واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: نگاهي به پروژههاي عمراني استان خراسان رضوي
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: راه و ساختمان
قرار گرفتن حرم امام رضا(ع) در استان خراسان رضوي موقعيت ويژهاي به اين استان بخشيده و موجب شده تا يكي از پرترددترين و مسافرپذيرترين استانهاي كشور باشد به طوري كه فرودگاه بينالمللي آن يكي از سه فرودگاه اقتصادي كشور است و پروژههاي بسياري براي توسعه راههاي ارتباطي در اين استان در دست ساخت است به علاوه اين استان پس از استان تهران رتبه دوم را در سهميه مسكن مهر به خود اختصاص داده است. آنچه در ادامه ميآيد اظهارات مسوولان اين استان درباره پروژههاي عمراني،مسكن و بافت فرسوده در جريان بازديد خبرنگاران از خراسان رضوي است.
به گزارش خبرنگار راه خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، سعيد چلندري- مديركل فرودگاههاي خراسان رضوي- با اشاره به ايجاد زيرساختهاي جديد طي سالهاي اخير در اين فرودگاه، اظهار كرد: پروژه ترمينال زيارتي با مساحت 10 هزار متر مربع كه پروازهاي حج از طريق آن انجام ميشود سالانه 120هزار زائر حج عمره را پذيرش ميكند و ظرفيت پذيرش سه برابري را دارا است.
وي در ادامه با اشاره به اينكه ترمينال پروازهاي خارجي ،داخلي و زيارتي در فرودگاه مشهد مجزا شده است، گفت: عمليات اجرايي ترمينال2 اين فرودگاه كه مربوط به سفرهاي خارجي است، از سال 1368 تا 1388 متوقف شده بود اما در سال 88 با تغييرات صورت گرفته به بهرهبرداري رسيد و توسعه ترمينال 22 هزار متر مربعي كه پروازهاي داخلي از آن انجام مي شد در دو بخش آغاز شد.
مديركل فرودگاه بينالمللي شهيد هاشمي نژاد مشهد ادامه داد: توسعه ضلع جنوبي اين ترمينال در شش هزار متر مربع به پيمانكار واگذار شد و بخش خصوصي نيز با سرمايهگذاري 15 ميليارد و 700 ميليون تومان به روش BOT براي توسعه ضلع غربي ترمينال به مساحت شش هزار متر مربع و احداث پاركينگ طبقاتي با ظرفيت پارك 1400 خودرو اقدام كرد به اين صورت كه بنا شد كليه فضاهاي تجاري و تبليغاتي فرودگاه به مدت 4 سال در اختيار پيمانكار قرار بگيرد.
چلندري در ادامه با اشاره به اينكه هزينه احداث پاركينگ طبقاتي حدود 9 ميليارد تومان برآورد شده است، تصريح كرد: پروژه پاركينگ شش ماه از برنامه زمانبندي عقب است زيرا پيمانكار براي ساخت روش استفاده از تيرچه بلوك و ستون را ارائه داده بود كه با ورود تكنولوژي جديد به كشور و استفاده از آن در ساخت اين پروژه كار سرعت ميگيرد.
وي با اشاره به اينكه اميدواريم اين پروژه در شش ماهه اول سال 91 به بهرهبرداري برسد، خاطرنشان كرد: اكنون پيشرفت فيزيكي اين پروژه حدود 15 درصد است و هرچه اين پروژه به تعويق بيفتد سرمايهگذار ضرر ميكند.
مديركل فرودگاههاي خراسان رضوي با تاكيد بر تاثير حضور بخش خصوصي در توسعه فرودگاههاي كشور، اضافه كرد: همچنين در فرودگاه مشهد بنا به درخواستهاي مكرر شركتهاي هواپيمايي احداث آشيانه براي ايرلاينها صورت گرفته است.
به گفته او بخش خصوصي در فرودگاه شهيد هاشمي نژاد اقدام به سرمايهگذاري براي احداث اپرون در 40 هزار متر زمين كرده است.
72 درصد پروژههاي خراسان رضوي جلوتر از برنامه
ابراهيم صنيعي- مديركل راهوترابري استان خراسان رضوي- در يك نششت خبري با اشاره به افتتاح 573 كيلومتر از راههاي شهري و روستايي استان به ارزش 272 ميليارد تومان در سال جاري، اظهار كرد: احداث پروژه مشهد-شانديز با هزينهاي بالغ بر 145 ميليارد ريال از مهمترين اين پروژهها به شمار ميرود و بهرهبرداري از آن افزايش ظرفيت ترافيكي در محور ارتباطي اين منطقه گردشگري را در پي خواهد داشت.
وي افزود:421 كيلومتر از اين پروژهها به احداث راههاي جديد در استان اختصاص يافته كه از اين ميزان 127 كيلومتر مربوط به راههاي روستايي است.
