تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 23 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):سه چیز از نشانه های یقین هستند: کوتاهی آرزو، اخلاص در عمل، بی رغبتی به دنیا
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828702972




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

روياي سعودي و چشم داشت به حكومت بحرين


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: روياي سعودي و چشم داشت به حكومت بحرين
تهران – طرح عربستان سعودي براي اتحاد كشورهاي حاشيه خليج فارس، به اعتقاد كارشناسان، با هدف مستعمره شدن كشور بحرين و سلطه سعودي ها بر منطقه در حال پيگيري است.


به گزارش خبرگزاري آسوشيتدپرس، امام جمعه دولتي بحرين در مراسم نماز جمعه اين هفته در مسجد اعظم اين كشور از طرح مقابله جمعي با مخالفان قدرداني كرد و خواستار همكاري حاكمان كشورهاي حاشيه خليج فارس عليه معترضان شد و گفت عربستان سعودي بايد در اين حركت، نقش سرپرست و قيم را داشته باشد.

شيخ فريد المفتاح با اشاره به طرح هايي درباره هماهنگي بيشتر نظامي و سياسي ميان كشورهاي عضو شوراي همكاري خليج فارس، گفت "اتحاد خليج، يك آرزوي قديمي است. اين گام نخست است."

البته ورود حكومت سعودي به عرصه سياسي بحرين پيشاپيش عيان شده بود. سعودي ها از زمان آغاز قيام اكثريت شيعه عليه حكومت موروثي سني در بحرين عملا وارد رقابت هاي سياسي در آن كشور شدند.

تصويرهاي پادشاه عربستان در فرودگاه منامه، برافراشته شدن پرچم عربستان سعودي در كنار پرچم هاي سفيد و سرخ بحرين و تشويق و تاييد حضور نظاميان سعودي براي سركوب معترضان بحريني در رسانه هاي دولتي اين كشور، همگي حاكي از آن است كه حاكمان بحرين علاقه ندارند حضور سعودي ها در اين كشور را كتمان كنند.

وليد بن طلال، شاهزاده سعودي هم در ماه دسامبر (آذر) اعلام كرد كه منامه (پايتخت بحرين) را به عنوان مركز شبكه 24 ساعته خبري اش به نام "العرب" انتخاب كرده است.

عبدالله، امير عربستان سعودي و حمد بن عيسي الخليفه، حاكم بحرين، نيز به تازگي با يكديگر ديدار و درباره طراحي مقدمات يك اتحاد جامع گفتگو كرده اند. احتمالا جزييات طرح يادشده تا ماه مه (ارديبهشت) منتشر خواهد شد. فعلا اطلاعات اندكي در اين باره علني شده و رهبران عرب حاشيه خليج فارس تنها بر همكاري هاي گسترده تر نظامي و اطلاعاتي تاكيد كرده اند.

در همين حال، بحرين مي تواند عامل تنش يا شكاف با غرب هم باشد. اين كشور كوچك به دليل ميزباني ناوگان دريايي ايالات متحده در خليج فارس، براي واشنگتن اهميت راهبردي دارد. اما گروه هاي مدافع حقوق بشر در اروپا و آمريكا فشار بر حكومت هاي اين مناطق براي پرهيز از همراه شدن با حكومت منامه را افزايش داده اند و اين يك پتانسيل براي ايجاد شكاف ايجاد كرده است.

"توبي جونز" پژوهشگر امور بحرين در دانشگاه راتگرز مي گويد "اكنون مي توان به بحرين به عنوان مستعمره عربستان سعودي نگريست. اما نزديكي حاكمان اين دو كشور، به چيزي بيش از همفكري باز مي گردد. اين نزديكي، بيشتر ناشي از هراس از گسترش بهار عربي است."

"شيخ علي سلمان" رهبر گروه الوفاق در بحرين نيز مي گويد "ما از انديشه نزديكي بيشتر ميان كشورهاي خليج حمايت مي كنيم، اگر ملت هاي منطقه آن را تاييد كنند. اما اگر هدف اين باشد كه بحرين به امارتي متعلق به عربستان سعودي تبديل شود، اين پذيرفتني نيست و فاجعه آميز خواهد بود."

"سايمون هندرسون" تحليلگر امور خليج فارس در موسسه سياست خاور نزديك در واشنگتن نيز به كم اهميت بودن موضوع اقتصاد در اتحاد اخير از نگاه حاكمان بحرين اشاره مي كند و مي گويد "حاكمان بحرين هميشه به دست و دلبازي سعودي ها وابسته بوده اند. اما اين اتحاد، بخشي از يك داستان فراگير است و به تلاش عربستان براي تبديل شدن به قدرت منطقه اي بر مي گردد."

مترجمام**9163**1423

انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 80025113

دوشنبه|ا|15|ا|اسفند|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 225]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن