واضح آرشیو وب فارسی:فارس: آشنايي با طب سنتي ايرانرعايت طبعهاي سرد و گرم در سفرههاي رنگين ايرانيخبرگزاري فارس: در سفره هاي ايراني بايد تعادل غذايي حفظ شود؛ اگر افراد طبع غذاها را ندانند و به فراموشي بسپارند، بايد بدانند كه بروز بيماريهايي مانند ديابت، چربي خون و فشارخون حتمي است.
خبرگزاري فارس: در سفره هاي ايراني بايد تعادل غذايي حفظ شود؛ اگر افراد طبع غذاها را ندانند و به فراموشي بسپارند، بايد بدانند كه بروز بيماريهايي مانند ديابت، چربي خون و فشارخون حتمي است.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبري فارس «توانا» سفره غذا بايد متعادل باشد و گرمي و سردي غذاها رعايت شود و افراد بر اساس مزاجشان بايد غذا را مصرف كنند به عنوان مثال برخي از افراد باقاليپلو با مرغ را همراه با ماست مصرف ميكنند كه اين نوع غذا داراي طبيعت سرد است به دليل اينكه باقالي، مرغ، برنج و ماست طبيعتاً سرد هستند و گرمي شويدي كه داخل باقاليپلو شده به سردي اين مواد غذايي نميرسد، بايد همراه اين غذا ماده غذايي گرمي مانند خرما يا كمي عسل مصرف شود تا تعادل غذا حفظ شود.
در طب سنتي ايرانيان سعي ميشود كه در يك وعده از چهار گروه اصلي قندها، كربوهيدارتها، پروتئينها و چربيها استفاده شود.
**غذايي با طبيعتي سرد خون را اسيدي و غذايي با طبيعتي گرم خون را قليايي ميكند
سردي و گرمي با ايجاد خاصيت قليايي و اسيدي خون توسط نوع غذا ارتباط دارد، به طوري كه يك غذايي با طبيعتي سرد محيط خون را اسيدي كرده و غذايي با طبيعتي گرم محيط خون را قليايي ميكند.
از طرفي بعضي ديگر از خوراكيهاي گرم مانند خرما به دليل وجود ذخاير فراوان قند و كالري بالاي خود به محض ورود در بدن انرژي زيادي توليد ميكنند كه موجب ايجاد طبع گرم در بدن ميشوند ولي مصرف ماده غذايي مانند كاسني كه طبيعتي سرد است به واسطه اينكه كاسني بعد از ورود در بدن و سلولهاي كبد اثر گذاشته و به كبد كمك ميكند تا كار خود را بهتر انجام دهد، صفراي اضافي را جمع كند و از طرفي با شستن صفرا از رودهها و خون باعث دفع آن از طريق ادرار شده هم كبد را خنك و آرام كرده و هم تمامي بدن را به سردي و آرامي پيش ميبرد و در حقيقت كاسني كند كننده موتور كبد است.
**امروزه در هر خانهاي يك نفر مبتلا به قندخون يا چربي بالا است
اگر افراد طبع غذاها را ندانند و به فراموشي بسپارند، بايد اين را بدانند كه بروز بيماريهايي مانند ديابت، چربي خون و فشارخون حتمي است؛ امروزه در هر خانهاي يك نفر مبتلا به قندخون يا چربي بالا است.
در كتاب تاريخ فرهنگ و تمدن اسلام آمده طب نوين تعريف درستي از سردي و گرمي ارائه نكرده يا آن را با ناآگاهي رد ميكند ولي بايد بدانيم كه در طب سنتي تمامي درمانها بر پايه چهار مزاج اصلي انسان است ولي طب جديد به طور كلي رابطه خود را با مزاجها قطع كرده ولي امروزه برخي از پزشكان به طب سنتي روي آوردهاند و كار خود را تلفيقي انجام ميدهند كه اين كار موجب موفقيت آنها شده است.