صنيعي در ادامه با بيان اينكه حفظ كيفيت و استاندارد راهها از اصلي ترين وظايف اداره كل است، تصريح كرد: بهسازي و ايمنسازي راههاي استان به صورت كداوم در دستور كار اداره راه و ترابري قرار دارد.
وي به احداث تقاطعهاي غير همسطح به عنوان مسئلهاي مهم در بهسازي و ايمنسازي محورهاي داراي ترافيك بالا اشاره و اظهار كرد: از نظر پروژهاي و اعتباري شرايط خوبي داريم و از 295 پروژه استان 212 پروژه معادل 72 درصد جلوتر از برنامه هستند و 1 درصد مطابق برنامه و 27 درصد از برنامه عقب هستند.
حضور آزمايشگاه فني و مكانيك خاك در مسكن مهر خراسان رضوي
همچنين مقتدر - مديرعامل آزمايشگاه فني و مكانيك خاك خراسان رضوي- با اشاره به فعاليتهاي اين اداره كل در اجراي طرح مسكن مهر گفت: كليه آزمايشهاي آزمايشگاهي مقاومت مصالح، مكانيك خاك، مكانيك سنگ و آزمايشهاي شيميايي و فيزيكي مصالح ساختماني مانند بتن، سيمان، قير و آسفالت در طرح مسكن مهر توسط آمايشگاه فني و مكانيك خاك انجام ميشود.
بهرهبرداري از 10 پروژه راهسازي به طول 261 كيلومتر
در ادامه اين نشست خبري محمد پارسا-مديركل ساخت و توسعه منطقه يك شركت ساخت و توسعه زيربناهاي حمل ونقل كشور-با اشاره به بهرهبرداري از 10 پروژه راهسازي به طول 261 كيلومتر و با اعتبار بيش از هزار و 400 ميليارد ريال در خراسان رضوي اظهار كرد: بزرگراه باغچه- تربت حيدريه- گناباد يكي از مهمترين محورهاي ارتباطي و ترانزيتي كالا و مسافر است كه استان خراسان رضوي را به جنوب كشور متصل ميكند همچنين اين مسير كريدور اصلي اتصال كشورهاي آسياي ميانه از طريق گمرك باجگيران، لطف آباد و سرخس به آبهاي آزاد از طريق بنادر جنوبي ايران به ويژه بندر عباس و چابهار است.
وي با اشاره به اينكه اين محور در 7 قطعه احداث ميشود، ادامه داد: بهرهبرداري از قسمتهايي از 5 قطعه اين محور به طول 125 كيلومتر علاوه بر افزايش ظرفيت ترافيك باعث كاهش زمان سفر تا 50 درصد و همچنين كاهش تصادفات رو در رو و كاهش مصرف سوخت ميشود.
پارسا همچنين به بهرهبردراي از قطعه 2 باند دوم بزرگراه فيض آباد- بجستان اشاره و تصريح كرد: اين محور نزديكترين مسير دسترسي خراسان رضوي به استانهاي يزد، اصفهان، كرمان و بندرعباس است و از مهمترين محورهاي ترانزيت كالا از كشورهاي همسايه به مبادي جنوب كشور به ويژه بندر شهيد رجايي به شمار ميرود.
به گزارش ايسنا خبرنگاران در سفر دوروزه به خراسان رضوي از پروژههاي راهسازي شانديز، تعريض جاده مشهد –گلبهار، راه روستايي روستاي بقمچ چناران، تقاطع باغچه و بينالود، عمليات روكش آسفالت گرم محور باغچه نيشابور به طول 18 كيلومتر، پروژههاي تقاطع پل دولت آباد نيشابور، روكش آسفالت محور نيشابور- سبزوار به طول 42 كيلومتر، پروژههاي فرودگاه بين المللي شهيد هاشمي نژاد مشهد و بافت فرسوده اطراف حرم مطهر، شهرك مهرگان،شهرهاي جديد گلبهار و بينالود بازديد كردند.
رتبه دوم خراسان رضوي در سهميه مسكن مهر
اكبرزاده ابراهيمي- قائم مقام مديركل مسكن و شهرسازي خراسان رضوي- نيز در اين نشست خبري اظهار كرد: از 17هزار و 500 واحد مسكن مهر آماده بهرهبرداري، 9هزار و 911 واحد در شهرهاي بالاي 25 هزار نفر، پنج هزار و 754 واحد در شهرهاي زير 25هزار نفر، 733 واحد در شهر جديد گلبهار ، 184 واحد در شهر جديد بينالود و 918 واحد در بافتهاي فرسوده استان واقع شده است.
