واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي: ابوترابي فرد: مجلس هشتم به دولت نقد منصفانه داشت تلاشها براي دولتيكردن مجلس نهم محكوم به شكست است
محمد حسن ابوترابي فرد،روحاني شاخص مجلس هشتم با انتقاد از تلاشي كه تصميم دارد تبعيت مجلس از دولت را نهادينه كند، پرهيز از حاشيهها را ضرورت مجلس آينده ميداند و ميگويد: مجلس با تابلوي دولت كارآيي ندارد براي گشودن گرههاي زندگي مردم بايد كار كرد و از حاشيهها به دور بود.
محمدحسن ابوترابي فرد در گفتو گوي تفصيلي با خبرنگار سياسي خبرگزاري خانه ملت، درباره ضرورت شكل گيري مجلسي قوي با حضور نمايندگان مستقل و صاحب نظر و دردشناس، گفت: پويايي، كارآيي و جهت گيري منطقي و اصولي مجلس نقش مؤثري در شناخت گرهها، و گشودن مشكلات سياسي ،اقتصادي و فرهنگي جامعه دارد.
نمايندگان مجلس نهم بايد وابسته جريان خاصي نباشند
نماينده مردم قزوين و آبيك درمجلس شوراي اسلامي، با تأكيد بر اينكه لازم است تلاش شود نمايندگاني از سوي مردم انتخاب شوند كه از تعهد لازم در برابر ملت، نظام و اسلام و آرمانهاي انقلاب برخوردار باشند، افزود: نمايندگان مجلس نهم بايد از توانايي لازم براي پاسخگويي به نيازهاي جدي مردم بهرهمند باشند، بيكاري و دردي كه مردم از تورم و گراني مي كشند كار نمايندگان دوره نهم را به مراتب سخت تر مي كند.
وي، با بيان اينكه مجلس احتياج به نمايندگاني دارد كه وام دار گروه و جريان سياسي خاصي نباشند و بعد از رسيدن به صندلي سبز بهارستان با فراموش كردن رأي مردم در خدمت ديگران نباشند، گفت: وابستگي نمايندگان مجلس به يك جريان سياسي خاص و يا يك قدرت ويژه آنها را از حركت در مسير صحيحي كه تشخيص مي دهند باز مي دارد.
مصالح ملت، قرباني گرايشهاي سياسي نشود
اين عضو فراكسيون اصولگرايان مجلس هشتم، تاكيد كرد: بنابراين اين مسائل مهم بايد مورد توجه نامزدها و نمايندگان فعلي مجلس قرار بگيرد، نبايد مصالح اسلام ، نظام، ملت و انقلاب را قرباني ساير هوا و هوسها، گرايشها و وابستگيها نمود.
معاون اداره قوانين مجلس هشتم،ابراز اميدواري كرد كه عموم نمايندگان دوره نهم كه توسط مردم برگزيده مي شوند از مهمترين ويژگيها و خصيصههايي كه ميتواند ناجي كشور باشد و باري از دوش مردم كم كند برخوردار باشند.
مجلس قوي پاسدار پيشرفتهاي فعلي كشوراست
ابوترابي فرد، مجلس قوي را پاسدار پيشرفتهاي فعلي كشور دانست و ادامه داد: امروز، ايران به معناي واقعي به عنوان يك قدرت سياسي بزرگ در منطقه و جهان نقش بازي مي كند، كشوري كه ۳۰ سال بيشتر از دوران استقلالش نمي گذرد و در طول اين سه دهه، يك دهه را در يك جنگ نابرابر با نظام سلطه سپري كرده، در طول دو دهه توانسته با استفاده از ظرفيتهاي ملي و با اتكا به خداي مهربان به قدرت بزرگ سياسي در منطقه تبديل شود و نقش ايران در تحولات سياسي منطقه و در رويدادهاي بزرگ امروز جهان بر هيچ سياستمدار و خردمندي پوشيده نيست.
وي، اضافه كرد:كشوري كه از اين اقتدار سياسي برخوردار است، كشوري كه امروز مبدل به يك قدرت دفاعي بزرگ شده، توانسته ماشين جنگي آمريكا را در منطقه خاورميانه متوقف كند، در برابر توطئهها و برنامه نظامي آمريكا در منطقه با قدرت بايستد و نه تنها توطئهها را خنثي كند بلكه زمينه را براي اقتدار و استقلال ملت عراق، ملت لبنان، بيداري ملت فلسطين و تضعيف جدي رژيم صهيونيستي و فرورريختن قدرتها و حكومتهاي مدافع رژيم صهيونيستي رقم بزند، نبايد از درون ضعيف باشد.
