تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):عمل اندک و بادوام که بر پایه یقین باشد و در نزد خداوند از عمل زیاد که بدون یقین ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826623038




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

معرفي ورزش ها (21)


واضح آرشیو وب فارسی:کيهان: معرفي ورزش ها (21)
وحيد بلندي روشن
به بالا رفتن يا پايين آمدن به صورت پياده از ارتفاعات، طبيعي كوهنوردي گفته مي شود. كوهنوردي عملي آگاهانه با وسايل و تجهيزات خاص براي دسترسي به سختي ها و موانع جهت رسيدن به قله است. از جمله جذابيت ها و انگيزه هاي موجود در اين رشته تأمين سلامتي، شادابي، ارتباط با طبيعت، انگيزه هاي اجتماعي و در نهايت لذت كشف و ماجراجويي است.كوه پيمايي به معناي راه پيمايي در كوه است و با كوه نوردي تفاوت دارد.پيمايش مسيرهاي كوهستاني، بدون استفاده از ابزارهاي فني «كوه نوردي» و درگير شدن با مسيرهاي سنگي و يخي را «كوه پيمايي»مي نامند.زندگي و بودن در كوهستان در سخت ترين شرايط بسيار لذت بخش است، همه ورزشكاران اين رشته اعتقاد دارند كه كوهنورد ذاتاً داراي پشتكار است.
مراحل آموزش ورزش كوهنوردي:كوه پيمايي(فرا گرفتن اصول مقدماتي كوهنوردي) ،كوهنوردي، سنگ نوردي:پيمودن عمودي صخره ها،يخ و برف نوردي:پيمودن مسيرهاي يخي و برفي،Dry Tooling:پيمودن مسيرهاي يخي و سنگي به صورت عمودي، غارنوردي،ورزش هاي هوايي(فرود از ارتفاعات توسط وسيله مخصوص مانند كايت و چتر و...).
¤ به ارتفاعات بلندتر از 600 متر نسبت به زمين هاي اطراف آن،كوه مي گويند.
¤سخنان رهبر معظم حضرت خامنه اي(مد ظله العالي) درباره ي كوهنوردي:
- ورزش كوهپيمايي و راهپيمايي در كوه كاري است كه مي تواند عمومي، يعني براي زن و مرد و بچه و بزرگ باشد؛ از همه ي ورزش هاي ديگر هم كم خرج تر است.
-من ورزش را براي همه لازم مي دانم. [كوهنوردي ] يك ورزش سنگين، خيلي با ابهت و خوب است؛ بنابراين لازم است.
تاريخچه كوهنوردي جهان
نخستين كوهنوردي ثبت شده در تاريخ مربوط به صعود سرداران ايراني آرتاخه و بوبراندا بر فراز كوه آتوس در زمان خشايارشاه، جهت ثبت نقشه برداري براي ساخت دالانه يا كانال آبي است كه كشتي هاي ايران از آن گذر كنند.
¤آثار به جا مانده، خبر از نشانه هايي از كوهنوردي پيشرفته در ايران در پايان قرن پنجم هجري (دوران سلجوقيان و اسماعيليان) دارد.
¤كوه اورست (8848 متر) براي اولين بار در 29 مي سال 1953 توسط آقاي «ادموند هيلاري» و «تنسينگ نورگي» فتح گرديد.
تاريخچه كوهنوردي ايران
در تاريخ سنتي ايران آمده است كه «آرش كمانگير» از كوه دماوند بالا رفت تا با پرتاب تير، مرز ايران و توران را مشخص سازد.در سال 1323 ورزش كوهنوردي ايران داراي تشكيلات رسمي گرديد. در سال1356 فدراسيون هاي كوهنوردي و اسكي در هم ادغام و به نام فدراسيون كوهنوردي و اسكي ايران فعاليت خود را آغاز نمود .كه شامل كوهپيمايي،سنگنوردي طبيعي،سنگنوردي داخل سالن،دوچرخه سواري كوهستان ، ورزش هاي هوايي و... است.
¤ الان فدراسيون كوهنوردي و صعودهاي ورزشي وجود دارد.
¤ورزش سنگنوردي داخل سالن در آسيا و خصوصاً در ايران، ورزش جواني است.