علوم جديد در همه موارد دنبالهرو و تكميلكننده طب قديم نبوده و در طب سنتي بر پايه چهار عنصر اصلي خاك، آتش، آب و هوا درمان صورت ميگيرد ولي در طب جديد اصول ديگري است و تجويز مواد شيميايي و قرص و آمپول بيش از اندازه به بدن لطمه وارد كرده و اگرچه ظاهرا بيمار را درمان ميكند ولي باطناً عوارضي نيز به جا ميگذارد و در مجموع علم پزشكي دنبالهرو و تكميل كننده طب سنتي نبوده و مبدأ ديگري را براي عملكرد خود در نظر گرفته است.
به گزارش توانا مصرف بسياري از موادغذايي آماده موجب ازدياد سردي و خشكي در بدن مي شود كه سودا داراي طبيعت سرد و خشك است كه بروز بيماري هاي روحي از جمله افسردگي را افزايش مي دهد.
**مصرف فست فودها موجب سردي مزاج مي شود
سيد علي ابوالحبيب پزشك طب سنتي در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبري فارس «توانا» اظهار ميدارد: بسياري از غذاهاي فستفود داراي طبيعت سرد و خشك هستند و موجب بروز سردي در بدن ميشود.
به گفته وي ظروف آلومينيومي موجب ورود عنصر آلومينيوم به غذا شده و طبع غذا را تغيير ميدهد و استفاده از رنگهاي مصنوعي در غذاها موجب بروز ازدياد خلط سودا در خون شده كه بيماريهاي روحي و رواني را افزايش ميدهد.
اين پزشك طب سنتي عنوان مي كند: امروزه از ماكروويو در طبخ غذاها و گرم كردن آن استفاده مي شود كه موجب ازدياد خلط سودا در خون شده و بروز بيماري هاي سوداوي را افزايش مي دهد.
ابوالحبيب تصريح مي كند: به طوركلي انجماد، پخت و پز در زودپز موجب ازدياد سودا در خون ميشود و افراد بايد غذاها را بايد مطابق طبع بدنشان انتخاب كنند متاسفانه امروزه غذاها سفرههاي ايراني تعادل ندارند و بايد از نظر طبعي غذاهاي سرد و گرم با هم مصرف شود تا از بروز بيماريها پيشگيري شود.
به گزارش توانا برخي از غذاها نقش غذاي مطلق هستند كه بر اساس مزاج فرد بوده و برخي از غذاها نقش دوايي دارند و افراد فقط به دليل اينكه سير شوند، مصرف مي كنند و كاري به مزاج فرد ندارد يا به عبارت ديگر نقش سيركننگي دارد.
**افراد بايد غذا را با توجه به مزاجشان مصرف كنند
محمود خدادوست دستيار تخصصي طب سنتي دانشگاه علوم پزشكي تهران در گفت و گو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبري فارس «توانا» مي گويد: افراد بايد غذا را با توجه به مزاجشان مصرف كنند به عنوان مثال فردي كه داراي طبيعت گرم است از غذاهاي با طبع معتدل مصرف كند.
به گفته وي غذاهايي كه افراد مصرف مي كنند بيشتر نقش دوايي دارد و غذاي دوايي، غذايي است كه كيفيت بدن را تغيير ميدهد و افراد بايد غذايي را مصرف كنند كه نقش غذاي مطلق را داشته باشد تا كيفيت بدن را تغيير ندهد.
دستيار تخصص طب سنتي دانشگاه علوم پزشكي تهران تصريح كرد: در سفره ايراني بايد غذاها براساس مزاج افراد و مزاج فصل انتخاب شود و اگر بدن افراد با مصرف بعضي از مواد غذايي بدنشان با واكنش روبرو شود، نشان دهنده اين است كه غذاي مناسب با مزاج نبوده و نقش دوايي را در بدن ايجاد كرده است.
خدادوست اظهار مي كند: افراد بايد غذاها را براساس مزاج خود مصرف كنند تا كيفيت بدن تغيير پيدا نكند، فصل زمستان داراي طبيعتي سرد و تر است و اگر افراد بخواهند مطابق با فصل زمستان غذا مصرف كنند بايد غذاهايي با طبيعتي گرم و خشك مصرف كرده تا كيفيت بدن تغيير پيدا نكند.