وي با اشاره به اينكه كه هيچ واحد مسكوني طرح مسكن مهر را بدون انشعابات آب و برق افتتاح نميكنيم، گفت: هم اكنون 22 مدرسه، 9 مسجد، 2 مركز درماني و 1 واحد تجاري براي اين 17 هزار و 500 واحد مسكن مهر آماده افتتاح، در دست ساخت است.
اكبرزاده ابراهيمي مبلغ كل سرمايهگذاري انجام شده براي اين 17 هزار و 500 واحد آماده افتتاح را 6 هزار 900 ميليارد ريال اعلام و اضافه كرد: اداره كل مسكن و شهرسازي خراسان رضوي در راستاي تحقق اهداف دولت تا كنون تعداد 110 هزار و 752 واحد مسكن مهر را در دست ساخت دارد كه با اين سهميه بعد از استان تهران، رتبه دوم كشور را به خود اختصاص داده است.
قائممقام مدير كل مسكن شهرسازي خراسان رضوي خاطرنشان كرد: از كل سهميه خراسان رضوي 45 هزار و 609 واحد با 43 درصد پيشرفت فيزيكي توسط تعاونيها، 32 هزار و 720 واحد با 52 درصد پيشرفت فيزيكي با تفاهم نامه سه جانبه توسط انبوه سازان، 29 هزار و 930 واحد با 55 درصد پيشرفت فيزيكي توسط خودمالكان و ساير واحدها توسط بنياد مسكن در حال احداث است.
وي در پايان به افتتاح سه بيمارستان همزمان با افتتاح مسكن مهر در استان اشاره و اضافه كرد: بيمارستان 24 تخت خوابي رشتخوار با اعتبار 36 ميليارد و 710 ميليون ريال، بيمارستان 24 تختخوابي فيض آباد با اعتبار 35 ميليارد و 19 ميليون ريال و بيمارستان 24 تختخوابي كلات با اعتباربيش از 42 ميليارد ريال آماده افتتاح است كه به زودي با حضور مسوولان كشور افتتاح ميشود.
سهميه 4 هزار واحدي بينالود و تحويل واحدها تا پايان شهريور 91
بر اين اساس سهميه مسكن مهر شهر جديد بينالود 4 هزار واحد است كه بنا به اعلام مسوولان ساخت كليه واحدهاي مسكوني تا پايان نيمه اول سال 91 به اتمام رسيده و به متقاضيان تحويل داده شود. همچنين اكنون 5 هزار نفر در شهر جديد بينالود ساكن و 5 هزارنفر ديگر نيز در صنايع اطراف شهر جديد بينالود شاغل هستند اما جمعيت هدفگذاري شده براي اين شهر 135 هزار نفر است.
كلنگ زني محور ريلي گلبهار – مشهد به زودي
براساس اين گزارش كل سهميه مسكن مهر گلبهار بالغ بر 40 هزار واحد است كه از اين تعداد 12 هزار و 500 واحد توسط انبوهسازان و مابقي نيز توسط تعاونيها ساخته ميشود.همچنين خدمات زيربنايي آب، برق و گاز در بيش از 90 درصد از پروژهها تكميل شده و درساير پروژهها نيز تامين خدمات طي 6 ماه آينده نهايي خواهد شد.
علوي مقدم- مديرعامل شهر جديد گلبهار- درباره آينده اين شهر اظهار كرد: با توجه مسافت 35 كيلومتري شهر جديد گلبهار تا مشهد، و اختصاص رديف اعتباري خاص به قطار شهري مشهد- گلبهار در سال جاري، برنامهريزي شده تا به زودي محور ريلي گلبهار - مشهد كلنگ زني شود و علاوه بر آن عمليات چهار بانده كردن محور اصلي جاده مشهد گلبهار نيز درحال اجرا است كه گام مهمي در جهت افزايش دسترسي مردم اين شهر به كلان شهر مشهد مقدس است.
به گزارش ايسنا در شهر جديد گلبهار، يك بوستان در حال بهرهبرداري به مساحت 4 هكتار به نام بوستان رسانه نامگذاري شد.
طرح نوسازي و بهسازي بافت اطراف حرم امام رضا(ع)
بر اين اساس طرح نوسازي و بهسازي بافت اطراف حرم امام رضا(ع) يكي ديگر از پروژههاي مهم خراسان رضوي است كه تعريض و بهسازي خيابانهاي اصلي منتهي به حرم،احداث باغهايي در مسير شارستان رضوي تا حرم ،احداث پلههاي برقي در مسير، اجراي عمليات تونل مشترك انرژي ،خريد بيش از 5 هزار پلاك از 13 هزار واحد موجود در محدوده بافت مركزي مشهد و ساخت پروژههاي زائرسراي ارزان قيمت را در بر ميگيرد.
انتهاي پيام
جمعه|ا|12|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 167]