واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: واگذاري نهالستان ها به بخش خصوصي تا پايان برنامه پنجم توسعه
بندرعباس - مدير كل منابع جنگل سازمان جنگلها و آبخيزداري از واگذاري نهالستانها به بخش خصوصي تا پايان برنامه پنجم توسعه خبر داد و گفت: هم اكنون در هر استان نهالستانهايي وجود دارد كه اداره اين نهالستانها بايد به بخش خصوصي واگذار شود.
به گزارش خبرنگار اعزامي ايرنا به استان هرمزگان، "فريبرز غيبي" در حاشيه بازديد از نهالستان باغو با اشاره به اصل 44 قانون اساسي مبني بر توسعه فضاي سبز و جنگل كاري افزود: واگذاري فعاليتها به بخش خصوصي با استفاده از جوامع محلي و فارغ التحصيلان رشته هاي منابع طبيعي از عمده سياست ها و برنامه هاي سازمان جنگلها و مراتع است.
وي به توليد 15 ميليون اصله نهال در قالب 81 نهالستان در جنوب كشور اشاره كرد و گفت: اين در حالي است كه 20 ميليون و 800 هزار نهال در 33 نهالستان شمال كشور توليد مي شود.
غيبي خاطر نشان كرد: هم اكنون سالانه 2 ميليون اصله نهال حراء در استان هرمزگان توليد مي شود كه حدود 40 درصد اصله نهال آن براي تقويت بافت بومي و مابقي براي ايجاد فضاي سبز استفاده مي شود.
وي اضافه كرد: يك سوم نهالهاي توليدي كشور به روش گلداني(ريشه در خاك) و دو سوم به صورت ريشه لخت توليد و تهيه مي شود.
وي اضافه كرد: همچنين در اين راستا نهالستان مادر شهرستان كرج با توسعه 130 هزار هكتار به بخش خصوصي واگذار خواهد شد.
غيبي اظهار داشت: توليد نهالهاي مثمر و صادرات آنها به عنوان يكي ديگر از سياستهاي مديريتي سازمان جنگلها در دستور كار قرار دارد و هم اكنون حدود 95 درصد نهالهاي غير مثمر توسط بخش دولتي خريداري و براي فضاي سبز به كار گرفته مي شود.
وي كشور چين را به عنوان يكي از بنيانگذاران جنگل كاري در دنيا ذكر كرد و افزود: اين كشور با استفاده از توان جوامع محلي و روستاييان، سالانه بيش از چهار ميليون هكتار جنگل كاري در اين كشور انجام مي دهد كه اين امر مورد توجه سازمان جنگلها در ايران قرار گرفته است.
غيبي با بيان اين كه هزينه توليد هر اصله نهال 200 تومان است گفت: اين در حالي است كه براي توليد هر اصله نهال با كيفيت بايد بين 500 تا 700 تومان هزينه شود.
وي همچنين به توافقنامه اخير سازمان جنگلها و سازمان توليد بذر و نهال موسسه استاندارد اشاره كرد و افزود: در راستاي افزايش توليد كيفي، قرار است نهالهايي با استانداردهاي بالاتر در كشور توليد شود كه هم اكنون كارهاي مطالعاتي آن در دست اقدام است.
اين مقام مسئول با تاكيد بر اين كه توليد نهالستان ها پاسخگوي نياز كشور نيست، اظهار كرد: هم اكنو ن 36 ميليون اصله نهال در كشور توليد مي شود كه اين ميزان پاسخگوي نياز كشور نيست و بايد سالانه ميزان توليد نهال به 500 ميليون اصله افزايش يابد.
وي ادامه داد: با مديريت و برنامه ريزي با استفاده از سطوح آبگير و نزولات جوي مي توانيم در مناطق خشك و گرمسيري كشور جنگل كاري گسترده داشته باشيم.
مدير كل منابع جنگلي كشور گفت: بر اساس قانون افزايش بهره وري سالانه بايد 600 هزار هكتار درخت كاري داشته باشيم تا سرانه مصرف جنگل براي هر نفر از 17 صدم به 25 صدم افزايش يابد.
وي با بيان اين كه در حال حاضر سطح پوشش جنگلي در كشور نزديك به 14 ميليون هكتار است، تاكيد كرد: بر اين اساس طي يك برنامه زمانبندي 10 ساله بايد پوشش جنگلي كشور به شش ميليون هكتار به اين سطح اضافه شود.
وي با بيان اين كه استانداران از منابع استاني براي توسعه جنگلها استفاده نمي كنند، اظهار داشت: استانداران به عنوان نمايندگان دولت به توسعه جنگل كاري توجهي ندارند و در اين راستا از مسئولان استاني انتقاد كرد.
اين مقام مسئول تصريح كرد: از ابتداي فعاليت سازمان جنگلها تاكنون 919 هتكار جنگل كاري در كشور انجام شده است.
وي همچنين به اعتبار برنامه 10 ساله توسعه جنگلي كشور اشاره كرد و افزود: پيش بيني مي شود براي اجراي اين طرح 13 هزار و 500 ميليارد تومان اعتبار لازم باشد.
اقتصام**9186**1594
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 80008097
دوشنبه|ا|8|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 177]