**در سفره هاي ايراني تعادل غذايي رعايت نميشود
سادات عصمتي كار آموز طب سنتي درباره ايراد سفرههاي اموزه ايراني ميگويد: در سفره هاي ايراني تعادل غذايي رعايت نميشود و بيشتر غذاها سرد است.
به گفته وي موادغذايي مانند ماست، سس سفيد و سس قرمز كه امروزه در غذاهاي ايراني كاربرد فراوان دارد همگي سرد است و موجب بروز بيماري هاي سرد مزاجي ميشود.
اين كارآموز بيان ميدارد: پختن غذا در ظروف آلومينيومي سردي غذا را افزايش ميدهد همچنين استفاده از ماكروفر سردي غذا را افزايش ميدهد.
عصمتي عنوان ميكند: رنگهاي شيميايي كه به غذا ميزنند نيز موجب بروز سردي مزاج ميشود سفره هاي ايراني تغيير پيدا كرده و مردم بر طبق سردي و گرمي غذاها را مصرف نمي كنند.
وي ميگويد: مردم امروزه بيشتر از غذاهاي سرد استفاده ميكنند و غذاهاي مردم شده فست فودها كه سراسر سردي است.
**ايرانيان از قديم الايم به خوش ذائقه بودن، مشهورند
فاطمه ميرسعيدي مدرس آشپزي درباره ايراد سفره هاي ايراني مي گويد: ايرانيان از قديم الايم به خوش ذائقه بودن مشهورند.
به گفته وي از اشكالات سفره ايراني اين است كه تنوع غذايي بيش از حد وجود دارد و افراد از چند نوع غذا در سر سفره استفاده مي كنند.
اين مدرس آشپزي مي افزايد: غذا بايد در شرايط رواني مناسب مصرف شود تا به خوبي در بدن جذب شده تا موجب تقويت بدن شود ولي متاسفانه امروزه غذا با شرايط بد مصرف مي شود خيلي از افراد عجله دارند يا سرپا غذا مي خورند يا موادغذايي آماده را مصرف مي كنند.
**مصرف غذاهاي آماده موجب كاهش طول عمر مي شود
ميرسعيدي اذعان مي كند: مصرف موادغذايي آماده به سلامت افراد ضرر وارد مي كند و موجب كاهش طول عمر افراد مي شود همچنين سرشار از افزودني است كه بروز بيماري سرطان را افزايش مي دهد.
وي معتقد است: آب پز كردن موادغذايي يكي از بهترين روش پخت است و از سرخ كردن بيش از حد غذاها بايد پرهيز شود چراكه مواد سمي در اثر سرخ كردن بيش از حد توليد مي شود.
به گزارش توانا بروز بسياري از بيماري ها ناشي از تغذيه غلط است البه در طب اسلامي به غذا توجه ويژه شده است.
طب سنتي معتقد است كه غذا بايد در شرايط زماني و مكاني مناسب صرف شود تا به بدن آسيب نرسد امروزه بسياري از افراد به غذا توجه نمي كنند.
غذا در حفظ سلامتي افراد نقش ويژه اي را بر عهده دارد و لازم است كه افراد با توجه به مزاجشان غذا را صرف كنند تا مانع بروز بيماري شود.
غذا ماده مصرفي سوخت و ساز بدن است و بر اعضاءبدن اثر مي گذارد متاسفانه امروزه افراد به طبخ صحيح غذا توجه نمي كنند و بيشتر رو به مصرف فسد فودها آورده اند كه موجب بروز بيماري هاي سرد مزاج در جامعه شده است.
بايد توجه داشت كه غذاهاي با طبع گرم را با سرد و غذاهاي طبع سرد را با گرم مصرف كنند تا تعادلي در غرا رعايت شود و بدن از غذا سود ببرد.
انتهاي پيام/
جمعه|ا|12|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 322]