واضح آرشیو وب فارسی:آریا نیوز: همايش ارتباط صنعت و دانشگاه ، چالش ها و راهكارها در آب منطقه اي آذربايجان شرقي برگزار شد
خبرگزاري آريا -همايش ارتباط صنعت و دانشگاه ، چالش ها و راهكارها با هدف گسترش ارتباط بين صنعت و دانشگاه ها و مراكز علمي، با حضور مديران ارشد آب منطقه اي آذربايجان شرقي ، رئيس دانشگاه تبريزو و معاون پژوهشي ايشان و جمعي ازمحققان و اعضاي هيات علمي دانشگاه هاي تبريز ، سهند و آزاد اسلامي ، اعضاي جامعه مهندسين مشاور و انجمن شركت هاي ساختماني و تاسيساتي در سالن شهيد عباسپور آب منطقه اي آذربايجان شرقي برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري آريا از تبريز ،مديرعامل آب منطقه اي آذربايجان شرقي اعلام كرد : با توجه به رسالت اين شركت در مديريت تأمين، توزيع و حفاظت منابع آب در بخش هاي كشاورزي ، صنعت و شرب ، لازمه گام برداشتن در راستاي مصرف بهينه و بهره برداري مطلوب از اين منابع استفاده بهينه از منابع علمي و دانشگاه هاي استان است.
مهندس ارسلان هاشمي جهش بخش تحقيقات آب منطقه اي آذربايجان شرقي از رتبه 7 طي دو سال اخير به رتبه 2 را نمادي از جايگاه پژوهش در اين شركت اعلام نمود و آن را ناشي از بهره مندي از تعاملات سازنده اين شركت با دانشگاه هاي استان ومنطقه قلمداد كرد و افزود: اگر با وجود شش دانشگاه در استان به عنوان قطب علمي و تخصصي ، از فرصت مغتنم حضور اين نيروي انساني فكري به عنوان سرمايه عظيم خدادادي در بخش آب بهره گيري نكنيم ، كفران نعمت كرده ايم.
مهندس هاشمي با اشاره به قانون برنامه پنج ساله مبني بر افزايش نيم درصد سهم توليد ناخالص داخلي به عنوان سهم پژوهش ،تجلي اثرات ارتباط صنعت و دانشگاه را رفع مشكلات طراحي و اجرا و پژوهش را بخش زيربنايي و زيرساختي تلقي و بر استمرار اين تعاملات و نشست ها تأكيد نمود و افزود: عملياتي كردن نتايج اين نشست ها عزم مراجع مختلف را مي طلبد. به طوري كه براي بهره گيري از فناوري هاي نوين در طراحي و اجرا در بخش آب نياز به شناخت ذينفعان و گسترش بعد پژوهش در حد اعلا هستيم كه نتايج آن كاهش هزينه ها ، صرفه جويي بالا و استفاده بهينه از منابع موجود خواهد بود.
مديرعامل آب منطقه اي با اشاره به حمايت اين شركت از 39 پايان نامه كارشناسي ارشد و دكترا را در محورهاي پژوهشي بخش آب ، از اساتيد دانشگاه و دانشجويان براي همكاري با اين شركت در اولويتهاي پژوهشي اعلام شده توسط معاونت طرح و توسعه دعوت نمود و اين اولويت ها را شامل مطالعات پايه منابع آب سطحي و زيرزميني ، سد و تأسيسات وابسته ، حفاظت و مهندسي رودخانه ها و سواحل ، اجتماعي و مشاركتهاي مردمي ، معماري سازماني و مديريت منابع انساني ، برنامه ريزي و اقتصاد آب ، زيست محيطي و حفاظت كيفي ، شبكه هاي آبياري و زهكشي ، درياچه اروميه و مباحث نوين در صنعت آب اعلام نمود.
رئيس دفتر بنياد ملي نخبگان آذربايجان شرقي در اين همايش با بررسي تاريخي ارتباط ميان صنعت و دانشگاه بزرگترين مشكل موجود در اين زمينه را نبود ساز و كار صحيح در ورود علم به كشور و وارداتي بودن الگوي علمي ارزيابي و ارتباط صحيح را بر مبناي كاراسازي مبادلات دانش و تجربه مورد تاكيد قرار داد.
دكتررسول محمد رضايي با تأكيد بر فرمايشات مقام معظم رهبري در ديدار جمعي از اساتيد دانشگاه مبني بر ضرورت درگير شدن همه ظرفيت دانشگاهي بر پيشرفت علم افزود: به فرموده ايشان نافع بودن علم ، نيازسنجي بخش هاي مختلف علمي بر اساس نقشه منسجم پيشرفت ، گسترش فرهنگ نوآوري در دانشگاه ها ، دخالت دادن دانشگاه ها در حل مسائل علمي كشور، توجه به نيازهاي كشور در مقالات علمي از مواردي است كه بايد در اين خصوص مدنظر قرار گيرد
رئيس دانشگاه تبريز ، به عنوان ديگرسخنران اين همايش حركت به سوي مسئله محوري در دانشگاه ها رااقدامي موثر و جهشي خواند وافزود تغييرات اخير در آيين نامه ارتقاي اعضاي هيات علمي اقدامي سازنده در اين خصوص است .
دكتر علوي همچنين دگرگوني سياست هاي گذشته را براي عبور از مرحله توليد علم به مرحله فناوري و تكنولوژي و توليد ثروت و ايجاد رفاه گامي موثر ارزيابي كرد و افزود: هم افزايي صنعت و دانشگاه براي هماهنگي علم و عمل ، دانش و تجربه راهكاري ارزنده خواهد بود .
وي با اعلام اين كه حداقل 30 درصد از بودجه دانشگاه بايد از ارتباط با صنعت تأمين شود درآمد حاصل از ارتباط دانشگاه با صنعت را در سال 87 يك ميليارد و 700 ميلون تومان ، در سال 89 شش ميليارد و 400 ميليون تومان و در سال 90، 13 ميليارد تومان اعلام نمود و پيش بيني كرد اين رقم در سال آينده بالغ بر 20 ميليارد ريال شود كه توليد ثروت و رفاه يكي از اثرات افزايش درامد مراكز علمي مي باشد.
در ادامه دكتر امامي ، عضو هيئت علمي و معاون پژوهشي و فناوري دانشگاه سهند سخنراني خود را در خصوص مروري بر وضعيت پژوهش و فناوري در كشور ، مهمترين چالش ها و مسائل آينده و مهندس صومي ، در خصوص نقش پژوهش هاي كاربردي در مطالعات و طراحي طرحها ، مهندس فرزانه وار با عنوان تحقيقات حلقه مفقوده در اجراي پروژه هاي عمراني ارائه نمودند.
در پايان اين همايش سند تفاهم نامه همكاري مشترك بين آب منطقه اي آذربايجان شرقي و جامعه مهندسان مشاور آذربايجان شرقي و انجمن شركتهاي ساختماني و تاسيساتي آذربايجان شرقي به طور جداگانه مبادله و از نفرات برتر با اهداي لوح تقدير ، قدرداني شد.
چهارشنبه|ا|17|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آریا نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]