تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):اى على! از ارجمندى مؤمن در نزد خدا اين است كه برايش وقت مرگ، معيّن نفرموده است...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827787904




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

به ماه بنگريد تا حيات را روي زمين را كشف كنيد


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاين: به ماه بنگريد تا حيات را روي زمين را كشف كنيد
نجوم - وقتي سياره‌اي فراخورشيدي كشف مي‌شود، به ابزاري نياز است تا بتوان اثرات مواد شيمايي مناسب براي حيات را در سطح آن شناسايي كرد. شايد بررسي نور بازتاب شده از سطح قمر سياره بتواند اين كار را انجام دهد.


محمود حاج‌زمان: شايد بسياري از سيارات فراخورشيدي حاوي آب، جو، دماي مناسب، و سطحي سخت باشند كه براي شكوفايي حيات مناسب است؛ فقط كافي است بدانيم كجا بايد دنبال آنها بگرديم. زماني‌كه اخترشناسان يك كانديداي مناسب را شناسايي مي‌كنند، لازم است بدانند چطور بايد به آن نگاه كرد و چه ابزارها و روش‌هايي مي‌توانند اثرات مواد شيمايي مناسب براي حيات را در سطح آن شناسايي كنند. اكنون اخترشناسان روش جديدي را ارائه كرده‌اند كه مي‌تواند با تقويت اين آثار، راهي براي شناسايي آنها را فراهم كند. اخترشناسان رصدخانه جنوبي اروپا با استفاده از اين روش و فرض اينكه زمين نيز يك سياره فراخورشيدي است، توانستند حيات را بر روي سياره كشف كنند.

به گزارش پاپ‌ساينس، حتي با استفاده از ماهواره‌هاي مدارگرد نمي‌توان به سرعت تشخيص داد كه سياره‌اي ميزبان حيات است يا خير؛ چرا كه به استثناي سبزي مربوط به پوشش گياهي، نمي‌توان حيات را مشاهد كرد. اما نشانه‌هاي شيميايي بسيار واضحند. ميزان اكسيژن و متان موجود در جو زمين در مقايسه با حالت طبيعي آن بسيار فاصله دارد و اين اختلاف بدون وجود نوعي چرخه توليد و مصرف ناشي از متابوليسم‌هاي زنده توجيه‌پذير نيست.
طيف‌سنجي مي‌تواند وجود اين گازها را شناسايي كند، اگرچه نشانه‌هاي آنها ممكن است بسيار ضعيف باشد. براي اين كار نور بازتاب‌شده از يك سياره به اجزاي سازنده تجزيه مي‌شود، گويي اين نور از ميان يك منشور عبور كرده است. سپس بر اساس رنگ‌هايي كه عناصر مختلف جذب و تابش مي‌كنند، تعيين مي‌شود كه چه عناصري در سياره وجود دارند. چنين كاري براي سيارات فراخورشيدي دوردست بسيار دشوار خواهد بود، چرا كه درخشش پرنور ستاره مادر نور ضعيف اين سيارات را در خود غرق مي‌كند. استفانو بگنولو از رصدخانه آرماغ در ايرلند شمالي مي‌گويد: «اين كار مثل اين است كه شما تلاش كنيد يك دانه غبار را در كنار يك لامپ پرنور مطالعه كنيد.»
اما اخترشناسان مي‌توانند تفاوت ذاتي را بين نور بازتاب شده سياره‌اي و نور اصلي ستاره استخراج كنند. نور بازتاب شده قطبيده است، در حالي‌كه نور ستاره چنين خصوصيتي ندارد. زماني‌كه نور از جو سياره عبور مي‌كند، به دو طريق و به صورت خطي قطبيده مي‌شود: يكي از طريق بازتاب از سطح اقيانوس‌ها و پوشش گياهان خشكي، و ديگر توسط ذرات موجود در هوا. بنابراين با جستجوي نور قطبيده –كه موسوم به قطبش‌سنجي طيفي است- اخترشناسان مي‌توانند نور بازتابي سياره را تشخيص دهند و آن را با جزئيات بيشتري مطالعه كنند.

بگنولو، مايكل استرزيك، و انريك پالت از رصدخانه جنوبي اروپا اين روش را بر روي نور خورشيد كه از زمين بر روي ماه بازتاب شده بود امتحان كردند. آنها از يك طيف‌نگار در رصدخانه VLT شيلي استفاده كردند و ميزان قطبش خطي طيف زمين‌تاب را اندازه‌گيري كردند. آنها توانستند تعيين كنند كه زمين تا اندازه‌اي ابري است، اقيانوس دارد و از پوشش گياهي برخوردار است. مشاهدات از چنان حساسيتي برخوردار بود كه آنها توانستند هم‌زمان با چرخش زمين كه نور سياره را بازتاب مي‌كرد، نواحي مرئي پوشش گياهي با كوچكي 10 درصد و تغييرات پوشش ابر را در زمان‌هاي مختلف با دقت شناسايي كنند. سپس آنها اين اندازه‌گيري‌ها را با داده‌هاي ماهواره‌هاي هواشناسي مقايسه كردند تا بتوانند مشاهده ابرها را از طريق ماه اثبات كنند.
به گفته محققان، اين روش مبنايي را براي مشاهده سيارات ديگر ايجاد مي‌كند. قطبش‌سنجي طيفي مي‌تواند نهايتا مشخص كند كه آيا حيات فتوسنتزي جايي ديگر در جهان وجود دارد. اين روش نمي‌تواند اطلاعات زيادي در خصوص حيات هوشمند فراهم آورد؛ اما باز هم در كشف اينكه آيا حيات در جايي ديگر غير از زمين وجود دارد، گام رو به جلوي بزرگي به شمار مي‌رود. نتايج اين تحقيق در شماره اين هفته مجله نيچر به تفصيل منتشر خواهد شد.
53275

جمعه|ا|12|ا|اسفند|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاين]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 195]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن