واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: تحكيم روابط تبريز و ارضروم تركيه
تبريز- استان ارضروم در شرق تركيه داراي ظرفيتهاي اقتصادي و دانشگاهي مناسبي براي توسعه روابط با آذربايجان شرقي است.
به دنبال سفر ماه گذشته هيات آذربايجان شرقي به ارضروم و انعقاد پروتكل همكاري، هياتي از شهر ارضروم به تبريز سفر كرد تا تفاهمنامه هاي صورت گرفته از جمله خواهرخواندگي تبريز و ارضروم وارد مرحله عملياتي شود.
دراين سفر سه روزه راه هاي توسعه همكاري ها بررسي و بر برگزاري هفته هاي فرهنگي، فعال شدن اتاق مشترك بازرگاني و صنايع تبريز و ارضروم و همچنين راه اندازي خط پروازي تبريز - ارضروم تاكيد شد.
عليرضا نوين شهردار تبريز در نشستي با اين هيات از عزم و برنامه ريزي جدي شهرداري براي برگزاري هفته فرهنگي تبريز در ارضروم در سال آينده خبر داد و با اشاره به خواسته روساي جمهور دو كشور ايران و تركيه در خصوص توسعه همكاري ها، گفت: مديريت شهري تبريز تلاش جدي در راستاي تحقق اهداف دولتهاي ايران و تركيه دارد.
استاندار آذربايجان شرقي هم با اشاره به اينكه ظرفيتهاي بالقوه بسياري براي توسعه روابط و همكاريهاي متقابل ميان ارضروم و تبريز وجود دارد، گفت: اين ظرفيتها در حال شكوفايي است.
احمد عليرضابيگي از عزم جدي مديريت استان و ديگر مسوولان آذربايجان شرقي و مديريت شهري تبريز براي تقويت و گسترش همكاري هاي تجاري، اقتصادي، فرهنگي، گردشگري، سرمايه گذاري و ديگر همكاريها با شهرهاي مختلف كشور تركيه خبر داد و افزود: اين هدف در راستاي همافزايي متقابل و استفاده از ظرفيتهاي بالقوه دو طرف در حال پيگيري است.
ايوب تاولاش اوغلو، قايم مقام شهرداري ارضروم هم از آمادگي كامل اين شهرداري و ديگر مسوولان محلي اين شهر براي توسعه و گسترش روابط دوجانبه ميان اين شهر و تبريز در قالب تفاهم نامه خواهرخواندگي خبر داد.
به واسطه زيرساختهاي مناسب گردشگري زمستاني اين شهر از تجارب آنها در ايجاد پيستهاي مناسب در استان آذربايجان شرقي و رونق اين شاخه از گردشگري مي توان استفاده كرد.
ضمن اينكه دانشگاه آتاتورك ارضروم هم به لحاظ نزديكي و قابل قبول بودن مدارك آن در ايران ظرفيت مناسبي براي همكاري هاي علمي محسوب مي شود.
به گفته فخرالدين كوكماز، معاون اين دانشگاه در حال حاضر هفت هزار دانشجو در مقاطع كارشناسي، كارشناسي ارشد و دكترا در اين دانشگاه تحصيل مي كنند كه 850 دانشجوي خارجي آن از ايران هستند.
وجود مدرسه ايراني در ارضروم و دروازه اي به نام تبريز در كنار اشتراكات ديني و فرهنگي هم نشانگر علاقه مندي موجود براي توسعه روابط مي باشد.
استان ارضروم با مساحت 25 هزار كيلومترمربع در منطقه آناتولي شرقي تركيه واقع شده است.
مركز استان ارضروم شهري به همين نام است كه داراي 380 هزار نفر جمعيت است.
شانكايا، اولتو، اسپير، پازاريولي، هوراسان، كارايازي و عزيزيه از ديگر شهرهاي اين استان است.
شهر ارضروم به لحاظ قرار گرفتن در منطقه اي كوهستاني از موقعيت توريسم زمستاني قابل توجهي برخوردار است و سال ميلادي گذشته المپيك زمستاني دانشجويان در اين شهر برگزار شد.
پيست اسكي پالان دوكن اين شهر سالانه پذيراي گردشگران زيادي از ايران است.
استان ارضروم به لحاظ بهبود وضعيت اقتصادي در سالهاي اخير با مهاجرت معكوس مواجه شده و جمعيت آن به يك ميليون نفر نزديك شده است.
60 درصد اين جمعيت در شهرها و 40 درصد در روستاها ساكن هستند.
اين استان با 2.5 ميليون هكتار زمين زراعي رتبه چهارم تركيه را در اختيار دارد كه در 154 هزار هكتار آن زراعت آبي صورت مي گيرد.
اين استان با 305 هزار هكتار مرتع داراي ظرفيتهاي مناسبي براي دامپروري است.
ارضروم داراي يك شهرك ويژه صنعتي و چهار شهرك كوچك صنعتي است كه در هر كدام 90واحد توليدي داير مي باشد.
صنايع غذايي ، مواد شيميايي ، صنايع فلزي و پلاستيك ، ماشين سازي و نساجي از جمله فعاليتهاي توليدي در اين شهركها مي باشند و شركتهاي ساختماني ارضروم هم بخش مهمي از اشتغال اين استان را به اختصاص داده اند.
تجارت خارجي ارضروم در سال 2009 به ارزش 13 ميليون دلار و سهم صادرات 12 ميليون دلار بوده است.
مواد شوينده و شيميايي و مواد غذايي از جمله اقلام صادراتي ارضروم است كه به كشورهاي ايران، جمهوري آذربايجان ، گرجستان و تركمنستان صادر شده است.
هياتي مركب از مسوولين شهري و دانشگاهي ارضروم به سرپرستي قايم مقام شهرداري ارضروم در جريان سفر سه روزه به تبريز از مكانهاي تاريخي و گردشگري اين شهر ديدار كردند.
7232/587/245
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 80011297
سه|ا|شنبه|ا|9|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 204]