ايران قدرت دفاعي مطرح در جهان است
ابوترابي فرد، با تاكيد بر اينكه ايران قدرت دفاعي مطرح در جهان است، تصريح كرد:خارج از نقش ايران در تحولات سياسي، ما توانسته ايم كاروان علم را در كشور با سرعت و شتابي تحسين برانگيز به حركت درآوريم ، امروز سرعت توليد علم در جمهوري اسلامي ايران در مقايسه با ساير كشورها بالاتر است. ايران تقريباً از رده ۲۰ كشور بزرگ توليد كننده علم در دنيا عبور كرده و با سرعت مي رود كه جزء ۱۰ كشور اول توليد كننده علم در جهان باشد.
وي، ادامه داد: ايران توانسته است،علاوه بر توليد علم، دانش را به حد فناوري هستهاي، فناوري هوا فضا ، فناوري ماهواره ، فناوري موشكي و فناوري در حوزههاي مختلف نانو و ساير رشتههاي نوين علمي تبديل كند، بنابراين جايگاه علمي فاخر امروز ايران بايد با رفتار مناسب و تقويت قواي سه گانه حفظ شود.
ابوترابي فرد، ساير تواناييهاي كشور را مدنظر قرار داد و گفت: با زيرساختهاي اقتصادي كه در طول سه دهه از انقلاب خلق شده، امروز در توليد برق جايگاه فاخري داريم، در زيرساختهاي حمل و نقل قدم هاي بزرگي برداشته شده، در حوزه انرژي توانستهايم به استخراج منابع عظيم گاز و هدايت آن به سراسر كشور توسط شبكه گسترده و پيچيده دست پيدا كنيم، اينها زيرساختهاي حركت به سمت اقتصاد بزرگ را فراهم كرده علاوه براين نيروي عالم متخصص را تقريباً در همه رشتهها تربيت كردهايم، با اين نيروي عالم و با زير ساختهاي اقتصادي و ذخاير عظيمي كه در اختيار ماست ، از يك استعداد تمام براي حركت به سمت يك اقتصاد بزرگ برخوردار هستيم و بايد دهه چهارم انقلاب را به دهه پيشرفت، عدالت و توسعه اقتصادي تبديل كنيم.
بدون حاشيه، مي توان پيشرفت كرد
اين نماينده اصولگراي مجلس هشتم، ادامه داد: در اين شرايط نمايندگان مجلس فارغ از وابستگي به قدرتهاي كوچك و حاشيههاي سياسي بايد با اين نگاه به مجلس راه پيدا كنند تا حضور آنها به توليد كالا، فكر و خدمات منجر شود،ايران وقتي مي تواند به يك كارخانه بزرگ توليد دانش، كالا، خدمات و نهاد قدرتمند درعرصه تجارت و اقتصاد تبديل شود كه از حاشيههاي داخلي دور باشد.
تلاش براي دولتي كردن مجلس نهم محكوم به شكست است
ابوترابي فرد، درباره تأكيد مقام معظم رهبري بر شكل گيري مجلس قوي كه مي تواند به تقويت دو قوه ديگر منجر شود، تلاش دولت براي تقويت رويكرد دولتي مجلس نهم را مورد نقد قرار داد و گفت: تلاشي كه براي دولتي كردن مجلس نهم صورت مي گيرد محكوم به شكست است.
وي ، اظهار كرد: مجلس همسوي با دولت نمي تواند به تمام ظرفيتهايي كه نام بردم رنگ و بوي توسعه دهد؛ مجلس همسوي با دولت نمي تواند ظرفيتهاي فعلي كشور را ببيند و آن را شكوفا كند، اين نوع مجلس درگير حواشي مي شود.
مجلس بايد صاحب نگاه واقع بينانه باشد
معاون اداره قوانين مجلس، اضافه كرد: ترديدي وجود ندارد كه اگر مجلس بخواهد به عنوان يك قدرت كارآمد و يك نهاد با ظرفيت بالا براي نظام نقش ايفا كند و در سايه يك تعامل و همكاري قانونمند با دولت، زمينه افزايش كارايي نظام و هم افزايي ظرفيتهاي نهادهاي سه گانه كشور را انجام دهد، بايد نگاه واقع بينانه به مسائل داشته باشد.
وي، گفت: ثمره نگاه واقع بينانه اين است كه مجلس ضمن اينكه فعاليتها و تصميمهاي مؤثر و سازنده دولت را حمايت ميكند و در كنار اقدامات و تصميمات خوب دولت مي ايستد، در تصميماتي هم كه از پشتوانه علمي و كارشناسي بالا برخوردار نيست يك منتقد دلسوز و شايسته مي ماند.
نگاه واقع بينانه مجلس است كه موجب تقويت دولت مي شود
ابوترابي فرد، تأكيد كرد: نگاه واقع بينانه مجلس است كه موجب تقويت دولت مي شود، اگر مجلس با نگاه منتقدانه همراه با اخلاق ضعفهاي دولت را رصد كند واراده تبديل نقاط ضعف بر نقاط قوت را داشته باشد، كشور پيشرفت مي كند.
اين نماينده اصولگراي مجلس هشتم، با تاكيد بر اينكه مجلس وظيفه دارد به نقد صحيح عملكرد دولت بپردازد، اضافه كرد: در اين نقد هم البته نقاط مثبت دولت و برنامههاي قابل دفاع دولت بايد پاس داشته شود، مجلس بايد هم با نقد دولت و هم با قدرداني از كار درست دولت ، قوه مجريه را تقويت كند.
مجلس با تابلوي دولتي، كارآيي ندارد
نماينده مردم قزوين و آبيك در مجلس شوراي اسلامي، تاكيد كرد: مجلس اگر بخواهد واقعيتها را ناديده بگيرد و بخواهد با عنوان و تابلوي همسويي با دولت، نقد منطقي مبتني بر نگاه علمي و كارشناسي را كه وظيفه اوست ناديده بگيرد از كارآيي دولت و مجلس كم خواهد كرد.
ابوترابي فرد، در پاسخ به اين سؤال كه مگر مجلس هشتم، نقد منصفانهاي نسبت به دولت نداشت كه انتقادها از سوي دولت بر مجلس هشتم شدت گرفته، اظهار كرد: من اين توصيه را هم به مجلس وهم به دولت دارم، در مجلس هشتم هم بيشتر نمايندگان با نگاه نقد منصفانه به دولت فعاليت داشتند، طبيعي است گاهي هم ممكن است برخي از همكاران ما نقدي داشته باشند كه اين نقد در چارچوبهاي علمي و كارشناسي نباشد، گاهي هم ممكن است نقد احياناً علمي نمايندگان با ادبيات ديني و اخلاقي مطرح نشود، اين اشكال بايد برطرف شود، اما در نهايت بايد از همه ظرفيتهاي مجلس براي نقد دولت كه در نهايت به ارتقاء كارآيي نظام و دستگاه اجرايي منجر مي شود،استفاده كرد.
حمايت از دولت،چارچوب دارد
وي تاكيد كرد: حمايت از دولت بايد در چارچوب قانون و در راستاي تصميمات منطقي قابل دفاع باشد.
نماينده مردم قزوين و آبيك درمجلس شوراي اسلامي، ادامه داد: البته هميشه هم در دولت و هم در مجلس مسائل حاشيهاي وجود دارد كه اين مسائل توسط گروهي برجسته و مسائل اصلي مورد غفلت واقع مي شود، اين موضوع اختصاص به يك مقطع ندارد، هستند نمايندگان فعلي مجلس كه اين نقد را به مجلس هشتم وارد مي كنند، بايد تلاش كرد با افزايش ظرفيت نظام در حوزه قانونگذاري، كارآيي مجلس را ارتقاء داد، يكي ازمواردي هم كه افزايش كارايي نهاد قانونگذاري را سبب مي شود، اين است كه مسائل فرعي و حاشيهاي نمايندگان را از جهت گيري به سمت مسائل اصولي و كليدي نظام باز ندارد.
اين عضو فراكسيون روحانيت مجلس هشتم، با بيان اينكه حضور نمايندگان كلان نگر كه مجلس نهم را به سمت حاشيهها نبرند، ضرورت دارد، تأكيد كرد: توصيه رهبر معظم انقلاب در نماز جمعه اخير براينكه بايد مسائل فرعي و اصلي را تفكيك قائل شويم اهميت داشت، ايشان تأكيد نمودند يكي از مسائل اصلي نظام هم افزايي و تعامل قواي سه گانه در جهت افزايش كارايي نظام است، اين موضوع را بايد مدنظر قرار داد و اجازه نداد مسائل حاشيهاي جو كشور را خراب كند.
در رأس امور نبودن مجلس، حاشيه سازي است
وي، به يكي از اين مسائل حاشيهاي اشاره كرد و گفت: متأسفانه جمله مجلس در رأس امور نيست به عنوان يكي از اين حاشيه ها مرتباً شنيده مي شود اين جمله صد در صد مورد نقد جدي است.
ابوترابي فرد، تصريح كرد: نهاد قانونگذاري تنها نهادي است كه مظهر اراده ملت ايران با گرايشهاي سياسي متفاوت و با عقايد گوناگون و با وابستگي به زبانها و نژادهاي متنوع و متفاوت است، مجلس نهادي است كه با اين تنوع، نماد وحدت اقتدار و يكپارچگي ملت ايران است و ازهمه زبانها و گويشها ، اديان متفاوت، مذاهب گوناگون و افراد متعلق به نژادهاي متنوع همه و همه با يك انسجام و وحدت با سلايق سياسي متنوع در كنار يكديگر وجود دارند.
با حاشيه سازي نميتوان جايگاه والاي مجلس را زير سؤال برد
وي ، ادامه داد: از اين زاويه مجلس يك نهاد استثنايي و از يك جايگاه استثنايي برخوردار است، علاوه بر اين در بين نهادهاي سياسي كشور براساس قانون اساسي مجلس جايگاه فاخري دارد، هيچ نهاد سياسي و هيچ مقام سياسي براساس قانون اساسي نمي تواند مجلس را منحل كند، اما مجلس در حوزههاي مختلفي در راستاي رفع مشكلات سياسي داراي اختيارات قانوني ويژه و برجستهاي است.
معاون اداره قوانين مجلس هشتم، اظهار كرد: بنابراين با هر اظهارنظري نميتوان اين جايگاه ويژه را ناديده گرفت.
ابوترابي فرد، در پاسخ به اين سؤال كه آيا اعتقاد شما به در راس امور بودن مجلس ناشي از حضور شما در نهاد قانونگذاري است، گفت: در راس امور بودن مجلس در نظام مردم سالاري ديني موضوع روشني است ، من در هر كجايي كه قرار داشته باشم جايگاه مجلس را مي بينم و براي مجلس از همين زاويه احترام ويژهاي قائل هستم ، همانگونه كه براي رئيس دولت به عنوان منتخب ملت ايران جايگاه ويژهاي قائل هستم، بنابراين اگر ما مي گوييم مجلس در رأس امور است استناد به فرمايش امام راحل و بيانات رهبر معظم انقلاب داريم.
از زمان حضور رئيس جمهوري در صحن بي خبر هستم
نماينده مردم قزوين و آبيك درباره حضور رئيس جمهوري براي پاسخ به سؤال نمايندگان درمجلس و اينكه چقدر تأكيد دولت بر در رأس امور نبودن مجلس ميتواند سؤال نمايندگان مجلس از احمدي نژاد باشد، گفت: اين سوال مي تواند در گفتو گوي نمايندگان با رئيس دولت مطرح شود.
وي ادامه داد: البته من درباره اينكه زمان حضور رئيس جمهور در مجلس نهايي شده يا خير، خبر ندارم، براساس آئين نامه داخلي مجلس، اين رئيس جمهوري است كه زمان حضور در صحن را مشخص مي كند ، البته در يك فاصله دو ماهه، بنابراين من از زمان حضور رئيس جمهور بي خبر هستم اما هميشه گفت و گوهايي بين دولت و مجلس وجود داشته، اين گفتو گو در يك فضاي دوستانه مي تواند به ارتقاء صميميت و به افزايش تعامل دو نهاد قانونگذاري و اجرايي و در نتيجه افزايش كارايي نظام بيانجامد.
سؤال از رئيس جمهوري امري عادي و اجراي بندي از قانون است
ابوترابي فرد، با اعتقاد بر اينكه سؤال از رئيس جمهوري يك امر عادي و تنها اجراي بندي از قانون اساسي است كه نبايد بزرگ نمايي شود و بلكه به تقويت رابطه مجلس و دولت مي انجامد، گفت: اگر احياناً در چارچوب آئين نامه داخلي مجلس شاهد گفتو گوي نمايندگان با رئيس دولت باشيم در يك فضاي صميمي، دوستانه و به عنوان يكي از نمادهاي مردمسالاري در كشور اين كار انجام خواهد گرفت.
سوال از رئيس جمهوري؛ زمينهاي براي افزايش تعامل با دولت
وي، به اهميت و جايگاه تفكيك قوا در نظام جمهوري اسلامي ايران اشاره كرد و گفت: بخاطر اصل تفكيك قوا به عنوان يكي از ويژگيهاي قانون اساسي است كه اين مهم انجام مي گيرد، با شناختي كه از مجموعه دستگاه اجرايي و نهاد قانونگذاري دارم فكر مي كنم سوال از رئيس جمهوري مي تواند به عنوان يك زمينهاي براي افزايش تعامل با دولت نقش ايفا كند.
دولت نگاه درستي به ظرفيتهاي قانوني داشته باشد
اين عضو فراكسيون روحانيت مجلس هشتم، درباره نگاه دولت به سؤال از رئيس جمهوري وانتقاداتي كه به مجلس هشتم براي پيگيري طرح سؤال از رئيس جمهوري در روزنامه دولت مي شود، گفت: سؤال از رئيس جمهوري جنبه انتخاباتي ندارد، اگر نظري در يك روزنامهاي كه منتسب به دولت است منتشر شد من آن را به عنوان نظر دولت تلقي نمي كنم، نبايد اين زاويه ديد را داشت، اميدوارم با نگاه درست دولت به ظرفيتهاي قانوني مجلس، فرصتهاي خوبي از تعامل دولت با مجلس خلق شود./
پايان پيام
دوشنبه|ا|8|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]