحاد بوليواري براي ملتهاي آمريكا»، موسوم به «آلبا»، كه در حفظ روابط با ايران بيش از همه درگيرند، زيرا اين كشورها و نيز برزيل، عمدهترين دريافتكننده برنامههاي مربوط به همكاريهاي اقتصادي و توسعهاي ايران به شمار ميروند. برزيل عمدهترين شريك تجاري ايران در منطقه بوده و در زمان دولت «لولا»، رياستجمهوري سابق اين كشور نيز از حاميان بزرگ مانورهاي ديپلماتيك ايران محسوب ميشد كه براي حفظ برنامه هستهاياش ترتيب داده بود.
* تلاش احمدينژاد براي برجستهكردن اشتراكات كشورش با آمريكاي لاتين
درنتيجه تلاشهاي ايران براي متقاعدكردن مردم نسبت به اهداف صادقانهاش براي همكاري با آژانس انرژي هستهاي افزايش يافته و احمدينژاد سعي دارد نشان دهد چگونه مردم كشورش با مردم آمريكاي لاتين از نقاط مشترك برخوردارند.
* گام اول: جذب حمايت «انقلابيون»
تلاش براي جذب حمايت «انقلابيون» را بايد يكي از اين اقدامات شمرد. آشكارترين حمايتها از ايران از سوي «هوگو چاوز» رييسجمهور ونزوئلا و اخيراً رييسجمهور كوبا صورت ميگيرد. دو روز پس از ديدار با «فيدل كاسترو»، رهبر كوبا مقالهاي را با عنوان «صلح در جهان در وضعيت بيثباتي به سر ميبرد» در تمام رسانههاي كشورش منتشر كرد كه شجاعت احمدينژاد و بيتفاوتي او را در برابر هشدارهاي آمريكا و تحريمها براي محدودكردن غنيسازي اورانيوم در ايران تحسين ميكرد و ادعا ميكرد كه در صورت وقوع جنگ با ايران، تنها آمريكا مسئول آن خواهد بود.
* گام دوم ايران: ساخت بيمارستان در بوليوي
گام ديگري كه ايران برداشته ياري رساندن به مردم آمريكاي لاتين است. در سال 2009، ايران بيمارستاني را در يكي از مناطق فقيرنشين بوليوي تأسيس كرد. به كمك سياستي كه ميتوان آن را ديپلماسي پزشكي خواند، ايران به برقراري ارتباطات مستقيم با مردم آمريكاي لاتين روي آورد و سياست خود را از ديدارهاي سنتي با مقامات عاليرتبه دولتي و ديپلماتها، به راهبردهاي مردميتر تغيير داد.
* گام آخر: «هيسپان تي. وي»
آخرين تلاش ايران براي متأثركردن عقايد مردم آمريكاي لاتين، راهاندازي شبكه تلويزيوني اسپانياييزبان موسوم به «هيسپان تي. وي» بود. اين شبكه پس از آخرين ديدار احمدينژاد به صوت رسمي افتتاح شد. اما از سال 2010 روي آنتن رفته بود. با اين اقدام ايران سعي داشت اخبار رسانهها را به ويژه در زمينه كاهش تأثير فرهنگ آمريكايي خنثي كند. اين شبكه همچنين ميتواند مناسبات فرهنگي را تحكيم بخشد، پيام صلح و عدالت ايران را منتقل كرده و پيشرفتهاي پزشكي و علمي ايران را ارتقا دهد. اينها همگي زمينههايي است كه شالوده همكاري ايران را با كشورهاي عضو اتحاد «آلبا» تشكيل ميدهند.
شبكه تلويزيوني «هيسپان تي. وي» ميتواند ديپلماسي عمومي ايران را حتي فراتر از كشورهاي عضو اتحاد «آلبا» توسعه دهد. جاهطلبيهاي ايران نميتواند به صورت قابل ملاحظهاي حس همدردي كل منطقه را برانگيزد، مگر اينكه ديپلماسي عمومي را به صورت فعالي به برزيل معطوف كند. اينكه ببينيم آيا ايران براي متأثركردن برزيليها نيز راهبردي دارد يا خير مسأله جالبي خواهد بود.
انتهاي پيام/1005663/ج.ص
شنبه|ا|20|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 134]