واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: ائتلاف ضد جنگ انگليس تحريم ها و تهديدهاي غرب عليه ايران را محكوم كرد
لندن - ائتلاف بزرگ ضدجنگ انگليس روز شنبه در اجلاس سالانه خود تحريم ها و تهديدهاي آمريكا و غرب عليه جمهوري اسلامي ايران را بشدت محكوم كرد و بر ضرورت مبارزه مدني همه جانبه با هرگونه جنگ طلبي جديد در منطقه خاورميانه تاكيد نمود.
به گزارش خبرنگار ايرنا، دهها نفر از فعالان صلح طلب و ضد جنگ از سراسر انگليس در اجلاس سالانه "ائتلاف جنگ را متوقف كنيد" كه در محل دانشگاه لندن برگزار شد، حضور داشتند.
"ائتلاف جنگ را متوقف كنيد" حدود 10 سال پيش و با حضور چندين گروه و سازمان سياسي و صلح طلب تشكيل شد و تاكنون علاوه بر فعاليت هاي مدني و سياسي، چندين تظاهرات بزرگ را نيز عليه جنگ و مداخله نظامي برگزار كرده است.
رهبران و اعضاي اين ائتلاف همه ساله با برگزاري يك اجلاس سراسري سياست ها و راهبردي هاي يك ساله خود در زمينه فعاليت هاي ضدجنگ را نهايي مي كنند كه در اجلاس امسال موضوع محكوميت تهديدهاي رژيم صهيونيستي و غرب عليه جمهوري اسلامي ايران و همچنين مداخلات غرب در سوريه از جمله محورهاي مهم بود.
"توني بن" از سياستمداران بازنشسته و كهنه كار انگليس و رييس افتخاري "ائتلاف جنگ را متوقف كنيد" طي سخناني در اين اجلاس، سياست هاي جنگ طلبانه آمريكا و غرب را محكوم كرد و گفت: آمريكا و انگليس طي 10 سال گذشته به افغانستان، عراق و ليبي حمله نظامي كرده اند و ما شاهد هستيم كه شرايط اين كشورها با اين مداخله نظامي غيرقانوني، نه تنها بهتر نشده بلكه روز به روز هم بدتر مي شود.
وي افزود: قدرت هاي غربي اكنون به همراه اسراييل تهديدات خود را عليه ايران متمركز كرده اند و ما به عنوان يك تشكل فراگير ضدجنگ وظيفه داريم با همه توان به مقابله با اين ماجراجويي ها بپردازيم.
وي اظهارداشت: آمريكا و غرب در حالي ايران را به بهانه غني سازي اورانيوم تهديد به حمله نظامي مي كنند كه رژيم اسراييل با كمك همين كشورها به سلاح هاي هسته اي دست يافته و تاكنون نيز به هيچ يك از معاهدات بين المللي منع اشاعه هسته اي نپيوسته است.
"ليندزي جرمن" هماهنگ كننده ائتلاف ضدجنگ انگليس نيز طي سخناني در اين اجلاس گفت: كشورهاي غربي به بهانه گسترش دموكراسي و مقابله با سلاح هاي كشتار جمعي به كشورهاي ديگر حمله مي كنند در حالي كه هدف اصلي آنها گسترش سلطه سياسي و اقتصادي و غارت منابع آن كشورهاست.
وي با اشاره به وضعيت افغانستان و عراق اظهارداشت: پس از گذشت يك دهه از تجاوز نظامي غرب به اين دو كشور، هنوز شاهد هستيم كه هر روز تعدادي از مردم بي گناه اين كشورها و همچنين سربازان غربي كشته مي شوند و ميلياردها دلار از پول ماليات دهندگان غربي صرف تجاوز و تخريب ديگر كشورها مي شود.
وي با اشاره به آتش زدن قرآن توسط نيروهاي آمريكايي در افغانستان گفت: اين بي احترامي به كتاب مقدس مسلمانان كه با اعتراضات گسترده مردمي مواجه شد و دهها كشته و زخمي بر جاي گذاشت نشان داد كه اين نيروهاي اشغالگر چقدر به ارزش ها و سنت هاي مردم افغانستان بي توجه اند و يا در خوشبينانه ترين حالت، ناآگاه هستند.
خانم جرمن تاكيد كرد كه دموكراسي و آزادي هرگز با اشغال نظامي و كشتار مردم برقرار نمي شود و ما بايد با هرگونه مداخله خارجي غرب در كشورهاي ديگر مخالفت كنيم.
دكتر عباس عدالت استاد دانشگاه امپريال كالج لندن و رييس سازمان غيردولتي "مبارزه با تحريم و مداخله نظامي در ايران(كاسمي)" ديگر سخنران اين اجلاس بود كه گفت: آمريكا و انگليس در سال 1332 با انجام كودتا عليه دكتر محمد مصدق رسما در امور داخلي ايران دخالت كردند و براي تامين منافع شان رژيم وابسته شاه را مجددا بر سر كار آوردند.
وي افزود: پس از پيروزي انقلاب اسلامي ايران در سال 1357، ملت ايران بار ديگر دست استثمارگران را از كشور خود كوتاه كردند و از همان زمان تاكنون آمريكا با انواع توطئه ها به دنبال انتقام گرفتن از جمهوري اسلامي ايران است.