تجهيزات
برخي از وسايل كوهنوردي عبارت اند از:كفش مخصوص كوه،كاپشن گورتكس(ضد آب)،كاپشن پلار،كوله پشتي،باتوم كوهنوردي،دستكش،كلاه مناسب فصل،بادگير،جوراب كلفت،كيسه خواب،فلاسك چاي،بطري آب،وسايل شخصي مانند قاشق و چنگال،چراغ قوه.گ تر(روكشي كه از خيس شدن كفش و جوراب و شلوار جلوگيري مي كند)
¤عموماً براي كوهنوردي يا فتح قله اي ،به راهنما نياز است.
كيف بقا كه هر كوه پيما به راحتي مي تواند جمع آوري كند و شامل:قطب نما، پتوي نجات، چاقو، شمع، كبريت، مداد و كاغذ، كيسه هاي پلاستيكي،قرص هاي الكل جامد، سوزن و نخ، و وسايل كمك هاي اوليه و ... است.
آموزش
چادرهاي كوهنوردي داراي ويژگي هاي زير مي باشند :
1. سبك،كم حجم و قابل حمل
2. سريع الاستفاده
3. مقاوم در برابر باد
4. عايق در مقابل رطوبت (در قسمت كف)
5. داراي سيستم تهويه هوا
¤چگونه لباس بپوشيم؟
لباس بايد لايه لايه باشد.زيرترين لباس از جنس استرچ يا لباس كشي ترجيحأ زيپ دار(مخصوصأ در زمستان لباس زير نخي نباشد )، لايه بعدي از جنس پشم و لباس رويي از نوع گرم كن ( نوع پولار از بهترين نوع است ). بادگير و لباس ضد آب (گورتكس ) در صورت موجود نبودن گورتكس از بادگير معمولي و پانچو مي توان استفاده نمود.
¤ چگونه حركت كنيم؟ هماهنگي قدم با نفس.
¤ سه گام اساسي بقا در كوهستان:توقف فعاليت،تشخيص موقعيت و اولويت بندي نيازها، ابتكار عمل.
¤ كفش كوه پيمايي بايد ساق دار، سبك، راحت و از جنس چرم باشد. زيره آن ضخيم، با انعطاف كم و داراي اصطكاك باشد، همچنين گرم و ضد آب بودن آن ضروري است.
¤ گ تر كامل كننده يك كفش كوه پيمايي است و از نفوذ برف به داخل كفش جلوگيري كرده و همچنين مانع خيس و كثيف شدن كفش و شلوارمي شود.
¤ هر سال در سراسر جهان بيش از يك ميليون بهمن اتفاق مي افتد. وقوع بهمن رخدادي طبيعي در كوهستان است.بهمن پودري توده اي از برف است كه كريستال هاي آن به هم نچسپيده اند. بهمن قالبي بيشتر در هنگام طوفان يا بلافاصله بعد از آن ايجاد مي شود.
¤ سرچشمه ي همه ي رودهاي بزرگ، و منشأ نيمي از آبهاي شيرين جهان، كوهستان است.كوهها، زيستگاه گونه هاي بي شمار گياهي و جانوري و زيستي است.
¤ كوه ها، بزرگترين گردشگاه ها و ورزشگاه ها هستند و با داشتن چشم اندازي باشكوه و هواي پاك، امكان پياده روي و ورزش در يك محيط دل انگيز را فراهم كرده اند.
1. زباله هاي مان را در محيط رها نكنيم.
2. پرهيز از كندن گل ها و گياهان و شكستن شاخه.
3. پرهيز از نزديك شدن به آشيانه ي جانوران و آسيب رساندن به آنها.
4. خودداري از افروختن آتش.
5. راهپيمايي در مسيرهاي پاكوب و پرهيز از پيمودن دامنه هاي بكر و رويشگاه گياهان.
6. برپايي كمپ با كم ترين آسيب به پوشش گياهي.
7. اجتناب از دفع ادرار و مدفوع در رودها و نزديكي چشمه ها و جويبار و نقاط پر تردد.
8. پرهيز از ايجاد سر و صدا در محيط آرام كوهستان.
رشته هاي سنگنوردي
سنگنوردي: نوعي ورزش و تفريح فضاي باز است .فرد با استفاده از طناب و ابزار مخصوص به بالا رفتن از صخره هاي طبيعي يا ديواره هاي سالني مي پردازد.
