واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: بگذار تحريم ها اثر كنند!
هرچند سخنراني اخير اوباما در اجلاس سالانه لابي صهيونيست ها در آمريكا (آيپك) خصومت كم سابقه اي را در خود مستتر داشت و سرخط اخبار رسانه هاي غربي طي 24 ساعت گذشته به تهديد اوباما نسبت به احتمال استفاده از گزينه نظامي عليه ايران اختصاص داشت، اما صحبت هاي ديروز وي با نتانياهو نشان مي دهد در خط اصلي سياست وي تغييري حاصل نشده است.
هرچند سخنراني اخير اوباما در اجلاس سالانه لابي صهيونيست ها در آمريكا (آيپك) خصومت كم سابقه اي را در خود مستتر داشت و سرخط اخبار رسانه هاي غربي طي 24 ساعت گذشته به تهديد اوباما نسبت به احتمال استفاده از گزينه نظامي عليه ايران اختصاص داشت، اما صحبت هاي ديروز وي با نتانياهو نشان مي دهد در خط اصلي سياست وي تغييري حاصل نشده است.
به گزارش «تابناك»، باراك اوباما ديروز عصر در كاخ سفيد ميزبان بنيامين نتانياهو، نخست وزير رژيم صهيونيستي بود. به تبع اجلاس «آيپك»، موضوع ايران مهمترين بحث ديدار امروز اين دو نفر بود.
روزنامه «واشنگتن پست» كه جزئياتي از مذاكرات اوباما و نتانياهو را منتشر كرده، نوشته است كه در اين ديدار، اوباما با بيان اينكه وقتي بحث امنيت در ميان باشد، رژيم صهيونيستي همواره حمايت آمريكا را پشت سر خود خواهد داشت، در عين حال از وي خواست طي ماه هاي آينده و پيش از تأثيرگذاري تحريم ها از حمله به ايران خودداري كند.
اوباما مدعي شد اگر رژيم صهيونيستي پيش از آنكه مجموعه تحريم ها عليه ايران در تابستان آتي تأثير كامل خود را بگذارد، به ايران حمله كند، اين امر انزواي ديپلماتيكي كه ايران به آن دچار است را از بين خواهد برد و ائتلاف بين المللي كه هم اكنون عليه ايران وجود دارد از بين خواهد رفت.
وي گفت: «من قوياً بر اين اعتقادم كه فرصتي براي موفقيت ديپلماسي باقي است».
در اين ديدار، نتانياهو از ابراز آنچه موضع محكم اوباما در مورد ايران در اجلاس «آيپك» مي دانست تشكر كرد؛ به خصوص بخشي از صحبت هاي وي كه در آن رژيم صهيونيستي را مسئول دفاع از خود دانسته بود.
با نگاهي به اين سخنان و مقايسه آن ها با صحبت هاي اوباما در «آيپك» و پيش از آن در مصاحبه با روزنامه «آتلانتيك»، مي توان دريافت كه در حقيقت موضع اوباما هيچ تغييري نكرده است. وي پيش از آن هم اهميت ديپلماسي و تحريم ها را متذكر شده بود و با حمله نظامي رژيم صهيونيستي به ايران مخالفت كرده بود.
در اجلاس آيپك هم هرچند وي حمايت همه جانبه آمريكا از رژيم صهيونيستي را متذكر شد، اما گزينه نظامي را تنها در صورتي مطرح دانست كه تحريم ها به نتيجه نرسد (كه به باور او به نتيجه مي رسد).
از سوي ديگر، بايد توجه داشت با توجه به اهميت فوق العاده لابي صهيونيست ها در سياست آمريكا و تأثيرش بر انتخاب روساي جمهور، اوباما اصولاً چاره اي جز اتخاذ موضعي سفت و سخت نداشت؛ موضعي كه هم مقامات رژيم صهيونيستي را خوشحال كند و هم انتقادات جمهوري خواهان آمريكا را تا حدي كاهش دهد. وگرنه خود او و همه كارشناسان مي دانند سابقه اقدامات نابخردانه رژيم صهيونيستي بيش از آن است كه انتظار داشته باشيم براي دست زدن به اقدام نظامي نياز به تأييد آمريكا داشته باشند.
همچنين بايد توجه داشت كه آنچه نتانياهو از اوباما مي خواست، تنها يك تأييد حمايت همه جانبه (حتي در لفظ) بود تا از سويي موقعيت او را در ميان دولت متزلزل ائتلافي اش در داخل رژيم صهيونيستي مستحكم كند و هم – به زعم خود وي – فشار رواني را بر جمهوري اسلامي ايران افزايش دهد.
به اين ترتيب به نظر مي رسد صحبت هاي اخير براي هر دو نفر بيش از جنبه عيني، داراي بعد تبليغاتي و مصرف داخلي است. بدون شك اوباما و سياستگذاران آمريكا از تأثيرات مخرب جنگ احتمالي با ايران بر ثبات منطقه و موقعيت بين المللي آمريكا آگاه هستند. اما به هر حال، اين بدان معنا نيست كه ما با آسودگي خاطر از كنار تمام اين مباحث بگذريم و بدون شك راهبردهاي كلان سياسي در كشور ما بايد با توجه دقيق و رصد لحظه به لحظه تحولات نظام بين المللي تدوين شود.
سه|ا|شنبه|ا|16|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]