واضح آرشیو وب فارسی:مهر: در گفتگو با مهر عنوان شد؛مجلس هشتم بر مواد زيست محيطي هيچ نظارتي نداشت/ دادن مجوز به چاههاي غير مجاز
مجلس هشتم بر مواد زيست محيطي هيچ نظارتي نداشت/ دادن مجوز به چاههاي غير مجاز
عضو هيئت علمي موسسه تحقيقات جنگل و مرتع گفت: مجلس هشتم نظارت شايسته اي بر حسن اجراي مواد زيست محيطي برنامه چهارم نداشت و هيچ يك از مواد زيست محيطي اين برنامه به طور كامل اجرا نشد
محمد درويش در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: بسياري ازمواد زيست محيط برنامه چهارم به دليل عدم نظارت صحيح مجلس هشتم مانند ماده 59 كه دولت را موظف به ارزشگذاري منابع طبيعي كرده بود معطل ماند.
به گفته وي، يكي از بدترين طرحهاي ضد محيط زيست كه در مجلس هشتم تصويب شد مجوز دادن به افرادي بود كه تا سال 1385 چاههاي غير مجاز حفر كرده بودند كه از يك سو موجب افت آبهاي زيرزميني و فرونشست زمين مي شود و از سوي ديگر بي قانوني و تجاوز به منابع طبيعي را ترويج مي كند.
به اعتقاد درويش، تصويب چنين طرحهايي به متجاوزان به عرصه هاي طبيعي اطمينان خاطر مي دهد كه مسئولان و نماينگان كشور بالاخره در مقابل تخلفات آنها كوتاه مي آيند.
عضو هيئت علمي موسسه تحقيقات جنگل و مرتع اظهار داشت: نمايندگان مجلس هشتم كمترين پرسش و استيضاح را در دوره نمايندگي خود از مسئولان محيط زيست و منابع طبيعي كشور داشتند و با وجود سقوط 61 پله اي شاخصهاي محيط زيست در كشور در طول 6 سال گذشته حتي يك بار هم از اختيارات قانوني خود حداقل براي روشن شدن برخي كوتاهي ها استفاده نكردند.
درويش تصريح كرد: در بسياري موارد حتي نمايندگان مجلس هشتم با بي مهري نسبت به مسائل محيط زيست براي احداث و دادن مجوز به سد، چاه و كارخانه مسئولان زيست محيطي كشور را تحت فشار قرار دادند .
وي با اشاره به اينكه مجلس هشتم در زمينه مسائل محيط زيست كارنامه بسيار بدي دارد افزود: فراكسيبون محيط زيست اين مجلس هم تنها جنبه فانتزي داشت و عملا در زمينه حفظ محيط زيست هيچ اقدامي انجام نداد.
درويش در پاسخ به اينكه نمايندگان مجلس نهم چه ا قداماتي در زمينه محيط زيست مي توانند انجام دهند گفت: مهمترين كاري كه نمايندگان مجلس آينده براي محيط زيست مي توانند انجام دهند پايش سال به سال اجراي مواد برنامه پنجم توسعه است.
درويش با اشاره به اينكه در ماده 190 برنامه پنجم بر مديريت سبز دستگاهها تأكيد شده است اظهار داشت يكيس از اركان اجراي اين ماده دسترسي آسان به اينترنت ارزان قيمت است كه نمايندگان مجلس آينده بايد اين موضوع را در نظر بگيرند.
به گفته وي، در حال حاضر در بررسي كه در بين 168 كشور انجام شده ايران از نظر دسترسي به اينترنت رتبه 167 را دارد وقيمت دسترسي به اينترنت در ايران يكي از گرانترين هاست.
درويش با اشاره به ماده ديگري در قانون برنامه پنجم توسعه مبني بر ضرورت تجهيزتمام سكونت گاههاي بالاي 200 هزار نفر جمعيت در كشور به سيستم فاضلاب گفت: نمايندگان بررسي كنند اكنون كه در سال اول اين برنامه هستيم آيا 25 درصد از اين ماده قانوني اجرا شده است يا نه.
© 2003 Mehr News Agency .
دوشنبه|ا|8|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 188]