الف-ديواره نوردي: صعود چند مرحله اي با ابزار گذاري به بالاي ديواره هاي مرتفع (چندين طول طناب)، كه معمولا به زماني بيش از يك روز نياز دارد.
ديواره نوردي خود داراي انواع متفاوتي از قبيل صعود مصنوعي و صعود كلاسيك است.
ب-سنگنوردي Sport :صعودهاي كوتاه(ميانگين 25 متر) با حمايت طناب از زمين، كه صعود كننده تنها به توان بدني خود متكي مي باشد.
ج-بولدرينگ: صعود مسير هاي بسيار كوتاه (تا 15 حركت) ولي بسيار تكنيكي و مهارتي. در بولدرينگ حمايت با طناب انجام نمي شود و در عوض از تشكهاي مخصوص استفاده مي شود.
د-سنگنوردي سالني: سنگنوردي سالني (كه نام رسمي آن صعود هاي ورزشي است) در ابتدا تلاشي براي شبيه سازي سنگنوردي اسپورت در طبيعت بود كه به تدريج به رشته ي ورزشي مستقلي تبديل شد. ديواره هاي سنگنوردي سالني از جنس فايبر گلاس يا چوب هستند. گيره هاي مصنوعي به وسيله ي پيچ و مهره روي اين ديواره ها نصب مي شوند.اين رشته در حال حاضر تحت نظر فدراسيون جهاني صعود هاي ورزشي به نام IFSC فعاليت مي كند. رشته ي اصلي صعود هاي ورزشي عبارت اند از:سرطناب، سنگنوردي سالني(سرطناب).
¤ سرطناب يا «سختي مسير» عمده ترين رشته ي سنگنوردي سالني است. در اين رشته فرد مسيري روي ديواره بلند را صعود مي كند و در حين صعود، طناب متصل به هارنس (صندلي صعود) را يك به يك در حمايت هاي مياني (اسلينگ) مي اندازد. امتياز فرد با تعداد گيره هايي كه گرفته است مشخص مي شود.
هـ-سرعت: در رشته ي سرعت، فرد مسير سرعت استاندارد تعيين شده توسط فدراسيون جهاني روي ديواره ي 15 متري را با حمايت از بالا به سرعت صعود مي كند.
و-بولدرينگ: ورزشكار مسير هاي كوتاه و مهارتي را روي ديواره صعود مي كند. حمايت با طناب انجام نمي شود و صعود كننده روي تشك مي افتد. در رقابت هاي بولدرينگ، بر خلاف سرطناب، فرد مي تواند بيشتر از يك تلاش روي مسير داشته باشد. امتياز فرد با تعداد مسير هاي كامل شده و تعداد تلاش هاي لازم مشخص مي شود.
¤ غارشناسي و غارنوردي در دنيا به دو بخش جداگانه تقسيم گرديده است: غارنوردي آماتور،غارنوردي حرفه اي.
¤ يخ نوردي يكي از شاخه هاي كوهنوردي است كه خود آن نيز به دو بخش صعود از يخچال ها و صعود از آبشارها و ديوارهاي يخي تقسيم مي شود.
برخي اصلاحات كوهنوردي
- ديواره: صخره هاي بالاتر از 20 متر را كه حالت پرتگاهي دارند را ديواره مي گويند.
- غار:قسمت هاي توخالي زيرزمين.
- كوهيار: كسي كه در كوهستان به ياري مصدومين و مجروحين و يا گرفتار شدگان در كوه مي پردازد.
- تله ي برفي: برفي ناپايدار با ضخامت كم كه روي شكاف ها را مي پوشاند.
بلندترين كوه هاي جهان به ترتيب ارتفاع:
كوه هاي: اورست، كادوين آستين، كانچن ، جونك، ماكالئو، كوه لوتسه، كانك چن جونگاي دو، دائولاگيري، منايلو، شوئويو، نانگارپاربات، آناپورنا، كاشربروم (يك)، برادپيك، كاشربروم (دو)، گوستاين تاين.

جمعه|ا|19|ا|اسفند|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: کيهان]
[مشاهده در: www.kayhannews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 286]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن