واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: يك كارشناس ارشد روانشناسي: پسران طلاق با سرپرستي مادر، مشكلات رفتاري بيشتر دارند
خبرگزاري دانشجويان ايران - بيرجند
سرويس: استانها
يك كارشناس ارشد روانشناسي با بيان اينكه خانواده تمام دنياي كودك است، گفت: با وقوع طلاق سبك زندگي كودكان تغيير ميكند.
بهناز زال در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه خراسان جنوبي، گفت: با توجه به رشد روز افزون پديده طلاق در جهان هرساله كودكان زيادي پديده طلاق والدينشان را تجربه ميكنند، پديدهاي كه نه تنها موقتي نيست، بلكه اثرات مخرب رواني اجتماعي پايداري را به همراه دارد.
وي با بيان اين مطلب كه طلاق بيش از آنكه براي والدين دردناك باشد، براي فرزندانشان تلخ و ناگواراست، اظهار كرد: كودكان، منطقي براي جدايي والدين نميبينند و برعكس والدين پس از جدايي براي آينده خود برنامهريزي ميكنند، اما كودكان همواره آرزو دارند پدر و مادرشان برگشته و دوباره با هم زندگي كنند.
اين كارشناس ارشد روانشناسي ادامه داد: تحقيقات متعددي در خصوص تاثير طلاق بر كودكان صورت گرفته كه نشان ميدهد آنها طيف وسيعي از مشكلات عاطفي، رواني و اجتماعي را تجربه ميكنند.
زال با اشاره به اينكه خانواده تمام دنياي كودك است، تاكيد كرد: طلاق موجب ميشود كه كودكان يكي از والدين و در عين حال يك خانواده را از دست بدهند، در حالي كه كاري از دستشان برنميآيد، بنابراين طبيعي است كه احساس نگراني و ناتواني كنند.
وي اضافه كرد: والدين معمولا كودكان را براي شنيدن خبر جداييشان آماده نميكنند، با اين كار تصور ميكنند از آنها محافظت كرده و كمتر در مسائل درگيرشان ميكنند، در حالي كه با اين كار كودكان دچار بهت و ناباوري ميشوند.
اين كارشناس ارشد روانشناسي با بيان اينكه با وقوع طلاق سبك زندگي كودكان تغيير ميكند، افزود: پذيرش اين واقعيت كه يكي از والدين براي مدت طولاني در كنارشان حضور نخواهد داشت، بسيار دشوار است.
زال تصريح كرد: كودكاني كه در سنين پايين والدينشان از هم جدا ميشوند تا رسيدن به نوجواني و گاهي جواني همواره اميدوارند كه والدينشان دوباره با هم زندگي كنند.
وي اضافه كرد: از آنجا كه معمولا كودكان با مادرشان زندگي ميكنند، براي پسران فرصت همانندسازي و تعامل با پدر تقريبا از بين ميرود.
اين كارشناس ارشد روانشناسي تاكيد كرد: براساس يافتههاي موجود، پسراني كه پس از طلاق والدين با مادر زندگي ميكنند، نسبت به دختران مشكلات رفتاري بيشتري نشان ميدهند.
زال با اشاره به اينكه واكنش كودكان به جدايي والدين بر اساس سنشان متفاوت است، تصريح كرد: خردسالان و كودكان سنين پيش از دبستان به دليل توانايي شناختي متفاوتي كه دارند، آسيبپذيرتر از سايرين هستند و شديدترين واكنشها را نشان ميدهند.
انتهاي پيام
سه|ا|شنبه|ا|16|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 176]