واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: تحول در صنعت گردشگري نيازمند برنامه ريزي كلان و بلندمدت است
تحقق چشم انداز آينده گردشگري ايران بدون ايجاد زير ساخت هاي مناسب و برنامه بلند مدت امكان پذير نيست
محسن ذاكري كارشناس گردشگري در گفتگو با خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران به جايگاه صنعت گردشگري در كشور اشاره كرد و افزود: در جهان امروزه گردشگري يكي ازپررونق ترين فعاليت هاي اقتصادي جهان است. اين صنعت اكنون دربسياري ازكشورها با رشد سريعتر نسبت به ساير بخش هاي اقتصادي و با ايجاد فرصت هاي شغلي جديد، يك صنعت پيشرو تلقي مي شود. امروزه گردشگري به قدري درتوسعه اقتصادي و اجتماعي كشورها اهميت دارد كه اقتصاددانان آنرا صادرات نامرئي نام نهاده اند.
وي اضافه كرد: درتقسيم بندي مهم ترين منابع درآمدزايي در جهان، صنعت اكتشاف نفت و بهره برداري از آن به عنوان پردرآمدترين فعاليت صنعتي مطرح مي شود و پس از آن صنعت خودرو سازي و در رتبه سوم گردشگري و جذب گردشگر قرار دارد.
اين كارشناس با تاكيد براينكه گردشگري صنعتي پايدار است و باشتاب جهان به سوي زندگي ماشيني، اهميت خود را در زندگي فردي و اجتماعي بشرنمايان مي سازد گفت: گردشگري سرمايه اي ارزشمند است كه مي توان باصرف هزينه معمول آغازين، بهره وري پرسود دائمي را از آن انتظار داشت.
ذاكري تصريح كرد: ايجاد زير ساخت هايي نظير جاده هاي بهتر، برق، تلفن و شبكه حمل و نقل عمومي. علاوه بر ايجاد تسهيلات، گردشگري باعث ارتقاي سطح اقتصادي، شكوفايي شرايط اشتغال وكيفيت زندگي براي سكنه بومي در بسياري ازكشورها شده است. از سوي ديگر شكوفايي صنعت گردشگري، موجب غني شدن فرهنگ، حفظ محيط زيست به دليل بيداري مردم نسبت به ارزش ميراث طبيعي كشورها و افزايش اطلاعات و آگاهي اجتماعي نيز شده است.
وي تاكيد كرد: برخورداري از بهترين هتلها، دانشگاهها و همچنين دانش پزشكي و نيز انواع محوطه ها و آثار فرهنگي، هنري و تاريخي پتانسيل اين كشورها را در تمام زمينه ها و شاخه هاي گردشگري را بالا مي برد.
اين كراشناس اظهار داشت: با اين حال، چشم انداز آينده گردشگري ايران بدون ايجاد زير ساخت هاي مناسب و برنامه بلند مدت امكان پذير نخواهد بود. علاوه براين آنچه ضعف مهم ايران را در حوزه جذب گردشگران خارجي رقم زده است، معرفي درست و اصولي توانايي هاي كشور به گردشگران است كه از آن به نام تبليغات مدرن ياد مي شود. طبق برنامه چشم انداز ۲۰ ساله كشور در پايان برنامه پنجم توسعه، حداقل بايد پاسپورت چهار ميليون گردشگر خارجي مهر ورود به ايران خورده باشد. اين در حالي است كه آمارهاي ورودي تا سال گذشته، تنها ورود حدود يك ميليون ونيم گردشگر را ثبت كرده اند.
ذاكري يادآور شد: كاهش دخالت دولت در اين عرصه به افزايش كارايي در مشاغل وابسته به اين صنعت انجاميده كه خود عامل دستيابي به رشد اقتصادي همه جانبه است. زمينه سازي جهت حضور پررنگتر بخش خصوصي ايران در صنعت گردشگري بدون شك مي تواند از عوامل مهم اثرگذار بررونق گردشگري در سال هاي آتي باشد.
وي خاطر نشان كرد: رعايت حقوق و برقراري امنيت جاني و مالي گردشگران خارجي به وسيله پليس گردشگري، گسترش فرهنگ جهانگردي و گردشگري در كشور و دادن آموزش هاي لازم به مردم براي برخورد مناسب با گردشگران، ايجاد امكانات رفاهي مناسب و رسيدگي به وضعيت هتلها، ارائه خدمات بانكي پيشرفته به گردشگران و پذيرش كارت هاي بين المللي آنان، تبليغات منظم و هماهنگ از سوي سازمان مربوطه و وزارت امور خارجه در ديگر كشورهاي جهان، راه اندازي و تقويت شبكه هاي ماهوارهاي و راديو و تلويزيوني، احداث زيرساخت ها، مرمت و احياي اماكن تاريخي و ايجاد جاذبه هاي طبيعت گردي. در پايان بايد خاطر نشان كرد ايجاد هر گونه تحول در صنعت گردشگري ايران نيازمند برنامه ريزي كلان و بلندمدت است و استانداردسازي و استفاده از تجربه هاي جهاني در بومي سازي خدمات و سرويس هاي صنعت گردشگري مي تواند كمك شاياني به فعالان اين عرصه كند./ف
پنجشنبه|ا|11|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 164]