آقاي عدالت اظهارداشت: آمريكا و غرب در سه دهه گذشته با تحريم، جاسوسي، كمك به گروهك هاي تروريست، مداخله نظامي و انواع و اقسام توطئه هاي ديگر به دنبال ساقط كردن نظام جمهوري اسلامي در ايران بوده اند كه تاكنون در اين زمينه ناكام مانده اند.
وي با اشاره به برنامه هاي صلح آميز هسته اي كشورمان گفت: ملت ايران بر اساس قوانين و مقررات بين المللي حق دارند از فناوري صلح آميز هسته اي برخوردار باشند و تبليغات غرب مبني بر تلاش ايران براي دستيابي به تسليحات هسته اي دروغ محض است تا بهانه لازم را براي اعمال فشار بر ايران فراهم كند.
اين استاد دانشگاه و فعال مدني مقيم انگليس، تاكيد كرد: تحريم و تهديد نظامي قطعا نمي تواند ملت ايران را از ادامه مسير خود در زمينه توسعه علمي و بهره برداري از انرژي هسته اي بازدارد و ايران تسليم فشارها نخواهد شد.
وي اظهارداشت: فعالان مدني در غرب بايد تلاش هاي خود در مخالفت با جنگ و مداخله نظامي در كشورهاي ديگر از جمله ايران تشديد كنند و به دولتمردان خود فشار بياورند تا وارد جنگ ديگري در خاورميانه نشوند، چون نتايج چنين جنگي براي كل منطقه و جهان فاجعه بار خواهد بود.
"كيت هادسون" رييس سازمان غيردولتي "مبارزه براي خلع سلاح هسته اي(سي ان دي)" نيز در سخنان خود برخوردهاي تبعيض آميز و رياكارانه غرب را با موضوع هسته اي محكوم كرد و گفت: كشورهايي مثل آمريكا و انگليس از يك سو مدعي اند كه براي امنيت ملي خود نياز به سلاح هاي كشتار جمعي دارند و از سوي ديگر كشوري مثل ايران را كه همواره بر غيرنظامي و صلح آميز بودن فعاليت هاي خود تاكيد دارد، با جنگ و مداخله نظامي تهديد مي كنند.
وي افزود: نمونه ديگر دورويي آمريكا و غرب در موضوع هسته اي به زرادخانه اتمي و كشتار جمعي رژيم صهيونيستي مربوط مي شود كه نه تنها از سوي قدرت هاي غربي ناديده گرفته شده بلكه رژيم اسراييل در واقع با كمك همين قدرت ها به سلاح هسته اي دست يافته است.
خانم هادسون اظهارداشت: هرگونه حمله نظامي به ايران، براي كل منطقه و حتي جهان فاجعه بار خواهد بود... چنين اقدامي حتي باعث افزايش مسابقه تسليحاتي در منطقه و حركت كشورها به سمت توليد تسليحات هسته اي مي شود.
وي بر ضرورت عاري شدن منطقه خاورميانه از سلاح هاي هسته اي تاكيد كرد و گفت: همگان مي دانند كه اسراييل تنها دارنده سلاح هسته اي در خاورميانه است و براي تقويت صلح و ثبات در منطقه، اين رژيم بايد خلع سلاح شود.
ديگر سخنران اين اجلاس "جان ريس" از معاونان ائتلاف ضدجنگ انگليس بود كه تاكيد كرد: ايران مهمترين مانع بر سر راه سياست هاي آمريكا و اسراييل در منطقه است و به همين دليل هم هدف انواع تحريم ها و تهديدهاي غرب قرار گرفته است.
وي گفت: آمريكا پس از پيروزي انقلاب اسلامي در ايران همواره در تلاش بوده است كه بارديگر يك رژيم وابسته را در تهران ببيند تا منافع اقتصادي و امنيتي خود را تضمين كند.
"آمريكا در اين راه دست به هر اقدامي زده است ولي پس از جنگ عراق و افغانستان، ايران اكنون در موقعيت قوي تري قرار دارد و به همين دليل مهمترين مانع بر سر راه اهداف راهبردي آمريكا در منطقه خاورميانه به شمار مي رود."
آقاي ريس افزود: آمريكا و غرب پس از اعمال تحريم هاي گسترده عليه ايران اكنون بر طبل جنگ مي كوبند و ما وظيفه داريم كه با همه وجود با چنين جنگي مقابله كنيم.
تعداد ديگري از شخصيت هاي سياسي و فعالان مدني انگليس از جمله جرمي كوربين نماينده پارلمان انگليس در اين اجلاس سخنراني كردند كه محور سخنان اكثر آنان مخالفت با هرگونه مداخله نظامي غرب در كشورهاي منطقه خاورميانه بويژه ايران و سوريه بود.
در اجلاس يك روزه "ائتلاف جنگ را متوقف كنيد" همچنين چندين قطعنامه و بيانيه نيز كه از سوي گروه ها و سازمان هاي تشكيل دهنده اين ائتلاف ارائه شده بود، مورد بحث وبررسي قرار گرفت كه تعدادي از آنها به تصويب اعضا رسيد.
در اين اجلاس برخي از نمايندگان فعلي و سابق پارلمان انگليس، رهبران اتحاديه هاي صنفي و دانشجويي، تشكل هاي صلح طلب و گروه هاي مدافع حقوق بشر شركت داشتند.
اروپام**345
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 80021368
شنبه|ا|13|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]