واضح آرشیو وب فارسی:تکناز:
کایران ویلیامسن کوچک ترین هنرمند بریتانیایی است که این روزها نامش در تمامی محافل هنری بر سر زبان ها است.
به گزارش خبرآنلاین، ویلیامسن که به تازگی هشت ساله شده با وجود شهرت ناگهانی اش در دنیای کودکی سیر می کند.
او می گوید: «کشیدن گاو از هر چیزی ساده تر است، لازم نیست به فکر جزئیات باشی.»
ویلیامسن که مطبوعات بریتانیا او را «مونه کوچک» لقب داده اند در نمایشگاه قبلی اش 33 اثر شامل کار با پاستل، آبرنگ و رنگ روغن ارائه کرده بود که تمام آنها به فروش رفت. این نمایشگاه 235 هزار دلار سود برای او به همراه داشت.
خریداران آثار او که از سراسر نقاط دنیا به این نمایشگاه آمده بودند تمام طول شب را در صف پشت در گالری سپری کردند. تخمین زده می شود سه هزار نفر منتظر نقاشی های جدید ویلیامسن از مناظر برفی، آسمان و مزارع قارچ هستند، نقاشی هایی که همگی نشانه های مکتب امپرسیونیستی را دارند.
این هنرمند هشت ساله صاحب وبسایت شخصی و کارت ویزیت است. حتی مردم برای گرفتن امضای او روی نمونه های کوچک آثارش به گالری او مراجعه می کنند، علاوه بر این روزنامه نگاران سفر طولانی به شرق انگلستان را بر خود هموار می کنند تا با او مصاحبه کنند.
کایرون ویلیامسن با این مسئله کنار آمده و می گوید: «به نظرم همه چیز معمولی است.» اما این مسائل برای کیت و میشل ویلیامسن والدین او معمولی نیستند. آنها شگفت زده و مغرور هستند و البته نگران استعداد و تاثیر این مسائل بر فرزندشان.
میشل مادر 37 ساله کایرون که پزشک غذایی است می گوید:«طاغت فرسا است.» او به همراه پدر 44 ساله، مادر و بیلی-جو، خواهر شش ساله اش در آپارتمانی کوچک زندگی می کنند.
او در کودکی مثل تمامی بچه ها سرشار از انرژی بود و زمانیکه دو سال پیش در جریان تعطیلات از مادر و پدرش تقاضای مداد و کاغذ کرد آنها شگفت زده شدند. او که در آن زمان پنج سال و خورده ای داشت نقاشی بی نقص از یک قایق در ساحل کشید. سرعت پیشرفت او بسیار بالا بود. به زودی نقاشی های بسیار زیبایی از مناظری که بسیار شبیه مناظر منطقه نورفالک، در نزدیک خانه اشان بود می کشید.
میشل می گوید:«من و کیت نقاشی بلد نیستیم، برایمان سخت بود بفهمیم در سرش چه می گذرد. نمی توانستیم درک کنیم. نمی دانستیم از کجا این استعداد را پیدا کرده، اما او مصمم بود این کار را ادامه بدهد. وقتی فرزندتان چنین موهبت و استعدادی دارد باید از او حمایت کنید.»
با این حال والدین کایرون مطمئن نیستند این حجم از توجه مردم به فرزندشان مفید است یا مضر. آنها آثار کایرون را به گالری محلی نشان دادند. این گالری تا کنون دو نمایشگاه برای او برپا کرده و کنار آمدن با انبوه مخاطبان را برای خانواده ویلیامسن ساده کرده است.
میشل در این مورد افزود: «طبیعی نیست که فرزندتان را زیر ذره بین مطبوعات قرار بدهید. با گرگ های بسیاری مواجه شده ایم. فقط دنبال پول هستند. اصلا به جنبه حسی موضوع کاری ندارند. هنر از کایرون جداکردنی نیست.»
او که بسیار درون گرا است بلوز و شلوارک به تن می کند و اصلا شبیه نابغه های گلخانه ای کت و شلوارپوش نیست. او عاشق فوتبال است و در پست دفاع تیم مدرسه بازی می کند.
با این حال زمانیکه در مورد هنرش صحبت می کند حرف هایش آمیزه ای جذاب از بزرگسالی و کودکی است. او با اعتماد به نفس درمورد انتخاب رنگ و همچنین بازی نور و تاریکی صحبت می کند و به راحتی جزئیات خاص را به ذهن می سپارد.
نظر اهل فن
نظر اهل فن درمورد آثار کایرون متفاوت است. روزنامه ای با چنین تیتری به استقبال او رفته بود: «آیا کایرون جذاب ترین نقاش بریتانیا نیست؟» اما برخی دیگر با شک به موضوع نگاه می کنند و معتقد هستند اگر او بزرگسال بود این چنین نقاشی هایش مورد توجه قرار نمی گرفت و استعدادش نیز ماندگار نیست.
پابلو پیکاسو نقاش مشهور نظر جالبی درمورد نابغه های خردسال دارد: «برعکس موسیقی، نابغه خردسال در نقاشی معنایی ندارد. آنچه مردم نبوغ زودهنگام می خوانند همان نبوغ دوران کودکی است. با رشد کردن این نبوغ محو می شود.»
این درحالی است که پیکاسو خودش نابغه خردسال محسوب می شود، نابغه خردسالی که در بزرگسالی نقاشی را متحول کرد. همچنین می توان از جان اورت میلائیس نام برد، نقاش انگلیسی قرن نوزدهم که در 11 سالگی عضو اکادمی سلطنتی هنر شد.
اما برعکس پیکاسو، میلائیس و موزارت بسیاری دیگر از نوابغ خردسال در بزرگسالی به جایی نرسیدند. صحبت های روانشناسان در این زمینه نامربوط نیست.
جک بویل، روانشناس کودکان در گلاسگو می گوید: «اغلب نابغه های هشت ساله که فوتبالیست یا نوازنده پیانو هستند تا بزرگسالی دوام نمی آورند.»
او که معتقد است استعداد کایرون هیچ ضرری برای او ندارد افزود: «بچه ها دوست دارند موفق و بهترین باشند، نظر من چیست؟ پول را بردار و فرار کن! روی دیگر توانایی هایش کار کنید و تا جایی که می توانید از نقاشی هایش بهره ببرید.»
با آغاز فصل مدرسه کایرون به دنیای معمول هم سن و سال هایش بازمی گردد. اخیرا دو تابلو از او برای حراج عرضه شده اند و نمایشگاه بعدی اش تابستان آینده برگزار می شود.
کایرون از اکنون می داند که در آینده می خواهد فوتبالیست و نقاش شود. هرچند پدر و مادرش از اینکه او روزی دست از نقاشی بکشد اصلا شگفت زده و ناراحت نمی شوند.
در آخر او توصیه ای هم برای نقاشان جوان دارد: «هرگز تسلیم نشوید. تلاش کنید و به راهتان ادامه دهید. و فقط یک آسمان آبی نکشید!»
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تکناز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 160]