واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: آمريكا پيروزي پوتين را با رزمايش پاسخ مي دهد
آمريكا و گرجستان رزمايش نظامي مشتركي را در پايگاه نظامي تفليس برگزار مي كنند .
درحدود سيصد تفنگدار دريايي امريكا در رزمايش مشترك با نيروهاي تيپ چهارم پياده نظام ارتش گرجستان، كه از امروز شروع خواهد شد، حضور خواهند داشت.
سفارت امريكا در گرجستان اعلام كرد اين رزمايش كه با حضور تفنگداران امريكايي و نيروهاي نظامي گرجستان به مدت 4 روز برگزار خواهد شد به افزايش و ارتقاي هماهنگي و همكاري بين نيروهاي نظامي دو طرف كمك خواهد كرد.
نيروهاي نظامي گرجستان و تفنگداران امريكا سال گذشته نيز رزمايش مشترك انجام دادند.
در سال دو هزار و يازده نيز حدود سيصد و پنجاه تفنگدار دريايي امريكا در اين رزمايش حضور داشتند.
به گفته كارشناسان برگزاري اين رزمايش در كشور گرجستان كه زماني حياط خلوت مسكو به حساب مي آمد، موجب نگراني مقامات روسيه شده است .
جمهوري گرجستان از متحدان استراتژيك امريكا در منطقه قفقاز جنوبي به شمار مي رود و خواستار عضويت كشورش در ناتو است و آمريكا نيز از پيوستن گرجستان به ناتو حمايت ميكند .
همچنان كه گرجستان عضويت در ناتو را مطابق با منافع ملي و امنيت خود ميبيند، راهبرد ناتو نيز گسترش اين سازمان به منطقه قفقاز است.
اما مشكلات عمده گرجستان به مانعي در روند عضويت اين كشور در ناتو تبديل شده كه در اين ميان مي توان به مسئله بيثباتي سياسي و درگيريهاي داخلي اين كشور اشاره كرد كه اين امر، امكان عضويت تفليس در ناتو را در آينده نزديك، كميدور از ذهن كرده است .
يكي ديگر از موانع مهم بر سر راه عضويت گرجستان در ناتو، مخالفت شديد روسيه با اين مسئله است .
اين در حالي است كه ناتو و آمريكا همواره از موضوع پيوستن گرجستان به اين سازمان به عنوان اهرم فشاري عليه روسيه استفاده ميكنند.
اما با توجه به تحولات اخير مبني بر به نتيجه نرسيدن مذاكرات سپر دفاع موشكي ناتو و موضوع بازگشت پوتين به قدرت، اين فشارها با موضوع پيوستن گرجستان به ناتو مي تواند افزايش يابد.
گرجستان از چهار سال پيش خواستار عضويت در پيمان آتلانتيك شمالي است، اما مخالفت روسيه به عنوان يكي از موانع اصلي اين خواسته، موجب شده سران ناتو، پذيرش اين كشور را به تعويق بياندازند.
اين در حالي است كه گرجستان از مدتها قبل همكاري هاي نظامي خود را با ناتو آغاز كرده و در زمان حاضر نيز با استقرار 900 نظامي در افغانستان دومين كشور غير عضو ناتو در اعزام نظاميان خود به اين كشور است.
ورود ناتو به منطقه قفقاز و نزديك مرزهاي روسيه با فروپاشي اتحاد شوروي آغاز شد. در پي اين فروپاشي وضعيتي پديد آمد كه ناتو توانست منطقه امنيتي خود را گسترش دهد.
منطقه قفقاز يكي از متلاطمترين مناطق بينالمللي بعد از خاورميانه است و دليل آن تكثر قوميتي است كه در اين منطقه وجود دارد.
بيش از 50 گروه قومي در اين منطقه حضور دارند. از سوي ديگر تنوع مذاهب مختلف و جايگاه ژئوپليتيك و استراتژيكي كه قفقاز در روابط شرق و غرب و شمال و جنوب دارد باعث ميشود كه پتانسيل درگيري و جنگ در اين منطقه بالا باشد.
اما عملا منافع امريكا و روسيه در حال حاضر در اين منطقه رودررو قرار گرفته است و اين ميتواند در ناامن شدن منطقه كمك كند.
به نظر مي ر سد كه موضوع پيوستن گرجستان مي تواند بعنوان موضوعي راهبردي براي آمريكا و روسيه تلقي گردد چرا كه از يك سو، روسيه از نزديكي آمريكا و ناتو به مرزهاي خود به جهت برهم خوردن توازن راهبردي نگران است و از ديگر سو، آمريكا براي حضور ناتو و خود در اين منطقه و به ويژه نزديكي مرزهاي روسيه براي مهار آن تلاش مي كند و اصولا رقابت براي حضور و يا حضور نيافتن آمريكا در اين منطقه به رقابتي راهبردي ميان دو كشور تبديل گرديده است.
شنبه|ا|20|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]